Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 297
  • 673
  •   1
Отговори
# 105
megi791, то стягането и втвърдяването на корема са си контракции, а всеки в седми месец и до края ги има. Как да ходиш постоянно на доктор newsm78
Сега видях, че документи за тази еднократна помощ могат да се подадат до 3-годишна възраст на детето. Така е друго вече. То понеже се води еднократна помощ при раждане си помислих, че трябва да е веднага след раждане  Simple Smile

# 106
Подкрепям мнението споделено по-горе относно болничните-някакъв ад е, преди се оправях за 30 мин-да го взема, да го разпишат и да отида да го изведат, а тази сутрин 2 часа загубих, някакъв хаос!!!
Линеа негра и аз имам, но много бледичка за сега.
Аз да ви се оплача тези дни съм нещо много изнервена, а и свеки само ме тормози да сме тръгвали да пазаруваме, при положение, че тя вече пазарува и без мен.Днес ме замъкна инцидентно в детски магазин и взе 2 пелени-една поларена и една по-тъничка, отделно други неща е купувала и в понеделник си чакаме и покупку от чужбина.Много тъпо ми стана и си й казах, че за мен няма да остане нищо да взима, че все пак и на мен ми е първо детенце и не искам да ми отнемат от тръпката да си й накупя и аз неща.В стремежа си да ми помогне някак си все повече започва да ме дразни.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 107
Моята свекърва въобще дори не си прави устата да купи каквото и да е, чак леко ми става кофти. Нашите само викат - има време, закъде бързаш... и мен ми става леко неприятно от незаинтересуваността им. А толкова много го чакахме това бебе...

# 108
 Ooooooo Мария92, моята свеки знаеш ли колко неща е накупила без мен и най-лошото, че някои са доста неудачни. Например тя ми каза, че ми е взела дрешки за април месец, когато все още е студено, но понеже тези за новородено и изглеждали много малки за това е взела такива до 6 месеца. Абсурд е да сложиш на новородено дреха за бебе на 6 месеца. А когато бебето поотрасне ще е лято и тези дрехи на практика няма да вършат работа. Тя все казва, че бебето може да голямо колкото и да е голямо пак в началото му трябват дрехи 0-3 месеца колкото и малки да и изглеждат.
Мами от Варна, за тази които са успели да се вредят за ФМ при Балев. Как точно успяхте, струва ми се невъзможно. Записванията стават в петък предишната седмица и часовете се изчерпват точно за 15 минути. Току-що се обадих пробно от 8 до 8.15, всички часове са заети за следващата седмица. До сега все ходих в София, но понеже не ми се пътува в края на седми месец толкова голямо разстояние, реших във Варна при Балев, но е невъзможно. Знам, че повечето от вас няма да ходят на последната ФМ, но мен, за да ми е мирна главата, а и понеже в София ме извикаха за тогава, явно в Надежда така си процедират, следят ги до последно, съм решила да я направя. Та въпроса ми е как точно става записването  Rolling Eyes

# 109
  • София
Мария92, welinity, и двете крайности са неприятни. Съгласна съм с Мария, че е кофти някой да отнема на родителите удоволствието да напазаруват за децата си. За мен това не е услуга, а липса на такт. Аз съм много рязка в такива случаи и директно забранявам нежелани подаръци. Виж, ако са в помощ или родителите са Ок, е друго.

И при мен се бавят болничните. Последният ми превод е от началото на ноември. Пише, че се обработват.

Сетих се нещо да ви питам. Сега за пръв път лежа в Майчин дом (пратиха ме тук заради рисковите седмици на близнаците и добрата неонатология) и вече се запознах с две момичета за планово секцио, които е трябвало да постъпят в болницата цяла седмица преди операцията. Такава ли е процедурата за всяко секцио? Те не бяха съвсем наясно, но казват, че преди не е било така. А сега се правели всеки ден записи на тонове, а освен това консултация с кардиолог и още някакви прегледи. Знаете ли нещо по въпроса?

# 110
Ето какво ми се случи на мен днес за първи път ,както си седях на компютъра  и четях форума усетих че нещо ми стана много мокро на корема ,вдигнах блузата от гърдата ми тече прозрачна течност ,предполагам кооластра , и преди съм имала капчици засънхали върху дрехите но не и толкова много течност .Опипах гърдата и започна пак да тече

# 111
  • Перник
Verry, това е коластра, не се притеснявай.
Аз пък както си мислех, че стягането на корема без да има болка е нормално за седмиците, в които съм се оказа, че ако до утре не ми се отпусне корема от магнерота ще постъпвам в болница...ужас
Майка ми и свекито също до скоро ми казваха, че има време за покупки, но след Нова година и те вече започнаха да се оглеждат за покупки. Свекито е взела един комлект с олекотено юрганче, харесала е и още неща, но не ги е купила. Беше малко разочарована, че няма тя да купува комплекта за изписване, но...всяка жаба да си знае гьола  Wink иначе уж щяхме заедно да ходим на пазар, а май тя иска сама да избере нещата от нея, но аз не се ядосвам за това, гледам да го карам по-кротко. Иначе една приятелка ще си идва от чужбина и съм си поръчала малко дрешки, нямам търпение да ги видя  Heart Eyes

