ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 666
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На моя му правя диктовки и ми прави впечатление, че вкъщи като пише, се старае много и пише дори красиво. А в тетрадката за работа в клас бърза ли не знам, но е драсканица страшна - сбити една в друга букви, излизане от реда, търкане с гума и поправяне. Все му казвам да не бърза и вкъщи се старае. Преписва с повече грешки, отколкото ако му се диктува. Единственото нещо, което го затруднява е ползването на буквата "Ъ", често я пропуска и не му хрумва, че я има - например пише "крв" за "кръв" и "дрво" за "дърво".
На спорт ходи с удоволствие - плуване и карате. От новата година започна занимания по шах. Засега всичко му държи интереса и ще ходи, докато иска.

# 106
  • В светлината на слънцето
Честит рожден ден, mmm! Бъди много, много щастлива и обичана!  bouquet
Dive, супер е, че сте попаднали на добър педагог. А руската школа в балета е класика. Peace А думите на бившата треньорка показват, че детето има много точен усет към хората и правилно е избрало да се откаже от ХГ. Peace Ей, чак аз се ядосах. Twisted Evil
Диктовки у дома се правят - с баба си, по една на ден. Има напредък, но при него по принцип по-бавно вървят литературните занимания. Thinking

# 107
От своя страна треньорката по ХГ се опита да ми обясни, че не бива да слушам детето, а да го натисна да продължи със спорта, да не се отказва, но не защото има някакви качества, а защото щяла да ни се качи на главата, ако от сега й отстъпваме! Twisted Evil
Много обичам чужди хора да ми дават съвети как да си възпитавам детето. Успех с балета Simple Smile

Диктовки правим от време на време. Малчо пише грамотно, но и тя от време на време забравя, че ново изречение започва с главна буква  ooooh!

# 108
  • Sofia
mmm, честит рожден ден! Здраве, щастие и любов ти желая!   bouquet
Dive, дано ѝ е хубаво на Машенка с балета.

Диктовка и аз правя от време на време - може би 2 в седмицата. И Гушкан понякога забравя главната буква след точка. Букви по-рядко пропуска.   Такива са ѝ грешките.
Но има време да се автоматизира това, защото иначе знае.

Получих нашите клечки/пръчки... Simple Smile

клик

Хрумна ми, че може и да сте забравили тази книжка - Царица Граматика и торента, а и още една да ви препоръчам, като стана дума за правописни грешки - Кривописанки - правописанки

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 18:58 от Morena

# 109
  • София
mmm_, честит рожден ден и от мен!   ura

Моят син също допуска някои грешки при диктовка, но му трябва време, за да го автоматизира, както по-горе каза Morena.  Peace

Ето полезен сайт, учим часовника и мисля, че се справя доста добре.

# 110
  • у дома

Хрумна ми, че може и да сте забравили тази книжка - Царица Граматика и торента, а и още една да ви препоръчам, като стана дума за правописни грешки - Кривописанки - правописанки

Много мило ми стана,че са ви интересни  Hug Оооооооооох да идва лято и да имам повече свободно време и да сканирам още книжки от детството ми...

За тези,на които не им се прави регистрация в торента съм ги качила и тук
http://svetlaem.snimka.bg/education/carica-gramatika-na-vsichki- … obra.704664.0.big
http://svetlaem.snimka.bg/education/krivopisanki-pravopisanki.682531.0.big

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 21:43 от svetlaem

# 111
  • Sofia
О, не просто интересни, а полезни са, Светле!   bouquet

# 112
Скачам само с гол запис - иначе имам материал за ''ореваване на орталъка'' от тук до небето...
Този месец ми е мега натоварено служебно и ми изяжда времето за занимания у дома през седмицата, съответно занижаването на резултатите вече е на линия при девойката.
Съботно-неделно ще се наваксва здраво.

# 113
Никакво време няма Нико за наваксване. Непрестанно обяснявам, че ако не се организира добре, загубеното си е загубено. Това децата днес са си със супер натоварена програма. Няма време да поскучае дори.
Изненадващо спряха фокусите в училище и сме разочаровани от факта, защото много му харесваше. За сметка на това увеличиха занималнята до 17.15ч. Идеално за нас защото чакаше сам баща си до това време, а сега ще е с другарчета.
За диктовките тази главна буква ще му изяде ушите. Започна да пренася и все забравя правилото за самичката буква, та измислихме чудовището Буквояд, което напада и изгълтва самичките букви. Определено има ефект и изчиства проблема. Но правописа има мнооооого какво да се желае. Големия зор е с това Ъ в думите. Все го изтърва. Обясних че докато пише буква по буква, а не на срички - така ще е.

# 114
  • Варна
Много интересни книжки за правописа, благодаря! Аз вчера взех едно книжле от поредицата Браво, книжка втора, има интересни упражнения. Хубавото е, че се пише и попълва на място в книжката.

# 115
  • Sofia
Светли, то помагалата са все така - попълва се в тях.
Ние сме на първа ("Браво") все още, а и 3та ползвам за диктовките.
Радвам се да са полезни на някой книжките!
Кривописанките си ги имаме, но царицата не (и не се намира) и добре, че е svetlaem.

Скай, щом е и на занималня, няма време разбира се. Остава уикенда.
С "Ъ"то, не става ли да го проумее като прочете написана думата без него?

# 116
О,проумява го, но от после. А и не си чете по букви а на изуст. Ама пък пише по букви. Дето се казва - 'всичко на опъки'

# 117
  • Варна
Аз веднага опитах да си сваля торентите, но без успех, не тръгват. Дано довечера да стане, че от snimka е доста по-трудно да си ги разпечатам.

# 118
  • Sofia
Светли, да, остави торентите, колкото ти е възможно,  може да се включи някой сийдър.
Ако ползваш Мейлбукс, там я има Царица Граматика. Ако пък не, дай мейла да ти я пратя (и да вметна, че няма да пращам на неучастващи в темата потребители!).

# 119
  • Варна
Моренка, в Мейлбукс я поисках от някакъв потребител, засега нищо. Имам и други чакащи неща там, явно не са много активни хората.

Общи условия

Активация на акаунт