Епидурал и разхождане

• 1 798
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, скоро ще раждам, но не мога да си отговоря на един въпрос, май само раждали жени ще могат да ми отговорят - искам да ми сложат епидурална упойка, но искам и да мога да ходя след поставянето й за да облекча процеса. Чета статии, че изтръпват краката и не може да се ходи, но има и такива, в които пише, че може. На отворените врати казаха, че може да се разхождаш с епидурал, но психически някои жени не можели... Малко странно, но все пак някой с опит ако може да отговори, ще съм много благодарна.

# 1
Мен ми сложиха епидурална и до 10 мин вървях отново към родилна зала...т.е. Доста бързо ме хвана и преплитах крака, а АГ ме подпираше...като се качих на магарето, вече категорично не си чувствах краката, а и анестезиологът довля още малко упойка през катъра... 4 напъна и родих Simple Smile

Надявам се повече мами да споделят, за да добиеш представа как е след епидурална  Peace

Успех и леко раждане!

# 2
Аз бях със секцио с епидурална. Не знам как са се разхождали тези мами, но аз лично не си чувствах краката поне няколко часа. То затова е упойка, за да не чувстваш болка от кръста надолу. Усещах допир, но само дотам, все едно, че не са моите крака изобщо. Като ти я поставят, веднага те хваща. На мен ми я сложиха и след 5 мин. вече бях срязана.

# 3
Според мен разхожданията касаят по-скоро периодът на контракции до достигане на разкритие, подходящо за поставяне на упойката  Peace

# 4
Аз бях със секцио с епидурална. Не знам как са се разхождали тези мами, но аз лично не си чувствах краката поне няколко часа. То затова е упойка, за да не чувстваш болка от кръста надолу. Усещах допир, но само дотам, все едно, че не са моите крака изобщо. Като ти я поставят, веднага те хваща. На мен ми я сложиха и след 5 мин. вече бях срязана.
Тази упойка се нарича спинална, не епидурална

# 5
 newsm78 възможно е!

# 6
 Преди да ми сложат упойката се разхождах няколко часа,скачах и на една гумена топка,доста дълго чаках разкритие и бях с включена система окситоцин.След като ми сложиха упойката нещата се развиха доста бързо,освен товабях толкова уморена от изтърпяната болка преди това,че с удоволствие се отпуснах и никак не ми се разхождаше,а и краката не си усещах.
 Ако си мислиш,че можеш да предвидиш как точно ще протече раждането,много се лъжеш.Обикновено няма много общо с това,което си си представяла-казвам го от личен опит и от разкази на приятелки.А аз даже ходих на училище за бременни и там ни разказваха всеки път какво да очакваме,но някак не си го представях точно така.Може толкова бързо да получиш разкритие,че да няма време за епидурална и да родиш бързо(дано)!Така,че не се настройвай предварително.

# 7
  • София
Благодаря за отговорите, но още не ми е много ясно:). Да, става дума за разхождане по време на контракциите, поне да можеш така леко да ходиш би било добре, или да седиш на топката, да не си съвсем обездвижен. Може би зависи от дозировката... Дано още някоя мама да пише как е било при нея с епидурална.

# 8
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/21592-5-neshta-koito-tria … duralnata-upoika/
Цитат
Ще може ли да се движите след поставянето на упойката?
Скоро след нейното инжектиране вие ще почувствате изтръпване в краката си и слабост. Затова не е препоръчително да се опитвате да ходите. В тези моменти следвайте инструкциите на медицинския екип.

Inna D е права, че всичко се развива според ситуацията Peace

# 9
Привет, аз бях с епидурална. След поснавянето й доста се разхождах, за да слезе бебчо надолу. Нямах изтръпване в краката. Това беше по време на получаване на разкритие. Бях на система още след като ме приеха, защото имах разкритие но не и контракции. Общо взето се разхождах от 4 до 9 см. Разкритие. Понеже мина време ми сложиха втора доза. (Слага се катетър на гръбчето, за да не те боцка втори път. Поставянто не боли.) После всичко се намести и си протече раждането.

# 10
  • София
Благодаря много за последния отговор, чакам всеки момент събитието, ще им кажа да я сложат по-слаба за да мога и аз да се разхождам Simple Smile

# 11
Привет, ами те си преценяват. В моя случай ми сложиха една доза в началото, щото бях далече от финала и се очакваше да има втора доза. Не останах с впечатление да е по-малка доза. Горе долу на 8 см. спря действието и ми сложиха втора доза вече за силнити болки и така. Успех ти желая и леко раждане  Hug

# 12
Когато е секцио упойката е спинална, а при нормално е епидурална...разликата е космическа. Аз имах поставена епударална - след 5 мин нищо не усещаш....аз лично тогава исках просто да си лежа, защото преди да ми я поставят се гърчех като червей (с извинение за израза).

# 13
И аз бях с епидурална и се разхождах без проблеми. Усещането след като ми я поставиха беше уникално, забравих веднага за мъката от окситоцина преди това. Не усетих нищо на магарето после, нито как ми вадят плацентата, нито как ме шият.

# 14
  • София
Аз бях с епидурална, не са ми изтръпвали краката. Можех да щъкам, ако искам, но аз дремуцах и почивах, говорих по телефона, донесоха ми да ям, вода пих. Беше въпрос на мой избор какво ще правя, само докторът периодически наминаваше да види докъде е стигнало разкритието.
Има разлика в упойките, както са писали и преди мен - има спинална, има и епидурална. Епидуралната притъпява усещанията, контракциите не болят и от време на време усещаш някакво тъпо подбутване, поне при мен беше така. По едно време ми стана студено, та ми донесоха завивка, било страничен ефект от упойката, така ми обясниха.

Общи условия

Активация на акаунт