На море в Турция - тема 35

• 72 783
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
запис да ви следя.
Планирам пътуване за майските празници от 1-5 май, със самолет и с дете на 4 години. Емералд имат толкова много оферти, че се обърках. Не ми се изхвърля с голям бюджет като се има предвид, че водата ще е студена, може и времето да е студено, та като най- приоритетно ми е топъл вътрешен басейн и анимация за детето

Това което търсиш няма как да го намериш в Турция.Водата ще е студена не само в морето , но и по басейните.Има голяма вероятност да е слънчево и топло , но не и водата да успее да се стопли.Като много голямо изключение може да се случи много топла пролет и водата да става са топване , но не и за нормално плуване и плицикане.Миналата година беше дъжд , студ и вятър почти целия май та и част от юни.В Турция минерални води по крайбрежието няма , а опция за отопляем басейн не съм чувал , а и да се отоплява басейн си е твърде скъпа работа.Може да има отопляемо джакузи на някой от много скъпите хотели които не гледаш.Същото се отнася и за Гърция с 2-3 изключения.В Лутра на Касандра има гореща минерална вода , но е много силно минерализирана и не дават да се стои повече от 20 мин. а деца не пускат.Другото е Лутра Едипсу на остров Евия и там и минералната вода е много хубава.

# 496
  • София
Е точно в горния коментар пише кой е хотелът от снимката  Laughing

# 497
И ние резервирахме за Кушадасъ през май. За първи път ще ни е. До сега само хубави отзиви съм чувала за почивка в Турция и да оправдае очакванията ми. Избрах хотел Palm wings. Виждам че обсъждате времето през май. Нямат ли вътрешни басейни в хотелите? Аз съм ходила през май на нашето море и повечето 4 звездни хотели имат вътрешни отопляеми басейни и не сме чувствали липса на басейн. А все пак повечето хотели в Турция са пет звездни. В някои хотели даже бяха така разположени, че имат плъзгащи големи врати които при хубаво време се отварят и хем се печеш отвън хем ползваш топлия басейн. Ако не успеем да ползвваме басейните и аз ще бъда разочарована. Все пак гледах хотел с пързалка за детето и се надявам поне в детския басейн да е по-топла водата. Морето е ясно че ще е студено все пак за да се стопли толкова много вода си трябва повече слънчеви дни.

# 498
  • Русе
Все пак гледах хотел с пързалка за детето и се надявам поне в детския басейн да е по-топла водата.
Да не те разочаровам, но преди 2 години в Палм уингс Кушадасъ, при температура на въздуха 37-8 градуса, говоря за около 25.06., точно детския басейн, който е дълбок 40 см. беше с най-студена вода, а големия басейн - 140 см. беше с най-топла вода.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 22:51 от viki_1974

# 499
alinnna малко ми е трудно да правя сравнения м/у Паша и Турунч. Съвсем различен тип хотели са. Турунч се намира на около 20 км. извън самия Мармарис, по скоро бих го определила като затворен комплекс, отдалечен от градската среда. Редовен транспорт има по суша и по вода, мисля че на всеки 20 - 30 мин. има долмуш и лодки. Тук съм се опитала да разкажа на кратко за него http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=784794.msg … 98848#msg28498848 . Няма много мнения за него, тъй като се оказа, че не е много посещаван от българи, но на нас много ни допадна.

# 500
Сега почнах да се колебая в избора си на хотел. Изобщо не съм погледнала за вътрешен басейн защото мислех че няма как да няма в 5 звезден хотел. А и очаквах като е по на юг да се затопля доста по рано водата. Сега видях че няма вътрешен басейн, а днес вече преведох капарото. а толкова много оглеждах хотела и отзивите защото не исках да се разочаровам при първото ходене. Дано извадим късмет за много топла пролет.

