Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 289
  • 673
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, коремчета!

Момичета стискаме палци и на ръцете и на краката и бебо стиска да се оправите бързо!!!

относно коластра - аз нямам , само в 5-6 мессец ме приболя дясната гърда и като погледнах беше мокра и предполагам, че е потекло малко. Но от тогава до сега нямам, сърбеж много рядко , но имам едно парене на зърното, което е отвратително  Rolling Eyes

И друго да се оплача и аз от около 1:30 до 4:30 будувах и се въртях като луда, но като заспах и в 9 ме събудиха по-тел  Crossing Arms  но друго ми е по гадно,че когато легнах снощи и от едно уникално гадни киселини - пих талцид - но не помогна даже след 5 мин. тичах към 00 и  Sick  Whistling Ужасно е ! Днес ми е ЖК ако смогне ММ да свърши работа ако Не ще ходим в Понеделник и ще разпитам какво др. мога да пия .
Имам си аз линея негра  Mr. Green

# 76
Излезе ми резултат от изследванията и понеже имам и урина ми излезе ей това: Белтък   Опалесценция. Някой знае ли какво е? Лекаря ми е чак следобяд
Опалесценция означава,че имаш малко белтък в урината /който е в рамките на нормалното/ Това знам,аз...но лекаря следобяд ще ти обясни по-подробно,споко  Hug

# 77
Simple Smile) то много жени от провинцията предпочитат да живеят в София, мен ако питаш, не само да раждат там.
Благодаря и на тричките ви bouquet   Heart Eyes

Смехорани, аз живея в София, но ходя на консултация в Стара Загора и ще раждам там Wink

# 78
  • София
При мен също излезе белтък в урината, на предишните изследвания и док ми каза да пусна стерилна урина, която се оказа чиста. Консултирай се с лекаря, но може и да не е нищо притеснително.

# 79
  • София
Аз нямам коластра (и предния път не съм имала) и нямам линеа негра (а предния път имах). Не бях се замисляла, но сега като споменахте ... Да се оплача и аз имам страшни болки в костите на таза и чатала, просто вечер особено са нетърпими. Вдигането на крак ми е най-тежкото, особено вечер като тръгна да се прибирам от работа, после да взема детето от градина - всяко слизане и качване в колата ми е мъка голяма... на всичкото отгоре в сряда казаха на ММ, че четвъртък заминава пак в чужбина и сме си самички Sad( Но да сме здрави само се моля ще се оправим. Надявам се и почивните като си полежа и почина да се подобри положението. Добре, че детето ми е кротко и си се забавлява и само та да си почина...

# 80
Смехорани, аз живея в София, но ходя на консултация в Стара Загора и ще раждам там Wink
Simple Smile) Ехе, че хубаво - обади се да се видим, когато огромните студове преминат  Heart Eyes

# 81
Запис и от мен - много хубава темичка   bouquet

За коластра и аз нямам, но пък линеа негра леко се появява Simple Smile Аз от няколко дни заспивам лесно, но след няколко часа ставам до тоалетна и от там едно въртене, полубудно състояние- чак до сутринта, много непроятно- не ми се е случвало преди Sad Решила съм да не пия вечер много вода ама така ми се допива........

# 82
Благодаря за мовата тема Hug
Майчетата в болницата - стискам палци и бързо да се оправят.
Аз болнични за съжаление няма да получа , защото имах глупоста като управител на фирма да не си плащам осигуровките за последните две години. Сега дължа една сумаааа ooooh!  Платих на куп само здравните от тях, но пак не ме огря newsm78. . Чудя се дали изобщо ще получа първата помощ и майчинските или и тях ще ми спрат?

# 83
Тъй като темата е актуална, препоръчвам ви да прочетете и да си изтеглите нужните дакументи оттук:
http://kantora.eu/docs_new_35.html

Имам въпрос към момичета, родили извън града, в който е адресната им регистрация - във всички документи пише, че еднократните помощи при раждане на живи деца се изплащат от общината по местожителство на майката с акт за раждане, издадн от същата община. Т.е - ако родя в София, трябва актът ми за раждане да се издаде в моя роден град, където е постоянното ми местожителство, за да получа еднократната си помощ?

Другите вече са ти отговорили, но тъй като мен много ме вълнува този въпрос и проучвам ти казвам и аз. Акта за раждане ще  бъде издаден в града, в който родиш. А после с него отиваш, в този в който ти е постоянния адрес и там в социалното си подаваш документи за еднократната помощ. Това може да стане до навършването на 3г на детето. Само още проучвам въпроса с адресната регистрация, тъй като детето го записват на адреса на майката (по лична карта), т.е. проверявам после дали мога да го сменя.

И аз от Нова година си имам линея негра.

11ALIS99, мисля че ще имаш право на майчински, но ще е някакво социално или минимално, не знам как го водят точно, трябва и еднократната помощ да ти изплатят. Все пак една по-мургава част от населението без нито един ден трудов стаж взимат доста социални придобивки.

# 84
Simple Smile) то много жени от провинцията предпочитат да живеят в София, мен ако питаш, не само да раждат там.
Благодаря и на тричките ви bouquet   Heart Eyes

Към коя болница си се насочила?

# 85
  • Бургас
Еднократната помощ ри раждане ще ти я изплатят, но за майчинството мисля,че имаше изискване за доходите. Провери.

# 86
Да ви се оплача -  снощи в леглото премествайки си единия крак върху другия в подготовка за спане си изместих малкия пръст на левия крак. 1 час се мъчи мм да го намисти ама не успя. Тръгнах днес да търся човек който да ми го намести и се оказа, че или са измрели или чак след 13 часа.  Та сега стоя и чакам и си ме боли, а тъкмо почна да отшумява болката в десния заден мускул... нямя тякъв карък - в леглото да се осакатя :'(

# 87
Добро утро момичета Hug
Благодаря за хубавата тема Peace
На момичетата постъпили в болница им стискам палци всичко да се оправи бързо и да им е за последно преди раждане Praynig
По-късно ще ви покажа каква количка-втора употреба за близнаци взехме и кооолко много дрешки пак употребявани имаме от сина ни и мисля да подбера от бебешките и за малката фръцла  Heart Eyes
Вторник съм на преглед и вече нямам търпение да я видя Crazy
Пазете се!

П.С: Един въпрос: някой знае ли дали има срок до кога може да се извади акт за раждане в България, защото съм в Кипър..малкия стана на 10м и бях дочула, че трябвало до 1г други казват до 3г,та...?

# 88
  • София
monicaaa адресната регистрация на бебето може да се смени, но настоящият адрес (не този, който е по лична карта) трябва да съвпада с адреса на майката (освен в някои особени случаи). Постоянният адрес на бебето може да е различен от този на майката.

# 89
Излезе ми резултат от изследванията и понеже имам и урина ми излезе ей това: Белтък   Опалесценция. Някой знае ли какво е? Лекаря ми е чак следобяд
Как ти е долната граница на кръвното? Има ли отоци по краката? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт