Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 100
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
  • Манчестър
Коя е тази фейсбук група?
Аз лично не бих отишла при такава лекарка нито за мен, нито за детето ми. Имаме си много добро GP и получаваме адекватно лечение когато ср наложи да го посетим .

# 706
Мис Файн, не става въпрос дали е добър педиатър в България. Тази жена не практикува легално. Има си изисквания и процес през който се минава, дава се клетва и т.н. Не говорим за фризьор или маникюрист, лекар е това все пак
  Е тя сигурно е истински лекар от БГ. Едва ли ще практикува така дълго, сигурно си чака документите. Но пък ако има наплив от ентусиасти може и да и хареса. Не го одобрявям, да не остане човек с такова впечетление. Но чак пък да звъня на 999 не бих се втурнала...

# 707
  • UK
Аз пък два пъти ходя на лекар и двата пъти ми изписват антибиотик. Сега съм в ново ДжиПи, на 29ти бях на първия преглед, който е със сестра, тогава поисках час за лекар и ми дадоха уж за днес, обаче аз бях останала с впечатлението, че беше за вчера, и им се обадих вчера да попитам за кога е, и се оказа, че са го изгубили и изобщо не е записан, а аз си имах картончето на което пишеше, че е за днес. Обаче аз вчера се събудих с гадна гнойна ангина и ми дадоха час за два часа след като им се обадих... И пак съм на Пеницилин, точно като миналата година по същото време.

# 708
  • UK
Изобщо не коментирам компетентността на английските ГП-та. Става въпрос за лекар, който практикува нелегално. Аз не смятам, че това е нормално

# 709
  • До хладилника, който обичам
Изобщо не коментирам компетентността на английските ГП-та. Става въпрос за лекар, който практикува нелегално. Аз не смятам, че това е нормално
Четох темата и споделям мнението.
Не оспорвам компетенциите на лекарката, сигурно наистина е лекар. Но нелегалното практикуване, изписването на лекарства, донесени в куфар, а не с рецепта тук, без гаранции, без проследяване, без възможност за направление... не мисля, че е редно.
Има голям глад за български здравни специалисти сред хората, които не говорят добре английски или не споделят мирогледа и начините на лечение на английските лекарки, има ниша - но трябва да е легално и да се носи отговорност, да има застраховка и етика.

# 710
  • Англия
Може ли да дадете линк кън тази група?

# 711
  • Манчестър
Четох темата и споделям мнението.
Не оспорвам компетенциите на лекарката, сигурно наистина е лекар. Но нелегалното практикуване, изписването на лекарства, донесени в куфар, а не с рецепта тук, без гаранции, без проследяване, без възможност за направление... не мисля, че е редно.
Има голям глад за български здравни специалисти сред хората, които не говорят добре английски или не споделят мирогледа и начините на лечение на английските лекарки, има ниша - но трябва да е легално и да се носи отговорност, да има застраховка и етика.

Не само,че не е редно, но си е и crime.

# 712
А каква е продажбата на лекарства в полските магазини? Няма как да е законна. Дори не го правят тайно, поне в този до нас. И от улицата могат да се видят лекарствата, преобладават такива по рецепта, просто други може да се купят от друго място. В близост има истинска аптека, не вярвам работещите там да не са виждали лекарствата в полския магазин. Но хората си ги продават.
Не ме разбирайте погрешно, против съм подобно лекуване, но не бих се втурнала да подавам сигнал някъде. По-скоро не бих позволила на близки да ползват подобни услуги.

# 713
Ахахаха, уникални са тия...
И на български ибрекчия ще се радват и ходят, важното е да български и така по български да ги такова  ooooh!

# 714
  • някъде в орбита...
Аз бих сигнализирала. И за лекарката, и за полските магазини. Както писа Бу - нещата трябва да се вършат легално и с отговорност.
svidni4ka, и аз съм потресена Tired

# 715
  • До хладилника, който обичам
Всичко е наред, излезе алтруистична подбуда - ако човек помолел за помощ за дете, как да откаже лекарят? С пример как ако самолетът лети във въздуха и не е ясно над чие въздушно пространство е, няма да му се гледа лицензът на лекаря, ако помага.
Но че има пусната обява в Биг Бен, както някой каза, че таксува по £45 (посочи една жена, че при частните английски GP почват цените от £60, т.е. изгодно е!), не се взима предвид.
Разбирам напълно нуждата от "свое си" и търсенето на "роден" лекар (механик, компютърен специалист, you name it, всякакви такива въпроси има там, само да е българин), но паралелите между фризьорка без местен лиценз и лекар без лиценз са несравними.
Даже детегледачките без лиценз мога да приема с уговорки, но това е на съвсем друго ниво отговорност.

# 716
  • UK
 Знаете ли какво? Сега наистина си давам сметка какви са повечето българи дошли тук  Confused Confused Confused
Аз къде съм живяла до сега??? Как може да има такива хора? Да смятат, че е по-добре да поддържат шарлатанин, че законите в Англия не важат за нас? Невежество, невежество, невежество. Те се гордеят, че си имат апокрифна докторка в Лондон  ooooh!
 Опитах се да намеря въпросната обява, но не можах. Явно трябва да си купиш вестника

# 717
  • Манчестър
Знаете ли какво? Сега наистина си давам сметка какви са повечето българи дошли тук  Confused Confused Confused
Аз къде съм живяла до сега??? Как може да има такива хора? Да смятат, че е по-добре да поддържат шарлатанин, че законите в Англия не важат за нас? Невежество, невежество, невежество. Те се гордеят, че си имат апокрифна докторка в Лондон  ooooh!
 Опитах се да намеря въпросната обява, но не можах. Явно трябва да си купиш вестника

Със щедрото спомощевателство на една тайна агентка се сдобихме с въпросните детайли.

# 718
  • UK
Едното от момичетата пусна снимка на въпросната обява. На посочения уебсайт двамата лекари от обявата не присъстват, само кинези терапевта, явно само той практикува легално.
 Освен детски прегледи въпросната извършва и ултравукови прегледи на бъбреци, панкреас и простатна жлеза. Дет' се вика с един куршум, два заека. Докато си чакаш сиропа за детето може да си провериш простатата  ooooh! Joy

# 719
  • Манчестър
Едното от момичетата пусна снимка на въпросната обява. На посочения уебсайт двамата лекари от обявата не присъстват, само кинези терапевта, явно само той практикува легално.
 Освен детски прегледи въпросната извършва и ултравукови прегледи на бъбреци, панкреас и простатна жлеза. Дет' се вика с един куршум, два заека. Докато си чакаш сиропа за детето може да си провериш простатата  ooooh! Joy

Явно си видяла това което и аз.

Общи условия

Активация на акаунт