Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 323
  • 673
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте и от мен,
днес бяхме на преглед - 900 грама, доктора каза, че бебето е добре. Много сме доволни. От понеделник си пуснах и болничния, че вече едвам вървя, ама най-много ми тежи да ставам от дивана или леглото от седнало положение да се изправя - еее, голям зор... поне ми минаха болките в ребрата...ама каза, че и това бебе не се е обърнало с главата надолу (както беше първото). Още нямам линеа негра и съм +9кг.
 Прегръщам ви  Hug

# 151
  • София
Ох, като ви чета и ми призлява...
Аз, за щастие, също се радвам на неособена заинтересованост. Flutter
Предния път бях изключително втрещена от няколко свекървенски прояви, търпях, държах се прилично, пък ми писна и я порязах, както аз си знам.
Най-официално, не помня дали в нашите отчетни писах, ако стана изтрещяла свекърва, ще помоля някой да дойде да ме застреля. Crazy

Аз съм +10 кила, бебето е кило и триста, върви седмица напред, нормално било според доктора. В момента е напречно разположено, явно се опитва да се обърне с главата надолу.
И аз нямам линеа негра тоя път, предната бременност май имах вече по това време, включително сериозно ми се бяха увеличили луничките по лицето. Според мен си е нещо хормонално, обвързано с пигментацията.

# 152
Ейййй от толкова време не съм писала, ама пусти телефон откачам с него. Но сега не се сдържах говорите си за любимите свекита. Това за мен е нещо като севера и юга. От години се мъчех да отворя очите на ММ по тази тема, та чак сега след като поотрасна баткото прогледна. Иначе до вчера все аз бях кривата и аз не си давах детето, докато не се видя, че тя самата дори не пита за него. Като го родих баткото стисках що ктисках и си показах яко рогата. От тогава съм най-последна дупка на кавала за нея, детето ми явно също. Но на мен така ми е по-добре. Повярвайте ми много по-добре да разчитате само на вас си, отколкото на грешната помощ.  Разбира се да е жива и здрава майка ми тя си ми е златна и много ми помага, но работи, помага и на сестра ми с бебчето, а свекито на горния етаж дори на работа не ходи. А за покупкити и първия път не дадох да купят без мое удобрение и сега ще е така, макар и аз да не виждам интерес.
Мацеее как си не пишеш хич, казвай бързо какво става с вас? Васето и тя, изгубихте се.

# 153
ми пак не мога да заспя!!!легнах си в 11ч,а очите ми ей такива smile3556та се изнесох от спалнята,че поне ММ да дремне.луда съм аз и това си е!линеа негра имам от преди около месец и да же стигна доста нагоре,подмина пъпа и вече почти до новото на сутиена.а пъпа ми се е разтеглил и потъмнял-като мишена в средата на линеа негра.не е много красива гледка май,ама аз си се кефя! Crazyслед толкова чакане на бебе,сега всички външни признаци ме изпълват със щастие-и голямото тумбаче и патешката походка и мазната коса и ....всичко!нали ви казвам,че съм побъркана,дано ми мине след 3 месеца hahaha

# 154
Момичета бързам да се похваля ..Така сладко не съм спала от седмица, че и повече.. до днес,  и аз като вас като стане 1 и нещо се сабуждам и до 4 така си откарвах, много досадно понеже трябва да пазя тишина заради ММ да не го сабудя и се въртя в леглото и броя овце ..., но снощи преди лягане си изпих един чай от лайка (прочетох в една книга, че помагал при трудно заспиване) и цяла нощ като бебе съм спала, даже до 00 като трябваше да ходя, така полу-заспала бях  Laughing Laughing Laughing

А за темите за свекървите,  аз от моята не мога да се оплача много си ми е готина и се надявам, че ще помага доста за бебка Simple Smile иначе за пазаренето в къщи никой не купува.. Майка ми, свекърва ми и мъжа ми са на мнение, че трябва да почнем с покупките малко преди да се малката, а аз така да нямам търпение.... затова засега само гледам харесвам, покавам на ММ да си знае какво искам, че после да няма излишни покупки... Stuck Out Tongue

# 155
  • Бургас
По мои наблюдения свекървата е под прикритие,докато не се появат внуците. Тогава вече всичко се изяснява. Grinning

# 156
Темата за свекървите е интересна  Simple Smile.Аз с моята нямам проблеми принципно,само понякога леко ме дразни,но то си е в реда на нещата.

# 157
Добро утро момичета. Аз до сега четох за епидуралните упойки и искам да ви питам какво ви е мнението за тях, използвали ли сте (при предишно раждане) и смятате ли да използвате?

# 158
Да кажа първо за свекървите - с моята сме в добри отношения, но определено сме различен тип хора. Обаче е добра жена и е готова да помогне. Също и винаги пита ММ как съм и се интересува. Отавила си е отпуска, за да има като се роди бебето, но не се е натрапвала да казва нещо. Не е казвала и да е купила нещо, но тя винаги има голямо желание за покупки и 100% ще напазарува един куп неща, част от които ще са безполезни сигурно Simple Smile И сега като ви чета си мисля, че трябва да я предупредим да не се харчи. Ако иска може заедно да купим нещо след като се роди бебето. Иначе майка ми също само повтаря че има време - май е суеверна, поне така си мисля. Но ние купихме някой дрешки вече де  Crazy Иначе с ММ кроим светли планове да им го оставяме за по седмица-две детето, за да си почиваме или да ходим на някъде - но не знам колко ще се осъществи това.
Някой беше писал за Полижинакс - на мен ми го бяха изписали още към 4я месец. Не мисля, че е толкова силен - тогава четох из бг мама и на много хора им го изписват. Сега имах изписани други глобули и края на другата седмица съм на преглед - дано от изследванията нищо не излезе, но мисля, че още си имам проблеми. Стискайте палци все пак, че да не стигна до някакви гадни и силни антибиотици Sad
За трета ФМ - много ли от вас мислят да ходят? Аз бях при Марков на втората и той изрично ми каза, че няма нужда да ходя повече. После пак докато се чудех акушерката ми каза, че точно Марков бил въвел това с трите ФМ и че било излишно. АГ-то също ми каза, че няма нужда. И аз се отказах - все пак всички ми казаха че нямало нужда... newsm78
За помощта - 250 е еднократната за раждане, която не зависи от дохода.
Аз също хич не мога да спя - ето днес се събудих още в 7 и сега малко ми се спи. Ама какво да се прави - като се събудя и после не мога да заспя...
Момичетата, които сте в болници - стискам палци да сте си скоро у дома Hug
За упойките нищо не мога да кажа - но на йогата всички са твърдо против тях...

# 159
Още съм на 9 стр., но бързам да предупредя - НЕ ПУСКАЙТЕ ИНСУЛИН ЗА ГД. Само ще си дадете парите, а и може да се притесните от резултата! Не се прави на бременни.

За свекрвите - и най-добрите си остават свекърви! Моята е злато, като чета за вашите, но пак си имаме търкания. Да видите по-нататък какво става по въпросите за отглеждане, болести, детска градина, глезене и шоколади! В моя случай майка ми е по-трудния характер, и след първото раждане се бях скарала с нея. Уж дойде да помага, а заради нея ходех изтощена и изнервена, и това с най-добри чувства от нейна страна!:)
Мисля, че трябва да се намери тактичен начин да се излиза на глава с тях, но важните решения да ги взема родителя. Ако вече се включат в гледането, аз не мога да не се съобразя и с мнението им в някакви граници.

Вчера бях на преглед, Кюфтенце е 1600 грама, само на ръст влиза в нормите, душицата! Обзавела съм се със страшни гъби, и сега се лекувам. Нощем се будя при всяка смяна на страната от страшни болки в таза, отделно 4 пъти за wc. Чак не искам да си лягам вечер!

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 09:58 от giada on the road

# 160
  • Пловдив
Добро утро!И аз мога да се оплача от свекито,никога не сме се харесвали особенно ,макар че сме нямали директен конфликт,по-скоро задочни спорове.До сега не е проявила видим интерес към нас,но ние и последната половин година не си и говорим много много,а и не се налага да се виждаме,макар че от  1г и нещо живеем в един град на 2 км разстояние.То и сина и не се интерисува много много,или тя от него,сега живее с другият син и с внучето.Но и преди години,когато се роди нашата кака не се е натискала да купува разни неща за нея,а сега още повече,но тя вече явно е притръпнала ,защото това ще и е 5 внуче,а и има 2 правнука.Но аз винаги къде наистина,къде на майтап все викам ,че аз съм лошата снаха,а детето ми лошото внуче,а сега и другото.Но както и да е ,както спомена една друга мама,да са живи здрави нашите майки,които много памагат,тя живее на 100км от нас,но когато се наложи идва да помага,а и сега смятам да се възползвам от нея,че с малко бебе и каката на училище,че и ММ работи в друг град и пътува,та тя ще дойде да помага отново.Отплеснах се извинявам се за дългият пост!

# 161
  • София
Привет!

Аз съм си още в болница, конуса си стои на шийката, а шийката ед 35 мм, сложиха ме на антибиотик от вчера превантивно. Май ще ме изпишат днес но не се знае.

Моето свеки е много сдържан човек, тя е обещала да купи всичко, и честно на този етап нямам никакъв проблем да пазарува. Ох щастлива съм минах 28ма седмица!

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 09:57 от maceto85

# 162
Дам, да е жива и здрава майка ми. Макар и на хиляди километри от нас, знам че винаги ще дойде ако имам нужда. И сега в началото ще бъде при нас да ни помага и докато свикнем да се оправяме сами. Иначе моята майка като мен пазарува като обезумяла, но винаги първо ми го показва дали ми харесва, не купува на своя глава.  Laughing

А по въпроса за упойките, аз не съм раждала. Но бях на една лекция от училището за бременни и там анестезиолога, казваше че в тяхната болница слагат почти на всички (аз не правя разлика между двете упойки все са си упойки за мен), и то слагат когато са много болезнени контракциите. Според лекарите, когато родилката има силни болки, това пречи на раждането и забавя процеса. Хем бебето се мъчи, хем майката. Аз не разбирам и не знам дали е правилно. Ам съм на мнение, че лекарите са тези, които трябва да кажат какво да е раждането и да преценят с упойка или без. Аз дори в края на месеца си записвам час да се видя с лекарят, който съм си избрала за раждането.

maceto85, стискам палци всичко да мина бързо и да сте добре и ти и бебето.  Hug

# 163
  • София
По мои наблюдения свекървата е под прикритие,докато не се появат внуците. Тогава вече всичко се изяснява. Grinning
Абсолютно, и аз си мислех моята колко е нормална, до момента, в който забременях.
Скоропостижно почна да неадекватства. Crazy

Проблемните бременни да се оправяте и да ви изписват Simple Smile

# 164
Маце, имаш подкрепата ми! Amy_lee, ти как си? Аз съм против упойките, но това си е моят избор, всеки си преценява. С първото, нормално и без упойка, търпя на болка. С Кюфтенце, ако е 5 кила, ще помисля дали ще го раждам нормално, колкото и да съм привърженик на естествените неща. 

Общи условия

Активация на акаунт