Професионални серии за коса - тема 73

• 76 273
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас / София
Алтерна Рипейър, съдържа два вида протеин оризов и растителен, но пише че не съдържа сулфати, а в състава има  #Crazy

# 376
Предупреждавам, следва чаршаф Joy

Фрея, и аз благодаря за полезната информация   bouquet Копи-пействам веднага Grinning

iatcka, никой не може да ти каже кое е по-добре да вземеш - маската или Анти Снап. Двете са много различни като действие и не са заменяеми. Все пак едното е с измиване, а другото без.
Относно маската - имай предвид, че е доста силна. Ако нямаш нужда от много сериозно възстановяване, може да ти дойде много тежка. На мен косата ми се насити от нея точно след първите 2-3 пъти. И оттгоава въобще не ми влияе добре - прави ми косата разхвърчана, а къдриците - изправени. Дадох я на майка ми да я ползва и тя я пробва само веднъж. Беше потресена какъв "боклук" съм й дала Laughing Направи й косата смачкана, сплъстена и изглеждаше все едно не я е мила поне една седмица. Нейната коса е боядисвана, с тънък косъм, но поначало здрава; напоследък много й се оплита и стои суха, но цъфтящ косъм никога не съм й виждала Shocked Мисълта ми е, че маската си е много специфична и трябва добре да си прецениш дали ти е подходяща за сегашното състояние, в противен случай може да се разочароваш.
Анти Снап е много приятен, с консистенция на течно мляко за тяло. Според мен помага много за заздравяването на косата и предотвратяване на накъсването, но мисля, че трябва да се ползва след измиване с протеинова серия. Не съм сигурна дали ще има ефект след хидратираща. Аз поне го ползвах само след протеини Peace

Екатеринна, скоро реших, че косата ми има нужда от силна хидратация и затова реших да се измия с червеното Тиги. На мен лично не ми хидратира добре. Смачка ми малко обема, но това не беше основният проблем. По-големият проблем беше, че косъмът ми не се заглади така както очаквах и косата се разхвърча, къдриците ми въобще не можах да ги оформя добре. Така че има разнопосочни мнения за тази серия Peace

Сега да споделя нещо друго.
Скоро нали се присетих за един мой много любим шампоан (био професионален Laughing) и тая муха много лошо ми се загнезди в главата ooooh! Обсъждахме с Руса мама страхотния състав. За този говоря - http://www.feelunique.com/p/John-Masters-Organics-Honey-and-Hibi … ing-Shampoo-177ml и аз казах, че мисля като поизчерпя армията от шампоани в банята, отново да си го купя, за да видя дали и сега ще ми се отрази така страхотно както преди. Покрай един чуждестранен блог открих, че мога от един сайт да си поръчам тестерчета (най-много 5) на някои продукти на John Masters Organics, ако направя поръчка от сайта - http://www.naturisimo.com/products_samples.cfm?type=Samples+hair+care&hair=1 Peace
И така, поръчах си аз нещо мъничко от сайта и прибавих 5 тестерчета - на посочения шампоан, на реконструктора от същата серия, на ш-на с лавандула и розмарин, интензивния балсам с авокадо и крема без отмиване с роза и кайсия Heart Eyes Само последния не съм го пробвала никога, както май и ш-на с лавандула. Останалите преди ги имах в пълен размер и бях много доволна, като най-впечатлена бях от реконструктуриращия ш-н Heart Eyes Сега пък най-много съм хвърлила око на хидратиращия крем без отмиване, тъй като напоследък косата ми е повела война със силиконите и трябва да измисля нещо с по-чист състав, за да я вкарам в пътя Laughing Не признава ни протеин, ни хидратация ooooh! От всичко хвърчи и вече полудявам Crazy
А как установих, че силиконите са ми проблема....Онзи ден много бързах и нямах време нито за балсами, нито за маски, само се измих набързо с ДПШ на Чи и изхвърчах от банята. Сложих само малко от кремчето с камелия на Шу и изсуших с дифузера. И о! Чудо! Стана една мека, с обем, дори гъста я усетих, страхотно се оформи и всички фризита се прибраха Shocked По-втрещена нямаше как да бъда просто! А не е като да не съм ползвала ДПШ скоро. Точно 3-4 дни по-рано си бях измила косата със същия ДПШ и бях сложила хидратиращия балсам на Алтерна. Ами въобще не стоеше добре.. пак си хвърчаха разни къдрици и се чудех как да ги прибирам Laughing А най-голямата ми изненада беше, че косъмът при измиването само с ДПШ беше по-гладък, отколкото след ДПШ + хидратиращия балсам на Алтерна Shocked
Явно в момента косата ми не понася никакъв филм по косъма. Или просто й идва в повече - хем силиконов филм от балсамите/маските, хем от стилизантите.
Затова сега нямам търпение да си получа тестерчетата на JMO и да споделя дали ще има разлика с по-чисти и натурални продукти (които пак са си професионални де, не съм извън темата Wink) Heart Eyes

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 17:04 от bellisssima

# 377
Много благодаря за информацията, която споделяте, макар че засега ми е доста над нивото на разбиране  Embarassed

Та тъкмо влязох да се похваля, че най-после ми стана косата каквато исках (в моя случай - плътна, обемна и лъскава, без фризита  Heart Eyes). И това само като пропуснах слагането на балсам / маска. Може би мнението по-горе обяснява ситуацията. Косата ми е права, с тънък косъм и това ми беше първо миене след боя. Измих я само с червения Редкен за боядисана коса, след това Инициалист и едно кремче на Редкен за краищата:
http://www.lookfantastic.com/redken-all-soft-supple-touch-150ml/10729921.html

След шампоана мислех, че няма шанс да я среша, толкова твърда беше станала, но нямаше проблем като изсъхна (сешоар не ползвам). Дали да не пробвам без маски и балсами известно време? Може ли да повлияе зле дългосрочно?

# 378
Здравейте, момичета,
Искам да споделя за ефекта при мен от един разкошен шампоан - този: http://arlen.bg/product.php?ProductID=1498

След около 10 измивания мога да кажа, че е много близък като ефект до любимия ми Денсифик, обаче косата става много по-плътна и с повече обем.  Прави плътна, дебела пяна и измива отлично. Скалпа се усеща  чист и свеж, без никакво дразнене /моя е чувствителен/.  Откакто го използвам, направо си се сдобих с доста повече коса на вид и на пипане. Много добре се комбинира с всички маски, които имам в момента, но като че ли най ми харесва комбинацията с маската Дисциплин. Икономичен е, лесно се разпенва и като ползвах отстъпката от 20 процента ми излезе по-евтино, отколкото в Енцо. Grinning Заслужава си всяка стотинка.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 18:57 от Kara75

# 379
  • Belgium
Dessi_MM, аз не мисля, че ако не ползваш известно време маска и бласам, ще има някаква особена вреда за косата ти. Разбира се зависи как я чувстваш и от какво има нужда.

За мен претрупването на косата с продукти (което спокойно може да стане, четейки тази тема  Wink ) е също толкова вредно, колкото и недостатъчната или неадекватна грижа. Моята коса в момента почти не се нуждае от маски (балсами не ползвам) и посягам към тях около 2-3 пъти месечно. Така че всичко е индивидуално.

Лятото например ползвам по-често маски, защото косъмът изсъхва от морската вода, слънцезащитните продукти и високите температури.

# 380
  • Стара Загора
Белисима , твоите чаршафи са ми много  интересни за четене    bouquet /май имаме общ стремеж към къдрици/. Винаги си много изчерпателна и точна в обясненията си . Маската щом поизправя къдриците ще я пропусна , пък и косата ми не е толкова изтощена. Ще пробвам анти-снапа . Дано успея да го съчетая с финишите . Ще го ползвам след протеинов шампоан или ДПШ . Имам и шампоана за растеж на Напура , той мисля че е протеинов , поне така го усещам .

Фрея , информацията ти е много полезна . Hug Досега само се чудех как действат различните протеини , сега вече знам  Embarassed   

Редактирам се . Може ли да ми кажете каква е разликата между маските на Милк шейк - млечна, йогурт и интегрити   и по-точно коя за каква коса е , върху какъв проблем на косата работи?

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 17:28 от iatcka

# 381
Аз пак да си побутна едно от питанията....Някой има ли впечатления от този продукт
http://www.zlatnaribka.com/mus-za-obem-i-platnost-redken-body-fu … t-bodifier-150-ml

# 382
  • Русе
Наминавам да споделя ефекта на един продукт - гел за обем на Керастас - http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Lift-Vertige-75ml
много ми харесва, супер обем в корените, запазва се два дни, не лепне и не матира, все едно нямам нищо на косата. Планирам да взема и Kérastase Forme Fatale.
И да потърся един съвет - след измиване и оформяне косата ми е супер, но след 1 час стои някак си на сектори, на едри клечки, като я среша се оправя, но не мога да се реша на всеки час. идеи защо се клечкосва?

# 383
И да потърся един съвет - след измиване и оформяне косата ми е супер, но след 1 час стои някак си на сектори, на едри клечки, като я среша се оправя, но не мога да се реша на всеки час. идеи защо се клечкосва?

Случвало ми се е един-два пъти,  в резултат на използване на "тежки"/неподходящи за косата шампоан/маска/балсам, прекаляване с финиши или комбинация от двете Peace

# 384
Kara75 и аз се сдобих от намалението в Арлен с този шампоан, засега съм го ползвала 2 пъти и съм много доволна. Чудя се дали ще е добра комбинацията с балсама от серията Алтерна Рипейър, шампоана го усещам протеинов, ти как мислиш?

# 385
Маринче, открадна ми мисълта. И аз усещам шампоана протеинов, но искам да си взема балсам или маска на Алтерна, защото се уверих в класата на марката. Точно за този балсам се чудя и аз. Решила съм да го взема и ще пиша, но нали знаеш, че всичко е индивидуално.      bouquet

# 386
Дам най - вероятно и аз така ще направя, искам да хвана промоцията до края на месеца  Laughing И аз съм много доволна от марката, ползвам също нощната терапия и СС крема Simple Smile

# 387
За мен претрупването на косата с продукти (което спокойно може да стане, четейки тази тема  Wink ) е също толкова вредно, колкото и недостатъчната или неадекватна грижа. Моята коса в момента почти не се нуждае от маски (балсами не ползвам) и посягам към тях около 2-3 пъти месечно. Така че всичко е индивидуално.
+1  Peace Убедила съм се напълно в този ефект с претрупването и откъм коса и откъм кожа. Понякога когато не са нещата както трябва  и се чудя какъв аджеба продукт има нужда да сложа сега, се оказва че косата просто има нужда от почивка, ей така да е само измита и чистичка. В такъв случай не я суша със сешоар и слагам съвсем леко финиш на връхчетата.

# 388
Freya, чудесно систематизирана и много полезна информация Heart Eyes Тази тема става като една енциклопедия на грижите за косата, въобще вече не е само до професионалните продукти smile3501
 Исках да попитам този Hydrolyzed Human Hair Keratin в кои продукти се среща?

# 389
  • Бургас / София
Детоксикиращият шампоан на Алтерна е много добър, но ако нямате проблеми със скалпа сериозни би могъл да пресуши, затова моят си седи в шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт