Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 295
  • 673
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Излезе ми резултат от изследванията и понеже имам и урина ми излезе ей това: Белтък   Опалесценция. Някой знае ли какво е? Лекаря ми е чак следобяд
Как ти е долната граница на кръвното? Има ли отоци по краката? Simple Smile
Кръвното ми винаги е ниско. Долната граница се движи в границите 50/60. Нямам отоци

# 91
Здравейте момичета, ние сутринта с ММ бяхме на консултация, пуснах си изследвания и другата седмица ще отидя да си ги видя.  Видяхме бебка, докторката ми за първи път изкоментира, че е момиче, но ние си знаехме де, от 4д-то при Троянчев.  Явно нейната апаратурата е по-старичка и се вижда чак в напреднала бременност. Важното е, че вече не остана съмнение относно пола, защото аз съм чувала, че Троянчев каже ли пол значи е напълно сигурен, но нали съм си мнителна. Не че съм имала претенции какво да е, но просто е тъпо да се настроиш на 100% и после промяна в плана Laughing  Laughing  Пораснала е още и си шава активно. Изписаха ми магнерот - три пъти по едно в рамките на един месец,  преизписа си ми пак витамините и каза като отидя другата седмица, че ще прецени според изследванията дали да ми изписва друго.  Много лекарства, много нещо.  Чудя се чак едно време като не е имало толкова лекарства, а пак са се раждали здрави бебета.  За мускулните болки в областта на интимните части ми каза да не се притеснявам, явно се получавало разширение, което да ме подготви за раждането.  Колкото повече наближава, толкова повече се стряскам, страх си ме е доста от нормално раждане, макар и възстановяването след това да е по-бързо. Ще видим като отидя февруари-март на очен какво ще ми кажат.  Приятен следобед на всички мами, аз по някое време мога да дремна, че от 4 сутринта съм кукуряк.  Hug Hug Hug

# 92
Здравейте момичета, каква е тази еднократна помощ при раждане? На всички ли я изплащат и трябва ли да се ходи по някакви институции да се подават документи и тн?

# 93
  • София
Момичета, здравейте и от мен:) Точно се прибрах от ЖК.
Док много се стресна като и казХ какво се случва с мен последните три дни, така че ме чака дъъълга диета, последвана от дъъъълго захранване... И ми каза, че проблемите с червата тепърв предстоят, много да се пазя:( Днес съм по-добре, но снощи пак имах "криза" и едвам съм заспала.

Бебчето иначе е добре, слуша, цели 900гр мадама с дълъг крак:) всичко ни е наред, да чукна на дърво:)
Попитах док и за това пристягане долу ниско, когато ходя и тя каза, че е съвсем в реда на нещата, трябва по-бавничко просто.

Schatze ме подсети, че и аз трябва да отида на очен... Дано всичко да е наред.

Synni - всички получаваме еднократна помощ от държавата за новородено, мисля че беше около 300лв, но не съм сигурна. Доколкото знам трябва с акта за раждане да се отиде в агенция социално подпомагане и се попълва молба.

А сега да разнообразя темата като ви разкажа нещо много мило:)
Скрит текст:
Лежа снощи на дивана и мрънкам как ми се ядат плодове, салатка с една пържола... Пъшкам, че ме боли кръста а Мм ме окуржава, че още малко остава, да се радвам нали, че сега ми почнаха болежките тепърва и те даже не са кой знае какво. Накрая заяви че ням търпение да родя, за да започне да сменя памперси, да чува шума от тропкащи крачета по паркета и да учи малкото човече на нещата от живота. Направо забравих и за пържолите и за всичко:)

# 94
Привет и от мен мамчета , аз ей сега се прибирам - ходих за болничен. Очаквах с тези електронни болнични да го направят по-улеснено за нас , ама уви. Повече ни затрудняват! Всичко си е както преди с изключение на това , че от болницата директно подават документа към НОИ , та по-бързо става обработката на болничния. Но пак се чака много поне при нас , преди чаках 2 лекари да разпишат болничния лист , сега са 3ма. Та чакането е голямо. И пак си се носи копие във фирмата. Писах и на НОИ да видя имат ли намерение да обработват скоро миналия болничен пък да видим дали някога ще получа отговор.

# 95
  • Sofia
Здравейте момичета, каква е тази еднократна помощ при раждане? На всички ли я изплащат и трябва ли да се ходи по някакви институции да се подават документи и тн?

