Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 968
  • 370
  •   1
Отговори
# 225
Може ли да ми обясните как се свързвате с други хора да си учите заедно и да си помагате?И какво означава като се"изсветляват категориите"както каза момичето в предния пост?

# 226
Зарибихте ме и мен!!!
Благодаря !
Аз ще се пробвам с испанския Simple Smile
Много бих се радвала да имаха възможност и за англо - български вариант, за да си улесня и детето. Не пречи да пробвам и така обаче Simple Smile
  bouquet Hug Heart Eyes

# 227
 Така.... много отдавна бях се записала в темата да я следвам, но чак днес се регистрирах в сайта на бухалчето  Laughing Понеже няма БГ, се записах, че знам Руски и да уча Английски, защото принципно АЕ ми е труден изключително....срам ме е да си призная при положение че чета че тук всички мами учат наистина трудни езици...но аз съм си аз..... Embarassed

Та имам един много важен въпрос - как да изключвам микрофонът?! и то така, че да не се появяват упражненията с микрофон... Защото от един час правя първи урок, като теста го минах бързо, но въпреки това за да го затвърдя го повтарям пак и пак  Embarassed и накрая, ве4е 4-тият път ми излизат упражнения за говорене, а във офиса пред други хора, няма как да го правя, във къщи пък съвсем ooooh! Как да се справя с проблемът?

# 228
Такааа! Връщам се от Белгия и Холандия, където имах възможност за първи път да упражня езика. Кой знае с какъв дърварски акцент съм била, но хората бяха много силно впечатлени, че някой чужденец им говори езика. Страхотно впечатление им направи и много ми се радваха. Разбирах това-онова, но пък ентусиазмът ми към учене нарастваше с всяка разбрата дума, фраза или изречение  Mr. Green И така, както се казва, продължаваме напред  Laughing

Слагам един сайт, който впрочем се оказа, че е на българка:
http://citywordhunt.com/

Изключително интересен и полезен не само за интересуващите се от езика, но и от холандската култура.

# 229
  • Русе
И аз да се похваля миналата седмица бях в Италия и успях да си упражня езика. Разбирането ми беше по-лесно отколкото да се отпусна да говоря но след първата поръчка в ресторант (когато си гладен забравяш колко неправилно звучиш) определено тази програма ми помогна много а съм още само до средата на уроците.

# 230
Здравейте, момичета Simple Smile
Много се радвам, че има такава тема. Благодаря ти, blackisblack, за поканата и за това, че си я направила Simple Smile
Ужасно много харесвам Дуолинго, използвам го от миналото лято, тогава учех испански. От около месец и половина уча холандски (49 дена прогрес, като в началото пропусках някой и друг ден Whistling ). Не смятам, че съм напреднала много, защото нещо не се съсредоточавам достатъчно и някои неща ми бягат. Но се понаучих да използвам специфичното им Х. Като науча и НГ, няма да разбират, че не съм от там Laughing Шегувам се разбира се Simple Smile

Ванилина, като влезеш в сайта, горе слагаш мишката на името си, от там на Settings и на Microphone даваш Off. Съжалявам за късния отговор, дано все пак ти е от полза Simple Smile

# 231
Здравейте,
не бях влизала в дуолинго от може би 2 месеца и всичко в профила ми се е изтрило и сега не мога да започна от там, от където съм го оставила. Имате ли представа към кого трябва да се обърна? Не искам да повтарям пак вече научени неща.

# 232
Това е невероятно!!! Не съм знаела, че мога да уча лесно, бързо и най-вече безплатно Simple Smile Благодаря ви за сайта и инфото!  Heart Eyes

# 233
Здравейте,
не бях влизала в дуолинго от може би 2 месеца и всичко в профила ми се е изтрило и сега не мога да започна от там, от където съм го оставила. Имате ли представа към кого трябва да се обърна? Не искам да повтарям пак вече научени неща.

Влезе ли с профила, който до сега си имала?
Виж и най-отдолу тук: https://www.duolingo.com/help

# 234
Ехо, я всички на отчет тука  Mr. Green Докъде докарахте ученето? На мен ми остават само 25 теми от холандския и привършвам курса. За после имам стратегия как ще продължа ученето на езика. Турският обаче страда от това, че цялото ми внимание е насочено към холандския. Него мисля да подхвана след като изкарам целия курс по холандски.

Иначе се очаква до края на този месец да има три нови езика! Норвежки, украински и есперанто. Добавени са и два нови, върху които се работи - иврит и клингон (езикът от Стар трек). Честно казано недоумение буди фактът, че този език е добавен, а все още няма японски, сръбски, хинду, към които интересът е много по-голям  Rolling Eyes

# 235
Ехо, я всички на отчет тука  Mr. Green Докъде докарахте ученето? На мен ми остават само 25 теми от холандския и привършвам курса. За после имам стратегия как ще продължа ученето на езика. Турският обаче страда от това, че цялото ми внимание е насочено към холандския. Него мисля да подхвана след като изкарам целия курс по холандски.

Иначе се очаква до края на този месец да има три нови езика! Норвежки, украински и есперанто. Добавени са и два нови, върху които се работи - иврит и клингон (езикът от Стар трек). Честно казано недоумение буди фактът, че този език е добавен, а все още няма японски, сръбски, хинду, към които интересът е много по-голям  Rolling Eyes
Уха,възхищавам ти се! Mr. Green
Почти до никъде съм с испанския,по едно време се бях засилила да го уча,но бързо ми мина мерака + приложението забива и нещо не тръгва както трябва при мен.   
Турския го докарах до 10-то ниво. Simple Smile

# 236
Отчет: Не намирам време да си говоря с приложението, а без звук само да преминавам не ми се ще Wink

# 237
  • Mars Hotel
И аз се отчитам: откакто минах всички категории на немския, позагубих интерес към Дуолинго, но пък си взех учебници и граматики, уж да се занимавам по-сериозно. След една седмица заминавам за Берлин за няколко дни и се надявам да събера смелост да "блесна" с познания.  Crazy

# 238
Аз пък си чакам клингонския  Crossing Arms   Кой знае кога ще ми се наложи да изляза в открития космос  Naughty    Joy

# 239
Аз пък си чакам клингонския  Crossing Arms   Кой знае кога ще ми се наложи да изляза в открития космос  Naughty    Joy
Това каза и МП когато му казах за клингонския  Joy а аз се зачудих що за глупост, аз си чакам още руския  Crossing Arms
За отчета - не бях влизала в сайта от доста дълго време, но сега метнах холандския и вече съм на 1/4 от материала. Надявам се до края на месеца да съм го научила (и да не става много сложно нататъка, чеее  Naughty)

Общи условия

Активация на акаунт