Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 308
  • 673
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, пък при нас нашите родители не купуват нищо за бебо - едните са далече, а другите са ни оставили ние да си изберем всичко. Май ще ни подаряват по-големите неща - раждането, количката...

Мен на контролния преглед ме претупаха мн бързо - апаратът не можел да покаже размери, иначе си отговаряли на седмицата. За странната болка нищо не каза, но според техните изсл съм се обзавела с гъбички Кандида. Сега си записах час за АГ-то ми по Здр каса в сряда и искам да пусна още едно изсл за всеки случай, преди да почна лечението. Но се чудя една седмица време не е ли много да чакам ако вярно ги има тея гадини.
Вече не знам на кой доктор да вярвам - единият вика живей си нормално, спря ми магнерота и но-шпа-то, каза да ходя на йога едва ли не задължително. Другият ми беше изписал 3*2 магнерот, да не ходя на работа и дума не даде да се каже за йога!

# 121
  • София
И моята свекърва нищо не купува и предния път беше така. Не ми прави впечатление и без това сигурно ще вземе нещо, което няма да ми хареса  Laughing
Мария защо не и предложиш да отвори банкова сметка-детски влог и там да внася, като толкова и се харчат пари  Sunglasses
Предния път имах линеа негра- сега нямам, от какво ли зависи  newsm78
Аз уж нямаше да ходя на 3 ФМ, но си записах час за 28.01, не можах и аз да се доредя за д-р Марков, но нищо.. и другата лекарка е добра и обяснява всичко подробно. Дано бебка този път си покаже личицето, да мога да добия представа как изглежда  Heart Eyes
Все се каня да отида до Некст, но все отлагам, защото знам, че ще е много хубаво и затова си го пазя за накрая  Joy  Но пък защо да не отида няколко пъти..  Laughing
Забравих да кажа, че аз се дразня пък на мъжа ми, въобще не му идва нищо да купува.. За баткото купува какво ли не, но за бебето въобще не се сеща, абе никакви вълнения не долавям  Crossing Arms

# 122
Не знам дали е възможно толкова отрано да се определи, но от снимката от предната ФМ лицето на бебето много ми прилича на мъжа ми  Laughing

# 123
За 3тата ФМ АГ-то ме праща при д-р Балев, ама само колко е трудно да се запази час за него чета, а и не живея във Варна и не ми се молят роднини на предизвикателството да чакат в студа от 6 сутринта, та мисля, направо на резервния вариянт д-р Цонев. Една приятлка ходи при него, 12 г.с. прегледа бил 10 мин и само й казал, че всичко е наред, без дискове, снимки и други такива глезотии.

Не знам какво да мисля за свекито, по принцип сме в доста добри отношения, за мен постоянно купува, но понеже съм кривотия, първо ми показва или иска мнението и тогава прави покупките, дори и за ММ като се отнася. По-скоро съм учудена от липсата на каквото и да е желание и интерес да се правят покупки. Rolling Eyes Нашите - там е по-странно, понеже баба ми е на 83 години и разбиранията й са, сещате се, а баща ми... какво да очаквам да пазари за новородено?! Ама ме гледат странно като им обяснявам как трябва да се правят покупки, и това ме дразни!

# 124
  • София
Welinity, според мен е от суеверие. Хората от тяхното поколение така са свикнали. А за баба ти и баща ти - нищо чудно да нямат и представа какво е нужно. Ако пуснеш ММ в детски магазин, хем е гледал едно бебе, има да се чудиии...

# 125
Mohita - и аз така се усокоявам и гледам да не се връзвам. Simple Smile

# 126
Момичета моля ви споделете някоя бабина рецепта за запушен нос. Че моя всяка зима като спа на топло е така (тази година даже много издържа), едвам дишам и само капките за нос ме спасяват друга година, но сега се въздържам да ги използвам.  Днес излизах за около час-два на вън и направо се родих, ам не мога постоянно да вися на този студ вънка.  Sad

# 127
Сладолетче Според мен тези които са 0-18кг не стават за бебе под 6м, дори полулегналото им е почти седнало, което за не седящо бебе не е оферта. То и в кошниците леко им килва главичката, а в такова столче съвсем ще се изкривят.

Ние този път нямаме проблеми с покупките. Нито ние, нито някоя баба нещо сме купили. Аз имам сравнително добри отношения с майката на ММ. Единствените ни сблъсъци бяха около раждането на първото ни дете - като всеки възрастен си мисли "аз съм отгледала н-броя деца, аз знам по добре". Но с няколко разговора и няколко месеца време за осмисляне се разбрахме Mr. Green. Според мен от сега е хубаво да се изясните до каква степен намеса ще търпите. Аз не търпя никаква Embarassed ( с което не се гордея) и бързо се изяснихме. Все пак това са нашите деца и ние решаваме кой, какво и защо Peace.

Днешния ден беше толкова кофти, че чак не ми се пише за това Tired. Утре като се наспя и събера малко сили ще ви разказвам моите не бременни неволи. Лека вечер  bouquet

# 128
Здравейте! Днес се сдобихме с количка и то подарък от моя приятелка, която вече не я ползва:) Много е запазеничка, светличка и хубавка. Моделът е Адбор Марсел 3 в 1. По принцип докато ги оглеждахме по магазините най ми допадна Зипито на същата марка, но и тази не е лоша.
Иначе със свекито нямам проблеми относно покупките, защото държи аз да си избирам нещата, а тя да ги плаща. Не така просто стоят нещата с друго - подготвила е "чиста масчица" да го маже след баня и държи да се слага сол във водата за къпане "да не му миришат краката като порасне" smile3511 Ужасно е!!! Как деликатно ще се разбираме по този въпрос не знам....

# 129
Момичета, знам че се е коментирало по-назад, но при изследване за гестационен диабет само глюкоза ли трябва да се изследва или и инсулин. Преди малко от лабораторията ми казаха само глюкоза, а аз мисля, че трябва и инсулин. Моля да се включи някой, който го е правил, защото утре сутрин мисля с ТСХ и ПКК да пусна и това.

# 130
Ами аз правих скоро и е само глюкоза, тоест изследват ти покачването на кръвната захар след обременяването... Мисля, че по време на бременността не може да се направи инсулинова резистентност - това е изследването  на инсулина след обременяване, защото инсулина е хормон, който се влияе по време на бременността. Важно е да се види как се повлиява нивото на кръвната захар след прием на глюкозата и от това се правят заключения за гестационнен диабет. Това знам аз.

# 131
  • Пловдив
Тантан точно такава съм решила да купувам! Харесва си ми визуално, мисля, че ще е удобна (моя позната има такава и ми я хвали доста), а и в магазина продавачката ми каза, че от моделите, които съм си харесала, тя е най-удобна и заемаща малко място след като се сгъне.

# 132
  • Sofia
Момичета, знам че се е коментирало по-назад, но при изследване за гестационен диабет само глюкоза ли трябва да се изследва или и инсулин. Преди малко от лабораторията ми казаха само глюкоза, а аз мисля, че трябва и инсулин. Моля да се включи някой, който го е правил, защото утре сутрин мисля с ТСХ и ПКК да пусна и това.

И аз утре сутринта ще правя натоварването с глюкоза. Вчера като бях на преглед, докторът ми препоръча да пуснем изследвания и за инсулина. Каза ми - така и така ще правиш натоварването, поне да е пълно и с изследване на инсулина. Но ме предупреди, че то не се покрива от касата. Аз се съгласих.

И аз нямам линеа негра  Laughing

За покупките - никой все още нищо не е взимал, нито аз, нито роднини или поне не са ме уведомили  Joy Иначе и майка ми доскоро повтаряше да чакам до 7 месец, да не бързам. Мои приятелки по същия начин. Но мисля да се ориентирам към пазаруване  Laughing Вече нямам търпение!

# 133
Хахах идеята за детския влог не е хич за изхвърляне.Опитвам се да й набия в главата, че и после ще купува, а и при такова желание за помощ и после може да помага я с някой и друг памперс, я с нещо друго, НО НЕ-говори си, кой ли те слуша.А относно налагането на мнение за гледането, къпането, мазането-тотално да си ги избие от главата, хем вижда, че искаме да сме по-самостоятелни и нейното място в нашето семейство е излишно, хем пак се пробва.Но търпението ми е накрая и скоро ще има развръзка  #2gunfire Още от сега си бера грижи как ще сме като се роди бебето, направо трябва да пия мента, глог и валериан 3х1  Joy

# 134
Благодаря за отговорите за глюкозотолератния тест.   bouquet Утре ще докладвам и резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт