за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 147
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Judy, кои замъци ще посетите в Румъния? Организирана група ли ще бъдете или индивидуално пътуване сте планирали?

# 331
Judy, кои замъци ще посетите в Румъния? Организирана група ли ще бъдете или индивидуално пътуване сте планирали?

Отиваме само семейно, т.к. искаме да видим двата замъка- Пелеш и Пелешор, замъка в Бран, да видим Брашов, да се качим с лифта на Синая, както и да видим музея на селото и на авиацията в Букурещ. Такива екскурзии организирани не намерихме да се предлагат. Запазихме си хотели в Бран и в Букурещ за целта- 5 нощувки и дано ни стигнат.  Simple Smile
За това начинание се каним от две години и все нещо друго изниква. Сега резервирахме хотелите, да не стане пак както до сега.
За другата пролет сме хвърлили око на Хърватска. Аз даже си взех от библиотеката един пътеводител на НД... Embarassed Малко сме болни на темата, но кой ли си няма слабости...

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 11:07 от Judy

# 332
  • София
Judy, ще разказваш. И за Румъния и за Турция. Ние имахме голямо желание да заведем децата в Тунис или Египет, но явно няма да стане. Затова, за догодина обмисляме по-близки варианти. През август  ще пътуваме до о. Евия, така че ще тестваме малката на по-дълъг път. Ако не мрънка много - догодина в Хърватска и ние живот и здраве. И на нас ни дай да пътуваме. За съжаление на далечните дестинации финансово ни идва много да вземаме и децата, а баба им и дядо им не са здрави и не могат много да ги гледат. В началото на май ще отидем за 6 дни с баща им до Израел. Говорили сме с позната, която ще спи с тях у дома. През уикнда обаче ми се ще да измисля нещо целодневно, защото при баба си и дядо си малката не прави нищо освен да гледа телевизия и да играе на таблет. Ако беше зима, щях да я пратя на ски, ако беше лято - на целодневна екскурзия с някоя фирма. Само 6 дни са, а на мен от сега ми е едно притеснено..
Aila може би ще ви хареса Керамоти. Ние не сме били, но моя близка приятелка ходи редовно там. За хора, които не държат да обикалят и искат хубав плаж май е добър вариант.

# 333
И ние имаме желание, Лекси, особено за Египет, но ни е откровено страх.
Ние, като четворка, също пътуваме на близки разстояния, т.к. не можем да се нагърбим с Малдиви за фамилията.  Simple SmileНо то само в България и съседните страни като знам колко интересни места има да се видят... Ние ще си ходим соло, когато децата пораснат. До тогава смятаме да си ги водим с нас.

# 334
  • София
Джуди радвам се, че при теб лятната ваканция не представлява затруднение, но при двама работещи родители в нашият случай, които няма как да оставят децата сами, няма и как точно да стане да играят пред блока три месеца и половина. Нямам представа за теб кое е голяма ваканция, но на мен и тази ми се струва огромна и определено ми е нужна организация доста от рано и планиране за нея. Затова и споделих набелязаните от мен лагери, ако някой е в подобна ситуация и търси варианти.
Тези лагери, които аз лично съм набелязала повечето са нещо ново за тях и различно, където двете или трите ще са заедно извън София и в компания с други деца с които ще си играят, а не учене. За момента не планирам курсове по английски или друг език през лятото, ако изключа двете седмици на Вилиленд ,където има език и за където още не съм решила окончателно дали да ги запиша.

Лекси мерси за предложението ще хвърля един поглед на настаняването там.

renni79 какво точно те интересува? В какво ще сте настанени? Ние сме били краят на юни, така че началото на юли със сигурност би трябвало да е подходящо. Бяхме в къщички, целият къмпинг е заграден, може да вземете колелета, ролери или нещо друго което детето да си кара. Плажа на къмпинга става, може да отскачате и до този в селцето или някои от съседните, в самият къмпинг има магазин и заведение с готвено или ресторант. Ние си носехме скара, купувахме понякога и риба и си готвехме или сядахме навън. Бяхме двете поредни години с приятелско семейство там, като вечер ние стояхме на верандата, а децата обикаляха с челници къмпинга и се забавляваха. Тази година ще пробваме и каравана на плажа, но ще е по-рано и най-вероятно няма да става за плаж, но да разнообразим малко.
Повечето почиващи са българи, така че децата се разбираха отлично с останалите деца от съседните къщички.

# 335
  • София
Aila, моите съм ги пращала и на градски лагери с Атмосфераспорт. Добър вариант е, винаги са били доволни, а предимството е, че вечер са си в къщи и е по-евтино. Другото за което се сещам и където ще запиша моята е лятното зооучилище.

Judy, знам ли какво ще стане след години Simple Smile Честно казано, от както минах 40-те хич не се чувствам във форма. Докато бабите и дядовците бяха добре, успяхме да отидем на някои по-екзотични местенца и хич не съжалявам. Дано и в бъдеще успеем да попътуваме... За Черна гора съм чувала много хубави неща, имаш ли впечатления от там?

# 336
Джуди радвам се, че при теб лятната ваканция не представлява затруднение, ...

Въобще не съм обсъждала дали ми е трудна или лесна тя. Както и същото за останалите "колеги"- родители. Запетая не съм писала против лагери или нещо подобно. Самата аз споделих, че също ще посетим такъв. Изненадана съм от реакцията, честно.  Rolling Eyes
Писах какви инициативи сме си подготвили ние и това, че за самите деца най- добре е да има с кого да играят, което си е така. Пък всеки си знае дали и как може да организира задоволяването на тези нужди.
 Peace

Лекси, нямам впечатления, за жалост, от там. Но ни е в "региона" на цели също. И това е интересно.
... Докато бабите и дядовците бяха добре, успяхме да отидем на някои по-екзотични местенца и хич не съжалявам. ...

Как ще съжаляваш?! Хубава работа!  Grinning Дай, Боже, всекиму!
Аз децата имам на кого да ги оставя и сега, но все си мислим- абе там не сме ги водили, дай пък този път... пък ние- "като му дойде времето...". Simple Smile Дано да дойде...

# 337
  • София
Лекси само хубави отзиви чувам и аз за зооучилището, но доколкото си спомням не е целодневно, което ми е проблем, а и записването е трудно. Ще го разуча отново, мерси че ми припомни. Вариант за през деня само на мен ми е Медиа-та в Младост или цял ден на Дианабат с учителката им по плуване. В Медиата миналата година можех когато преценя да ги водя, основно в дните когато ги качваха в планината като ми правеха и доста добра отстъпка за трите. Около рожденият им ден си пускам и седмица отпуск.
Колко домашно имат вашите деца за ваканцията? Ние досега почти никога не сме имали по български и математика домашно за ваканцията и този път останах изненадана. Имат 6 страници преснимани задачи по математика и два преразказа и едно съчинение по български. По немски е очаквано към 8 листа домашно. Малко се учудих от тези по математика и български, защото планирах да им давам темите от Великденското състезание, но те имат нужда и да си починат определено. Може би не е много, просто досега никога не са имали и ми е малко странно...

# 338
Може да се каже, че няма нищо за домашно, всъщност само редовното по математика от сряда - 1 страница от сборника. По английски са им казали да си преговорят последните уроци, защото още първия учебен ден ще имат контролно. И това е. Както се казва "Пей сърце"
В събота е на състезание по гимнастика. Другата седмица си продължават с тренировките. Няма да почиват, защото само след 1 месец има друго важно състезание. Там почивката ще е чак юли след републиканското. Лошо е, че според прогнозите другата седмица ще е дъждовна... а така им се играе навън.
Лятото не мога да го мисля отсега, но пък има кой да ги гледа. До републиканското са си в града твърдо, след това може би с баща си 1 седмица в Дупница на едно самолетно състезание. След това по някое време трябва да ги заведем малко на море (хич не обичаме море с баща им, но заради тях ходим), после задължително 1 седмица в Пирин или Рила. Отделно съм запланувала една обиколка из Русенски Лом: Бесарбово, Червен, пещерата Орлова чука, Иваново, но това ще са някои майски почивни дни. Обещала съм им да ходим на х.Плевен и да качим Ботев, но ще видим кога ще се стопи снега тази година. Общо взето и на нас ни е приятно да ги мъкнем насам-натам, нищо че понякога ми късат нервите  Laughing Общо взето не ги вземаме само когато ходим да караме колелета в планината. За тях организираме отделни по-леки карания.

# 339
  • софия
Здравейте, зоо училището е добър вариант, но голям "бой" да се запишеш там.
за пролетната ваканция го записах тук:http://dvorec.bg/contentzone/uploads/2014/08/programa-1-Shtastli … etna-art-2015.pdf, ако ни хареса и лятото ще го запиша, има варианти, само пари да има човек Rolling Eyes

# 340
Judy, даде ми добра насока и ще започна да планувам Wink не се нагърбват аз с  далечни дестинации на този етап,дори да ми се иска...

# 341
  • софия
Зооучилището е само седмица, водиш децата в 9.30 и ги взимаш 15.30. Плаща се 30 лв. дарение. На децата много им  харесва. Условията за записване ще са като миналата година. Ние ще се запишвм пак. Условията ще ги пуснат на сайта след Великден. В НИМ също беше интересно.

# 342
  • София
Априлската ваканция-2 дни на гости при баба и дядо, 6 дни сам вкъщи /2часа на ден задачи, 1 час на ден упражнения по български и английски, останалото време-игра/, 4дни по Великден на Беклемето

Лятната ваканция-5дни лагер на Априлци с четвъртокласници, 7дни в Турция, 2 състезания по математика, в останалото време седмичният график е един и същ, общо взето-по 2дни на гости у баба и дядо, 3 дни сам вкъщи /игра+2часа математика+1 час четене, английски, български и разказвателните предмети за 3 клас, като в различните дни редуваме заниманията/

# 343
  • София
за пролетната ваканция го записах тук:http://dvorec.bg/contentzone/uploads/2014/08/programa-1-Shtastli … etna-art-2015.pdf, ако ни хареса и лятото ще го запиша, има варианти, само пари да има човек Rolling Eyes

моля те, дай после отзиви, защото изглежда страхотно, но имам колебания като знам кои са собствениците - евангелистка секта.

# 344
  • София
Априлската ваканция-2 дни на гости при баба и дядо, 6 дни сам вкъщи /2часа на ден задачи, 1 час на ден упражнения по български и английски, останалото време-игра/, 4дни по Великден на Беклемето

Лятната ваканция-5дни лагер на Априлци с четвъртокласници, 7дни в Турция, 2 състезания по математика, в останалото време седмичният график е един и същ, общо взето-по 2дни на гости у баба и дядо, 3 дни сам вкъщи /игра+2часа математика+1 час четене, английски, български и разказвателните предмети за 3 клас, като в различните дни редуваме заниманията/

Ваканция викаш Joy

Домашни за ваканцията при нас няма, много съм доволна, мисля да си почива активно, че последните 3 седмици им се разказа играта просто...

Общи условия

Активация на акаунт