за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • у дома

Днес бяха на МБГ да видим и там какво са направили, предният кръг го пропуснаха.

При нас мина преди няколко дни и детето ми каза,че е било много по-лесно от предния кръг.

# 316
При нас Математика без граници беше преди няколко дни. Друг път винаги е споменавал за задача, която не е могъл да реши или не е разбрал условието, а този път беше доста лаконичен. Каза, че е решил всичко, проверил си задачите, всичко било вярно (не спомена дали са били лесни или трудни). Основните му коментари бяха как децата от А клас хвърлили някакви моливи, когато учителката била с гръб към тях, те (той и другите деца от неговия клас) как им отвърнали ... Абе общо взето наблягат на забавлението, а аз съм го пратила уж на състезание.
Спомена, че не му се ходи на ВМС, но още не е решил окончателно. Видя какво е по състезания и му мина интересът. Не го блазни мисълта за грамоти, медали и награди, ама хич дори.
Сега е на дневен ред важно състезание по спортна гимнастика - зоната, която се явява и квалификация за републиканското. Отначало беше въодушевен, после взе да дава заден - защо трябвало да ходи на състезание - а е важна част от отбора и не може без него. Сега пак се радва, че ще има състезание  ooooh! Неговата работа е "иди ми, дойди ми", изобщо сам със себе си не е наясно какво точно иска.

# 317
Момичета, има ли резултати за 17 СОУ от Кенгуру? През телефона съм и не успявам да намеря...

# 318
  • софия
Здравейте, много трудни ми се струват въпросите от ВМС, пъти по трудни от Кенгоруто.

# 319
Да труднички са!

# 320
  • София
Весела ваканция на всички дечица! Дано да успеят да си починат и да не са ги заринали с домашни!
Днес гледах колко учебни дни остават до края на годината - само 23!  Simple Smile (имат 4 дни зелено училище нашите и тях въобще не ги броя, и не се учи от 20-25.05)

# 321
  • София
Дидито даже по-малко ги смятах аз за моите оставащите учебни дни. Около началото на май ще почиваме също, после и моите са на зелено, а края на май сме на Гърция. Направо го считам вторият срок за поприключил. При нас после от 1-15 юни са на училище, но вече по-скоро като занималня, без сериозно учене и изпитване.
Сега съм на вълна записване за лагери за лятото.
Дотук имам море за каките и малката, байкария, колебая се за Вилиленд и следа за Ранчо Конникът. Плюс септември Гърция.
Трябва да измисля как да уплътня отново дългата ваканция...
Изпратили са точките и на МБГ от пролетният кръг за явилите се в събота в Академията, предполагам че скоро ще качат и на всички резултатите.

# 322
  • София
Изпратили са точките и на МБГ от пролетният кръг за явилите се в събота в Академията, предполагам че скоро ще качат и на всички резултатите.
Т.е., ако се обадя в Академията ще ми ги кажат или за вашето училище ви ги пращат, понеже се явяват повече деца?

За септемврийското море в Гърция и аз се чудя, дано да не е като миналата година - улучихме 5 дни дъждове. Много неприятно се получи.

# 323
  • София
Дидито при нас се явяват 6-10 деца от класа и една от майките изпраща имената за записване накуп след което и ги пращат на мейл резултатите. Би трябвало да ти ги кажат ако звъннеш, но мисля че предният път съвсем скоро след като и ги бяха пратили ги обявиха и официално за всички.
За всички състезания извън училището се събираме и записваме наведнъж класът и плащаме онлайн за по-лесно.
Моите са с 12 и 19 точки.

За морето миналият септември бяхме в самото начало, даже и един ден от август имаше и макар да валеше отвреме на време си беше отлично за плаж. Водата беше чай. Тази година мисля са 3 дни от август и 5 от септември и се надявам да е ок отново. Досега май месец не сме били на Гърция, но все ще е по-добре от тук предполагам и поне в басейна водата би трябвало да се е стоплила. Юни са на нашето море, а за юли много ми се искаше да сме отново на Гърция в началото на месеца, но Байкарията е тогава и ми обърка малко плановете. Ако някои има предложения за подходящо море с деца на Гърция на Халкидики или Тасос ще се радвам да сподели.

# 324
  • София
Aila, a какво море харесвате вие? Ние почиваме на Тасос и Ситония, но харесваме по-малки и закътани плажчета, по възможност без хора и подходящи за шнорхелинг. Обикаляме много с колата, така че за нас няма кой знае какво значение къде сме отседнали. Обикновено определящи са ни цената и уединеността на хотела/къщата. Ние резервирахме отдавна, голяма част от местата, към които отправих запитване бяха вече заети (ще почиваме юли/август обаче), така че побързайте.
Твоите били ли са вече на  Байкария и на коя програма? Моята не, но кака й беше м.г. Остана много доволна, но програмата с колелетата из Родопите е била доста тежка. Много искам да изпратя и малката на  подобен лагер, но няма приятелчета, които също да искат, а сама не е съгласна да отиде. Хубави лагери правят Атмосфераспорт и Адвентчърнет (покрай голямата ги знам)

# 325
  • София
Лекси досега сме били два пъти на Талата къмпинг Каламици в къщичка, веднъж на Батис къмпинг в Кавала на палатка и веднъж на Вурвуро във Врахос Хаус. Но сме били края на юни и началото на септември и беше сравнително спокойно. Предпочитам да имаме хубав плаж съвсем наблизо и евентуално да отскочаме до съседните плажове, но не и да се налага всеки ден да се пътува.
Тази година края на май сме пак на Талата, а септември във Врахос и ми остава да си избера нещо за юли. Не искам да е пренаселено, но държа да има хубав и удобен плаж наблизо и полянка по възможност.

За Байкария не са били досега, избрах им най-леката програма "С Дъх на смола" за малките, където началната възраст е 9 г и мисля че няма да се затруднят. Избрах началото на юни лагера, защото има две дати, но втората не ми е удобна.

# 326
  • София
Лекси досега сме били два пъти на Талата къмпинг Каламици в къщичка, веднъж на Батис къмпинг в Кавала на палатка и веднъж на Вурвуро във Врахос Хаус. Но сме били края на юни и началото на септември и беше сравнително спокойно. Предпочитам да имаме хубав плаж съвсем наблизо и евентуално да отскочаме до съседните плажове, но не и да се налага всеки ден да се пътува.
Тази година края на май сме пак на Талата, а септември във Врахос и ми остава да си избера нещо за юли. Не искам да е пренаселено, но държа да има хубав и удобен плаж наблизо и полянка по възможност.

За Байкария не са били досега, избрах им най-леката програма "С Дъх на смола" за малките, където началната възраст е 9 г и мисля че няма да се затруднят. Избрах началото на юни лагера, защото има две дати, но втората не ми е удобна.

Aila, ще помоля после за отзиви за Талата къмпинг. Ние ще сме там от 1 юли и това ще ни е първото ходене в Гърция.  Blush

И аз трябва да започна да организирам ваканцията. За по няколко дни ги пращам на село при свекърите, но там няма деца и все повече започват да не искат да ходят.

# 327
Моето ще си е на футбол, на шах и на английски през тази ваканция. В останалото време ще си играе с децата от квартала. Ваканцията е толкова кратка, че не виждам причини за по- голяма организация.
За лятото вече има уреден един планински лагер и едно море в Турция. В останалото време съм обещала да почне руски, продължава си също и с английския и шаха и общо взето е "оплътнен". Трябва си основно едно дете да може през ваканцията да играе с деца.
Ние също обичаме малките плажове на Тасос, където човек може да се гмурка с шнорхел и маска и да зяпа подводния свят. Но пък ходенето на едно и също място всяка година не ни допада. Та сега резервирахме за Дидим с план да пътуваме с нашата кола, т.к. искаме да минем през Троя /малкият се е наточил да се снима на "коня"/, да разгледаме Измир и да посетим Памуккале.
Ако не ни мине котка път  Laughing от 1 до 6 май сме и в Румъния по замъци и лифтове, като също сме резервирали вече.

# 328
  • София
Ваканцията е толкова кратка, че не виждам причини за по- голяма организация.
Аз доколкото разбрах момичетата обсъждат лятната ваканция, която според мен не е никак малка. От 1.06 до 15.09 са си 3 месеца и половина и за хора, на които няма кой да им гледа децата си е доста сложно упражнение. Аз още не съм я измислила лятната ваканция, но най-вероятно малката ще си е на дежурните групи през лятото, а каката ще си я прехвърляме с нас на работа или евентуално лятна занималня.
Имаме едно море на Тасос края на юни и едно на Врахос края на август и началото на сетември. Края на юли има един лагер и засега е това. През останалото време ще са гимнастики.

# 329
Аз говоря и за двете.  Grinning
Затова ги обособих и в отделни абзаци.

Общи условия

Активация на акаунт