за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Доколкото знам важат само в 4 клас само определени състезания за прием в СМГ.

# 271
  • София
Доколкото знам важат само в 4 клас само определени състезания за прием в СМГ.
Да, така е.

# 272
  • София
И в 107-мо, може би и в някои други училища с математическа насоченост. Голямата ми дъщеря беше в 107-мо  и ще се опитам да прехвърля и малката там, но от година на година става все по-трудно - много желаещи, все добри математици....

# 273
Здравейте,
събота учебен ден ли е?
Не виждам информация в МОН.

# 274
  • София
Да, учебен ден е. Може би някъде ще е под формата на "спортен празник".

# 275
Здравейте,
събота учебен ден ли е?
Не виждам информация в МОН.

В нашето училище е учебен ден, децата ще учат с програмата за понеделник  Peace

# 276
Момичета, къде мога да видя теста от "Аз и буквите" ?
Разбирам, че е минало състезанието?
Уж търсих, но намирам от минали години.
Много се ядосах днес, раздали са им в училище теста. Ще ги оценяват по него. Той се е справил, според него, но не е там въпроса. Ако исках да  решава теста, щях да го запиша на състезание, нали?
Утре ще правят друго контролно по Бг.

# 277
  • София
Защо се вживявате за тези оценки във втори клас?

# 278
Не опира до оценката  Naughty, при мен тя не е от значение....въпреки, че от поста ми не се остава с такова впечатление.... Подразни ме факта, че децата били на състезанието, по обясними причини, не са правили теста...на каква база ще им бъдат сложени оценки? ..... Защо трябва да се дава тест, който е от състезание?
Аз ли нещо бъркам в разбиранията си?

# 279
  • у дома
Защо трябва да се дава тест, който е от състезание?
Аз ли нещо бъркам в разбиранията си?

Това състезание е с трудност колкото училищно контролно  Peace - даже повечето контролни на моето дете са по-сложни от това така наречено състезание...Приеми,че госпожата я е домързяло да си измисля условия на упражнения за контролно и е дала готова такова...Моето сподели,че е имало въпрос за глагол,а при нас още не са го учили,само е споменато...Аз съм против тези състезания,защото са супер лесни и не си заслужават парите,но пък от класа ни доста деца ходят и моето се тръшка и иска да ходи и той. Обаче пък иначе от друга страна ги приемам и положително,защото преди състезанието сяда и решава тестовете от предишни години,което е все пак някакъв преговор,който иначе доброволно посмъртно не би направил  hahaha
Ще качат на сайта условията,но по-късно,защото състезанието се провежда на различни дати.

# 280
Някои контролни са по- трудни от тези тестове. Да сбъркаш на такъв тест аз бих го отдала 90% на разсеяност, а не на незнание при повечето деца.
Моето по БЕЛ, напр., не пожела да отиде. Тестовете се решават по училищата с квестори  от тях. Лично аз смятам, че са необективни И поради тази причина. Не може половината деца, които се явяват на тях, да са с максимални точки, а голямата част от същите тези деца трудно да се класират дори до среден резултат на нормално външно за училището състезание, на което са поставени при еднакви условия с останалите. За мен се подсказва и преписва по места и поради това е безсмислено. И когато това се прави, се получава така, че квесторите се състезават с учениците от класовете на другите училища, където пък това не се прави. Който е добър в някоя област го доказва в други състезания, организирани и провеждани при други условия. И на мен не ми се плаща за такова контролно много.
Иначе са сладурски въпросите, допадат ми, но не са ми състезателни нещата там въобще.  
Ние преди тези състезания не сме решавали тестове винаги. По английски, например, дори бяхме забравили, че се беше записал и на обяд той ми съобщи, че бил правил тестче с много лесни въпросчета.
=================
Тъкмо се смях на това:

http://www.dnes.bg/index/2015/03/20/na-tova-mu-se-vika-iako-prep … e-gledaite.257968

Ето как го правят в Индия! Laughing

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 09:09 от Judy

# 281
  • София
На мен пък тези състезания ми допадат, точно защото са на училищно ниво и дават възможност на средно-статистическите деца, без заложби за гении, да се явяват на състезания, на които просто да си тренират психиката и ситуацията на тест и състезание, извън стандартните контролни, без накрая да се депресират от резулата.

# 282
И това вярно- у нас и НВО-тата са на този принцип, та наистина децата се подготвят за такъв тип "изпит".  Simple Smile
Иначе при едно истинско състезание задачите следва да са /и са/ такива, че много рядко има деца, които да могат да направят всичко без грешка. И то не е толкова до гениалност, колкото до сериозно залягане над определена материя с външна за детето /и училището му/ помощ.
Иначе пак казвам- тези тестове са сладурски, но търпят да са някоя и друга идея по- сложни.

# 283
  • София
И това вярно- у нас и НВО-тата са на този принцип, та наистина децата се подготвят за такъв тип "изпит".  Simple Smile
Иначе при едно истинско състезание задачите следва да са /и са/ такива, че много рядко има деца, които да могат да направят всичко без грешка. И то не е толкова до гениалност, колкото до сериозно залягане над определена материя с външна за детето /и училището му/ помощ.
Иначе пак казвам- тези тестове са сладурски, но търпят да са някоя и друга идея по- сложни.
Точно заради НВО-то смятам, че е добре да ги има точно в този им формат, точно с това им ниво на сложност, за да се упражняват децата само на ситуацията. Състезателни състезания има с лопата да ги ринеш, пълни със задачи, които и аз не се наемам да решавам Simple Smile

# 284
Благодаря   bouquet.
Само тестовете по мат. бях гледала досега, а в тях често има по трудни задачи от тези които решават в у-ще. По пътя на логиката реших, че и при Аз и буквите е така. Вчера не ми се отваряха файловете  newsm78, компа прави магарии,  днес ги разгледах - не са това което си представях.

В Индия матурите са много интересни  Laughing, вчера и ние се посмяхме.

Общи условия

Активация на акаунт