Професионални серии за коса - тема 73

• 76 304
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Търсих по - назад в темата, но не открих кой беше споменал за  -20% на ALTERNA. В кой сайт е това?

# 316
Арлен  Peace
 ______Freya_______, божествена коса!

# 317
Някой пробвал ли е на Лакме ето тази маска http://www.zlatnaribka.com/lakme/za-mazna-kosa-purifying/matiras … e-purifying-15-ml , както и един шампоан техен за мазна коса/грижа за скалпа? Имах ги на мостри и ги тествах в две поредни измивания, имам чувството, че оттогава вече седмица, с каквито и продукти (протеинови, хидратиращи) да измия косата е добре само след самото измиване вечерта, преспя ли на другия ден вече съм залепена коса за главата, което никога не е било, все издържам по един цял ден и на втория мия вечерта.

Имам чувството (както и за кожата), че каквито и продукти уж за мазни корени да ползвам повече ми докарват мазнотия Sick ще си карам само на маслените маски и останалите ми продукти и повече няма да експериментирам с нещо за мазна коса Crossing Arms

# 318
  • София
Повлияна от вчерашната ревизия, която направих, и след като от известно време не си харесвам косата как застава след миене предимно със Сериоксил серията за естествена коса реших да се измия с ДПШ и "слънчевата" маска на Лакме. Напръсках само Л2 накрая и изсуших.
Е няма такава коса! Огромна, твърдичка, стои ми добре изправена! А маската я изпи много добре. Лятото помня, че доста я плакнех, а сега много бързо стана  #Crazy
Трябва си разнообразие  Mr. Green

Linnda, от Рибката ми бяха пратили мостра на тази маска. Пробвах я, и очаквах че косата ще ми изглежда по-добре на 2-рия ден, но уви не. Не бих я купила.
По принципи аз съм с мазни корени, но вече спрях да купувам продукти уж за такава коса. И съм по-добре вече.  Peace

# 319
Здравейте и от мен  Simple Smile 
Минавам направо на въпроса, за моята косица, която е небоядисвана, с нормален косъм, рядка, чуплива и мноого цъфтяща въпреки, че рядко посягам към сешоар или преса. Не съм използвала професионален шампоан до сега използвам само хидратиращия балсам на Афоджи и Л2. Моля ви за съвет относно шампоана. Насочила съм се към Loreal Absolut Repair Lipidium, но не съм сигурна, че е подходящ и бих искала да чуя вашето мнение.

# 320
Търсих по - назад в темата, но не открих кой беше споменал за  -20% на ALTERNA. В кой сайт е това?
arlenbg.com

# 321
Минавам направо на въпроса, за моята косица, която е небоядисвана, с нормален косъм, рядка, чуплива и мноого цъфтяща въпреки, че рядко посягам към сешоар или преса. Не съм използвала професионален шампоан до сега използвам само хидратиращия балсам на Афоджи и Л2. Моля ви за съвет относно шампоана. Насочила съм се към Loreal Absolut Repair Lipidium, но не съм сигурна, че е подходящ и бих искала да чуя вашето мнение.
Няма да ти е достатъчен само ш-н като грижа. Поне и балсам примерно. Тзои,който си избрала не е за теб и за рядка и небоядисвана коса не става. По скоро нещо балансиращо като грижа с протеин и малко масла,например аз ти предлагам ш-н и маска/балсам от серията Deep Care на  Lakme,има ги в рибката.

# 322
  • София
Търсих по - назад в темата, но не открих кой беше споменал за  -20% на ALTERNA. В кой сайт е това?

Става въпрос за arlen.bg. До края на януари е. Има код за отстъпката, който се пробавя, преди да оформиш поръчката. Ето какво ми писаха от сайта:
"Поради големия интерес периодът на промоцията -20% на всички продукти с марка ALTERNA е удължен до 31.01.2015г. вкл.
За да се възползвате от промоцията, добавете продукт/и в количката, добавете отметката на "Приложи купон" и въведете код: ALT20
системата автоматично ще Ви начисли 20% остъпка."

Руса Мамма,
Споделям за терапията Нутритермик   bouquet

Първо да споделя, че тази терапия ми отвори очите за възможностите на моята хубава преса за коса. Аз я бях закотвила на 220 градуса /не е с бутонче определянето на градусите, а с кръгло въртящо се колелце -нещо подобно като на ютиите, когато определяш на колко градуса да гладиш/ и не съм я мърдала оттам. Много съм важна  bowuu ползвам добра термозащита и хич не ми пука  Joy Joy Joy
 Та констатирах, че пресата може на нагрява на 60, на 80, на 100, на 150, на 180, на 200 и на 220 градуса. Това дава широк диапазон от възможности. Например: получила се е някоя чупка при спането на иначе идеално изправената коса - на 80 градуса леко минаваме един-два пъти и готово.
Както спомена и Фрея неувредената коса или по-правилно ще е да кажем слабо увредената коса е със затворени кутикули и продуктите не могат да влязат вътре под тях и да натрупват полезни вещества, които да пазят и уплътняват косъма. Възможността за парна баня не винаги е възможна, а и момичетата,  които са си боядисали косата и държат на цвета, няма да могат да я направят. Тук се намесва пресата, която е за изправяне. Превръща се в преса за терапии.   chef След като е сложена ампула, концентрат или маска с измиване, вместо да постоим с влажна коса и после да я мием, може леко да я изсушим със сешоара - може да остане и леко влажна и да я минем по веднъж на кичур с пресата загрята на 60 градуса. Достатъчно е да се загрее леко косата, но не е достатъчно за да я увреждате. Особено добре ще е тази терапия с протеиновите концентрати на Керастаз Фузио Доз - като Денсифик и Цимент термик. Доволна съм от откритието си  hahaha

Намазах корените с предварителна грижа с масла, алое вера и витамин С с флаваноиди. После измих два пъти с шампоана Нутритермик и сложих маската.  Излязох от банята и на мокра коса наптавих терапията  с ултразвуковата терапевтична преса за да раздробя молекулите на маската и да са по-лесни за проникване в косъма. Изсуших със сешоар.  Усещаше се лепнене при изсушаването и после косата изглеждаше обемна, рошава и съответно без блясък от неотмитата маска. Не можах да се прежаля да използвам пресата на 180 градуса и я загрях на 150. Позволих си по-високата температура /с друг продукт не бих го правила на повече от 80 градуса/, защото самата серия Нутритермик съдържа протеини, липиди, керамика, и други полезни съставки, които се активират от топлина, но притежават защита на косъма от топлината. Обработването с топлата преса ми отне около 15-20 минути.  Постоях после още около час, защото ми дойдоха гости /Косата след минаването с пресата учудващо изглеждаше добре. Никой не би могъл да реши, че си с недоизмита коса. Напротив. Само ти си я усещаш малко по-лепкава./
Първоначално бях решила след изплакването на маската да сложа за затваряне на косъма малко хидратиращ балсам на Филип Кингсли, но се отказах за да видя самата серия как се държи.
След като поизсуших с кърпа косата сложих в корените серума Лореал Сериоксил,  по дължините уплътняващия серум Сериоксил,  термозащитата Керастаз Нектар Термик, а за заключване на влагата в крайчетата - Keune So Pure масло. Изсуших само със сешоар.  И смело мога да заявя, че това не е типичната хидратираща серия. Вероятно е балансирана,  с превес на хидратацията, много силна, подходяща за всякакви коси, не за непрекъснато използване, защото утежнява, но е великолепна за терапии. Дори миризмата й е специфична. Не е неприятна, но не е типичната парфюмна миризма, характерна за повечето серии на Керастаз.
В крайна сметка косата изглеждаше уплътнена, начупи се /което ми се случва рядко на моята коса/,  много жилава и тежка, имаше добър обем. На пипане се усещаше леко втвърдена, но не суха. Блясък нямаше много, но не мога да кажа, че нямаше блясък. Просто последния път като се мих с хидратиращата серия на Шу Уемура блясъка беше невероятен, сякаш съм напръскала с диамантени частици косата си и сега при сравнението с блясака след Нутритермик блясъка малко ми малее  Joy

