Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 995
  • 370
  •   1
Отговори
# 180
Значиииии  Mr. Green аз като автор на темата знам много добре, че темата е за дуолинго, ама искам да ви препоръчам приложенията от серията "6000 думи" цък
Наистина богат набор от думи, готин метод и в крайна сметка е полезно  Peace

# 181
  • Русе
Аз я ползвам тази програмка на таблета си. Отначало ми беше много интересна. Но наистина има какво да се научи като лексика, сякаш думите са по систематизирани. Като граматика не мога да кажа защото не я пускам толкова често като дуолинго.

# 182
Така и така сме леко встрани, за граматика какво друго ползвате newsm78

# 183
Ползвам един сайт, но той е само за холандски. Иначе този спряга глаголи на много езици и може да ви е полезен  Peace

# 184
За испанския ползвам това.:
http://www.bbc.co.uk/languages/spanish/
Доколкото знам има го и за учене на английски и май съм го ползвала преди доста време.
 Simple Smile

# 185
Ползвам един сайт, но той е само за холандски. Иначе този спряга глаголи на много езици и може да ви е полезен  Peace

За спрягането на глаголи е супер, защото сега някои по логика ги спягам и уцелвам в повечето случаи  Sunglasses

# 186
blackisback кой е сайта за холандската граматика?

# 187
# 188
благодаря   bouquet

# 189
Вижте на какво се натъкнах вчера, ровейки във форумите на дуолинго цък

Не разбрах точно как се случват нещата, но общо взето потребители пишат статия за някоя държава и предлагат да се направи езиков курс на езика й. Конкретно четох за Малта и малтийски и Белгия с фламандски и валонски. Реших, че може да ви е интересно, дори и за пътуване Simple Smile

# 190
Явно сама ще си пиша в темата  Laughing

Добавен към инкубатора е и германския език идиш, говорен от милиони евреи по цял свят.

Добър ще бъде и курсът по турски, който се бави, защото екипът добавят още и още думи, фрази и всякакви интересни неща. Избран е гласът, който ще говори в курса, доколкото разбирам е дамски и звучи автентично.

Голям напредък за седмицата отбелязват също курса по есперанто (най-голям е при него всъщност, турският е на второ място), украински и норвежки.

# 191
Аз хвърлям по едно око, ама детето е болно и Дуолинго и подобни са ми малко на заден план  тея дни Confused

# 192
Мойто не е болно ама се тръшка като за световно и не мога да я разбера какво иска за да й угодя, така, че малко всичко ми е на заден план

# 193
  • Mars Hotel
Аз също си продължавам ежедневно да се занимавам с немския, днес ми беше 42 ден. Доволна съм, все още ми е интересно, но по-често преговарям неща, отколкото да се хвърлям на нови уроци. Има например "кръгчета", които съдържат по 10 урока с нови думи и да мина 50-60 нови думи без осмисляне, упражнения и контекст е напълно безсмислено. Затова бавно и славно, още съм на 12 ниво.

# 194
И при мен са много новите думи и става вече по-бавно. Оказа се, че уча по-лесно предмети и прилагателни, отколкото предлози и глаголи. Точно глаголите сега ми взимат здравето.

Междувременно почнах пак холандски курсове, но в Memrise и мога да кажа, че сайтът е доста симпатичен и приятен за работа.

До учещите холандски: университетът в Грьонинген предлага безплатен онлайн курс по холандски за начинаещи. Започва в началото на месец март. Повече информация тук

Общи условия

Активация на акаунт