ДУБАЙ 8-ма тема

• 84 999
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Да препоръчам и аз хотела в който бяхме-Rose Garden.Локацията му е добра,намира се в Al Barsha и като цяло останахме доволни.Стаите са големи,чисто е, всеки ден сменят хавлиите,дават минерална вода.Има напълно обзаведен кухненски бокс.
Дубай ви се струва много евтино място за почивка в сравнение с къде?Някъде четох,че за 2014 год.е на второ място по скъпотия след Осло.Цените в Карфур са с една идея по-високи от тук,такситата са също като тук,друго нищо евтино и изгодно аз не видях.

Ако се ходи през по-топлите месеци наистина билетите и хотелите са на много изгодна цена(да не кажа на половина), а и храната по моловете е много достъпна. Както метрото и такситата.
То е ясно че по магазините всичко е доста по-скъпо от Бг
Ходила съм на много места. Наистина Дубай е едно от най-скъпите на което съм била,Не мога да дам база за сравнение.
Но определено откакто има директни полети на Уиз,е доста по-достъпна дестинация от преди  Peace

# 481
Лично аз съм била на доста места и имам база за сравнение,Дубай се нарежда сред скъпите дестинации.
Лятото незнам как е,ние вторник се завърнахме и единия ден беше 38 гр.иначе местните казаха,че лятото стига и до 50 #Crazy.На мен ми е множко и билети за май месец и нататък не сме гледали,като не отричам,че на някой друг може и да му е добре.  Heart Eyes

# 482
Аз лично не бих причинила на бебе до 2-3 години сафари в пустинята и въобще плажуване лятото в Дубай, когато дневните температури на открито достигали до 50 градуса....
Но разбира се всеки сам си преценява... Аз на моята дъщеря това "приключение" й го спестих... Mr. Green
Освен това на сафари си е екстремно, малките деца се страхуват от такива неща, според мен ще се стресират, а и нищо няма да разберат от пустиня, пясък, жега и джипове... Thinking А и 30-40 градуса са си 30-40 градуса, не е шега работа...

# 483
May Weather Averages
         Daily averages for May
    Temperature   31°C 87°F
        Low Temperature   24°C 75°F
    High Temperature   37°C 99°F
    Sunshine Hours   11 hrs
    Chance of Sunny Day   94 %
    Rainfall   10mm
    Rainfall days   0 days
    Chance of Rain   1 %
    Chance of Cloudy Day   1 %
    Sea Temperature   28°C 82°F
        Chance of Windy Day   9 %

aКо това е вярно все едно август на нашето море, но ще видим

# 484
May Weather Averages
         Daily averages for May
    Temperature   31°C 87°F
        Low Temperature   24°C 75°F
    High Temperature   37°C 99°F
    Sunshine Hours   11 hrs
    Chance of Sunny Day   94 %
    Rainfall   10mm
    Rainfall days   0 days
    Chance of Rain   1 %
    Chance of Cloudy Day   1 %
    Sea Temperature   28°C 82°F
        Chance of Windy Day   9 %

aКо това е вярно все едно август на нашето море, но ще видим

Ние бяхме края на септември,като дневните температури не превишаваха 33-34 градуса,но въздуха е много влажен и тежък в сравнение с този в Бг при същите температури.Усеща се 40,може би.
Но имайки впредвид че повечето време ще сте в молове,коли и пр,може и да става за бебета,но в никакъв случай не ви препоръчвам плаж при тези температури,освен ако не ходите сутрин в 6-7 за не повече от един час. А водата е по-топла и от чай.   Sunglasses

# 485
  • sofia
http://m.accuweather.com/bg/ae/dubai/323091/may-weather/323091
Прогнозата е 32-35градуса, аз бих тръгнала винаги. Наши познати за втори път ще ходят авгус, всеки според вкуса си.
На нашето сафари имаше деца с колички

# 486
А май месец /края/ става ли за плаж, или е непоносимо горещо?

# 487
Някой беше питал за кола с шофьор.Ние сме наемали от buscharter и limouae.com-имат не само лимузини,разбира се.Общо взето като напишеш в гугъл излизат компаниите,ровиш,избираш,пишеш и се договаряш все с някоя.

# 488
Здравейте пак. Забравих да добавя тъй като много хора се притесняват, а и аз бях от тях в началото  Sunglasses
Пътувах съвсем сама под 30 години съм и с чисто нов паспорт  Laughing На летището изобщо не ми обърнаха внимание, като изключим че ми прекършиха първата страница на паспорта леко  Confused. Така че не се притеснявайте ако сте под 30 и пътувате сами. Даже и резервация за хотел си бях подготвила за всеки случай, но никой нищо не поиска.

# 489
  • Sofia
ivanna_pet, добре дошла!

Хубаво е , че даваш кураж и на други пътешественици, които са се запътили сами  Peace
На мен ми е интересно дали си забелязала някакви новости , променени маршрути, затворени/отворени след ремонт плажове или друго , което да ти е направило силно впечатление.

PS: Коригирам се , че не бях видяла поста ти след като си се върнала  Embarassed

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 18:33 от ilianat

# 490
изключително много се затруднявам да намеря цените за атлантис
Интересува ме колко е входа за lost chambers аквариумите и за плажа на атлантис (не водния парк)

# 491
ivanna_pet, добре дошла!

Хубаво е , че даваш кураж и на други пътешественици, които са се запътили сами  Peace
На мен ми е интересно дали си забелязала някакви новости , променени маршрути, затворени/отворени след ремонт плажове или друго , което да ти е направило силно впечатление.

PS: Коригирам се , че не бях видяла поста ти след като си се върнала  Embarassed

За съжаление аз вече споделих, че бях само за 5 дена и то с местен придружител и почти всичко видях от колата  Cry Освен Дубай мола и Китайския мол, ресторанти и клубове почти нищо не видях. А и Mirricle Garden, но не останах много впечатлена- то повечето цветя са петунии а и на тази жега с толкова много китайци наоколо не беше много приятно  Shocked Надявам се другият път да бъде за по- дълго и господина да ме покани де  Laughing и ще разправям с подробности. Иначе както споменах живях в Джумейра Лейк Тауерс и там доколкото разбрах дават изгодни квартири под наем за туристи.

# 492
здр октомври бяхме за 6 дни в Дубай. Полета хотела, такситата и храната бяха на достъпна цена, но магазините по моловете бяха мн. Мн скъпи. Имаше неща, който съм си купувала от бг. А там по моловете бяха 2-3 цени.

# 493
Здравейте! Изчетох повечето теми за Дубай във форума което ми помогна да организирам нашата почивка която е след 2 дни! До тук всичко е наред но току що погледах за резервацията в хотела и пишеше че не приемат двойки без брак и искат свидетелство. Ние сме 2 двойки без брак Simple Smile току що им писах но при предната ми кореспонденция с тях ми отговарят след 2 дни а ще е късно. Има ли идея някой дали е толкова строго и дали можем да се настаним? А другия вариант ще сме две момичета и две момчета ако се регистрираме така дали ще мине номера? Дайте съвет Wink Благодаря предварително!

# 494
  • Sofia
изключително много се затруднявам да намеря цените за атлантис
Интересува ме колко е входа за lost chambers аквариумите и за плажа на атлантис (не водния парк)

Lost Chambers-a ти е 100 AED на човек. А според мен, за да можеш да ползваш плажа, трябва да закупиш билет за водния парк - 250 AED. Не виждам друга опция.
Има комбиниран билет - Чембърса + Аква парка = 300 АED/човек. Доколкото мога да се ориентирам от сайта им:

https://www.atlantisthepalm.com/marine-water-park/aquaventure-wa … park/prices-rules

Общи условия

Активация на акаунт