# 112
Е, значи и двете ситуации не са приятни.Не може ли да сме в някакво средно положение, щеше да е страхотно.Welinity не се притеснявай, може тепърва да се сетят, като вземе да наближава края Simple Smile  Hug
Mohita, така си е.Съгласна съм да ни помогнат, но изцяло да извзема тези функции вече ми идва в повече, тъй като ми се струва много вълнуващо самия процес на пазаруване за бебчето.Но съм решила, че ако тръгне пак да казва какво трябва и какво ще купува и аз да бъда по-рязка и да й кажа, че каквото е купила досега добре дошло, а оттук насетне ще си дотаманим нещата ние.А и другия момент, който е, че изрично я предупредих да не трупа неща само за новородено, защото ще ги обличаме най-много месец, казах й да взима и по-големи неща, за да имаме и занапред, а не сега да се презапасяваме и накрая да има неща, които не сме обличали изобщо, е все едно й казах-купувай само за новородени  ooooh! На някои може да му се струват незначителни тези неща, но аз им обръщам внимание, защото винаги съм била независима и каквото и да съм взимала държа да си го взема аз, да си го подбера, а не да чакам на някой.

# 113
Мария92 напълно те разбирам и подкрепям , макар да се опитват за наше добро да помагат прекаляват , аз съм мек характер и не обичам кавгите но понякога трябва да се скръцне със зъби ,защото с времето ще има повече сблъсъци

# 114
Да, и аз това написах, че в стремежа си да ни помогнат, прекрачват границата.Е, няма да има кавги, просто с по-рязък тон трябва да се обясняват някои неща.Още в началото й казах, че и от плетените неща, които има и каквото и да купува не искам да ми го мъкне, докато не съм купила първите й дрешки лично аз.Бели кахъри, но по-нервните като нас им се връзваме.  Flutter

# 115
Момичета, появи ли ви се линея негра? Току що се сетих, че нямам тази бременност, миналата имах и то много наситена.
И аз имах предния път, сега още не.

Чудя се дали изобщо ще получа първата помощ и майчинските или и тях ще ми спрат?
Алис, еднократната помощ я получават абсолютно всички български гражданки, пък майчинство можеш да взимаш по 150 лв. за една година май ...  Peace
Велинити, не се тревожи, моята нищо не купи преди раждането на сина ми, после пак толкова му купува. Пък може да е суеверна и да не иска да купува предварително.  Peace
Днес като влизах в отделението в болницата тъкмо показваха едно ревящо бебе на таткото и роднините, толкова мило ми стана, че щях да ревна и аз.  Rolling Eyes

# 116
  • Варна
Synni__, аз съм ходила на предните 2ФМ при Балев. И двата пъти пращам ММ петък в 6ч. да чака за час за следващата седмица и обикновено е от първите. Безумно е, но шанса да си запишеш час нараства значително, отколкото да се надявам по телефона, което е малко вероятно. Сега за третата ФМ може би ще го пратя по-късно да чака, ако е много студено времето. Но иначе добре си изкарват с другите чакащи татковци Joy.

# 117
  • Пловдив
Мария92 при мен още най-най в началото (сигурно бях в началото на 2ри месец) почнаха да се купуват неща (от страна на свеки)  Tired а първото нещо, което аз купих беше в 5 месец, ако не се лъжа..  От известно време си правя устата да ми даде това което е купила и да видя и моите неща, та да си сортирам дрешките за болницата, за у нас си и тнт.. но си чакам още. И тъй като не съм от тия където се молят по 1800 пъти, а и и аз си исках да си направя този бебешки шопинг, в който да си се разнежвам по магазините, а не някой да ми купи и даде нещата, днес излизах с майка ми и си допълних нещата, които не бях взела  Peace И при мен не се прави с лоши чувства, но липсва онзи в момент, в който трябва да се усети, че и аз искам да си изживея тези неща.

# 118
Synni__, аз съм ходила на предните 2ФМ при Балев. И двата пъти пращам ММ петък в 6ч. да чака за час за следващата седмица и обикновено е от първите. Безумно е, но шанса да си запишеш час нараства значително, отколкото да се надявам по телефона, което е малко вероятно. Сега за третата ФМ може би ще го пратя по-късно да чака, ако е много студено времето. Но иначе добре си изкарват с другите чакащи татковци Joy.
Офффф аз моя мъж май много го щадя и за това май още не може да се усети, че вече съм в напреднала бременност.

# 119
  • София
Здравейте, мамчета!
Леле, колко сте активни, не мога да смогна да изчета всичко Simple Smile

На мен никой нищо не ми купува от близките, дават ми парички аз да избера, което ме устройва идеално Simple Smile

Исках да питам столчетата за кола, които са от 0 до 18 кг стават ли за съвсем новородено, че много седящи ми се виждат? Дали можем да си спестим кошницата? Предния път 1 приятелка ми беше дала и кошница и столче 9-18 кг и бяхме ОК, ама сега ще трябва да си купувам и се чудя какво да е....

Общи условия

Активация на акаунт