ДУБАЙ 8-ма тема

• 84 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
tsachewa - страхотен разказ. Чакам и другата част.  Simple Smile

# 301
  • Lovech
Продължавам да разказвам, като първо искам да изкажа специални благодарности на brazilia, която ми помогна изключително много със съвети, защото лично аз, колкото повече четях, толкова повече се обърквах и когато човек не е ходил и няма предства кое къде е, какви са разтоянията, колко време отнемат атракциите, е много объркващо, затова съм насреща за всички и за всичко....
И така, тъй като се върнахме доста рано след сафарито, решихме да посетим един от известните клубове - Кавали клуб. Няколко познати бяха споделили, че са ходили без резервация и понеже го решихме спонтанно, направо тръгнаме без колебания....Намира се в Феърмонт хотел. Взехме такси и в 10:30 бяхме там. Питаха ни за резервация, казахме, че нямаме, но за 4 човека штяха да ни намерят места, защото явно отидохме доста рано, още нямаше никой. За съжаление не ни пуснаха, защото имаше дрес код и задължително трябва да си или с ниски, но затворени обувки, но без спортни, дори и маркови да са, или токчета, без значение какви....имайте го в предвид, ако решите да ходите по клубове....и като станавъпрос за клупове ще споделя, че са отворили и клуб Паша, който е верига клубове или поне е мн известен в Ибиса, намира се в сук мадинат Джумейра, но най хубаво било в петък - почивния им ден и събота.
3 ден: Към Атлантис. С такси до спирката на монорелсовото влакче. (ако използвате градския: първо метрото, после трмвая - не знам на кой спирки обаче). Билети на място - еднопосочен 15 дирхама, двупосочен - 25 дирхама. Билета е като карта, пазете я, защото някрая се връща. Едното от момчетата си я загуби във влакчето, но го пуснаха да излезе все пак...Уникално място, определно си заслужава, няма място за колебания...има си частен плаж със шезлонзи, няма чадъри, но има няколко палми, под който може и има тревни площи с много палми под които също може. На плажа нямаше хора, явно всички бяха на аква парка. Имаше точно не поввече от 10 човека. Водата ставаше за къпане, слънцето жар, задължително е слънцезащитен, който аз използвах всеки ден...Препоръчвам предварителната резервация, защото опашката беше доста голяма, но може и на място, цените са същите. Като влезеш вътре, вървиш има магазини, после стигаш в ляво има магазин за сувенири,завиваш на дясно за аквапарка, а  в дясно е входа за аквариума, ние имахме комбиниран пас и за двете. Първо се отива на касата на аква парка и там ти дават пропуска и за двете.Гишето за предварителна резервация  е последното в дясно. Пропуска е гривна. в случая две. Не е необходимо да се редите всички на опашката. Аз казах, че другите чакат на аквариума и съответно те ми дадоха гривните, а на мен ми я слагат на място. В аква парка не е разрешено нищо за внясяне, нито вода, нито храна. Проверяват. Тук можеш да си вземеш сейф - също е с гривна. Сейфовете за мъже и жени са разделени. Съответно в дамската и мъжката съблекалня. Сейфа е 40 дирхама, в комбинация с кърпа - 50 дирхама. Можеш да си купиш и обяд предварително, това е меню със сандвич напитка и картофи - 45 дирхама. Вътре в парка има нещо като макдоналдс. Ние не го купихме предварително, но после се върнахме и си купихме. Сандвичите са доста големи. Избираш си между няколко вида сандвич, избираш и напитката. Ние взехме с пилешко и явокадо. Представляваше триъгълни препечени филийки с пълнеж. Бяха два сандвича. Стигна ни за две момичета. Нямаше нищо пържено...
Преди да тръгнем искахме отново да си направим рецервация Кавали клуб и ни изпратиха на рецепция, та и тук извадихме късмет, защото ни пуснаха вътре в хотел Атлантис. Уникално е , огромен е, в коридорите се разхождаш и около тебе е големия аквариум, уникално...
От Атланстис тръгнахме към 5 без 15,с 15 мин закаснение, защото имахме резервация за Кулата Бурж Халифа. Излизаме пред хотела и 20 човека опашка за такси и нито едно такси. Изпаднах в паника. Дойде първото такси и незнайно защо, не знам хората, който се качиха за къде пътуваха, но не иска да ги качи, те слязоха и аз казах, че сме за кулата и ни качи....голям късмет, всички прередихме...попаднахме в малко задръстване, но 5:20 бяхме там. Съответно започна едно търсене на касата. Хора огромно е....На касата пак хора, но стигнахем на време. Около 30 мин е качването до горе, може би защото бяхме последни на опашката и чакахме за асансьора. Залеза не го видяхме. Като се снимате пазете места за шоуто, защото иначе не може да се добереш. Вътре имаше мн малко хора, също много добре се вижда и не е толкова ветровито....Тук наблюдавайте и опашката за слизане, започнат ли да се редят, някой да пази ред, защото иначе ще чакате поне 30-45мин. След кулата бяхме запазили лодка в езерото за 20:00. Пак има доста вървене докато излезеш навън. Като излезеш тръгваш нядясно и след около 100 метра в ляво е касата на лодките. Като взехеме билетите за кулата, взехме и за лодките. Препоръчвам поне 10 мин преди запазения час да отидете, защото като свърши представлението, ви връщат. Заслужава си , препоръчвам...
От там малко разходка, докато изберем място за хапване. Попаднахме в някакъв английски ресторант. Уникално вкусно и уникално скъпо. В стила на Дубай платих най-голямата сметка 1200 дирхама. И пих най-скъпото вино 87 дирхама за чаша розе. Стек телешко филе - 380 дирхама. Ако седнете в заведенията препоръчвам ребрата - Beef Ribs - само 210 дирхама. Бирата голяма наливна 49 дирхама. салатите по 55 дирхама. Пържени картофи - 20 дирхама. Десерт 45 дирхама. Споделям цените, защото за почти еднакви там навсякъде в ресторантите....Също е доста трудно да се намерят места, всичко е с резервации..........
Има и още......

# 302
  • Lovech
4 ден: Абу Даби...
Преди да продължа, се сетих да споделя, че отскоро в Атланстис, рожденниците влизат безплатно...
Тук е момента да кажа...за сафарито, Абу Даби с кола и шофиор само за нас плюс Абу Даби тур и ферарито с влизане и круиз по марината със Райна турс за 4 човека с малко пазарене на онлайн чата и предварително плащане от тук 2800 дирхама. Мисля, че доста добре. Като се има в предвид че само входа за ферарито е  250 дирхама. Много сме доволни от шофиора. Името му е Бабъл по прякор Боби. Първо звънна сутринта по телефона да каже, че ще дойде в 8:30. Казах му , че отиваме на закуска и няма да му вдигна, ако звънне, когато е долу. В 8:35 ни намери в хотела на закуската и каза, че чака отвън. През целия път ни разказваше за всичко. Първо бяхме в джамията - уникално. Носеше дрехи, ако някой не е добре облечен. Там 45 мин. Забранени са всякакви снимки с разперени ръце или прегръщания.
От там музей на изкуствата, който е като кагазин, можеш всичко да си купиш, развеждат те, обясняват ти и доста настоятелно ти предлагат от всичко да си купиш, шалове, златни килимчета, бижута, там 30 мин....
По тътя за Емирейтс Палас, минахме покрай двореца на шейха на Абу Даби, за снимки, въпреки, че е забранено да се снима, направи две кръгчета на кръговото...За Емирейтс палас нямахме резервация за златно кафе, защото мислех че няма да ни стигне времето заради ферарито и съжалих. Ако нямаш резервация по принцип не можеш да влезеш, но Боби каза, че ще опитаме, защото понякога пускат и без резервация. И отново късмет, той каза 5 мин за снимки, огледаха ни, ние момичетат се усмихвахме подмолно и ни пуснаха. Определено си заслужава да се влезе. Ние направо вътре влязохме, че и талетните им посетихме...хахах...там 15 мин, защото шофиора ни оставя и излиза, след което се връща, защото няма право там да стой, та трябва да сте точни......От там на пазара за фурми и плодове...Следва Heriage Village. Там е пак малък пазар и има сувенири, има музей. Тук интересно ми беше, не знам как се казва този спорт, има надуваеми огромни конуси във водата и минават между тях вертолети... Там като влезеш направо има много хубаво заведение. За по 75 дирхама ядене на шведска маса, по 1 безалкохолна напитка и кафе. Препоръчвам за обяд. Много чисто, приятно и вкусно....
Следва ферарито.2:30 бяхме там. Боби само ни даде билетите. Те ги бяха купили предварително. Първо достъпът вътре до момента в който влизаш за атракциите е свободен. До магазина, до някои коли, до двигателите. Тук ще си позволя моето мнение, че освен спийд влакчето, нищо друго не си заслужава....като аз съм била на такива увеселителни паркове и в Германия и в Испания. Вътре водата е      8 дирхама. 3 часа бяха предостатъчни. Това, което мога да кажа е, че май нямаше много хора, защото като видях коридорите за редене, освен за спийд влакчето, никъде другаде не сме чакали. Но ако е пълно по опашките и до час се чака. За мен не си заслужава за там това висене. Ако имате възможност взимайте билети с приоритет. На нас не ни бяха нужни....Боби малко закъсня в 6 ни все и от там към Марината за круиз. Ужасно се чудех дали да съчетая Абу Даби с круиза, но тъй като нямаше кой друг ден, го направих. В крайна сметка в 7 без 10 бяхме на Марината. Доста бързо се вънахме, за няма и час...
За круиза хората доста рано отиваха, ние към 8:15 бяхме на корабчето. Настаниха вътре, ужасна задуха и миришеше от шведската маса. Тъй като имаше хора, които дойдоха последни и въпреки всичко бяха на горе, подозирам, че са при резервацията се заявява да си горе. Питайте, заслужава си, не е студено. А и там стават снимките. За сметка на гадните места, пък, едно от момчетата сервитьори ни покани при капитана и доста от времето бяхме при него, карахме даже лодката, снимахме се с него. Много уважават Европейките там....хахах. Когато лодката обръща, в далечината се вижда и Атлантис...
Накрая друг шофиор ни взе и ни закара до хотела...

Последен ден:
Златния пазар с такси, след него пазара на подправките, пеша се стига, един след друг са. Много нахалстват за репликите, като те водят в някакви забутани улички. Не се стърпях да видя, все пак бяхме с мъже, заведоха ни в няква уличка на втория етаж, всичко е под ключ, и имаше две стай едната с дамски чанти, другата с очила, колани и мъжки чанти. Репликите бяха добри, но и продаваха скъпо. Порфейл 140 дирхама, свали го до 80 дирхама, очилата 150-200 дирхама, до 100 свалиха. нищо не си купихме. И за сметка на това изгубено време закъсняхме за Дубай фери. В 11 часа е, следващия беше чак в 1 часа. От тук купихме малко сувенири, след голямо пазарене 6 магнита и 6 подложки за чаши за 75 дирхама. Другите 8 магнита и пепелник за 95 дирхама. А от пазара за подправките - Няколко ванилий, 100г чай (1г - 1дирхам), само чая беше 35 дирхама, 200г ядки,едно масажно олио-25 дирхама и 200г куркума - 8 дирхама. За всичко 70 дирхама. Предвидете към 2 часа за пазарите. Според мен не си заслужава от пазара да си купувате. Има като хранителни магазини, които  продават подправки и ядки, шам фъстък 50 дирхама/кг, не съм сравнявала точно, нека другите да кажат, но според мен е по-скъпо. В карфур има също щанд за подправки огромен.
От там с метро до Мол Емирейтс, не запазих предварително за пингвините и съжалих, съответно нямаше свободни места. Там по магазините, скъпо е ....повече от тук. Например очила тук са 600лв, там са 900лв и ти намалят до 750лв...Случайно имаше останали намалени стоки в Boss и то при мъжкото, като никъде не са обозначени намалените стоки, а някой попита в магазина. Риза 150лв и дънки пак толкова....
От там през карфур за камилско мляко. В бързината забравих да потърся щанда за сувенири, нали купихме някъви от златния пазар. Имаше щанд за баклави и такива вкусотии, който на място правят...купихме...нищо по различно от гръцките и турските. Не си заслужава да влачите до тук. Купете си там да си опитате. В 4 часа си тръгнахме като предвидих един час за придвижване, защото в 5 часа трябваше да сме в хотела за трансфер. Илизаме на такситата, те винаги са на определено място и какво да видиш, опашка от поне 100 човека, питах колко време ще чакаме, закаха около час и половина, изпаднах в ужас и казах, че гоним самолет, питаха ни дали носим бордните карти и с тях, ни дръпнаха настрани, първото такси беше за нас. Успокойх се...но след около 10 мин попаднахме в огромно задръстване, до момента си мислехме, че само се оправдават със задръстванията си, но истинско задръстване има в четвъртък, който е като нашия петък, всички са до 4 4аса н работа и дори са си тръгнали по-рано....До момента попадахме на някви Шумахери шофиори, точно сега попаднхаме на накакъв местен, който си караше с абсолютното спокойстви. Видях, че няма да стане и ни спря на следващото метро. С 30 мин закъснение, бяхме в хотела, всички ни чакаха.......

# 303
  • София
tsachewa   bouquet  

# 304
  • Lovech
Ще открадна по-горната идея и ще обобщя:
-пари не обменяйте предварително, на летището има чейнчж 3,61 за 1 долар. След това обменихме на олд сук - за 3,65, в Дубай мол - 3.66, но 2 дирхама такса, на още едно място - 3.64 и 2 дирхама такса. Обикновено ви дават едри пари, искайте си по-дребни, защото на много места казват, че нямат да върнат.
-ако сте 4 и повече човека използвайте такси, внимавайте с часовете след 5 часа, тогава започва по-голям трафик и особено в четвъртък, тогава най-големия трафик. Метрото е трашна блъсканица, няма къде да се седне, използвайте го в краен случай и когато гоните някакъв час. За такси повече от 60 дирхама не сме давали
- За ферарито също ако влезете, предполагам и за навсякъде , където има атракции, например в Атлантис, може да минете с приоритет, ако кажете, че нямате време и гоните автобуса за pick up, за влизаме. Същото и в деня на летене, носете бордните карти, качвате се с приоритет на такси. Предполагам и че за час за кулата ще свърши работа с резервацията....
- Ако бих организирала отново за Абу Даби първо щях да мина през Ферарито, защото е по път, без да се влиза за атракциите, а само за снимка, времето и парите за атракциите бих дала за пистата, от там Емирейтс палас и задължително златно кафе вътре, мисля, че отнема около 45 мин до час - Райна го предлагат, и бих оставила Джамията за накрая...
 - взимайте възможно най-удобните си обувки, за през деня препоръчвам дори отворени. За вечер един шал е достатъчен, беше винаги подръка навсякъде или по една лека риза, която да използвате за Абу Даби например
- предварително от тук Сафари, Атлантис, Абу Даби, Бурж Халифа, Лодката в езерото след това, Ферарито, ако не е с агенция, пингвините в Мол Емирейтс. За мен най-добре е всичко една агенция да организира, така ще може и цена да договорите....Особено за Абу Даби комибиран тур в момента на Райна за Абу Даби сити тур и Ферари е 425дирхама,като само 250 е входа на ферарито в официалния сайт, договорете колата да е само за вас...
- За Атлантис, ако има гмуркачи, не се колебайте да се гмурнете в аквариума, ужасно съжалявам, за делфините не толкова, колкото за аквариума
- оставам на разположение за въпроси всякакви, още веднъж специални благодарности на форума и на brazilia.....

# 305
Страхотен разказ. Не знам как си запомнила всичко и особено кое колко струва и от колко до колко часа сте били някъде Simple Smile  Hug
Аз толкова бързо забравих всичко,че вече трябва да се върна да си припомня  Wink

# 306
  • Русе
tsachewa, толкова подробно. Благодаря за споделеното!  bouquet

Само това не разбрах newsm78

Цитат
За Емирейтс палас нямахме резервация за златно кафе, защото мислех че няма да ни стигне времето заради ферарито и съжалих. Ако нямаш резервация по принцип не можеш да влезеш

Цитат
Споделям цените, защото за почти еднакви там навсякъде в ресторантите

# 307
  • Lovech
tsachewa, толкова подробно. Благодаря за споделеното!  bouquet

Само това не разбрах newsm78

Цитат
За Емирейтс палас нямахме резервация за златно кафе, защото мислех че няма да ни стигне времето заради ферарито и съжалих. Ако нямаш резервация по принцип не можеш да влезеш

Цитат
Споделям цените, защото за почти еднакви там навсякъде в ресторантите

В хотел Емирейтс Палас в Абу Даби се влиза само с резервация. Ако нямаш, както в случая ние нямахме, не можеш да влезеш. Но шофиорът ни каза, че понякога пускат и без резервация и отидохме да пробваме и влязохме, но без да пием кафе, а само за снимки, и да разгледаме за не повече от 15 мин. Съжалих че не си направихме резервация да пием от кафето със златен прах, а всъщност ни остана време...

Цените помня, защото от всякъде пазя бележките. Понеже преди да седнем в този ресторант, за който съм разказала, седнахме в един друг, разгледахме менюто и видях цените, но станахме, защото не сервираха алкохол и почти навсякъде пред ресторантите има изложено меню и ги разглеждахме, споделям цените, защото са почти еднакви в ресторантите под кулата. Имах предвид за ресторантите под кулата с изглед към фонтаните.....

За времето по атракциите и точните часове съм запомнила, защото всичко аз организирах и това ми беше едно от трудните неща, да преценя дали ще ни стига времето...
В Абу Даби шофьора ни казваше примерно колко време имаме, един вид той ни определяше, защото никога не ни чака, където ни остави, а отива на паркинг и в уговорения час се връща. Ако ние сме по-рано там, му презвънявам и той идва.....

# 308
  • Русе
Когато ние посетихме Емирейтс Палас, никой не ни е искал резервация. Поснимахме се на воля за колкото време искаме.

Две вечери подред вечеряхме в Social House, също се намира пред фонтаните ( но без алкохол)

Основното за двама струва 119 дирхама.

# 309
  • Lovech
Ами за Емирейтс Палас така знам от форума и шофьора каза същото. На входа ни спря охраната и нещо си говориха на арабски, не ги разбрах....

# 310
  • Lovech
Ако някой пътува скоро, ако може да ми пише на лични, един тефтер искам да си поръчам да ми купи...благодаря предварително....

# 311
И ние бяхме без резервации в Emirates palace в Абу Даби, никой не ни спря и не ни върна, мотахме се доста вътре и отвън... До тъмно стояхме, за да го видим осветен....newsm78

# 312
Я да питам нещо съществено  Mr. Green
До колко литра алкохол и стекчета бира е разрешено да се купи от Фри шопа на влизане от летището дето каца Уиз Еър??????
И този магазин след като си взема куфара ли е и има ли проблем ако го оставя за малко пред магазина сам (куфара) да не изчезне, или да не дойде охраната да го прибере  Mr. Green или го мъкна с мен (огромен ще е)

# 313
  • Lovech
Я да питам нещо съществено  Mr. Green
До колко литра алкохол и стекчета бира е разрешено да се купи от Фри шопа на влизане от летището дето каца Уиз Еър??????
И този магазин след като си взема куфара ли е и има ли проблем ако го оставя за малко пред магазина сам (куфара) да не изчезне, или да не дойде охраната да го прибере  Mr. Green или го мъкна с мен (огромен ще е)

Не знам до колко литра. Магазина е преди куфара. Както тук. На връщане за България си купихме 2 бутилки алкохол и ги забравихме на касата. Чак след повече от половин час се усетих, че нещо ни липсва. Стояха си и ни чакаха на касата. Даже са ни търсили по камерите...А куфарите ни със салонен багаж и покупките от фрий шопа седяха на куп, няма проблем, никой не пипа и е разрешено, питахме. Няма нужда да го влачите с вас. Понеже фрий шопа е голям, само си го премествахме...и пак го оставяхме....

# 314
мерси, за куфара, все пак си е успокоение  Mr. Green А за лимита ако някой се включи ще е добре, важно ми е дали мога да купя 2 или 4 литра, да не ме арестуват  Laughing А и Бира е заръчал мъжо да му взема  Mr. Green Та и Уиски и бира искам да купя, ама колко мога  newsm78
Засега ще пътувам на 12.03, ако не се наложи по-рано, та имам време ако някой междувременно разбере да казва  Hug

Общи условия

Активация на акаунт