ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 688
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
За Космоса
sky*,  снощи ходих да я търся/ книжката/ , но я нямаше в нашата книжарница. Сложила съм я в  списъка за библиотеката. Сигурна съм, че ще намеря и други стари интересни.
Le Soleil, страхотна идея за Планетариума- бях го забравила.
katiABV, благодаря за предложеното предаване. Ние ТВ не гледаме, но специално ще го потърся.Тази телевизия преведена ли е?
 Снощи намерих много хубави клипчета , но са все на Английски или Руски. Правихме семейно гледане. Баткото превеждаше. Възникнаха много въпроси и днес ще продължим. Покрай търсенето за малкия попаднах и на интересни неща за големия, та му ги предложих да ги изгледа.
Моя син е доста висок. Седи на последен чин, но така или иначе разстоянието не е голямо.
Под домашното има подпис. Поняга има коментар- Отлично. Имат и тефтерчета за Отличните.
Kativita, за нас е ок децата да прекарват повече време навън стига да не вали или да е мъгляво. Тренировките са им от 17,00ч . Когато се движат, няма проблем, според мен.

# 151
При нас няма цифрово оценяване засега. Под диктовките и самостоятелните работи има "браво", съответно упражни се пак, ако се налага.
За местата в клас, както съм казвала и преди - всяка седмица се преместват с един чин назад, така всяко дете последователно е седяло на първи и на последен чин, макар че това не е съобразено с височината. Моята е доста височка - 142 см., но както е преценила госпожата.
Иначе след седмица и малко учене, при нас нова болест - във вторник се събуди с адско главоболие, после вдигна 39,2, трети ден и още се възстановява вкъщи като си и поспива по обяд. Докторката има съмнения за синузит и ще трябва да й направим снимка.
Кативита, за излизането навън - и при нас е така, като се ядосвам, че ги извеждат без да ги подсетят да се облекат, та и по суитчъри са били навън, то вярно, че е слънчево, ама зима е все пак, макар и с положителни температури.
Силно се надявам да има РС за първия срок, но се съмнявам, при нас освен преди учебната година не е имало друга.
Дайв, напълно споделям мнението ти за допълнителните занимания. Не мисля, че това е вредно за детето, все пак са малки и важното е да ходи с желание, а не насила. Щом не иска да тренира худ. гимнастика, не я насилвам, има други прекрасни занимания за момичета.
Светла, браво на предприемчивия младеж, скоро няма да го мислите за джобни.  Laughing

# 152
За излизането навън - угода нямаме ние родителите. Аз мрънкам постоянно да излизат повече. Други родители пък им е студено. Не ми се ще да съм на мястото на учителите.

# 153
  • Перник
За излизането навън - угода нямаме ние родителите. Аз мрънкам постоянно да излизат повече. Други родители пък им е студено. Не ми се ще да съм на мястото на учителите.
Така е. Пък и като има сняг не ги извеждат, за да не се намокрят... Иначе и аз съм за повече време навън.

# 154
  • София
Цяла сутрин по негово желание решавахме задачи  Shocked
Разбра какво е десетица и неусетно се улових как му обяснявам за едно на ум.
Решавахме задачи със събиране и изваждане на двуцифрени числа  Crazy
Чак не ми се вярва, че го пиша това за моето дете!
Следобед каза, че иска да продължи да се упражнява и довечера да се похвали на татко си.

# 155
  • В светлината на слънцето
Да си похваля детето - имали са голяма обобщаваща диктовка, вкл. с пряка реч вътре, и нашият не е направил нито една грешка, писал старателно, съответно има "Браво". bowuu

# 156
  • у дома

От новите имаме тези
http://www.book.store.bg/p144780/national-geographic-enciklopedi … jvid-a-agiar.html
http://hermesbooks.com/kosmos-t-razgledajte-otv-tre.html - тази е с разни капачета и прозорчета,дребният много я харесва-Жасмин ако чете да знае,че има нова от поредицата - http://www.fiut.bg/book/razgleday-otvatre-okeanite-i-moretata  Embarassed
http://www.infodar.com/show_book.php?ISBN=978-954-761-421-5& … SESSID=xnjogwicxh - тази също е с триизмерни чудесии
http://ateabooks.com/bg/-britanika/1381-vselenata-britannica.html - тази определено е за по-големи деца,аз съм я взимала от Кауфланд,беше намалена на 50%.
Ако те интересува някоя по-конкретно пиши...
Непременно намерете от библиотеката тази за джуджето-много е харесвана и у нас...

Честит Рожден Ден на Morena!!! Да бъде жива и здрава и много ,много щастлива  Hug

# 157
 newsm59 на Morena! Много здраве и късмет във всичко.

Ох, бързината на моята много и пречи. Днес се чух с г-жата и' и пак това. Онзи ден пък с нейнта приятелка решили домашните в междучасието да ги пишат. Съответно г-на на занималнята въобще не е разбрал и не беше проверил. Проверявам аз, доста неща грешни. А ДР беше от помагалото по ЗИП и там по принцип са по различни задачите и те въобще не са разбрали какво да правят и просто решили да  пишат разни числа. Вчера в последния ден от записването, г-жата им разбрала за състезанието "Аз и числата" та я записала.

Аз въобще не зная да ли правят тестови в училище. Нищо не носи вкъщи. Споменавала е че г-жата дава листове със задачи, но после не ги носят вкъщи. Оценки не им пишат, само печат "пчеличка" . Веднъж само има едно "Браво". Всичко друго е пчелички.

# 158
  • Варна
Моренкаnewsm67! Да си здрава и все такава прекрасна, всеотдайна мама! Лично аз имам много да се уча от теб! Hug

За оценките само да кажа, че и при нас досега не се бяха появявали. И са само на въпросните контролни. Иначе при работа в клас и домашна работа има само подпис, усмихнато личице или "Отлично!". Тези бяха първите шестички, но честно казано детето не беше особено впечатлено (може би защото бързаше на балета и не се вживя много-много).
Мимка, добре че напомни за състезанието - да взема да й принтна малко задачки за уикенда.
Браво на старателните дечица! Моето не е от тях сякаш... Личи си когато се старае и е добе, но като цяло си пише с една лекота и така леко небрежно - "над тия неща е" силно Laughing

# 159
  • София-Младост
ЧРД Morena!!!
  bouquet

# 160
  • Варна
 nbirthday Моренка!

Моят син е поканен да участва на Математика без граници другата събота, първо издание за първолаци. Било доста трудно, ама да не му казвам  Rolling Eyes Ще видим, досега се е представял добре, дано не се разочарова.

# 161
  • София
Морена, Честит Рожден ден!! Бъи жива и здрава!

Сина ми постоянно има нарисувани с очички, усмивка  и мигли шестици - не ме дразнят. Даже им се радвам, както и той. Но ако му нарисуват двойка с мигли определено няма да се радвам Wink Според мен тези оценки са за поощтрение.

Диктовки правят в училище всеки ден в занималнята. А за омашно през събота и неделя почти винаги има и диктовка.

Писах и в темата за второкласниците, но ако някой има по-голямо дете - да попитам в какви тетрадки пишат във 2 кл - тесни и широки редове и малки квадратчета?

# 162
Аз знам от племенника, че пишат на тесни и широки и малки квадратчета.

# 163
  • В светлината на слънцето
Моренка, честит рожден ден! Бъди много, много щастлива и нека само светлина и светли хора да те заобикалят! Hug Hug Hug

Home raider, във втори клас минават на широки редове.  Peace

# 164
  • Перник
Morena, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, щастие, и да те слушат домашните!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт