Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 144 889
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 7 779
това ми беше идеята - да няма марината.
според мен може би солта ми избяга.  ако тя се инжектира може би ще е по-добре.

# 631
  • Мнения: 224
bongo_2007 ® , отлично изглежда  Peace Как е на вкус и сочност? Не изглежда сухо Simple Smile

Vache  Hug не усещам промяна във вкуса  Peace Но определено червенее повече  Peace За бъркането в купата - и аз ползвам пластмасовия нож  Peace Пилешкото се дроби, а каймата се разпенва - заради затоплянето на мазнина и вода Simple Smile

Electra_  Blush честит първи опит  bowuu Изглежда много вкусно, а дали се рони? Rolling Eyes

Ами аз го нарязах на по дебели парчета и не се ронеше. Даже с вилица не можеш да го разкъсаш на парчета трябва си нож. Малко съм прекалила с чесъна, но другия път ще се поправя. Иначе те послушах смлях около 1/3 в чопъра на 20ина секунди и след това омешах с целите парчета. Да кажа, че се оказа че нямам достатъчно дълбока тенджра, в която да варя та произведението направих в слоъ кукъра където на отворен капак и пълен до горе, водата не можа да вдигне повече от 70 градуса за около 6часа, през които беше включен уреда.

# 632
  • Варна
  • Мнения: 4 040
най-вероятно ще трябва да използвам по-малката тръба от шунковара  за да се изпълва целият и обем.
Според мен в това е истината при цяло парче месо. Ако не е плътно натъпкано, се разваля видът и не стои хомогенно. Притискането не е достатъчно, защото при варенето се губи още течност и обем.

# 633
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Electra_ , много красива мозайка е станала  Hug А щом не се рони - перфектно  bowuu

Гъбките как се усещат? Чесънът трябва да се усеща суров, нали?

Аз ще залагам ново и се моля да не забравям горчицата, този път Simple Smile

За тенджера ползвам единствена, която има такава височина - една под налягане, ест. капакът не го ползвам  Simple Smile

# 634
  • Мнения: 224
Гъбките се усещат леко (предвид многото чесън) всъщност тези по- тъмно петна на сушените и стрити гъби разбъркани с надробеното до почти кайма част месо.

# 635
  • София
  • Мнения: 13 704
това ми беше идеята - да няма марината.
според мен може би солта ми избяга.  ако тя се инжектира може би ще е по-добре.

Да инжектираш солев разтвор, нали?
Електра, и аз нямам подходяща на височина тенджера и ползвам под налягане. Даже е по-добре, че тя е с дебело дъно и на на ниска степен я ползвам, а държи температура

# 636
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Гъбките се усещат леко (предвид многото чесън) всъщност тези по- тъмно петна на сушените и стрити гъби разбъркани с надробеното до почти кайма част месо.

А гъбките от къде ги купи? Магазин тип плод-зеленчук ли?

Мисля си на следобедната разходка да поогледам Simple Smile

# 637
  • Мнения: 224
Не гъбите съм ги сушила сама. Купувам печурки на  промоция разбира се  Mr. Green суша ги нарязани на тънко и смилам в ел. кафемелачка на по едро, въпреки че някои от тях стават почти на прах.

# 638
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Ахааааа, ами  Thinking Ще видим аз дали ще намеря при обиколката Simple Smile

# 639
  • Мнения: 2 152
Не гъбите съм ги сушила сама. Купувам печурки на  промоция разбира се  Mr. Green суша ги нарязани на тънко и смилам в ел. кафемелачка на по едро, въпреки че някои от тях стават почти на прах.

страхотна идея -  bouquet

# 640
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Намерих и аз сушени гъбки  newsm68 newsm44

# 641
  • Мнения: 2 152
Намерих и аз сушени гъбки  newsm68 newsm44

Страхотна си! Аз пък ще си направя и ще си имам постоянно - "захапах" идейката  Joy

# 642
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Моите са нарязани на филийки и мисля така да ги оставя, може би и без да ги бъркам, за да останат цели  Blush Ще ползвам и пилешко да стане сочно, но май нямам кайма ще сложа малко пиле да се бърка и раздроби.

Ще го мисля тази вечер Simple Smile

Но, заради гъбите мисля да е без горчица и подправки - само сол, захар и черен пипер  Blush

# 643
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 684
Ето какво се получи със сушените гъби:



Цветът на продукта - с curing salt е отличен - гъдел за окото. Ползвах свинко и каймата беше от пилешко бутче, която сама приготвих в робота.

Идеално сочно  Peace

Обаче, вкусът на гъбите не го усещам някак, все едно ги няма и ми е безсолно. Умишлено сложих по-малко сол, защото последните продукти ми бяха (само на мен) малко солени  Thinking Може да е било от това, че ползвах готова кайма, а в нея си има сол  Rolling Eyes

# 644
  • Мнения: 2 152
Разкош! Давай рецептата и от къде я купи тази сол (малко по` как за лаици). newsm10 newsm10 newsm17  love001

Общи условия

Активация на акаунт