Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 103
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • До хладилника, който обичам
Тук са доверчиви Grinning за училището на голямата не искаха никакви документи. Можех да запиша произволно дете на приблизително посочената възраст Mr. Green
В банката ти искат битова сметка на твое име като доказателство за адрес (напомни на мъжът ти да те включи навреме), за да ти изкарат сметка. В пощата и на други места дебитната/кредитната ти карта е доказателство, че ти си ти. И така нататък Grinning

# 691
Ако тук беше всичко на доверие както в UK, представям си какво щеше да стане  Mr. Green

Да ме включи, ама греда, те вече прехвърлиха сметките мисля. Но писмото от джоб центъра върши работа за банкова сметка.

# 692
  • До хладилника, който обичам
Ако тук беше всичко на доверие както в UK, представям си какво щеше да стане  Mr. Green

Да ме включи, ама греда, те вече прехвърлиха сметките мисля. Но писмото от джоб центъра върши работа за банкова сметка.
И аз това си мисля Mr. Green
(малко са им българите, такова потресаващо доверие! но пък веднъж ако те хванат, че стъпваш накриво, подозирам, че светът ти рязко се стеснява Mr. Green)
Сметката е прехвърлена как? Просто може да те посочи и теб. Или като отидеш, разбира се, новото писмо идва до няколко дена, не е толкова зорно.

# 693
Като отида.

И да се оплача, че подаръка ми и тоя на щерка ми за Коледа се затри някъде. Роял мейл, начи, вашата... или БГ пощи, знам ли. Моят мъж някъде затрил разписката за точно тая пратка  #Cussing out Що точно за тая!!! Попълнил някаква форма, жалил се, те му върнали, че не могат да я намерят и толкова. А толкова го чаках тоя парфюм. Като нищо ще дойде след като замина  Mr. Green

# 694
  • Оптимист по принуда
...чаках тоя парфюм.
Парфюмите са забранени течности.Спрян е и е конфискуван. Два колета ми върнаха, разопаковани, с придружаващо обяснение, че парфюмът е конфискуван. На гишето изрично питат какво има в колета, заради секюрити. Ако беше го декларирал, служителката може да приложи документ, че не е със съмнително съдържание и е в оригинална опаковка. По Коледа е особено затегнато откъм проверки.Сега дочетох, че всъщност може като вътрешна, но не и международна пратка.

# 695
Баси тъжното. Не знаех. Мислех, че акцизните стоки са забранени.

# 696
  • UK
На мен винаги ми искат личната карта, и в банката, и при ДжиПито, и за бенефити, и в магазина двата пъти като съм си купувала бира, никога не са питали за акт за раждане. Той дори не е тук, вероятно трябва да си го взема, но досега не ми е трябвал. Обикновено търсят документ за самоличност със снимка и за адрес - на интервюто за НИН също ми искаха документ със снимка, а не акт за раждане.

# 697
  • някъде в орбита...
Лична карта и паспорт ползвам само за пътуване. Тук ползвам шофьорската книжка когато искат документ със снимка, и ел.сметката за адреса.

# 698
  • Bristol
И аз шофьорската книжка ползвам за документ със снимка. Акта ми за раждане не съм го ползвала.
На щерката обаче акта за раждане го ползвах няколко пъти, за детските и за при-скул, но за сина с паспорта минавахме. Не съм сигурна дори и за гражданство като подавахме, дали го искаха  newsm78 Но те непрекъснато променят изискванията, може вече да трябва за повече неща.

