Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 330
  • 673
  •   1
Отговори
# 165
  • Перник
Леле ужас, какви свекърви има! Дано да не стана никога такава! Моята е много свестен човек, това че не можем да се разберем за пазара е бял кахър. Винаги ни помага с каквото може, дори и повече от възможностите  й. Вече си е уредила и отпуската, за да може да  ни помага в началото. Родителите ми разбира се също много ни помагат, не мога да се оплача, а и съм благодарна за това!  Simple Smile

# 166
Писах, писах и син ми дойде и изтри всичко   #2gunfire

Хубав ден на всички   bouquet

# 167
Вече ме плашите с грамажите на бебчетата #Crazy  Моята бебка е едва 640 г  Нормално ли е за 24 г.с ?

# 168
Вчера си взех  ПИК от НОИ и днес проверих болничните кога са предадени, оказа се че 2-та болнични листа са ми предадени в един ден на 05.01.15, това означава ли че ще си получа парите накуп?  newsm78

# 169
Добро утро.
Браво Маце по скоро в къщи. Васето, Мохита бързо се оправяйте.  bouquet

Свекито е по близко до нас живее в същият град, майка ми е по далеч. Свеки е оправна жена, ама много, чак понякога се чудя как издържа. Много ни ни помага с каквото може, чак понякога прекалява, доста властна е Shocked Но ние сме й свикнали, за бебока ще разчитаме на нея....За покупките сме казали никой нищо да не купува, ще ни дадат дрешки, по -големите покупки сме ги взели, така че живот и здраве ще помагат за раждането...

На мен ми изписаха желязо - Сорбифер 3 х1 на ден, дано не ми призлява от тия хапчета. Мразя да пия хапчета Sad
За грамажите мисля че е ок, аз в 28 г.с. сме 1200 гр., смятай че след 4 седмици ще е към килограм. Пък и всички бебета различно наддават, не се шашкай.

Лек ден момичета.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 11:39 от Didolino

# 170
  • София
Вече ме плашите с грамажите на бебчетата #Crazy  Моята бебка е едва 640 г  Нормално ли е за 24 г.с ?

Ние в 24та бяхме  700 гр така че сте идеални.

Изписваст ни ! Конуса е започнал да се затваря явно антибиотика действа. Бебо е 1200 гр и маймуната се е обърнал седалищно а вчера беше главично, а сега де!Нищо важно си е добре Wink

# 171
  • София
Да са ни живи и здрави и свекитата и майките:)
Нашите и двете са се побъркали вече, това им е първо внуче и може да се сетите каквп става:)
Майка ми в момента ме убеждава да не излизам никъде (а сме на гости довечера - тоест имам да измина само едни 10 метра до колата), те щели да дойдат... А свеки милата се притесни покрай драмата ми със стомаха, тя много пие разни билкови и хомеопатични неща и звъни да ме проверява... Та аз май се оплаквам от обратното на някои - прекалено внимание:)Simple SmileSimple Smile Здраве да е, трябва да има за какво да се мрънка:)В началото може би майка ми ще помага повече, защото не работи, но аз категорично съм заявила, че поне първите дни не искам никой да се меси и да дава акъли - искам да опитаме сами, да се напаснем с бебето и да си изградим режим. Смятам, че така ше ни е по-лесно. А на тях ще разчитам на неща от рода на пазаруване и готвене, майка ми поне ще се зарадва, че сега много страда, защото не й поръчвам нищо да ми готви почти, а тя много иска;)

Аз днес да чукна на дърво съм по-добре, ще си направя един козметичен полуден да живна:)

Маце - радвам се, че се прибираш! бързо оздравяване и честита нова седмица:)

За упойките - първо всеки издържа на различна болка. Лично аз мисля, че трябва да се доверим на лекарите. Никога не съм била от тия дето на всяка цена държат на нещо, що се отнася за здравето. Ако док прецени упойка - слагаме. Все пак това им е работата, да се грижат за нас и бебетата ни. Специално акушер-гинеколозите ги смятам (повечето) за едни от най-чистите и добрите (като хора) в лекарската гилдия, все пак те ни помагат в създаването на нов живот...

# 172
За главично и седалищно да се обръщат има много време още, не се притеснявайте за това. В предната отчетна едно от бебетата беше главично от 7-ми месец и около 10-на дни преди термина майката пита лекаря: "ами ако се обърне сега?" и той: "е, как ще се обърне, то вече няма място". На следващата вечер тя усеща голямо вълнение откъм бебето, отива после на ехограф, бебето седалищно Simple Smile Добре, че лекарят и е бил много спокоен, та и казал да изчакат да видят какво ще стане докато тръгне раждането и междувременно бебето пак се обърна главично и се роди нормално. Та има още много време да се въртят.

По принцип ако до към 8-ми месец не се обърнат, има упражнения, с които може да им се помогне, след консултация с лекар за разрешение заради пъпна връв и т.н. Ето тук има много пълно описание на упражненията: http://spinningbabies.com/ за съжаление у нас не са много познати сред лекарите, въпреки, че на запад различни вариации се препоръчват от медицинските лица на бременните, а дори и в болниците се ползват по време на раждане.

