за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Учебен график за ваканциите е абсурд да правя. Държа да чете книги само. За лятната ваканция мисля от време на време да решава малко задачи, някой и друг преразказ или диктовка - това веднъж седмично или на две седмици. Задължително ще е пак понякога да правим малко преговор по английски, защото иначе до началото на трети клас току виж забравил всичко. Основното ще е тренировки, игра и каквото друго му се прави.
И аз не съм се занимавала с никакъв учебен материал през ваканциите навремето, само книги си четях. Не ми се струва коректно към него да го карам да учи системно и през времето му за почивка. Отделно, че бих срещнала яростен отпор и нищо няма да се получи от цялото упражнение.

# 346
  • софия
Аз много съжалявам, че няма задачи за домашно през ваканцията, така трябва аз да измислям и търся, Моля дайте актуално инфо помагалата който ползвате за домашна подготовка, че тези който купихме ги свършихме.

# 347
# 348
  • софия
Judy  bouquet второто го имаме и го ползваме, но труднички ми се виждат задачите в него newsm78
Другото ще го погледна Благодаря ти.

# 349
Ако са ви трудни във второто помагало задачите, то потърси на същата авторка пак помагало по мат. за ІІ клас, но за задължителните часове. Това е за ЗИП, моят ги решава извън училище тези.
Имам предвид това:
http://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … elina-dineva.html

А ако нямате първото, то горещо ви препоръчвам да си го вземете, както и следващите от поредицата за ІІІ и ІV клас. Много хубави задачи има за упражнение по задължителната подготовка. Не са скучни поне.  

# 350
# 351
  • София
Ако са ви трудни във второто помагало задачите, то потърси на същата авторка пак помагало по мат. за ІІ клас, но за задължителните часове. Това е за ЗИП, моят ги решава извън училище тези.
Имам предвид това:
http://www.book.store.bg/p29613/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … elina-dineva.html

А ако нямате първото, то горещо ви препоръчвам да си го вземете, както и следващите от поредицата за ІІІ и ІV клас. Много хубави задачи има за упражнение по задължителната подготовка. Не са скучни поне.  
Сборниците на Евелина Динева са и моя фаворит, особено що се касае за деца, които не са в стихията си при сложни състезателни задачи, а просто решават за упражнение на взетия в училище материал Peace

# 352
  • София
и при нас препоръчаха сборника на Евелина Динева по математика.

виждам, че вече някои от вас споделят идеи за лятната ваканция. ще бъде много полезно, ако се включат повече хора с идеи и информация за пробвани или намерени от тях възможности за летни занимални, лагери, интересни места. не всичко се намира с търсене в Гугъл, а явно има предложения...

ние нямаме никакви възможности за гледане и ще разчитаме на такива неща. уви, току-що разбрах, че лятното училище към американския колеж няма да работи тази година...

# 353
  • София
ston, при моят син ученето е целогодишно и ежедневно, но по малко, а не учене по време на учебната година по половин до три четвърти от деня. Учи по 3 часа, примерно, на ден, а свободното време е изцяло под негов контрол-не ограничавам играта на компютрите, интернета, телевизията. Изцяло свободните дни са много малко в годината и така не губи тренинг. Понякога решава сам да си изпълни задълженията и за следващия ден, ако иска на следващия ден да прави нещо друго. По този начин считам, че ученето не натоварва и се превръща в навик.

# 354
Beauty, извинявай, че се намесвам в темата, но защо му е на детето да учи разказвателните за 3ти клас?

# 355
  • София
Ок съм през ваканцията веднъж седмично да направи диктовка или да реши няколко задачи, но това да се учи материала по разказвателните, или по нещо друго предварително, просто не го разбирам. Ако мен някой ме накара през отпуската ми да поработвам 3 часа дневно, че да ми е по-лесно като се върна от отпуската, ще му писнат ушите със сигурност Mr. Green А и това:
Цитат
2часа математика+1 час четене, английски, български и разказвателните предмети за 3 клас
ми звучи като повече от 3 часа дневно.

# 356
  • София
Beauty, извинявай, че се намесвам в темата, но защо му е на детето да учи разказвателните за 3ти клас?
Всъщност не смятам да ги учи, а само да прочете учебника, подобно на книга, колкото да му мине през ума материала.
Цитат
2часа математика+1 час четене, английски, български и разказвателните предмети за 3 клас
ми звучи като повече от 3 часа дневно.
Не си ме доцитирала докрая. Изречението завършва с
като в различните дни редуваме заниманията/
Т.е. единият ден английски, на другият български, на третият чете малко от разказвателните и т.н. При всички положения не повече от 3 часа дневно, които обикновено се разпределят 2 часа сутрин и 1 час вечер, защото по английски и български често му правя диктовки.

# 357
Лично аз не бих занимавала децата с предварително вземане на материал от УЧЕБНИЦИТЕ. Защото са много зле, не за друго. Tired
 За това лято съм подготвила История на България на изд. "Златно пате" в 12 томчета- изключително хубаво направени. Големият син кара по тях на горе- долу тази възраст. Малкият обича и биологията, но пак- интересно предадената.

# 358
  • София
Judy, малкият ли е втори клас? Казваш, че обича интересно предадената биология. Занимавала ли си го досега с такава? По какъв начин? Ползваш ли някакви книжки?

# 359
Beauty, радвам се, че ти се паднало изпълнително дете, с най-искрени чувства го казвам.

Моят хубостник е много умен и схватлив, има слонска памет, обаче колкото е умен толкова голям му е и мързелът или по-скоро опърничавостта. Не случайно кодовото му име е "мрън-мрън". За неговото спорене, разтакаване и т.н. мога цяла одисея да напиша. Допълнителни задачи, преразкази и прочие мога да прокарам от време на време. В повечето случаи такава дискусия ще му дръпнем на тема "точно сега ли е времето за тези допълнителни упражнения" или "въобще нужни ли са тези упражнения" и други от този род, че накрая се уморявам дотолкова от спора, сякаш цял ден съм копала на нивата. Това неговото е уникално. Да не говорим, че ден с ден при него не си приличат. Вкъщи все едно си имам няколко деца и чакам да видя кое от тях се е появило в конкретния ден.

И аз купих енциклопедията на Златното пате и смятам да си я четем през лятото. Точно тогава пък ми се струва, че времето им най-бързо лети. По принцип моите са ранобудни, но обикновено след първия месец ваканция почват да се поуспиват и стават към 8ч. Закусват и веднага навън, следобед са на тренировки. Оттам като ги прибера в 16ч имат време да хапнат, да поиграят малко вкъщи или да погледат телевизия и към 18ч хайде пак навън докато мръкне. Реално излиза, че прекарват много малко време вкъщи през лятната ваканция, извън спането. Миналото лято се оказа много трудно да вмъквам понякога задачи или нещо друго.
През учебно време е по-лесно. Просто, когато има по-малко домашни, давам няколко задачи допълнително или някое упражнение по български. Оказва се, че през лятото просто няма време за това.

Общи условия

Активация на акаунт