# 501
alinnna малко ми е трудно да правя сравнения м/у Паша и Турунч. Съвсем различен тип хотели са. Турунч се намира на около 20 км. извън самия Мармарис, по скоро бих го определила като затворен комплекс, отдалечен от градската среда. Редовен транспорт има по суша и по вода, мисля че на всеки 20 - 30 мин. има долмуш и лодки. Тук съм се опитала да разкажа на кратко за него http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=784794.msg … 98848#msg28498848 . Няма много мнения за него, тъй като се оказа, че не е много посещаван от българи, но на нас много ни допадна.

Благодаря много!  Hug

# 502
Разбира се че има отопляеми външни басейни. В Белек - Voyage и Maxx Royal.  Поне аз със сигурност знам (изпробвала съм  ги). Има и в други,трябва само да видите в концепциите им за зимата.

# 503
Момичета, в момента сключваме договор с Аполо за почивка в Кушадасъ, но ми прави впечатление че много се бавят с  договорите? Един път бяха объркали цените, после на двете семейства ни бяха дали еднакви номера на договорите, сега им върнахме вече подписани от наша страна договорите и вече седмица чакам да ги подпишат и подпечатат и да ни ги изпратят отново за да може да преведем капарото. Моля ако някой е използвал техните услуги да ме успокои, че нещо ми е напрегнато отвътре ............... newsm78

# 504
  • ВАРНА
Здравейте групичка и аз мога да се похваля с резервация от 31.08-07.09 Rixos Sungate Анталия.Ще пътува ме с колата до Истанбул летище Сабиха Гюкчен,а от там със самолет до Анталия.

# 505
В Кушадасъ може би няма да е добре през май,но в южните курорти-Мармарис,Анталия си е прекрасно през май- водата е хладна,но може да се поизкъпе човек,а иначе си е 30-33 градуса темературата на въздуха. Вечер е за връхна дреха,но край морето си подухва вечер, където и да си,Миналото лято си беше изключение, беше хладно навсякъде- дори и през юни.

# 506
  • София
Гледам , че доста от вас пътуват до Истанбул , където хващат самолет до избрания курорт Thinking С каква цел се прави това?

# 507
  • София
Здравейте , радвам се да пиша отново тук. Благодарение на вас изкарахме чудесна почивка във Веноса през октомври.Благодаря , че сте уважили и моето мнение  е качено на първа страничка.Изчетох 2-3 теми назад и сега май ще се втурнем за една ранна резервация за Аква фентъзито. Кажете моля заслужава ли си 500 лв. повече от другите предпочитани в района, например Палм уингс, пайн бей и др. Много мислех за Палмуингса в Дидим, но ми се струва остареличък и плажа нещо не ме кефи, иначе всички са много доволни от него. Само да поясна, че сме с дете на 6, а за така мечтаната Анталия не можем да се уредим с този бюджет. Ще се радвам, ако някой ме насочи в следващия половин час, че няяяма време. #Crazy Hug newsm78
Поздрави

# 508
  • София
Здравейте , радвам се да пиша отново тук. Благодарение на вас изкарахме чудесна почивка във Веноса през октомври.Благодаря , че сте уважили и моето мнение  е качено на първа страничка.Изчетох 2-3 теми назад и сега май ще се втурнем за една ранна резервация за Аква фентъзито. Кажете моля заслужава ли си 500 лв. повече от другите предпочитани в района, например Палм уингс, пайн бей и др. Много мислех за Палмуингса в Дидим, но ми се струва остареличък и плажа нещо не ме кефи, иначе всички са много доволни от него. Само да поясна, че сме с дете на 6, а за така мечтаната Анталия не можем да се уредим с този бюджет. Ще се радвам, ако някой ме насочи в следващия половин час, че няяяма време. #Crazy Hug newsm78
Поздрави
В Аква Фентъзи е много шумно, знам от познати. Там мисля аква парка оскъпява толкова, според мен за 7 дена ще омръзне безумно  Peace

# 509
Искам да ви запитам каква е цената на двупосочен самолетен билет от Истанбул до Даламан и от там има ли редовни автобуси до Мармарис.

Общи условия

Активация на акаунт