Duolingo: Да учим езици безплатно, завинаги!

• 66 978
  • 370
  •   1
Отговори
# 210
Late spring писаха от Team Russian.
Eто тук може да ги питате всичко Simple Smile Доколкото разбирам ще се започне с урок по кирилица, ерго ще сме няколко гърди напред в обучението  Mr. Green

https://www.duolingo.com/comment/7360054
Нали. Контактувала съм с чужденци,учещи български (ти да видиш,имало и такива  Laughing ) и за тях е голям проблем да разберат кирилицата.Гледат изречението ,знаят буквите и пак нищо не им говори. Mr. Green

С нетърпение очаквам турския.Моят испански е в застой,да не говорим,че с програмата на телефона ми нещо се прецака от самото начало и не мога да я ползвам там... ooooh!

# 211
  • България <3
Здравейте и от мен!
Скоро разбрах за дуолинго точно от тази тема и съм почнала с датски език. Още съм съвсем в началото, но ми прави впечатление сайта, че всичко е структурирано и лесно за запомняне. Не си водя бележки на тетрадка даже. Не ти се хвърлят 100 неща на веднъж.
Иначе и аз харесвам много езиците, разтоварват ме, бих искала да знам много езици, но едва ли е възможно. Имам сертификат по английски език, както съм учила и немски в гимназията, но с него не се справям много добре - забравила съм го, а и като цяло не сме напредвали много. Опитвала съм се да почвам да уча руски, турски и италиански, но все се отказвам понеже или не ми харесва начина, по който е "преподадено" в съответния сайт или програма, или сканиран учебник, а и искам като уча нещо да го ползвам за работа или да ми е полезен за нещо, а не просто ей така. В момента съквартирантката ми си е домъкнала старите учебници по френски и се мъчи да го припомня и на мен ми обяснява, но този език май не ми харесва.
В момента уча бакалавър тук и имам желание да уча магистратура в чужбина, само дето не съм решила къде и съответно не съм се хванала сериозно с някой език. В Германия е безплатно, до колкото знам и в Дания - може и натам да се насоча.
Малко ме е яд, че съм изтървала този онлайн курс по холандски. И там също има унивеситети, които са по-евтини. Grinning
Приятен ден!

# 212
Стелияна, благодаря ти, че раздвижи темата  Peace Готиното на тези курсове е, че винаги можеш да пробваш нещо и да се откажеш, ако не ти допадне.

Днес излиза курса по турски. Сайтът е с американско време, така че вероятно го чакаме в късния следобед.

Украинският също е на 100% готов и вероятно до няколко седмици ще бъде пуснат. Простата сметка с аналогичното положение на турския беше, че на програмистите им трябваха 20 дни, за да пуснат курса.

# 213
Какво стана-някой почна ли турския?
Аз направих теста и ми показа,че съм на ниво 5.На няколко пъти се пробвах да направя strenghten skills на по-нататъшните нива,но все някъде забравям някоя думичка и не мога да мина нивата. Blush

# 214
Аз го започнах, но от а и б. Поназнайвам някои думички, с които се оправям, като ходим на екскурзия в Турция, но дотам. Строежът на изреченията ми е странен. Имам амбиция да направя цялото дърво, засега съм на 3-то ниво, но ще е доста трудно.

# 215
Аз го започнах, но от а и б. Поназнайвам някои думички, с които се оправям, като ходим на екскурзия в Турция, но дотам. Строежът на изреченията ми е странен. Имам амбиция да направя цялото дърво, засега съм на 3-то ниво, но ще е доста трудно.
Аз също не съм напред,но за много от изреченията пускам дискусии,само на едно упражнение се съгласиха.  Rolling Eyes Grinning Ама мисля,че е по-добре да питам и да изглеждам глупаво в очите на хората,отколкото да си мълча и нещо да си остане ненаучено.

# 216
Разбира се! А общността е толкова приятелски настроена, че хората отговарят с удоволствие на всеки въпрос Simple Smile Пиша си думичките на листче. За първи път имам чувството, че произношението ми на чужд език не е твърде зле  Mr. Green Добре де, и при френският е така, но с холандския ми е ужас.

# 217
Аз подкарах английски за турско-говорящи... сега може и турски за англо-говорящи.... Grinning така упражнявам и двата езика... но пусто... не намирам време Sad
Зациклих и с френския - оказа се че доста помня Simple Smile... човек не знае какво може и знае Wink

# 218
Лазурит, много готино! Ще се обръщам към теб за помощ  Crazy

# 219
ooo с удоволствие .... то така се учи и поддържа ниво Simple Smile

# 220
И аз съм с англ.За турско говорящи Simple Smile само не разбрах вие как се свързвате с други хора?И още да питам като подчинах някое си ниво и ми изчезнаха живототе и бонус точките и немога да си купувам животи с лингототе.Това на какво се дължи и на вас така ли ви се получава?Аз уча от смартфона и как става номета да учиш два езика едновременно,аз се пробвах и нестана newsm78

# 221
  • Mars Hotel
Минах всички категории в немския. Няма повече нови думи, сега само ще преговарям. Опасявам се, че така скоро ще загубя интерес обаче. Confused

# 222
Минах всички категории в немския. Няма повече нови думи, сега само ще преговарям. Опасявам се, че така скоро ще загубя интерес обаче. Confused

Ми хващай някоя книга тогава Simple Smile

Малко налудничаво, но в момента чета книги на 3 езика Simple Smile за френския не се престрашавам да почна още Simple Smile то там ... трябва да са детски книжки Simple Smile

# 223
А ако завърша всичките нива,колко ли думи ще науча?  Sunglasses

С турския и испанския съм в застой. Учудвам се колко съм несериозна.Може би е от хормоните покрай бременността. Laughing

# 224
Турският и аз го пооставих, защото го няма все още на мобилното приложение, а програмата я ползвам предимно в градския транспорт напът за работа. Холандският също не напредва много, че постоянно категориите ми изсветляват и не са златни, та преговарям.

Общи условия

Активация на акаунт