Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 133
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • Bristol
Добро утро!
Хъм, Гнидка, пробвай да напишеш "мартенско парти" в търсачката на ФБ. То е като събитие направено, няма членство като в група...

# 616
  • Cambridge, UK
Свидничка, безаварийна бременост Simple Smile   bouquet

# 617
  • UK
Уф, как се ядосах снощи. Към полунощ си проверявам сайтовете за работа и решавам да кандидатствам за една, регистрирам се, над един час попълвах всички глупости, които ми искат, въпреки че попитаха за СВто ми, после искаха пак да описвам какво съм работила и тн, и накрая като приключих с това и ме пита за обща информация и НИН, ми каза сори, грешка, НИНа е невалиден. Два часа се занимавах и не може и толкова.

# 618
  • Манчестър
Уф, как се ядосах снощи. Към полунощ си проверявам сайтовете за работа и решавам да кандидатствам за една, регистрирам се, над един час попълвах всички глупости, които ми искат, въпреки че попитаха за СВто ми, после искаха пак да описвам какво съм работила и тн, и накрая като приключих с това и ме пита за обща информация и НИН, ми каза сори, грешка, НИНа е невалиден. Два часа се занимавах и не може и толкова.

Не знам на какъв саит си попълвала тази апликация, но никога досега онлаин апликация не ми е искала НИН.....изглежда ми измама някаква. Единствения въпрос които питат обилновено е, имаш ли право да работиш?
Пусни един линк ако искаш да видим какъв е този саит. НИН си е личен номер и служи за идентифициране пред HMRC за такси и тн......защо един потенциален работодател ще се интересува от твоя НИН при положение,че наличието на такъв не означава,че имаш право на работа.

# 619
  • UK
Аз също се учудих, че го иска на този етап, но е задължително поле и не мога да кандидатствам за работата без него, става дума за Barnardo's, не е измама.

# 620
И на мен ми се е случвало в он лайн форма за работа да ми иска НИ номер. Но аз тогава така или иначе нямах и не продължих попълването.

# 621
  • UK
На мен ми е важно да кандидатствам за повече неща, понеже иначе може да решат да не ми платят... И сега се ядосвам, понеже направих всичк друго, но не ме пуска да кандидатствам.

# 622
Време ми е и на мен да се похваля. Ще ме вземат като доброволец в местното Citizens Advice Bureau. Това, че не е платена работа, не ме притеснява, защото го правя за бъдещата си кариера, а и както при nana_cool стана, се надявам да решат да започнат да ми плащат по някое време. Simple Smile

nana_cool, надявам се при теб да се изчистят недоразуменията и отново да започне да ти доставя удоволствие работата.

svidni4ka, в моята група бременелки имаше една мама, която си бягаше едва ли не докато не взе да ражда. Докторите и бяха казали, че щом толкова много бяга, то тялото и е свикнало и не само, че няма опастност за плода, но дори било добре. Говори с твоите лекари и честито Simple Smile

Аз отскоро започнах да бягам отново (не съм спортувала от поне 5 години). Тренирам за 5К маратон по програма couch to 5K и ми доставя страхотно удоволствие, а и понеже натоварването е постепенно изобщо не е трудно, препоръчвам на всички мързеливки като мен Simple Smile

комар, аз бих я дала тази информация и без друго не е толкова трудно да се узнае, ако някой си науми. В днешно време няма много тайнит от интернет.

И на мен ми се става леля, но и мен няма кой да ме чуе. Сестра ми дори още не се е омъжила. Не знам какво чакат, те са вече около 6-7 години заедно, живеят на семейни начала, но се моткат, а аз само 'нежно' ги побутвам Simple Smile

Не знам доколко се интересувате от фракинг, но аз живея в Ланкашър и тук е наболял въпрос. На този етап нищо не знам, но се надявам да се образовам от FutureLearn https://www.futurelearn.com/courses/shale-gas. Освен този имат и много други интересни курсове, заслужава си да се погледне, особено за скучаещите в къщи. За търсещите работа има два полезни курса, един за интервю и един за application. А този курс е специално за В&C: https://www.futurelearn.com/courses/vulnerable-children , да вземе да се образова малко за английската действителност, а не само да си чеше езика.

# 623
  • Манчестър
От fracking се интересувам дотолкова,че да знам че не е безобидно както пропагандата се опитва да пробутва.

# 624
  • някъде в орбита...
varnagirl, едно време бях много запалена по въпроса, щото близо до родния ни град имаше някаква идея да го правят. Както каза Ave, това си е голяма гадост. Сега съм един от върлите противници, независимо къде се прави Naughty

Мърморанке, има ли алтернативен метод за кандидатстване?

Като споменахте март, от къде мога да намеря мартеници? Знам че в Бг магазина продават, но миналата година давах по £2 за една, което направо си е убийствено за символичен подарък. Отделно че и модели имаха едва 3-4, пък аз пазарувам за много народ, не искам всички да са еднакви Blush

# 625
Здравейте, не съм сигурна дали точно тук е мястото да питам,  но ще го направя :
в момента съм в България и съм втората година майчинство,  но март месец заминаваме цялото семейство за Англия,  евентуално аз да се регистрирам като селф имплойд.  Дали има вероятност да ми спрът майчинството в България?

# 626
Явно не си много наясно с безплатните курсчета Joy  Няма изобщо да споря, съвсем добронамерено ти дадох линк към курса, направи си труда сама да разбереш колко е уважаван източника. Ако искаш си обогати познанията, или продължавай да следваш сляпо жълтата преса, изборът е твой.

ivita_iva, доколкото знам, ако не канадидатстваш тук за помощи няма да ти го спрат, ако обаче кандидатстваш правят проверка и няма как да вземаш такива едновременно от две страни членки на ЕС. Между другото къде си се хукнала, сакън недей идва, че социалните ще ти вземат децата. (това в кръга на шегата и дискусия от последните няколко страници)

# 627

А за твоите безплатни курсчета какво да кажа....те не са ли съмнителни?

hahaha  hahaha

varnagirl, браво!  Hug

Днес в бюрото нещата малко излязоха извън контрол. Щото тъй де не е приятно, някаква си там на заплата,  да ти казва на теб дето си на 52 и може да си доброволка на всякъде (цитирам), че не е ОК като и ползваш деска да го оставяш с мазни пръсти по мишката, клавиатурата и пада + безрой трохи набутани измежду клавишите и около клавиатурата. Не е като да нямаме кухня...
Взех си остатъка на деня оф, поне свършихме малко неща за къщата с проектанта за кухнята и газ инжинера.

# 628
  • UK
Няма друг начин за кандидатстване, ама какво да се прави, и без това нямаше да ме вземат. Малко ме е яд, когато работата е идеална за мен, имам опита, познанията, качествата, но няма как да ме наемат понеже нямам тукашен опит (става дума за мениджър на чарити шоп, те си имат мениджър и 1-2 работещи на заплата, останалите са доброволци). Имам четири мениджърски позиции в СВто (при това съвсем истински) и ако бях от тук, нямаше да се замислят да ме наемат.

# 629
  • някъде в орбита...
varnagirl, супер си Peace Много мерси Party

Общи условия

Активация на акаунт