Съни, ето тук можеш да видиш - http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

Ех, Рози, колко сладко  Hug Голяма бебка си имате, нашата и тя е дунда - 860 грама.

# 96
Някак си не си представям как с новородено ще ходя да подавам документи, да се редя на опашки и тн.

# 97
  • Бургас
Ще го оставиш на някой да го гледа. И не е необходимо да е новородено,щото има срок до който се изплащат тези помощи.

Аз не съм си дочела до края изследванията освен за белтъка пише още и седимент: 35-40 левкоцита,единични  и на групи,чести плоски епителни клетки;слуз. Пита ме имам ли бяло течение .Доктора ми изписа полижинакс.

# 98

Кръвното ми винаги е ниско. Долната граница се движи в границите 50/60. Нямам отоци
[/quote]
 В такъв случай най-добре пусни още една качествена урина,по-добре 4 лева отгоре и още няколко часа бавене,отколкото излишни притеснения. Може само замърсена да е била.  Hug
 Най-често белтък в урината има при прееклампсия,но тя е съпроводена с висока долна граница на кръвното налягане(над 90) и с отоци,които не преминава и след почивка Simple Smile

# 99
Това е количката за близнаци
Скрит текст:
Скрит текст:
А това са дрешките на първия мушмурок Криско - подарени, употребявани, за което съм страшно благодарна и доволна   bouquet
Скрит текст:
Слагам ги скрити да не заемат място само.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 15:02 от sisi_fashion

# 100
  • Бургас
Sisi-fashion не се виждат снимките Simple Smile

# 101
Sisi-fashion не се виждат снимките Simple Smile
Сега как е? Виждат ли се?  newsm78

# 102
lina_bs, урината ти никак не е добра. Много вероятно е да е замърсена и това да не са реални резултати. Не знам как така доктора с лека ръка ти изписва полижинакс, още повече, че той се използва за лечение на вагинални инфекции, а те не се откриват чрез изследване на урина. Аз веднъж докато бях бременна имах такива резултати, нищо не ми беше изписано, а доктора ми каза 3 дни подред да давам стерилна урина за посявка. Ако се установи нещо се прави антибиограма и едва тогава се изписва съответен антибиотик. При мен за щастие стерилната урина се оказа чиста и не съм пила нищо. Може и при теб да е  така. Защо предварително да си слагаш разни вагинални глобули.

# 103
Здрасти и от мен! Не съм писала скоро, че ме налегнаха проблеми - детето беше болно, че и още не се е оправил съвсем, а от 06.01. около обяд аз съм с контракции - коремът ми беше често стегнат, твърд и усещах тежест ниско долу от време на време .На 07.01. сутринта бях на лекар и резултатът е, че шийката "пропуска леко пръст", т.е. явно 1 см. разкритие и то при положение, че не съм имала болки и че почнах да пия но-шпа още като усетих стягането, а магнезий също още вечерта на 06.01. си самоназначих.Сега съм на Диаспорал /магнезий/ 2х1, Но-шпа 3х2 и Спазмалгон 3х1, ходя на работа само до обяд/пиша на компюъра полулегнала- полуседнала/ и следобяд лежа у нас. От другата седмица явно ще съм в болничен. Всъщност честно да си кажа се депресирах нещо.Дано не се налага да влизам в болница и положението да се стабилизира!  
  Идеята ми освен да се оплача беше, че дори и при незначителни оплаквания - като например стягане на корема и тежест от време на време - при това за няколко часа, явно може да стане проблем. Затова недейте да неглижирате болките, втвърдяванията и тежеста ниско долу - съвет.
Успех на Мацето и Vaceto 29!
По въпроса с линеа негра - нямам все още, но и предния път се появи по-късно. За коластрата - мажете с Лансинох и не допускайте да изсъхва на коричка върху зърното, особено пък залепнала върху дрехата - разранява се после лесно зърното /бях писала за това в предишна тема, тъй като имах подобен проблем докато кърмих и     кърмата ми засъхваше, тъй като течеше понякога/
Хайде до скоро и се пазете! Wink

# 104
Sisi-fashion количката е страхотна, ама като видях тези така красиво подредени дрешки и ми се разнежи душата!
Линеа негра  си имам още от 4 мес.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт