ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 679
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря ви за милите пожелания.

Диктовки и ние правим две- три в седмицата. Грешки има - тепърва ще има и повече грешки. Никой не се е родил научен. Тези неща с практика се научават и изчистват.
Изтеглих нещо, като презентации с правила за писане, които се изучават в първи клас от сайта на началните учители, които които изглеждат така 

# 121
  • Sofia
Грешки има - тепърва ще има и повече грешки. Никой не се е родил научен. Тези неща с практика се научават и изчистват.
Абсолютно точно. Има време, тепърва прописват децата. Simple Smile
Линка ще погледна по-късно, защото тръгвам за Гушкан.

# 122
  • Перник
И Калоян не брои Ъ за буква, като пише, за това имаме "дАрвар". Аз изключително много държа на правилното писане и постоянно обяснявам кое как и защо. Диктовки правим събота и неделя - по около 1 страница.
И да споделя нещо обнадеждаващо по отношение на храната в училище - вчера мъжът ми си купил от лавката "усмивка" - любимата закуска на Калоян, и поискал да му сложат майонеза, горчица и пържени картофи. Отговорили му, че им е забранено да предлагат на децата тези неща. Можело само млечна салата и кетчуп. Предвид химиите, с които са наблъскани, за мен и те не са ОК, но пак е нещо.

# 123
  • София
Можело само млечна салата и кетчуп. Предвид химиите, с които са наблъскани, за мен и те не са ОК, но пак е нещо.
Което ме подсети, че на нашите са им спряли солетите и бисквитете, в момента два дни в седмицата получават плод и толкова. Другите дни - нищо. Confused

# 124
Нашите имат плод два дни в седмицата, а останалите три - закуска.  Peace

# 125
  • Sofia
Нашите имат плод два дни в седмицата, а останалите три - закуска. 
Както и при нас... но нали не ни касае...  Simple Smile

# 126
А при нас след Нова година не са давали плод. Не знам поради каква причина е това.

Онзи ден за първи път бяха правили диктовка на думи в училище. Имаше 3-4 грешки и отдолу г-жата беше написала "Бързаш!". Аз също започнах от скоро да диктувам вкъщи. За нея "Ъ" също не съществува примерно в думата "дЪрво". Главните букви също ги забравя. Аз също мисля че са още в самото начало и тепърва ще се учат и ще изчистват грешките.

Вчера у-щето на Стефи имаше патронен празник. Беше си вкъщи. Използваме максимално хубавото време и се научи да си кара ролерите от дядо Коледа. Много е щастлива.

Да ви питам вчера забелязах че по бузките и' има нещо като спукани капилярчета. Не са много, но се по притесних. Някоя от вас дали се е срещала с този проблем.

# 127
  • Стара Загора

Да ви питам вчера забелязах че по бузките и' има нещо като спукани капилярчета. Не са много, но се по притесних. Някоя от вас дали се е срещала с този проблем.

При нас каката е с много бяла и прозрачна кожа, и съм забелязала, че при повръщане, силно кашляне и когато плаче и се пукат капилярите на бузките. Първият път когато и стана така я водих на лекарката. Заключението - прекалено и е тънка кожата. За ден-два отшумява

# 128
Мерси за инфото. Стефи е с бяла кожа, да тия дни покашля. Другото, което четох е че се пукат от студа, два дена доста време стоим на вън. Ще я наблюдавам. А по принцип възстановяват ли се?

# 129
  • София-Младост
Нашите имат плод два дни в седмицата, а останалите три - закуска. 
Както и при нас... но нали не ни касае...  Simple Smile
Защо не ви касае? Нали ги дават сутрин.

# 130
  • Варна
Мимка, на Маша кожата също е много тънка и бяла и при нея има такива капилярчета и червенина. Но аз лично го отдавам на атопичния дерматит. Ако Стефи не страда от АД, може да е от студа. Няма какво да се притесняваш - по-чувствителна ѝ е кожичката вероятно. И да, възстановяват се след седмица най-много. Браво за ролерите! Лятото май и ние ще вземем да се пробваме, че има мерак девойката.

Снощи я строих да решава задачи от сборника на Рухова - да си попълни каквото не са написали. Мислих, че ще се дърпа, но тя с такъв ентусиазъм ги подкара, че едвам ѝ се примолих да прибере, че беше дошло време за вечеря. После ходи да играе у приятелката си, но заръча да я викна за "Кости" Shocked Голяма мания по този филм! От нищо не я е страх или гнус - яде и гледа разложени останки #Crazy
За закуските в училище вече не я и питам и без това не ги яде. На обяд в стола най-много супата да си изяде, но без месото, че нали ми е още вегетарианка... Носи си допълнително плод и нещо домашно - курабийки, баничка, кексче, пица. Уж й стига, вечер все е гладна обаче Laughing

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 14:01 от Dive

# 131
Никсън не яде супите, а такъв супо-любител. Гадни били. За това вечерята обикновено е супа, но той преди тренировка подлага нещо, че с този малък обяд до средата на басейна няма да стигне. Изпращам му в раницата за тренировки варени яйца, сирене, кашкавал, моркови или зеле или пилешко месо.

# 132
При нас от миналата седмица дават портокали, които според моята дъщеря са страхотни. Даже вчера си взела два, защото децата не ги искали. Но тя много обича плодове по принцип, винаги има 1-2 в чантата.

Сега съм в една чуденка. Иска ми се да я заведем на ски за една седмица, но и баба й и дядо й искат да я водят, та й се очертава да пропусне почти две седмици училище през февруари. Мисля да взема учебниците и там да пише по малко, за да не изостава. Ама дали няма да изпусне много?  newsm78

# 133
  • В светлината на слънцето
Момичета, има много хубави кремчета, подходящи за деца, точно за такъв тип кожа. Говоря за дермокозметика. Но това са два различни проблема - атопичен дерматит и силно зачервяване, хиперсензитивна кожа. Има добри варианти на Avene, A-Derma, Eucerin. Последно и La roche posay представиха много добър крем, точно за зачервявания в студено време, предназначен за деца. Peace

Закуските в нашето училище стават - няма опаковани боклуки, предимно тестени неща, направени на място, като редуват с плод. Отделно им дават плод или зеленчук по проекта, одобрен за доста училища. Не знам какво точно има на лафката, защото първокласниците нямат достъп до нея. С каката сме си стиснали ръцете да получава джобни веднъж в седмицата (2 лв, не повече), които тя си решава какво да прави. Понякога си купува нещо - най-често чай и мъфин или пица, която правят там и била доста хубава. Не купува опаковани неща, та не знам дали не са спрени и при нас. Thinking Ако е така, ще черпя този, който най-после е успял да реши този проблем, от който май страдат почти всички държавни училища. Grinning
Обядът им е хубав - всички са много доволни от новата готвачка, която е от тази година. Което не означава, че като се прибере първокласникът на обяд у дома, не отваря хладилника. Wink Така де - обядът в училище е едно, вторият обяд у дома - съвсем друго. Mr. Green Той не носи храна, защото тази, която им дават като закуска е напълно достатъчно. Но и не ходи на занималня, за да има кога да огладнее.

# 134
  • Перник
И при нас 1-2 пъти в седмицата има плод, Калоян си го изяжда в повечето случаи. Когато им дават нещо сладко (меденки или сухи пасти), си ги носи вкъщи - тях госпожата ги раздавала на децата, за да има за всички, иначе някои си вземали по повече от 1. Когато имат тестени закуски или сандвичи, не взема - не му харесвали. Тази седмица обядва домашно приготвени сандвичи с шунка и кашкавал. Всеки ден. Много вкусни били и си иска да му правя пак и пак.

Общи условия

Активация на акаунт