# 173
Здравейте  Hug
За положението на бебето въобще не се тревожете - моя син се обърна седмица преди да се роди - беше седалищно и се обърна главично.И мен ме уверяваха, че няма как и се бях подготвила за секцио, но се обърна.А не беше малко бебе - роди се 3550гр.

За свекървите - аз не мога да се оплача.Моята е сдържан човек, възпитан, детска учителка.Ходи си на работа, не я виждам често, живеем отделно.Не ми помага особено, но пак казвам, че тя работи.Ако обаче ми изникне нещо много спешно, знам, че мога да разчитам на нея.
В покупките също няма отношение към нашето семейство - ние се оправяме сами.За сина ми като подарък купи една сгъваема кошара, това е.Сега не знам, не сме говорили още.

# 174
Благодаря на MACETO I DIDOLINO за бързите отговори. Успокоихте ме Hug
Абе , страхотни сте бе момичета !  bouquet

# 175
МАЦЕ,браво,че ви пускат да се приберете,дано да е за последно тоя екшън!айде и ВАСЕТО и МОХИТА да се оправят!вчера харесах в ОЛХ две много хубави кошници за кола.днес ходих да ги видя и направо ги взех!много са запазени и са на добра цена.даже пасват перфектно на тапицерията в колата Winkминах пътьом и през една приятелка,която ми беше обещала дрешки и си ги взех и тях.това бяха последните неща,които имах да взимама от познати.днес ще сортирам,да видя с какво точно разполагаме и към края на месеца хукваме да пазаруваме!в началото на идната седмица ще си поръчаме кошарките,матрачетата и скрина,после дребните неща-дрешки консумативи и др.,а накрая и количката.нямам търпение вече smile3508до сега малко хаотично взехме няколко неща,но идва време за голееемия списък!

# 176
От това което казаха в болницата в която ходя на лекциите им, избягвали да слагат епидурална или каквато и да е упойка при нормално раждане, понеже така се намалявала чувствителността и жената по-трудно усещала кога е необходимо да се напъва. Това им беше обяснението. Един вид - на тях им пречи да си под упойка и става по-бавно самото раждане. Аз с това впечатление останах.
Сега като ви чета за свекитата се убеждавам, че въпреки относително леките разминавания на моменти, с моята имаме доста здравословни отношения. НЕ очаквам да ми помага когато малкия се роди, понеже работи и само повтаря как шефовете й не и дават да си ползва отпуската, но и аз го знам това. В общи линии се настройвам сами да се оправяме с ММ и да не разчитаме на никого, въпреки че и двата рода са си от тук. Но и аз съм голяма кривотия и чуждо мнение и намеса не търпя и си мисля, че не бих могла да понеса когото и да било около себе си да раздава акъли и мнения след раждането!
Маце - страхотни новини!

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 18:04 от welinity

# 177
вчера харесах в ОЛХ две много хубави кошници за кола.днес ходих да ги видя и направо ги взех!много са запазени и са на добра цена.даже пасват перфектно на тапицерията в колата Wink

Може ли да споделиш какви купи? Ние сега сме на тази вълна и сме се спрели на Cybex Aton 2 и базата Isofix, резервния ни вариант е Peg Perego PRIMO VIAGGIO TRI-FIX K.

# 178
  • София
Amy_lee, благодаря за снимката на столчето.

Ada_smiles, може ли да пуснеш линк към вашето или подобно?

# 179
Страхотна е и тази нова тема, браво!!!   bouquet Hug
Радвам се за добрите новини покрай всички, които имаха някакви притеснения последните дни; остават още 3... близо 4 месеца и вече всички ще си гушкаме своите чудеса в ръце...  аз днес / утре влизам в 27 г.с. (последно ми казаха термин 12.04 - Великден), но аз си държа на 11.04, така че моля, нищо не ми сменяйте Simple Smile
Йеееее, започвам 7-ми месец  Joy Joy Joy Joy - Трети триместър...добре сме с Дидко, активен си е доста; аз нямам голям апетит, наддала съм около 5-6 кг от началото до сега, дори и по празниците не ядях повече...нямам и място някак, много изведнъж се нахранвам...и няколко вечери подред само плодове ядях след празниците; явно някакво прочистване ми е трябвало,ама гледам да си слушам организма и като не ми се яде да не се тъпча насила...бебето е добре като килограми/ размери; отговаря си точно на седмиците, поне така беше последно, сега съм на преглед на 16.01, ще видим как е,но видимо изведнъж много ми порастна корема... и такива неща...
Аз да попитам нещо ако може, че не ми е много ясно, но така го разбирам... при начало на 45-дневен болничен на 26.02... ще ми се смятат 2-те години назад от януари 2015 назад до февруари 2013-та вкл., нали така?... Което ще рече, че ако си взема болничен сега от 1-ви февруари ..това по никакъв начин няма да окаже влияние на размера на майчинските ми после? Така ли е?
И ако се вземе болничен по този начин...има ли някакво заверяване след определен период от време, комисии и т.н., че бях чувала за някакви такива неща..че се минавала комисия при по-дълъг болничен от 2 седмици...

Общи условия

Активация на акаунт