# 699
  • UK
Момичета, във фейс групата се обсъжда нещо, което силно ме потресе, а се имам за дебелокожа
 Оказва се, че в Лондон наскоро е пристигнала някоя си д-р Панчева, педиатър, абсолютно нерегистрирана. Приема пациенти в апартамента си, поставя им диагноза и назначава лечение с лекарства, които си е донесла от България (антибиотици предимно), за които таксува, разбира се. Отделно прегледът струва £45. Цялата тази схема не е това, което ме изненадва, защото хора с липса ха морал има във всяка една професия. Това, което ме потресе е, че  повечето коментиращи по случая всъщност смятат, че нищо лошо няма в това някой да "лекува" нелегално от дома си. Толкова ли сме невежи българите???  newsm78 Confused

# 700
Момичета, във фейс групата се обсъжда нещо, което силно ме потресе, а се имам за дебелокожа
 Оказва се, че в Лондон наскоро е пристигнала някоя си д-р Панчева, педиатър, абсолютно нерегистрирана. Приема пациенти в апартамента си, поставя им диагноза и назначава лечение с лекарства, които си е донесла от България (антибиотици предимно), за които таксува, разбира се. Отделно прегледът струва £45. Цялата тази схема не е това, което ме изненадва, защото хора с липса ха морал има във всяка една професия. Това, което ме потресе е, че  повечето коментиращи по случая всъщност смятат, че нищо лошо няма в това някой да "лекува" нелегално от дома си. Толкова ли сме невежи българите???  newsm78 Confused
   Българина обича много лекарства, антибиоци и диагнози. Ако няма и трите едновременно значи доктора е некадърен-демек вс. англ. лекари...Тук имам познати, носят си много антибиотици от БГ и си ги пият на своя глава цяла година, да се разбира всеки път , когато се разсополивят и сакън да дигнат 37,2. Ако стане нещо незнам кой ще носи отговорност дори и да е супер добра тази лекарка.

# 701

Ако бях в тази група, въпросната докторка я обаждам на полицията на момента!

# 702
  • UK

Ако бях в тази група, въпросната докторка я обаждам на полицията на момента!

Не се споменава нито адрес, нито телефон, само името й. Крият я като партизанин. А тя явно е дошла с намерението да търгува, иначе защо ще се запази с лекарства, които да продава.
 Ако някой има идея как да се сигнализира, да каже. Едва ли ако се обадим на 999 на някой ще му направи впечатление.
Много грозна постъпка, много. Отвратена съм

# 703
  Аз пък съм на мнение, че не е луд този, които яде баницата, а този които му я дава. Ти ще си заведеш ли детето при такава докторка. Аз бих я завела всъщност, ако е мн зле и не виждам нищо адекватно тук, но не бих и дала антибиотик ей така. Мишел като малка, ако помните беше веееечнооо болна, с бронхити и сополи, много висока температура. Тука и изписаха поне 10 пъти антибиотик, аз съм и давала не повече от 5 пъти, мъчех се с разни инхалатори и тн да я стабилизирам, че то през седмица антибиотик може ли...На лекарите тука грам не им правеше впечетление, накрая ходих в билкова аптека тука и жената седна и половин час ме разпитва какво точно и как му е на детето. Накрая каза, че има според нея млечна алергия, да заместваме млякото и откакто го спряхме малката не е боледувала нито веднъж сериозно. Та понякога е хубаво да има алтернатива, но е хубаво да е легална...И не казвам, че вс англ. лекари са такива. Като смених ДжиПи-то и отидохме при новото за едни пъпки, той и разгледа в досието, или както се нарича там и без да му казвам, че вече съм спряла млякото ми каза, така като чета май детето ви има млечна алергия, а дори не съм го и питала за това. Но понеже е добро джи пи, последно като ми трябваше, малката беше с уринна инфекция и 40 температура една седмица, всеки ден звънях и се молех за час-нямало. Накрая ни дадоха с триста зора, малката се стопи, на косъм бях да ида до полския магазин да купя антибиотик, защото се побърках. За мен НИКОГА не са ми давали час за лекар, само при сестрата ме пращат. 

# 704
  • UK
Мис Файн, не става въпрос дали е добър педиатър в България. Тази жена не практикува легално. Има си изисквания и процес през който се минава, дава се клетва и т.н. Не говорим за фризьор или маникюрист, лекар е това все пак

Общи условия

Активация на акаунт