На море в Турция - тема 35

• 73 151
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ама какво толкова му има на Кушадасъ ?  newsm78 Вярно , че само там съм била, но не останах с лошо впечатление  Laughing Тази година ще направя съпоставка с Бодрум, надявам се да е още по-хубаво  bowuu

# 586
Да де, аз пък да не се заричам, че току виж ме наградили с почивка до Кушадасъ.  Е в такъв случай няма да се дърпам  Wink.

# 587
  • Бургас
Ама какво толкова му има на Кушадасъ ?  newsm78 Вярно , че само там съм била, но не останах с лошо впечатление  Laughing Тази година ще направя съпоставка с Бодрум, надявам се да е още по-хубаво  bowuu

Ами там е разковничето  Grinning Ако за първи път посетиш Кушадасъ или Дидим няма да останеш разочарована. Но да си бил първо в Бодрум, Мармарис, Фетие или Анталия и после да отидеш в Кушадасъ, тогава може да се скофтиш. На мен Кушадасъ въобще не ми хареса. Няма нищо общо с гореизброените курорти.
Chloé, още като навлизате в Бодрум и като ти се разкрият невероятните заливи и хълмове с чисто бели сгради с огромни розови храсти по тях, ще установиш разликата  Grinning Незабравима почивка ви пожелавам!

# 588
  • София
miss july, благодаря  Heart Eyes Размечтах се от това описание  Heart Eyes Звучи чудесно, ние много много не мърдаме от хотела  Laughing, но от летишето до хотела са около 60 км, та ще разглеждам с интерес, както го описваш е много красиво .Желая ти и на теб прекрасна почивка (не помня беше ли избрала и резервирала някъде BlushHug

# 589
там, там...
но не държа на местоположението и засега се спрях на тези двата....
и не мога трети ден да реша  Embarassed

Мога да дам мнение само за Сюрмели - чудесен хотел, страхотна градина и хубав голям плаж със син флаг. Пясъкът е много ситен, морето - доста дълго плитко на влизане, кристално чиста вода. По плажа се стига и до Аква Фентъзи. Вярно е, че бяхме там преди 3 години, но изкарахме страхотна почивка! Нищо лошо не мога да кажа за отношението на персонала или пък за хигиената на стаите. А до Кушадасъ е само на няколко км - май таксито излизаше около 20 лири, имаше и долмуши, но не си спомням тарифите...

# 590
Че то Мармарис и Кушадасъ са несравними. И дворец да ми предложат, не бих отишла в Кушадасъ, слушайки отзивите на познати, които са били и там и в Мармарис.

Първата ми почивка в Турция беше в Мармарис; последва Анталия - Белек; Бодрум; едва след тях почивах в Кушадасъ и  Дидим. От многото моренца в Турция ра3брах едно: от първостепенно 3начение е хотела, след това идва курорта. Нека да съм в скапан хотел в Мармарис или Бодрум...и какво като съм там.А в хотели като Веноса, Палм Уингс и Сюрмели...ми е все едно, че съм в Дидим и Кушадасъ.Не ме ра3бирайте погрешно, Мармарис е уникално красив и остава 3авинаги в сърцето, но 3а перфектна почивка ми е важна концепцията на хотела.

# 591
Ваня +1  Peace  Само температурата на морската вода ме притеснява, колкото си по на север

# 592
  • Варна
Като погледнете картата и виждате , че понятията по на север , по на юг са почти абсурдни.Почти цялото турско крайбрежие от Искандерун до Бодрум са на една и съща географска ширина.по 100 - 200 км по на север не променят климата а по скоро теченията , дълбочината и конфигурацията на залива.КушадАсъ е най - грозния и тъп турски град-курорт и е на светлини години след Мармарис , Бодрум.Водата в морето е мътна , повечето плажове хич ги няма с изключение на 2-3 далеч на изток от града и колкото и да е хубав хотела не го компенсира.Освен всичко друго и в Мармарис , Бодрум има прекрасни хотели , примерно МАРТЪ РИЗОРТ.

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 08:55 от peterky2002

# 593
Хора не забравяйте,че и моретата са различни,едното е Егейско,а др.е Средиземно,тази год.пак на Средиземно ще бъда! Simple Smile

# 594
Като погледнете картата и виждате , че понятията по на север , по на юг са почти абсурдни.Почти цялото турско крайбрежие от Искандерун до Бодрум са на една и съща географска ширина.по 100 - 200 км по на север не променят климата а по скоро теченията , дълбочината и конфигурацията на залива.КушадАсъ е най - грозния и тъп турски град-курорт и е на светлини години след Мармарис , Бодрум.Водата в морето е мътна , повечето плажове хич ги няма с изключение на 2-3 далеч на изток от града и колкото и да е хубав хотела не го компенсира.Освен всичко друго и в Мармарис , Бодрум има прекрасни хотели , примерно МАРТЪ РИЗОРТ.
повечето хора не ги интересува какъв е курорта, след като 99% прекарват само в хотела
аз пък останах мноооого приятно изненадана от плаж в кушадасъ/палм уингс/ , тази година търсих в същия ценови клас хотел в бодрум с подобен плаж и се оказа че повечето са на платформа
така че спор-кой е по-по -най е безмислен
всеки има различни критерии за почивка  Peace

# 595

И Варна у Бургас са на има няма 100км,но разлика в темпеатурата на водата има...,особено в началото и края на сезона Stuck Out Tongue

# 596
Чудя се между 2 хотела,може ли някой да ми помогне. (Алания)

ARSI KLEOPATRA HOTEL 3*
KLEOPATRA BEACH 4*

Някой ако е бил там,моля да сподели мненията си.Благодаря много! Simple Smile

# 597
  • София
Здравейте!И ние в последният ден на януари направихме резервация за Паша бийч в Мармарис от 08.09 .Направи ме впечатление,че от 01.02. намалиха цените с около 20лв.Били сме там,но в друг хотел и още тогава ми хареса локацията на този хотел.Миналата година бяхме в Eftalia МАРИН в Алания и останахме  много доволни.Съгласна съм с други които казват,че Мармарис е най-красивият курорт.Наистина е така.Желая на всеки да направи мечтаната си резервация! Sunglasses

# 598
  • Бургас
Цитат
така че спор-кой е по-по -най е безмислен
всеки има различни критерии за почивка 
+1

Така е. Темата е за това всеки да прочете, да премисли и да вземе най-доброто решение за себе си. Съгласна съм, че ако почиваш само в хотела, без да го напускаш, курорта няма толкова значение. Съгласна съм и че ако прекарваш времето си основно извън хотела по разходки и екскурзии, няма толкова голямо значение колко е добър хотела, ако се прибираш само да спиш в него. Тогава бих избрала по-бюджетен хотел, а разликата в цената ще си заделя за пазаруване и екскурзии. За мен лично има значение и хотела, и курорта.

miss july, благодаря  Heart Eyes Размечтах се от това описание  Heart Eyes Звучи чудесно, ние много много не мърдаме от хотела  Laughing, но от летишето до хотела са около 60 км, та ще разглеждам с интерес, както го описваш е много красиво .Желая ти и на теб прекрасна почивка (не помня беше ли избрала и резервирала някъде BlushHug

Ако искаш мога да ти пратя снимки на курорта.................освен ако не искаш да се изненадаш  Wink
Ние още нямаме резервация за съжаление. Плановете ни за тази година не позволяват да си правим предварителни планове. Дано живот, здраве и пари да имаме възможността да отидем на почивка......пак в Мармарис  Heart Eyes

# 599

Това въобще не е така. Миналата година бяхме на Long Beach до Кушадасъ и всичко беше перфектно.
Това крайбрежие на Турция е над 1000 км. много често температурата както на водата, така и на въздуха се различават значително.
Имало е случай в Одрин да ни вали сняг, а после да се препичаме на слънце.

Общи условия

Активация на акаунт