за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 64 310
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
В списъкът с книги на сина ми са 6 броя. Разпределих му ги по две книжки на месец.
Barbabelle , много ми харесва идеята ти за напълно и безгрижно почиване. Бих искала да я приложа, но сърце не ми дава да го оставя. Ако не му направя план кое кога да прочете, няма да започне никога. Само му давам избор от коя книга да започне. Но до края на месеца трябва да е прочел две книжки. Купила съм му и три ваканционни книжки.
Отделно много иска да ходи на занималня, но засега все още има всеки ден извънкласни дейности и ред за занималня не идва.

# 571
  • София
добре де, вие като родители четенето на книги за труд ли го имате? какво значи напълно безгрижно почиване без грам прочетена книга? идеята е книгите да станат необходимост за детето, а не да ги счита за досадна и задължителна тегоба. тук чета доста разсъждения, които показват подобни схващания и у родителите - тогава как децата да гледат на книгите по друг начин?

# 572
добре де, вие като родители четенето на книги за труд ли го имате? какво значи напълно безгрижно почиване без грам прочетена книга? идеята е книгите да станат необходимост за детето, а не да ги счита за досадна и задължителна тегоба. тук чета доста разсъждения, които показват подобни схващания и у родителите - тогава как децата да гледат на книгите по друг начин?

Не, разбира се, поне не и аз. За мен е любима дейност. И затова никога не давам почивка от четене, а четене, като почивка.  Grinning
Даже когато децата са малки, любимото ми занимание е да им чета. На малкия и сега чета вечер, нищо, че отдавна си чете сам през деня. Това си ни е ритуал, начин на общуване. Сега заедно сме на "Конникът без глава". Той сам си я взе от библиотеката за съвместното ни четене вечер.
Ние и с мъжа ми си четем на глас заедно.

...
Четенето не е работа, а вид почивка /за мен, напр., винаги е била основен вид/ и гледам така да възпитавам и малкия. Та той си чете всеки ден и не си почива от дейността.

# 573
Аз писах, че ще си почива напълно и безгрижно  през юни, не съм казала, че няма да чете. Simple Smile  Предполагам, че ще си чете когато и колкото поиска. ова влиза в безгрижната почивка при нас, не е работа. Юркането от мен ще е под формата на малко задачи и английски.

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 18:03 от Barbabelle

# 574
  • у дома
Благодаря, Judy. Второто и аз го забелязах и на пръв поглед, по показаните страници, ми се стори добре.

Ние имаме второто показано за 2 клас обаче-ще си ог попълваме сега,лятото-по оме мнение върви по учебника на Просвета ,а и моето дете беше акто вашето по Лонгман и има доста разминаване от думи,които децата не са учили Peace Иначе е много добро като граматични упражнения-това за трети клас не знам разминава ли се с учебната програма на Лонгман newsm78
Нашите книжки са 10-моето прочете половината от тях
Патиланци.чете я миналата година и няма да я чете пак
Приключенията на Лукчо-пак е четена и няма да я чете наново
Малки жабешки истории-прочете я на един дъх
Алиса в страната на чудесата-по собствено желание прочете и Алиса в огледалния свят
Щурчово конче-приказки и стихотворения от Асен Разцветников
Басни на Лафонтен-тези до тук са отметнатите
остават  му
Приключенията на Лиско от Борис Априлов
Книга за джунглата
Пинокио
Том Сойер-и на мен ми се струва рано за тази книга,ама ще видим...
На ден чете по 40-50 стр,ако му е интересно,може и по повече...
По спомени от баткото за трети клас се учеха и Матилда и Това се случи на 35 май от Кестнер и вече са прочетени...
Моето си чете доброволно и не го счита за учебна дейност   Peace Виж,за попълването на читателския дневник от сега се пазари  #Cussing out

# 575
добре де, вие като родители четенето на книги за труд ли го имате?

Аз може и да не го приемам за труд, но това не се отнася за ученика. Мъка му е да чете, не иска да чете и го приема като нещо което е много скучно и безинтересно.
Както искаш така го разбирай  Peace.

Да й давам зор да чете - абсурд! Побутвам я леко, примамвам я с хитрост.
Чете с постоянно ръчкане от моя страна, побутване не върши работа. Хитрости пък хич не се и сещам, какви бих могла да пробутам. Обяснения колко е интересна книжката, какви приключения има в нея хич и не вършат работа, пришки хванах на езика да го примамвам. Затова чете със зор, иска не иска - чете.... Любовта към книгите може и да се изгражда с години, но  явно аз не съм успяла с това. Като беше малък с часове му четях книжки, той въобще не ми обръщаше внимание, чаках поне мааалък интерес да прояви към това което чета, спрях ли - казваше "най-накрая"  ooooh!. Виж, много обичаше да им пея, една и съща мелодия с измислени думички : Мони, Мони не плачи, хайде да играем, книжката си прочети и да я разкажем......и други такива глупости.

