за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 226
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Чак пък абсурдно... Това са деца втори клас, на 8г, не са роботи. Точно защото знае, че е лесно и се е заблеял и не е мислил. Не виждам особена драма.
На мен пък ми стана интересно как ги провеждат в час тези състезания, целия клас ли се явяват, та успяват в нормален час да ги проведат, и класните им ли си ги пазят? При нас записалите се деца се събират в отделни стаи и ги пазят непознати учители. Някак не си представям как 12 деца ще решават състезание, а 18 ще взимат урок.

# 301
При нас са точно в отделна стая, за състезанията на СБНУ и за Математика без граници. Не се явяват целите класове. Поне от нашия клас участват обикновено по няколко деца на всяко състезание. Например по английски бяха само двама. Не съм го питала обаче в коя стая ходят  Thinking На техния етаж и на горния всичко е заето, може би са в някой кабинет, който е свободен в момента. И ги пазят други учители. По същото време класните са с останалите деца в час. Моят се радва, че изпуска така някой час  Laughing Обаче май изпуснатите часове са по рисуване или музика. И все пак усещането му е, че е на сметка, нищо, че де факто все едно прави контролно.

Моят като се разсее е способен на фрапиращо елементарни грешки, както надписа една картичка за рожден ден преди седмица - "щТастие"  ooooh!  Пък иначе като го слушаш, всичко знае, всичко може и ни упражнения, ни домашни му трябват.

# 302
Чак пък абсурдно... Това са деца втори клас, на 8г, не са роботи. Точно защото знае, че е лесно и се е заблеял и не е мислил. Не виждам особена драма.
...

Същото писах едва преди страница- на тази възраст състезанията показват по- скоро възможност за съсредоточаване, а не толкова знания. Също така през годините се убедих, че става въпрос за сериозни външно училищни занимания- курс, уроци, родители, баби и т.н. и ако някой поддържа с години високо ниво, то е с определена цел- МГ и/или състезания.
Истинските математици се проявяват към ІV-V клас според моето мнение и са такива, ако задържат интереса си по- нагоре.  Peace

Някои контролни са по- трудни от тези тестове. Да сбъркаш на такъв тест аз бих го отдала 90% на разсеяност, а не на незнание при повечето деца.

Моят на Кенгуру не ходи. Тази седмица имаха само един почивен ден и той никога не би пожелал да си го ползва точно за състезание. Пък аз да настоявам за такова нещо- никой път!  Grinning Не целим МГ и просто се забавляваме.
Обаче яко ме пришпори вече да го записвам на руски език. От градината ми мели за това на главата, а нямаме време през учебната година. Обещах му да почнем лятото и ако му хареса догодина ще продължи.

# 303
На мен пък ми стана интересно как ги провеждат в час тези състезания, целия клас ли се явяват, та успяват в нормален час да ги проведат, и класните им ли си ги пазят? При нас записалите се деца се събират в отделни стаи и ги пазят непознати учители. Някак не си представям как 12 деца ще решават състезание, а 18 ще взимат урок.
Дете, което печели златен медал от математическо състезание, дори да е работено с него, не е от "блейките". Още повече, когато решава елеменарни задачи. Не е драма, лично мнение.
Състезанието се провежда за целия клас, като задачите се предоставят на всички-едните пишат със синьо-тези от съсезанието, другите ги решават с червено. Не се преподава урок.

# 304
  • София
Евала на дете, това не му пречи, понеже в този момент мисли за мач, да препише плюс вместо минус и т.н. Никой не отрича данните на детето.

Материалите за състезанието се дават под бройка според записаните деца, доразмножаването им, даването им на деца, които реално не се явеяват и допускането на такива деца заедно с останалите, както и провеждането му с учителката на съответния клас смятам, че  не е според правилата за провеждане и съответно резултатите не ми се струват релевантни и не схващам защо тогава въобще се организира newsm78

# 305
Моят син каза, че на състезанията на СНБУ се събират всички деца от даден клас в една стая или повече, ако са много, а останалите, които не са на състезание, излизат да играят. Провеждат се в обедната почивка, след като се върнат от стола.  Peace
...да препише плюс вместо минус и т.н. Никой не отрича данните на детето.
Абсолютно е така!  Peace
Малкият ми е така- може много да е съсредоточен, но ако е изморен нещо, напрегнат или болнав, просто не може да се концентрира. Има най- различни резултати, поради което. Но при деца с дислектични проблеми, като него, това било и често срещано. Моят може да сгреши на проста сметка точно от разсеяност, макар че му се случва много рядко, но пък текстовите задачи не му се опират. той сам казва, че това е наистина така и е защото му били по- интересни. Няма как просто да му кажа "Виж сега, вземи та се съсредоточи!"  Laughing Той иска сам, но не винаги може.

# 306
  • София
Моят син каза, че на състезанията на СНБУ се събират всички деца от даден клас в една стая или повече, ако са много, а останалите, които не са на състезание, излизат да играят. Провеждат се в обедната почивка, след като се върнат от стола.  Peace
Така и трябва да бъде, иначе тотално си губи смисъла Simple Smile

# 307
  • София
Бюти, да, случва ми се с голямата. Гадже си имала вече-момчето, до което седи. Първи дружки са си.
Но преди 2 седмици, голямата се прибра с много красив букет. Оказа се, че момче от нейния клас, ама не "гаджето" , й го е купил, защото много я харесвал  Shocked Говорих с майката, тя каза, че сина й от собствените си пари е дал за букета. Казал на жената, че иска да зарадва едно момиче от училище. 
Моят син е с много обожателки. Самият му клас го предполага, защото са 17 момичета и 7 момчета. Но с едното момиче контактува повече, ходят по състезания, аз се познавам отдавна с майката и т.н. Оказа се, че преди 1 месец тя е плакала вкъщи 2 седмици, а сега моят син реве за нея  ooooh! Най-добрата била, друга не искал, не искал ученето да му пречи да е с нея...абе, лудница! Оказа се, че трябва да говоря за неща, за които очаквах да говоря след няколко години...Та затова питах. Защото и синът ми си има приятелка от детската градина, но тук нещата излизат извън нормалните граници.
От друга страна, може би е добре сега да се изживее за пръв път тази емоция, а не примерно в 6-7 клас, когато моментът ще е много по-важен.

# 308
  • София
Бюти, моите са любовчии от малки. Голямата още от детската викаше, че ще се женят с едно момченце. Ама там си беше съвсем по детски. Но малкия, който е 3-та група, от 1-ва си има гадже  - едно и също и през 3-те години. Много добре се разбират децата и са страхотен тандем и няколко пъти я бил целунал по ръчичката, за да й показва, че още са гаджета, а тя него по бузката. Абе големи са сладури.
И мисля, че е за всичко това трябва да се говори, просто защото реални всичко това ги заобикаля още от малки - по телевизия, в обществото.
Единствената шок ситуация ми беше когато пред един МОЛ видяхме 2-ма мъже да се целуват. Малкият не беше шокиран толкова от целувката, колкото от това, че възрастовата им разлика беше поне 30 години. И въпросът беше "Мамо,  този син защо целува баща си по устата?" А отговорете де!

# 309
  • София
Така разпитах и аз момичетата. Едната не харесвала никого сега, в първи клас харесвала едно момче. Другата пък първо харесвала един, после двама, после трима, сега вече първите двама били отпаднали... Кой е останал обаче не пожела да си признае  Simple Smile
Малката също се намеси, че си има гадже в ДГ , а таткото просто гледаше безмълвен  Joy

# 310
Аila,  Joy!
При нас няма още такива драми, тръпки и т.н. При баткото май от 4-ти клас почнаха. Беше се разбрал с една съученичка, че са гаджета, но чрез посредник, не лично  Crazy. Правихме валентинка, подарява й цвете за 8-ми март. После тя скъса с нещо, мислех, че той ще страда - но нямаше проблем. Сега продължава да я харесва, вече е 6-ти клас. Но нищо повече. Тя също не е безразлична, но засега нещата си оставта така. Двамата ходят и на народни танци заедно, на морето се засякохме, та си прекараха прекрасно, на гости ни идва девойката с родителите си.
И при нас състезанията на СБНУ се правят в обедната почивка, след като обядват децата. Понякога са с друг клас, може и първи или трети да се случи. Peace

# 311
Излязоха резултатите от Кенгуруто. Сина ми е с 65 точки. Сега ми е интересно да видя и с какви задачи се е борил!

# 312
И на мен са ми интересни, ама уви, май ще има да чакаме...

# 313
  • София
Аз не виждам резултатите на нашето училище.

# 314
  • София
tzvety26 за кое училище те интересува?
Моите са с 80 и 115 точки.
Днес бяха на МБГ да видим и там какво са направили, предният кръг го пропуснаха.
Остава и Великденското, ако решат да участват и слава богу приключват тази година състезанията по матeматика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт