за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Какво включва списъка на госпожата?

# 481
  • София
"Алиса в страната на чудесата", приказки на Андерсен,Басни- на Стоян Михайловски , и Тошко Африкански.... Thinking

# 482
И моят почна да чете Дръндьото, посмя се, но не изпадна в литературен екстаз. Не му е велика книга.
По- интересна в момента му е "Рудниците на цар Соломон". Той е по този вид.

# 483
  • София
"Алиса в страната на чудесата", приказки на Андерсен,Басни- на Стоян Михайловски , и Тошко Африкански.... Thinking
Ми честно казано не ми е никак странен, защо си толкова изненадана. На нашите Тошко Африкански им бяха дали още миналото лято. Алиса присъства в повечето списъци, както и Андерсен. Басните също не са голям казус. Аз лични се изнендвам, че са само 4.

# 484
И при нас маймунякът беше за миналото лято, тогава го чете, а Алиса, Емил от Льонеберя и Магьосникът от Оз- за през учебната година. Нашата класна им дава за четене през годината, което е чудесна идея за мен.

# 485
  • София
И миналата година бяха само 4 Rolling Eyes.Не набляга на четенето.Кой- колкото... Моята изненада от списъка е породена  по-скоро от това, че  са леки и кратки форми.В повечето списъци , които прочетох се набляга на детските романи.Андерсенови приказки са ги чели  почти всички деца във времето....Познати са ми и интереса е почти никакъв.А и, пак казвам,  интереса на  повечето деца от тази възраст по мои наблюдения е към  романи за деца, а не към кратки приказни форми.От всички изброени дъщеря ми прояви  любопитство  само към Тошко Африкански, именно защото й е непознат и маймуната я заинтригува Simple Smile

# 486
Ми честно казано не ми е никак странен, защо си толкова изненадана. На нашите Тошко Африкански им бяха дали още миналото лято. Алиса присъства в повечето списъци, както и Андерсен. Басните също не са голям казус. Аз лични се изнендвам, че са само 4.

И аз се учудвам,че само 4 книги е дала тази госпожа  Rolling Eyes
Нашата класна като извади другата седмица списъка с 25 книги леле-мале............  Mr. Green
Ние на 21 сме на екскурзия, на 30 ще имат тържество и ще им дават бележниците, а някой има ли идея от 26 до 29 май дали ще учат  newsm78 newsm78

# 487
  • София
И на нашите още на са им дали списък за лятото, но по информация от Читанка и от нета съм му показала основно какво ще се иска и да си избира.След като цяла учебна  година дъвка "Приключенията на Незнайко" и то не без непрестанно подканяне, започна "Три повести за Карлсон" и я прочета на един дъх. Сега е започнал Лукчо и изглежда и тя му е интересна, защото сам посяга към нея всеки път, като му остане време Simple Smile
За мен също е по-важно да чете нещо, което му е интересно и да чете с желание ,така че смятам да се придържаме към задължителните само ако той има желание за това Peace

а някой има ли идея от 26 до 29 май дали ще учат  newsm78 newsm78
Нашите ще си учат Peace

# 488
  • София
Ами - то и 25 книги е малко нереално  да се изчетат... Трябва да се намери баланса някъде по средата...  При нас  се водят учебни дни.На 29-ти ще ни е екскурзията, на която ще връчват бележниците и ще отпразнуват края на учебната година. Друг е въпроса какво учене ще е- и  учебниците ще бъдем върнали....Абе- не остана Simple Smile

# 489
Забелязвам ,че малко по- големите деца са полудели по книгата на Емил Конрад Sunglasses Деца, които иначе не можеш да ги накараш да четат чакаха на опашка са снимка  с книжка Laughing  

# 490
Ами - то и 25 книги е малко нереално  да се изчетат... Трябва да се намери баланса някъде по средата...  При нас  се водят учебни дни.На 29-ти ще ни е екскурзията, на която ще връчват бележниците и ще отпразнуват края на учебната година. Друг е въпроса какво учене ще е- и  учебниците ще бъдем върнали....Абе- не остана Simple Smile

sssani, не уточних тя им дава списък с 25 книги и иска да прочетат около 10  Grinning
И ние ще връщаме учебниците на 26, та затова попитах дали изобщо ще се учи тези 4 дни  Laughing

# 491
Моите деца не са по четенето и бързо се отегчават от романи...кратки басни, приказки повече им допадат
Например четат доста приказките на Джани Родари, но Лукчо никак не е на почит, даже мисля че и двамата не го прочетоха
Басните също доста се харесват, но Патиланци- не...Роалд Дал да, Астрид Линдгрен- не...затова сигурно дават голям списък, все нещо да се прочете...

# 492
 Peace
Важно е всеки да си намери по нещо за себе си.
Не е нужно да се камарят купища книги. Тези, които на човек са му откровено неприятни, неясни, далечни, просто няма смисъл да се четат.

# 493
Забелязвам, че дъщеря ми посяга към моите книги. Беше подхванала ,,Книга за операта,, и ,,Пилешка супа за душата,, Laughing Чудомир също и хареса, но детските приказки са и откровено скучни . От ,,Книги за смет,, си взе ,,Магьосникът от Оз,,.

# 494
Моля ви, препоръчайте книги, които децата ви обожават!  Praynig  bouquet
Едва сега моето се запали да чете самО, и то от Лили Чудото. Търся с какво да продължи.
Предварително благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт