Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 153
  • 732
  •   1
Отговори
# 555

Изолда, можеш ли да си отговориш за какво плачеш? В края на крайщата е само една работа и това,че не са ти я предложили не е края на света. Я малко се стегни....ти от едно интервю ако се докарваш така, как ще я караш за напред? 

Така е, това пък съвсем не ми е първия отказ, но просто нещо ей така от всичко се наревах може би. Иначе не рева от всеки отказ де.

За работата ще ти пиша на лични.

# 556
Здравейте,
извинявам се, че влизам в темата изведнъж, но имам въпрос. 40 000 паунда годишно добър доход ли са за сам човек работещ в Бристол? Иска ми се да живея в нормални условия и същевременно да мога да спестя някакви пари.

# 557
  • Bristol
Наистина не трябва да се приема лично отказ след интервю, но факт е, че не е никак приятно  Rolling Eyes
На мен например ми отказаха веднъж работа с обяснението, че съм нямала технически бакграунд! А споменах, че имам техническо образование, че в България съм работила в такава сфера, наистина тук нямах опит, но пък вече работех за фирмата, имах вече представа от структурата и организацията, имах интерес и мотивация, с отлични препоръки бях и исках да се прехвърля в снабдителския отдел на най-ниското ниво! Явно, че не искаха мен да ме вземат... Дали са имали вече някого в предвид или просто моята личност не им е допаднала, само мога да гадая.
В предишна работа пък ме избрали мен пред другите кандидати, въпреки че не съм била събрала най-много точки от интервюто, просто защото решили, че най-добре ще се впиша в колектива им. Това по-късно случайно го разбрах.
В сегашната ми работа направили проформа интервю, вече имали човек за длъжността. Заради мен отворили нова позиция. Още ме гони комплекса дали не са ме наели само защото съм жена и чужденка, да им оправя статистиките един вид. Но пък имам изгода от тях и ми харесва, независимо какви са им били причините, да ми предложат работа.
Така че много са факторите, не е еднозначен отговорът... Преглъщаш и продължаваш напред. Рано или късно съм сигурна, че ще откриеш точно каквото търсиш!

# 558
  • Bristol
Здравейте,
извинявам се, че влизам в темата изведнъж, но имам въпрос. 40 000 паунда годишно добър доход ли са за сам човек работещ в Бристол? Иска ми се да живея в нормални условия и същевременно да мога да спестя някакви пари.
Добре са Simple Smile къде като локация ще е работното място, ако нямаш против да споделиш?

# 559
Изолда,  не се притеснявай,може да е на късмет.

Аз излизам от едно обучение и съм крайно възмутена от непрофесионалния коментар на една социална работничка. През цялото време обясняваше как работела с някакво полско семейство,чиято култура била да пият и да женят рано.. Ама почерта култура и полско няколко пъти. И оше една друга пак с подобно изказване. Някои от колегите примряха, защо ти знаят как ще реагирам. Просто е възмутително!! Накрая само им споделих,че едва ли ще им е приятно да им съобщя,че повечето случаи, с които работим са 14 годишни бременни черни момичета.  Тъпаци!!

# 560
Аз излизам от едно обучение и съм крайно възмутена от непрофесионалния коментар на една социална работничка. През цялото време обясняваше как работела с някакво полско семейство,чиято култура била да пият и да женят рано.. Ама почерта култура и полско няколко пъти. И оше една друга пак с подобно изказване. Някои от колегите примряха, защо ти знаят как ще реагирам. Просто е възмутително!! Накрая само им споделих,че едва ли ще им е приятно да им съобщя,че повечето случаи, с които работим са 14 годишни бременни черни момичета.  Тъпаци!!
Подобни изказвания мен лично биха ме притеснили, особено когато става въпрос за Великобритания Rolling Eyes

Аз не искам да ви плаша, нито да споря с вас, а още по малко да ви дразня, но съм притеснена.
Смятам за много несправедливо и жестоко случилото се с Елисавета и не ми се иска и друг да се сблъскат с подобен кошмар.
Социалните работници могат да бъдат предубедени, некомпетентни или извратени, но тяхната дума тежи много повече пред съда от колкото думата на родителите.
Проблем има и за него разбра цял свят.
Отричайки, че има проблем не помагате нито на себе си, нито на пострадалите!

# 561
  • Манчестър
Доколкото е известно, а тук има девойки,който следяха случая на Елисавета по отблизо, но тя сама си е виновна след като не е спазвала препоръките и инструцкиите на социалните.
Не мога да коментирам случая защото не ме интересува по принцип, но ние българите малко го караме през просото понякога и затова се плаща и за грешките. Във въпросния случай доста скъпо.

# 562
Ave, ако препоръките и инструкциите на социалните са да обвиниш мажа ти в нещо за което ти си сигурна, че не е направил и настояват да се разведете, тогава какво ще направиш?
Словаците подкрепиха майката и бабата на двете момченца, а вие какво направихте?
Елисавета си била сама виновна. Бабата също  ooooh!
Ако утре някоя социална работничка реши, че понеже сте българки, то сте еди какви си и ви отнемат децата, тогава какво ще правите?

# 563
Не казвам,че всички са такива, познавам доста и досега не ми се е случвало да чуя дори расистки намек. Но това днес, просто ме разби.
Има си методи, по които да се разбере дали детето е ок в средата на семейството си или не. Ни да кажел това за цял един народ и то даже не е тяхната култура култура, а циганска, не знам как да го нарека.
И ето така сме представени ние...

# 564
Охбожебе комаре, ама палиш от нищото..как пък ще ми се накриви шапката, как били коментирали поляците...даже не ги и знам какви са поляците, пият ли..женят ли се рано, какви са..
Личните ми впечатления са, че имат много красиви, но и лесни жени. Толкоз.
Отделно...
Жената може да е била съвсем добронамерена и наистина да си мисли, че при поляците е така.
Ако е общувала с такива, които и сами са се хвалили?
Аз съм чувала толкова българи да се хвалят-така пием ние българите, че ако някой чужденец ги слуша, не само ще си мисли, че всички пием, но и че се гордеем с това.
Т.е. коментар, че българите много пият не бихме го приели за расистки и биха свободно коментирали това.

Ти самата сподели, че на бюрото си имаш закачен надпис Аз съм българка и не мога да съм спокойна.
Утре някой, който е прочел този надпис, ще каже някъде другаде, че българите са нерваци и някой друг ще го приеме за обида.

И едно гуш за Изолда. Всички сме били там...Поплачи се, насърди се и пак с нови сили за селдващото интервю  Heart Eyes

# 565
  • оттам, откъдето започва България
  Изолда, аз пък вярвам във всяко зло за добро и съм сигурна, че нещо по добро ще излезне! Стискам палци да е скоро  Hug
   pitinko6 в сайта на правителството пише, че вече няма ограничение на цигарите, но ако имаш над 4 стека, може да те разпитват за да докажеш, че са за лична употреба. На летището в София казват, че до 16 стека може да се пътува. Мои приятел миналата седмица си донесе 20, спрели са го, казал е, че са си за него и са го пуснали, не са му взели цигарите. Трябва да имат бандерол, че им е платено в ЕU митото, но то това е логично.
    Мишел като беше по малка непрекъснато обясняваше, че я бием, че учителките я бият, че децата я бият, всички я биеха  Crazy Чак се притеснявах, да не ни пратят от градината някоя проверка  Crazy
Благодаря ти, така  ще пътуваме по-спокойно.   bouquet

# 566
zlatnata tolumba, интелигентните хора не слагат етикети на един цял народ.
Поведението на тези социални работници е доста непрофесионално и грозно.
Навсякъде има прости и ограничени хора, но когато това са социални работници е страшно и много опасно.

# 567
Златна, аз не го приемам лично Naughty просто казвам, че е непрофесионално и ограничено.
А надписа на бюрото ми е майтап и трябва да си доста орязан откъм чувство за хумор, за да заключиш нещо от него за цял народ.
Очуди ме фактът , че може да има толкова ограничени хора в тази професия, още повече че е чернА. А именно черните хора винаги намират расизъм навсякъде. Пр. Детска песничка bla bla black ship.
Еми, ако някой беше казал, че случаите с които работи преобладават бременни черни момичета, ама то това е култура на черните , дали щеше да си мълчи тая, а? Сигурно и на съд щеше да отиде.

Както и да е. Относно пиенето, да, нашите народи пият, но знаят как, за разлика от тях. Не одобрявам , но е факт. И са ми смешни хора,чиято най голяма гордост е колко и как са се напили.

# 568
Добре де, а ти защо не я попита?
След обучението, защо не я попита на какво се основават заключенията й?
Аз твърдя, че има много хора, които са просто подведени поради една или друг информация или са невежи.
А дори и да са злонамерени, тогава пък още повече си заслужава да повдигнеш въпроса и да им обърнеш внимание, че коментарите са неуместни.
За надписът на бюрото ти-ами не е задължително човек да има чувство за хумор.
А дори и да има, може пак, съвсем без всякаква зла умисъл, да не го разбира..

Ето сега и ти обобщаваш. Знаели били българите как да пият... Стига, моля те с тези пиянски героизми. Пияният си е пиян. Толкоз.
И нима твърдиш, че аланглето, като част от този народ, му е най-голямата гордост да се напие?

# 569
Аз твърдя, че има много хора, които са просто подведени поради една или друг информация или са невежи.
Подведен и\или невеж социален работник и същият този ще решава съдбата на децата и техните семейства  Shocked
И за една час от вас това е нормално и въобще не го намирате за притеснително Shocked

Общи условия

Активация на акаунт