Който ме питаше за нощната грижа на Алтерна , моля да поднови въпроса си, защото мернах някъде въпрос към мен, но сега не го намерих за да отговоря.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 323
  • Бургас / София
Аз бях, ама снощи я използвах  Mr. Green . Нанесох на цялата коса и заспах. На сутринта нямаше никакво утежняване. Днеска косата ми се изправи от серума Елексир на Алтерна, може би и от нощната грижа, но резултата е обемна коса с блясък, дано утре не ми е утежняло  Mr. Green

# 324
  • София
Няма да ти е достатъчен само ш-н като грижа. Поне и балсам примерно. Тзои,който си избрала не е за теб и за рядка и небоядисвана коса не става. По скоро нещо балансиращо като грижа с протеин и малко масла,например аз ти предлагам ш-н и маска/балсам от серията Deep Care на  Lakme,има ги в рибката.

На мен тази серията Deep Care на  Lakme от ЗР ми я препоръчаха като хидратираща  Rolling Eyes

# 325
Привет, момичета  Hug Прави ми впечатление, че когато си изправя косата, тя стои добре до следващото миене (мия я два пъти в седмицата), а когато и сложа крем за къдрици, на първия ден е супер, на втория ден и особено на третия става една такава клепнала и поне на мен ми изглежда мръсна  newsm78 Та си мислих, ако ползвам сух шампоан, дали няма да пооправи положението? И ако може да ми препоръчате някой от който сте доволни  Simple Smile

# 326
Здравейте,някой може ли да ми каже ето този лосион http://www.feelunique.com/p/Schwarzkopf-Professional-Silhouette- … tyling-Care-200ml преди или след изсушаване се слага.Благодаря предварително!

# 327
Абе момичета, защо ползвате сухи шампоани? Не са ли скъпи? Аз си ползвам бебешка пудра и смятам, че резултата е същия....само дето се ползва много по-дълго

# 328
Момичетаааа, за много годинииии  bouquet Да сме живи и здрави, с прекрасни коси
 Не мога да смогна да ви изчета  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  

Коя е любимата ви комбинация на продукти от различни брандове ?  

Много любима комбинация ми е Напура за стимулиране на растежа, Шампоан и маска Лакме Актив
2. Напура за стимулиране на растежа, Шампоана на Лореал за уплътняване, Маска Лакме Актив
3. Шампоана на Лореал за уплътняване, Маска Лакме Актив
4. ДПШ на Шварцкопф, Шампоана на Лореал за уплътняване, Маска Лакме Актив
5. ДПШ на Шварцкопф, Шампоан и маска Лакме Актив

Момичета, от скоро имам проблем с косата - с каквото и да измия, първият ден е ок, после изглежда леко като мръсна, и на 3я ден трябва да сложа сух шампоан - и тук е мястото да похваля сухия шампоан на Филип Кингсли - като напръскам е бял, но после много добре попива и имам обемче  Peace Преди в по голямата част миех косата си един път седмично, а сега задължително 2 пъти   newsm78  И не мога да разбера на какво се дължи това  ooooh!   Възможно ли е да от зимата  Thinking  
Да похваля и термозащитата на Филип Кингсли - не утежнява, не омазнява и ухае чудно
http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/stilizirane-i-zashtit … ge-defence-250-ml

# 329
Привет, момичета  Hug Прави ми впечатление, че когато си изправя косата, тя стои добре до следващото миене (мия я два пъти в седмицата), а когато и сложа крем за къдрици, на първия ден е супер, на втория ден и особено на третия става една такава клепнала и поне на мен ми изглежда мръсна  newsm78 Та си мислих, ако ползвам сух шампоан, дали няма да пооправи положението? И ако може да ми препоръчате някой от който сте доволни  Simple Smile
А какъв крем за къдрици ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт