Захранване на 4 месечно бебе

• 8 245
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Ами ние нямаме проблеми с храненето,за да я залъгвам с нещо.И какво означава - не е място за хранене? Става въпрос за захранване по 1-2 пъти на ден за около 5-10мин.,а не за хранене 5 пъти дневно.Храненето съм писала къде го практикуваме вече. Peace

# 16
  • Северозапада
Sunshine Mom, за клипа се сетих по повод готовността за захранване на бебето. Очевидно това бебе въобще не се интересува от храната, щом се налага да бъде разсейвано. За шезлонга, това е мое мнение, не го налагам. Малката съм слагала в столчето и за една хапка. Започнах да захранвам на 6 навършени месеца в столчето и с непасирана, а на парчета храна. Това беше моя избор и решение.

# 17
Във фейсбук се въртеше наскоро един клип (не мога да го намеря). Бебе (на видима възраст ок. 4-5 месеца), сложено в шезлонг, майката си е вързала телефон на челото (като фенерче на миньор), на който е пуснато нещо забавно, и храни детето.  ooooh!
И аз го гледах и направо ме ужаси  Crazy , то даже по мои спомени детето беше чисто легнало  ooooh!
По въпроса със съветите от родата отрязвах ги звучно.Първия спор се зароди при отказът ми да давам вода на бебето до 6м., стана революция, кротко обясних, че с педиатърът сме на едно мнение по въпроса и че в природата нито един бозайник не пие вода до захранване, естествено не се прие и грубо казах, че не желая не поискани съвети.Около 4-ия месец баба ми предложи да я захраня с АМ  Shocked , аргумент смислен не чух.Свекърва ми предложи сокчета, отказах.После беше хляб!
Когато стана на 6м. всички си отдъхнаха,че оцеля  Joy Но и до ден днешен храненето на бебето е въпрос номер едно.И всички гордо редят как нас едно време на 6м. са ни хранели с боб и кренвирши, пък аз се дърпам тука  Laughing

За теглото да ти кажа, синът ми качваше страшно малко, на една година тежеше 8680 гр. и не беше утроил рожденото си тегло.Заради лошото качване, аз получих съвет да захраня на 4м....еми не помогна, но детето винаги е било изключително активно и още преди 10-ия месец проходи  Wink

# 18
Здравейте,
Да споделя и моят опит (най-вече със свекървата) - захраних на почти 6 месеца, защото на мъничкия кърмата вече не му стигаше. Въпреки че "съвети" от свекървата получавах от раждането как е хубаво да се дохранва първия месец и се захранвало втория. Тя е кърмила има няма месец, после е давала кисело мляко и на 2 месеца и малко е захранила. И настоява, че това е правилния начин за хранене на бебе  #Crazy А когато казах, че бебетата сега се захранват на 6 месеца, тя ми заяви, че нещо не съм била разбрала - как ще го държа гладно!?
Реши и да ми помогне като направи пюрета от домашни кайсии и моркови. Помислих си "Чудесно, малкия ще яде хубави плодове" и в този момент ми каза, че във всяко бурканче е сложила "само" по една лъжица захар.

Малкия е вече на 8 месеца, продължавам да си го кърмя и тежи почти 10кг. Гледам си го както аз смятам за правилно без да слушам непоисканите съвети нито на майка ми, нито на свекърва ми Simple Smile

# 19
За мен шезлонгът не е място за хранене  Peace
Във фейсбук се въртеше наскоро един клип (не мога да го намеря). Бебе (на видима възраст ок. 4-5 месеца), сложено в шезлонг, майката си е вързала телефон на челото (като фенерче на миньор), на който е пуснато нещо забавно, и храни детето.  ooooh!
Как ме разсмя само с това миньорско фенерче! Joy Joy JoyЧета,препрочитам и продължавам да се смея!...
Какво ли няма да направим за нашите душички! Hug

# 20
Със сигурност е рано! И аз се наслушах на "бабини съвети" да захранвам на 4 месеца, но мисля, че е редно да вярвам повече на СЗО!

# 21
То и СЗО препоръчва захранване 4-6м.

# 22
  • София
И ние бяхме само на кърма, винаги на горна граница. Всеки месец качваше най-малко килограм. Пробвахме захранване с плодово пюре на 5 навършени и не се получи. Чак след 6-месец осъзна за какво става въпрос и прояде. Когато започна да лази и проходи нормализира качването на килограми. Не трябва въобще да те притесняват килограмите, изчакай детето докато е готово и тогава опитай.

# 23
  • Sofia
Аз моите ги захраних на 4 мес и не съжалявам. По ред причини. Ако имам (дай Боже) трето дете пак бих го захранила на тази възраст. Всеки си има право на мнение разбира се.
Относно купешките пюрета аз също смятам, че купешките са по-добри, особено ако можеш да си позволиш да купуваш марка като Хип, Гербер или подобна. Освен, ако нямаш откъде да взимаш сигурно чисти зеленчуци. Купешките пюрета (особено западноевропейските) подлежат на изключително сериозен контрол - от почвите и зеленчуците до бурканчето. А домашното пюро, ако със зеленчуци от пазара или кварталния плод зеленчук един Господ знае какво има вътре (торове, нитрати и прочие).
Не виждам изобщо връзка между храненето и седежа. Аз ги хранех моите гушнати в лявата ръка с дясната храня. Също може полулегнало - в шезлонг, количка, на възглавница. Няма нужда бебето да седи, за да яде.

# 24
Има много изписано по въпроса със захранването, времето за захранване, последователността и т.н. Аз много четох по въпроса, когато захранвах моето дете. Захраних го на 5м и половина. Първо с картоф, който не е от купено пюре, а домашен, отгледан от баща ми с гаранция, че не е третиран по никакъв начин, после с тиквичка, тиква, също домашни и т.н. Моята педиатърка също спомена, че е добре захранването да стане с био пюре на Хип, като аргументът и за това беше, че няма как в домашна среда да осигуря "чистотата" на храната, т.е. едва ли не в домашни условия е възможно да заразя храната бактериално при приготвянето и т.н. Това не ми се видя много сериозен аргумент, при положение, че спазвам много сериозна хигиена. В крайна сметка се снабдих с хубави зеленчуци, за които знаех, че са "по-био" от "био" зеленчуците в Биомаркет Балев или Гимел, т.е. снабдих се със зеленчуци собствено производство, закупих уред за готвене на пара и започнах да му приготвям там. Смятам, че това беше по-правилния начин за захранване от захранване с Хип. На по-късен етап, когато трябваше вече да въвеждам месо (около 1 месец по-късно), започнах да купувам от пюретата с чисто месо на Хип и да ги добавям към моите зеленчукови пюрета. Нямаше от къде да взема "био" месо, а и не смятам, че месото от домашно гледани животни е подходящо за деца под 1година, тъй като животното може да е болно.

Общи условия

Активация на акаунт