Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 123
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Свидничка, честито и за следващото да не мълчиш като партизанин на разпит.... Grinning Grinning

Само да спомена за тези,които ще подават за permanent resindence,че има нова форма в сила от 30 Януари. Само 122 страници е, но дори за Indefinite Leave to Remain не съм събирала толкова инфо. Сега се иска пълен отчет на всички бенефитс получени, писма от работодатели,дати на емплоимент + заплата получавана,  копия от resignation letters etc..
Леле, добре, че подадохме и получихме нашите през декември. Представям си какво ще измислят после и за гражданството  Thinking newsm78 Май няма да ме е огрее да съм Бритиш скоро  Crazy
 Аве аз не, че мълча като партизанин, ама то не е голяма новина. Виж ако спечеля от лотарията веднага ще се похваля  Joy

# 586
  • На село (близо до Лондон)
Ще ни дойде малко свръх възможностите да плащаме няколко месеца на две места наем и обмисляме вариантите за частни училища. Ще може ли малко информация, цени и мнения за тях.

katyanen добре дошла!
Непишеш колко са големи децата, но в около Лондон частните училища са около £ 5 000-£6 000 на срок (има 3 срока в годината). Имай също в предвид, че трябва да дадеш 1 срок преизвестие ако решиш да ги местиш. Питай ако те интересува повече особено за училища в западен Лондон и югозапад около Лондон. Успех!

# 587
Първо се извинявам за нахълтването (по принцип ви чета тихо и събирам инфо за моя близка:), но от няколко дни чета излянията на b&c и не мога да се стърпя.

B&C, не знам колко си образована, но определено знанията ти по темата за социалните и нуждаещите се са ти силно ограничени и личи, че информацията ти е само от жълтата преса.
С колко деца, плод на физически, емоционален и сексуален абюз си общувала?
Познаваш ли законите и правилата, които се следват от социалните в която и да е държава? Работила ли си като такава, за да се явиш тук и правиш заявления?!
Аз имам близки наблюдения и ще ти кажа, че понякога даже много бавно действат и дават прекалено много шансове на някои "родители". Повечето деца оставят за цял живот в тинята, без значение на колко терапии ходят и дори да разбират, на практика не мога да променят последствията от неглежиране на родители им. Това, че ти си любящ родител, не означава че всички са, а и една гола любов, без да си кейпъбъл да усигуриш и покриеш елементарни нужди на децата си, не е достатъчна да се гледат тези деца.
Социалните са също хора и понякога грешат, но целта им е са помогнат. Нима ти си съвършена в работа, дом, отношения с хората около теб и никога не грешиш?
Стига с това, че като на българка и е отнето детето, като коне с капаци трябва да я подкрепяме, само защото сме родени в една държава. Ами, не няма да го направя и не очаквам, не дай си боже на мен да се случи, всички българи да ме подкрепят. Ако ще го правя трябва да съм абсолютно запозната със случая, със законите в държавата, да съм прочела всички документи по делото, да имам наблюдения от семейството за дълго време и тогава може би ще си позволя да взимам страна. А не да чета сензационни статийки от вестник " Жълт труд" и да се надъхвам, колко са несправедливи във Великобритания. Българите (яко генерализирам и вкл и себе си:)) си мрем за конспирационни теории.  

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 20:58 от benson10

# 588

За сега до тук съм я докарала Joy

Ахахаха, честито, мила моя!
А какви дълги и напоителни разговори сме водили с теб по темата 'Не искам второ'  Whistling

Тази вечер пак ще си отвися до късно с това приключване на срока  Confused

nana_cool купи къщата и се изгуби в нея...

# 589
Болни сме, щото малко неща са ми на главата, че сега се тръшнахме с хлапето болни.  Tired За това се изгубих + че нямахме нет два дена в дома, заради преждевременно прехвърляне на сметки и линии.  Mr. Green Всичко е на горе с краката и в двете къщи. То са кашони, чували, и кутии в едната събрани чинно да се изнесат, а в другата голи стени, цимент, бетон и разбита кухня, че и парното не знам там дали работи.  Crazy Да не казвам, че на последък само си троша нервите в бюрото и оня ден бях на косъм да си дам нотиса.  Crossing Arms

Свидничке, честито!  Heart Eyes Ама вярно си мълчиш като партизанин.  Laughing

# 590
  • UK
Svidnichka, днес попаднах на тази публикация и се сетих за теб, Too much jogging 'as bad as no exercise at all'. Нямам представа до колко отговаря на истината, но мисля че ще ти е интересно да я прочетеш. Какво ще стане сега с маратоните?
Merry интересна статия,не се наемам да оборвам учените. Честно казано ако пусна search в гугъла сигурно ще излязат куп изледвания, при които резултатите са противопложни на това  Crazy Аз затова не се задълбавам в нАука, а тичам за удоволствие. Нищо не ме зарежда така като 2ч тичане, ама нищо. Всички проблеми изчезват, измитам си мозъка от всички нерви и негативни мисли натрупани през деня. Ужасно ми липсва сега, тренирам все още в залата и разни класове, но от 2 седмици. Преди това така ми се гадеше, че имах и два-три дни, в които дори не можах да изляза от вкъщи  Sad Шегувам се с половинката, че ако можех щях да си поръчам бебе от амазон, а не да съм бременна, пък и да раждам  Joy еееех, мечтииии  Laughing
Нана това с къщите са сладки мъки  Heart Eyes Heart Eyes Прави снимки, че после като ти е ремонтирано и подредено да си ги гледаш с усмивка

# 591
  • До хладилника, който обичам
Аз като по-проста и не черпеща информацията си за света от YouTube, а от по-прости източници и личен опит, ще се въздържа от коментар. Само ще обърна внимание, че на още една българка е отнето детето, този път посолството не желае да помогне, според тях се крият факти и целенасочено им се подавала грешна информация от майката. Който има желание да оправя Европейската общност и конкретно Великобритания, ето ви случай хем да се опитате да помогнете, на майката ли ще помагате, на детето или на двамата, а не зад клавиатурата на топличко да се криете.
Имах удоволствието да я прочета дамата във фейсбук групата, и да прочета мнения на хората, при които е живяло семейството... та, не всичко е както изглежда на пръв поглед, да.

svidni4ka, честито  Grinning лека и безаварийна да е!

# 592
  • някъде в орбита...
svidni4ka, честито и от мен, мадам   bouquet
Майтап, не майтап, ако имаше начин да поръчвам от амазон, и аз един ден това щях да направя Mr. Green

# 593
Нана това с къщите са сладки мъки  Heart Eyes Heart Eyes Прави снимки, че после като ти е ремонтирано и подредено да си ги гледаш с усмивка

Дабеда! Ние отдавна не сме новодомци, но ремонти още, колкото си искаш. Аман.
Никакви сладки мъки не са.. Все едно да ти ги разправям същите за бременността  Wink Heart Eyes

nana_cool,
тъпо за бюрото..как се променят нещата..като си спомня и аз с какъв кеф си ходех на работа в старото училище, а сега не искам и да си спомням края..

# 594

nana_cool,
тъпо за бюрото..как се променят нещата..като си спомня и аз с какъв кеф си ходех на работа в старото училище, а сега не искам и да си спомням края..
Мхм, сигурна съм че знаеш за какво говоря, ама майната му не'а се дам.  Mr. Green

Ух, сървеър имах до сега в дома. 5 минути каза...за правителството правим проучване...е ахти и проучването  му дръпна...все някой трябва да допринася за статистиките.  На цялата какафония само той липсваше. Laughing

# 595
 Wink
Аз участвах в едно проучване на националната статистика, което беше в продължение на 2 години.
Обикновено ме интервюираха по телефона, за около час.
На края вече ми знаеха и кътните зъби, редовно ме питаха бебето как е  Laughing
Наработих се. Пфу.

# 596
  • UK
Пфуу, който няма желание, да дава на мен да износя едно бебе, че нашето не става Sad Майтапя се, разбира се, да не викне някой социалните сега, че искам чужди бебета - не!  Naughty

Аз съм втори ден на обучение от работа с една жена, която е лекар (на медицинска тематика е обучението). Всичко супер, интересно, обаче тази преподавателка за мен не е наред с главата. Само ще кажа, че в първия час на обучението ни уведоми, че е много добра в имитирането на кучешки лай. Днес го демонстрира. Наистина е добра  Laughing Има и още, но е късно за разправяне. В потрес съм  Crazy Утре какви ли изненади ни е приготвила..  Grinning

# 597
С колко деца, плод на физически, емоционален и сексуален абюз си общувала?
С едно дете - българче осиновено от австрийка.
Нямам представа какъв щеше да е животът на това дете в България, но в Австрия не му провървя на детето Sad

Социалните са също хора и понякога грешат, но целта им е са помогнат. Нима ти си съвършена в работа, дом, отношения с хората около теб и никога не грешиш?
Нито съм съвършена, нито съм безгрешна, но аз не работя като социален работник във Великобритания и не лишавам децата от биологичните им семейства, като ги давам за осиновяване! Twisted Evil

Стига с това, че като на българка и е отнето детето, като коне с капаци трябва да я подкрепяме, само защото сме родени в една държава. Ами, не няма да го направя и не очаквам, не дай си боже на мен да се случи, всички българи да ме подкрепят. Ако ще го правя трябва да съм абсолютно запозната със случая, със законите в държавата, да съм прочела всички документи по делото, да имам наблюдения от семейството за дълго време и тогава може би ще си позволя да взимам страна.

Представям си как някой българин моли за помощ в посолството и от там му отговарят - съжаляваме, не можем да ви помогнем! За да ви помогнем и за да се застъпим за вас, трябва да прочетем всички документи по делото. Но и да ги прочетем, то пак няма да ви помогнем, понеже не ви познаваме лично и нямаме дългогодишни наблюдения върху вашето семейство.

ПП И ти ли си социален работник  или може би си адвокат, който познава всички закони в Англия?

# 598
    Свидничка и тука честито, много ме изненада и мен с тази новина. Лека бременност, дано е момиченце хихи. Ако пуснат в Амазон бебета, моля да ме уведомите, че и на мен хич не ми се разправя с бременостти. Може и да е към 3 годишно, че и с бебета не ми се разправя хаха

Ljoli тук има доста чешити и за разлика от БГ не се крият много  Grinning

Нана, оздравявайте и леко местене.

# 599
  • Най-зеленият остров
katyanen добре дошла!
Непишеш колко са големи децата, но в около Лондон частните училища са около £ 5 000-£6 000 на срок (има 3 срока в годината). Имай също в предвид, че трябва да дадеш 1 срок преизвестие ако решиш да ги местиш. Питай ако те интересува повече особено за училища в западен Лондон и югозапад около Лондон. Успех!
Много благодаря за радушният прием. Децата са на 11 и 5 години. Ако нямаш нищо против ще ти пиша на Лични да не занимавам останалите с моите битовизми.

Общи условия

Активация на акаунт