за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 188
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • варна
Много се извинявам ако сте коментирали и съм пропуснала.Бихте ли ми казали по колко думи в минута трябва да четат в края на втори клас.

# 421
  • у дома
Много се извинявам ако сте коментирали и съм пропуснала.Бихте ли ми казали по колко думи в минута трябва да четат в края на втори клас.
60-70 думи в минута-броят се и частиците  и съюзите за думи  Peace
Нормативът е от тук http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp13/6.3/6.3-23.pdf

Моето чете,даже доста повече от този норматив,но за мен поне винаги е било по-важно да ми каже какво е прочел,а не за колко време го е прочел.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 20:16 от svetlaem

# 422
  • варна
svetlaem   благодаря ти

# 423
  • у дома
Младежът е в списъка с резервите за финала на МБГ, което по принцип означава, че ако иска да отиде, може да отиде. Има още едно момче от неговия клас, което е класирано и момиче от съседния, също резерва. Днес каза, че иска да ходи на финала. От училище май можели да им организират транспорт, тъй като има класирани ученици и от по-горните класове. кскурзията.

От нашия клас има отказали се три деца от финала-така че късмет и успех  Hug
За съжаление от училището ни не органзират превоз ,а ние сме на доста километри от Несебър ...

# 424
Той не иска да ходи  Simple Smile Още през есента каза, че ако се класира за финала, няма да ходи. Сега явно имаше някакво моментно заслепение от негова страна. Чак ме учуди с изявлението си, че ще ходи на финал. До вечерта вече му беше минало и каза, цитирам "200лв за нещо толкова безсмислено като състезание по математика и то през ваканцията... не, не давам!" Ще речеш, че тия пари от неговия джоб излизат  Joy На кого се е метнал чак такъв сметкаджия, не знам. Казах му да си решава сам. Но той по принцип не си пада по състезанията, независимо по какво са. Дори и на състезанията по гимнастика участва с леко нежелание. Няма никакъв състезателен хъс, не се вълнува от награди. Не се гордее, ако е станал първи. Пълна апатия в това отношение.

# 425

Точно от тук я поръчах и от вчера е при нас. Голяма радост е и интересна. Особено момента с теста за въображение  Simple Smile

# 426
  • София
Някое от децата участва ли в състезание по друг предмет, освен по математика? Имам предвид такива, свързани с български език, литература, околен свят. Изключвам състезанията на СБНУ.

# 427
  • София
При нас само тези на СБНУ се провеждат. Бях му разпечатала на "Любословие" темите. От "Таралеж" нищо не намирам, много са апокрифни.
Иначе участва в една Читателска щафета на http://detskiknigi.com/. Спечели значка "Супер читател" за прочетени много книги и подарък. 
В тази тема се публикуват обяви за различни конкурси по рисуване и литература:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=692588.75

# 428
  • София
Днес прочетох малко по-подробно списъка с останалите състезания по програмата за деца с изявени дарби и си харесах 2-3 конкурса, в които могат да участват и второкласници. За съжаление вече са минали за тази година, но ще продължавам да събирам информация...

# 429
При нас минаха изходните нива по български и математика. Другия петък е по Околен свят. И годината свършила... Бързичко мина. Предстои им посещение на зоопарка.
В Читателската щафета и ние участвахме и също получихме значка. Беше много доволна. Учителката я похвалила пред класа и всички й ръкопляскали.

# 430
  • София
При нас тази седмица са изходните нива. Дотук минаха по български и околен свят, утре е по математика.
Началото на май има почивни дни, после са на зелено, след това пак има почивни дни и наистина приключиха.  Simple Smile

# 431
Момичета има ли някой от Вас,които имат по-големи деца,да са ги местили в друго училище след втори клас и ако да как се отрази на детето???

# 432
Имам, но се премести след четвърти в МГ.
Няма един и същ резултат при две деца от такова местене. Варира от супер попадение до ужасна грешка. Зависи от много фактори.

# 433
Моето го преместих по време на една грипна ваканция, в средата на 3 клас беше. Просто тогава вече много ми беше прикипяло, а и тя пожела и аз веднага я преместих. Преди това търпеше, и не искаше да се мести.
Бях изключително доволна, и двете съжалихме после че не сме го направили по-рано.
Но си е индивидуално.

# 434
Имам, но се премести след четвърти в МГ.
Няма един и същ резултат при две деца от такова местене. Варира от супер попадение до ужасна грешка. Зависи от много фактори.

О след 4 клас задължително ще я преместя,въпреки че нашето училище е до 7 клас,то от 5 клас доста деца отиват в други училища и това не ми е проблем  Peace

♥ LOST ♥ и на мен също доста ми е прикипяло,но се притеснявам ако я преместя в друго училище,в което децата са били 2 години заедно, дали няма да я отбягват,единствено това ме спира все още,имам около 2-3 седмици да помисля,затова Ви благодаря за мненията  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт