Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 099
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
  • London
Момичета, във фейс групата се обсъжда нещо, което силно ме потресе, а се имам за дебелокожа
 Оказва се, че в Лондон наскоро е пристигнала някоя си д-р Панчева, педиатър, абсолютно нерегистрирана. Приема пациенти в апартамента си, поставя им диагноза и назначава лечение с лекарства, които си е донесла от България (антибиотици предимно), за които таксува, разбира се. Отделно прегледът струва £45. Цялата тази схема не е това, което ме изненадва, защото хора с липса ха морал има във всяка една професия. Това, което ме потресе е, че  повечето коментиращи по случая всъщност смятат, че нищо лошо няма в това някой да "лекува" нелегално от дома си. Толкова ли сме невежи българите???  newsm78 Confused
йеееей, сбъдна се мечтата на сумайти Бг майки Simple Smile))))

# 721
  • някъде в орбита...
Интересно ми е ако (когато) грешна диагноза/лечение доведе до трагичен резултат колко ли от пациентите на такива лекари ще оревават орталъка че никой не им държи сметка на тези, и как така никой не ги държи отговорни в тези среди...

# 722
Дами, съгласна съм с казаното от Miss Fine!
Има ли търсене ще има и предлагане  Peace Никой не е завел "пациент" насила при въпросната лекарка, още по-малко пък му е набутал АБ в гърлото без негово желание.
 Аз като скоро пристигнала и все още мислеща като "типична" българка ще кажа - На лекарски грешки в БГ сме се нагледали от легално практикуващи доктори и последиците са само за пациента както сами може да се досетите. Няма д-р наказан или с отнет лиценз поради "некадърност". Един познат от тези среди ми каза - "Гарван, гарвана око не вади".
Тук положението може да е различно, и се надявам да е различно, но.... не ме разбирайте погрешно - не защитавам, нито вземам страна. Големи хора сме и всеки има глава на раменете.
Кой, как, при кого и с какви методи ще се лекува е въпрос на преценка и личен избор НЕ НАЛОЖЕН от никой.
Дано ме разбрахте правилно  Rolling Eyes
П.С. От личен опит мога да добавя - кадърните български специалисти са малко. Там е на принципа проба-грешка.

# 723
Това е престъпление. Въобще не става въпрос дали е добър или лош лекар, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и не виждам какво повече може да се коментира по въпроса.  Това че има достатъчно луди хора, които си водят децата е едно на ръка, но въпросната лекарка е наясно че няма право да практикува и въпреки това го прави. Според мен тя няма намерение да работи официално - ще трябва да плаща данък. А ако иска да регистрира частна практика, процедурата е сложна и скъпа.
Свидничка, учудвам се че чак сега разбра колко прост народ има на този свят. На нас българите основен проблем ни е че не обичаме да спазваме правила/закони. Голяма гордост е да се похвалиш как законите не важат за теб, кара хората дс се чувстват специални. Комплекс на малката държава, ако ме питаш. Всеки път като летя за БГ  ставам свидетел на такива разговори - колко тъпи са англичаните и как Иван/Драган/Петкан ги е прецакал и разбира се ние( българите) знаем най-добре.

# 724
  • UK
Как така никой не е завел никого насила, родители водят децата си, които имат право на легална медицинска помощ и нямат възможност да протестират. Ами ако тази жена не практикува в България, защото е уморила някого? Ами ако дипломата й е купена? Може всичко да е, и родителите нямат никакво право да си водят децата просто ей така в някакъв апартамент и да купуват лекарства. Още повече, ДжиПито тук никога няма да откаже спешен преглед на дете, дават часове веднага. Никой не може да ме убеди, че нямат друг избор. Аз лично бих сигнализирала, ако ги преглеждаше безплатно и не им пробутваше лекарства, както и да е, но това е престъпление откъдето и да го погледнеш.

# 725
  • На село (близо до Лондон)
УжасТ    #Crazy

# 726
  • UK
Ужас. Ама и хората са много, много глупави и има кой да се възползва от това. Как ли пък не ще си заведа най-скъпото при някакви такива "педиатри" да спестя пари. Това да не ми е лаптопа. Ужасно, подсъдно невежество.
А да не говорим какви неандерталци се рекламират по Фейсбук групите на българите в UK...

# 727
  • UK
Аз и лаптопа си избягвам да давам на "оня съсед, дето разбира". Сега като се прибирах си платих като поп 70 лева да ми го изчистят отвътре и да преинсталират Уиндоус-а, какво остава да пестя медицински разходи за детето си... И то 15 паунда, да бяха 150, да кажеш нямат пари, ама 15...

# 728
И все пак някой ще я докладва ли тази докторица нелегална където трябва? Възмутително ми е и на мен, жената изкарва парици, не ги декларира, не е ясно какво точно предлага срещу тези пари...
Съвсем наскоро открихме, че една бивша колежка се е провъзгласила за адвокат. Вписала се е не в колегия, а в сайт. Дава съвети. Най-бруталното беше, че се е явявала и в зала на дела  Shocked Shocked Shocked А като я знам колко знае... Истинският ни адвокат се потресе. Побесня, че е учил толкова време, чел, практики, стажове... и накрая един вписан в гугъл авокат изкарва пари. Наравно с него.  ooooh!
Искаше да подава сигнали в прокуратурата, във ВАС. Говорихме с нея, махна профила, каза, че нямало да се случва повече, съжалихме я, щото животът я е очукал, но никога няма да бъда сигурна дали не беше редно да я накиснем където трябва.
Ама за лекарката съм убедена, че трябва да бъде накисната.

# 729
   Аз от тази феисбук страница съм се изтрила преди години. Толкова простотия на едно място никога не бях виждала, направо ми се гадеше от малоумници там. Ако някога ме хване носталгия бих се вписала пак, да се откажа набързо. Не казвам, че всички там са такива, но те умните не може да изпъкнат и биват веднага изядени, дано се е променило нещо, но не вярвам...Та и за въпростаната лекарка, докато не видя не вярвам напълно, искал ли и е някои сертификат да види, че е нелегална, по какво познаха, като нищо и  да е измислена, от тази група нищо не ми бе учидило, както и да е напълно истина. Като има идиоти да си водят децата там, да се оправят. Като цяло не вярвам някои да си заведе детето наистина болно, по скоро са свикнали педиатър да им казва как да си захранят бебето, ако е наддало 850 грама, а не 900 грама като на комшииката и такива неща. Но пък знам ли, като цяло си е престъпно, но за мен и родителите трябва да се заведат под отговорност....

# 730
Аз пък не съм втрещена толкова от лекарката, колкото от друго.От няколко месеца чета в тази група, че в българските хранителни магазини продават каквито си потърсиш лекарства, коментират се от обезболяващи до антибиотици и т.н.Народа е доволен и си мълчи и насърчава нелегалната търговия с лекарства.Обаче приятелката на една майка хукнала да мрънка за £45 и стана олелия.И сигурно същата която коментира тази лекарка пазарува и лекарства от бг магазините.Виновна е майката завела детето си при нея, не докторката която с право си търси парите за прегледа.

# 731
Здравейте, мами. В главата ми се въртят разни идеи за заминаване към Кралството в близкото бъдеще. Не е ясно нито кога, нито къде точно, но аз съм си решила за мен, че в милата ни родина нещата не вървят нагоре. Знам, че е всеки както си го направи, обичам родината си, но не и държавата, в която живеем. Млада съм, имам приятел от доста време, нямаме деца и мисля, че още не ми е късно да се преориентерам. Амбициозна съм и се занимавам с професия, която мога да практикувямам навсякъде по света. Влекат ме по-арт нещата. От известно време посещавам курс по английски и мисля, че върви добре. Имам самочувствието, че разбирам, но не мога и не мога да се отпусна да говоря... пуст му срам. От доста време чета форума и научих много полезни неща за живота на Острова. На вас колко време ви отне и по какъв начин натрупахте основните си знания по езика. Всичко би ми било от полза. Благодаря предварително.

# 732
  • Манчестър
Скачайте в новата тема. Още има да поработя по оформянето,ама ще е по късно.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=826818.0;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт