Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 310
  • 673
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Не знам какво се оплаквате от свекървите. Моята не съм я нито виждала,нито чувала от юли. Знае ,чя съм бременна,че бях в болницата и дори не вдигна телефона да пита как съм. За рождения ми ден не се обади. Така че има и по-зле от вашите

# 136
lina_bs -може би ти си си най-добре така.

# 137
  • Бургас
Аз съм екстра,обаче на мъжа ми му е кофти от отношението на майка му

# 138
Момичета и нашия ред дойде . Ходихме на преглед бебо е расте добре и вече е килограм  Crazy не се спря да рита  Heart Eyes Доктора каза,се спря погледна ми лицето и каза " има твоето носле" хахаах
А естествено заради ММ всеки път му показват достойнството  Blush Каза още,че до 1 Март най-вероятно ще е около 2 килограма и 200-300 грама . А аз щом до сега съм качила 7-8 килограма до края ще съм общо + 14/15  кил. Което ме устройва  Whistling

Ходих и за болничен и се сетих да попитам сестрата за адреса на бебо. Тя каза,че питат на кой адрес ще се гледа и живее детето и това пишат, а не по-лична карта. Може и просто да зависи от болницата.

За покупките свекито купува от време на време, но не се е замогнала  Naughty Тя ме изнервя, че не е много зайнтересована от това как съм аз и как е бебо.... (а само за нея се оплаква) Но пък от друга страна се страхуват да не стане нещо... абе общо взето ние с ММ си купуваме и му се радваме .  Вече си имаме и няколко дрешки и кошчето си е при нас. От началото на Февруари почваме да купуваме и да се подготвяме. Че термина ми е на 15.04. Но нали ще съм секцио док. каза,че към края на Март или 1-2  Април да се готвя  #Crazy

За 3-тата ФМ още се чудим с ММ дали да ходя  newsm78

# 139
Исках да питам столчетата за кола, които са от 0 до 18 кг стават ли за съвсем новородено, че много седящи ми се виждат? Дали можем да си спестим кошницата? Предния път 1 приятелка ми беше дала и кошница и столче 9-18 кг и бяхме ОК, ама сега ще трябва да си купувам и се чудя какво да е....
Зависи от конкретния модел на столчето. Има и 0-18кг, които стават за новородено, но са по-висок клас и доста по-скъпи, ние сме с такова за баткото, сега ще остане за бебето. Този тип всъщност са с кошница, която има различни позиции на монтаж и възглавнички, с които се променя позицията от класическа легнала кошница за новородено, до седнала за по-голямо дете.
Масово предлаганите 0-18кг обаче са едва за след 6-7м най-рано, т.е. когато детето седи стабилно вече.
Моето лично мнение е, че точно столчето, от което зависи сигурността на детето е най-неудачното място за спестяване на пари при подготовката за бебето. Бих спестила от количка, от дрехи, от легълце, ванички и т.н., но не и от столче или просто бих организирала бабите и другите, които искат да направят подарък за бебето да се включат в едно по-хубаво столче, вместо да се трупат един куп неща... Но всеки си знае приоритетите.

# 140
Да се включа и аз много развълнувана, тъй като моя приятелка роди буквално преди 2 часа. И сещате се като и аз чакам същото сега колко ми е емоционално и радостно!  Heart Eyes
Направо с нетърпение чакам да дойде Април и да се гушкаме с беборанка. Сънувам ги вече тия моменти.

Сега по актуалната тема. Моята свекърва още не е купувала нищо, предполагам от суеверия. Иначе се интересува за мен и бебето в рамките на допустимото. Аз честно да си кажа се радвам много, че живеем с нея, защото знам, че тя наистина много ще ми помага с бебето и все пак не е от хората, които да си налагат мнението и да се бъркат в чужди работи. Изобщо не е такава.
Майка ми от своя страна постоянно иска да купува, но без аз да и кажа не го прави, съобразява се с това аз да си избера всичко от което имам нужда и това е добре за мен.
Но и аз честно казано съм суеверна и не смятам да купувам много много предварително.

П.П. За третата ФМ аз ще птида за мое лично успокоение да чуя и там дали всичко е наред. Още 1 мнение никога не е излишно.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 21:55 от vstoilova

# 141
Не знам какво се оплаквате от свекървите. Моята не съм я нито виждала,нито чувала от юли. Знае ,чя съм бременна,че бях в болницата и дори не вдигна телефона да пита как съм. За рождения ми ден не се обади. Така че има и по-зле от вашите
:hahaha:aaaa,бия те по точки!моята още не знае,че съм бременна!не са в добри отношения с ММ от години и аз оставям той да решава докъде да я допуска.малко ми е съвестно,че не сме и казали,но тя наистина създава много проблеми и май в моето положение е по-добре да си ги спестя.само дето не знам как ще излезем от тая ситуация.малко неудобно почва да става.....не че разчитаме на нея за помощ.ММ се чудеше дали да я поканим на сватбата ни и едвам го навих.тя ни даде само 100лв в пликче.не ми е за парите,наистина не съм такъв човек.но ММ и е единствен син(другия е починал)и той се почувства засрамен,защото моите родители дадоха половината сума за сватбата.абе,няма значение,отплеснах се Crazyидеята ми беше,че "нямам"проблеми със свеки Mr. Green

# 142
  • Под кленовите дървета
Имах ужасен ден и аз...прекрасен завършек за тази седмица...досега ревах и утре ще пиша.
По темата: не съм давала никой до купува вместо мен. В последствие ако имах нужда си казвах.  Това за маста и осоляването...добре че не ви карат да повивате

# 143
  • Бургас
Тиквичката,тя и моята не е научила от нас. Не знам кой и е казал,но е факт,че сина и нямаше желание да и каже. Много ми е странно това,една майка толкова време да не звъннее на детето си ей така ,да го пита как е. Айде мен ме остави,аз съм чуждата. Помощ от нея не очаквам. С мъжа ми се оправяме сами и с помощ от приятел,понеже моите родители са далеч

# 144
Аз да ви кажа предпочитам да не се обажда, отколкото да е лицемерна  и чак инфантилна на моменти. Много мразя лицемерните хора, и като започне с тия фалшиви обръщения "миличка" направо...  #2gunfire Добре че не и обръщам внимание, ще видим как ще е живот и здраве като се роди бебка. Макар че тя още от сега ми намеква, да не и я оставяме да я гледа. И постоянно ми дава примери еди кой си имал дете, пък как го оставил на бабата да го гледа. Тя как реши, че ще и го оставя да го гледа, без да съм и поискала никакво помощ, newsm78 застрахова се предварително. Да не се заричам ам се надявам да не опра до нейната помощ.

# 145
еххх,тая любов между снахи и свекърви ooooh!но е факт и ,че има семейства в които тези отношения са прекрасни.мога само да завиждам,на нас с две бебчета няма да има кой да ни помага изобщо.а определено ще ни е нужно...моята майка е в провинцията,възрастна е и е с опериран крак,та и нея не я броя.ама ще се справим,като сме се хванали на хорото-ще гоиграем!

# 146
  • Пловдив
Oоо моят момък не стига, че ще има кой да го гледа, ами вече (то не от сега, ами от как беше още топло  Grinning ) и за водене на море се говори, за догодина..  Joy   #Crazy Тук сме на другата крайност..

# 147
  • София
Аз като Ви слушам, моята свекърва е супер. Идва ни на гости през месец за ден-два. Купува нещо само след съгласуване. Играе с Марин по цял ден и му угажда на всичко. Като родих предния път си взе 3 сед. Почивка и много ни помогна главно с готвене, гладене и пране.

# 148
  • Под кленовите дървета
Ние никога не оставихме малкия на някого до 3 годинка, никой не ни е помагал. И сега пак. Не е страшно, ще се справите.
Тук няма баби, бабите са по круизи, майките си гледат децата Simple Smile

# 149
  • София
Ох, като чета и направо съжалявам за моментите, в които мрънкам заради нашите  Hug
Ние сме всички от един град, даже се оказа, че майка ми и бащата на ММ са съученици от гимназията. Та можете да се сетите за какво джамбуре става дума.
Радвам се, че така са съгласувани нещата, че всеки първо пита преди да купува нещо - даже свекърва ми даде съвет на бабата на ММ от какво имаме нужда, като си подарявахме коледните подаръци.
Само че аз от друго се притеснявам - бабите ни са двете крайности по отношение на глезенето:) Едната я виждам като свръх покровителка, а другата - като тази която дава повече свободия и поле за глезене, моите разбирания често се разминават с техните и очаквам в един момент да се пропука малко дебелия лед под краката ми:) Надявам се да не съм права, де:)

Маце, vaseto, metlichina как сте, дами?

Скрит текст:
Момичета, стискайте ми палци, утре ако съм ок мисля да си сваря едно пилешко бутче Simple Smile  Joy

Общи условия

Активация на акаунт