# 576
Ауууууууууууууу, ужасТ.
Как така не чете?Кошмар.
  Laughing Laughing Laughing

# 577
Моят вчера започна "Матилда" на Роалд Дал. Много се забавлява.Каза ми: Тя се е научила да чете на 4 години от скука, защото родителите не й обръщали внимание. То и аз можех да се науча, ако вие не бяхте такива.  Grinning Днес сам си определи, че ще прочете три глави, засега само една е прочел. Аз го карам и да ми разказва най-важното.

# 578
Моят също не чете с кеф. Тия дни по една глава на ден от Мечо Пух...интересна у е, но не би чел, ако имаше избор.

# 579
  • София
Аз приемам четенето за удоволствие  smile3529 и въпреки това има периоди от по 2-3 месеца, в които изобщо не ми е до книга и не съм на такава вълна. После пък изчитам 1-2 на един дъх.
Струва ми се, че и при детето има нещо подобно. Обича да чете, но не винаги - в някои периоди му е досадно, в други сам сяда да чете.
Тоя Дръндьо нещо не му хареса особено. Но те са си тъповати книги и според мен. Много хареса Лукчо, който присъства в списъка му, но вече сме го чели (дружно - с редуване - малко той, малко аз). Иначе Книга за джунглата, Пинокио, Алиса в страната на чудесата, Том Сойер, Приказки на Ран Босилек, Приказки на Ангел Каралийчев, Меко казано (това не е ли една от 5-те приказки  newsm78), Ян Бибиян, има и още 2, но не се сещам,. За том Сойер ми се струва, че му е рано.
Сега е на вълна Моята първа енциклопедия на Larousse. От доста време я имаме - поне 2-3 години, но сега му стана интересна. Отваря напосоки и си чете.
Започна и приказките на Ран Босилек - те също му допадат. Някои вече са познати - от училище, читанки и т.н.
Сега замина на море с баба си   grinning039 и взе Пинокио. Ще видим дали нещо ще прочете  Wink.
Иначе завърши с 6. Много се гордея с него. Но госпожата нещо го е нарочила. Написала му е в характеристиката, че понякога налагал мнението си със сила  ooooh!. Това да го беше казала за мен - дасе съглася  Crazy, но детето е друг характер - доста добре общува и не е тип налагащо се на всяка цена. Не му даде реплики за тържеството, защото не можело да се разчита на него - това понеже не присъства на коледното тържество - защото пътувахме. Естествено беше предупредена навреме.
В тази връзка, се радвам, че дойде ваканцията - много ми идваха тези негативни емоции  Whistling.

# 580
И моето чете насила. И баткото беше така, но поне стриктно си изпълняваше задължението, докато малката се скатава много успешно. Ако не се сетя да й кажа, няма да чете и толкоз! Иначе обича книжките, но аз да й чета. Вече прочете Матилда, въпреки че не е от списъка, пък и беше я почнала преди края на годината. Сега чете басни на Езоп. Оставих я малко да си почине от училищните дейности, защото си го заслужи - завърши с пълен отличен, имаме си и грамота за отличен успех. Laughing

# 581
  • София
 Миналата седмица прочете Матилда, не я грабна много, каза, че и по-интересни книги е чела. Днес почва Мечо Пук, подозирам същия ефект, но да видим. Другото, което прави е да попълва една вакнционна книжка, но то й е като игра по-скоро и думите по английски, които са взели през годината ги почваме отначало. Знае ги перфектно да ги чете, да ги превежда, но има проблем с правописа. А от септември почва Фарос и ми се ще да е оттренирала стандартните буквосъчетания, че да не й дойде сръх.

# 582
  • София
Моят днес е започнал "Антон и Точица" и много му е харесала. Прочел е 9 глави, което си е постижение за него, още повече, че е бил в училище ( на лятна занималня е).

# 583
Намерих му от библиотеката Светослав Минков- "Захарното момиче"- лека фантастика, да го видя как ще му допадне жанра, че свършва Лукчо.
"Антон и Точица" е хубава. Хубави са и "Двойната Лотхен", както и "Хвърчащата класна стая". Лотхен е много добра за 9 годишни деца. Дори за момчета. На моя му хареса.

# 584
  • у дома
Намерих му от библиотеката Светослав Минков- "Захарното момиче"- лека фантастика, да го видя как ще му допадне жанра, че свършва Лукчо.

Може да пробвате и тази,ако не я е чел и го грабне жанра - по спомени големият я чете точно на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт