НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 742
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Животинче,браво на баткото.Да ги нацелуваш и двамата Heart Eyes
И при нас кака много се заиграва с него.А и малчо колкото и да е кисел ,докато я види или чуе гласа и веднага се усмихва.

# 286
Мами,аз пак да питам нещо...
Вашите бебчета хващат ли вече играчки и обръщат ли се по корем?Как сте с гимнастиката?Моята бебка изобщо не обича на ръчичките и даже се сърди когато обличаме блузки.

# 287
Ние се обръщаме по корем, но с известна доза помощ, а иначе хваща с ръчичките, но все още не е много координиран!  Heart Eyes

# 288
Ние се обръщаме по корем, но с известна доза помощ, а иначе хваща с ръчичките, но все още не е много координиран!  Heart Eyes
Ама като стои по гръб и се обръща или като е настрани и започва?Беба само удря за сега висящите играчки,но като и сложа нещо в ръцете не иска да си играе с него и го пуска

# 289
Ами като е по гръб и не се сеща да се обърне, аз му давам ръчичка и тогава се сеща, тоест ръката ми е за опора, но не го дърпам...Всяко бебе е различно, няма какво да те притеснява!

# 290
Ние хващаме дрънкалки и биберона го вади и пха в устата.Дори си държи шишето с кърмата сам,когато е на кеф.Обръща се от корем на гръб от 2 мес.,но обратното още не.

# 291
Теа на 4 мес. тежеше 7кг. и 61см., яде по 210мл. АМ 4 пъти на ден, от скоро виждам, че не я засища, но педи не дава да увеличавам млякото и до като мога ще задържа така.
Гимнастика правим всяка сутрин, вече държи в ръчичките играчки и само ги пъха в устата.
Обръщането още не сме го усвоили, много ни тежи памперса  Laughing, а и любимата поза е лежане по гръб, правила го е два пъти от корем по гръб, мисля че по случайност.

@Животинче, много мила сцена си описала, представям си колко хубаво си се почувствала! Поздравления за малкия помощник на мама  Grinning

# 292
  • тук и там
Емо се е обръщал само веднъж и то по случайност.По корем не иска да стои-обяснявам  си го със счупените ключици при раждането-доста го пазихме първите месеци,и сега не е свикнал и му е странно.Иначе от към килограми си върви добре-не съм го теглила,но сигурно е станал вече към 7300-400кг,ще видим на следващата консултация.Яде по 210 мл.АМ-по четири пъти на ден.На инхалации сме със Вентолин,но вече не кашля-правя само по веднъж на ден,колкото да спазя частично предписанията на лекарката-да може да се изчистят напълно дробчетата.Играчки хваща,но не му задържат интереса за дълго време,за разлика от ръцете му.Хубава седмица на всички!

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 10:53 от Kaisia

# 293
  • София
Kaisia, дано скоро да приключвате с вентолина и да сте здрави.
Ева изкара мн. тежка, най-вече за мен, кашлица. Но я почнах още от началото с инхалации с физ. разтвор. Предполагам, че те помогнаха да не слезе към гърдите.

Тя моята уж се роди голяма - 3.850, пък на 3м беше 5700. Още няма 6кг (сега вече на е 3.5м), а почна много се да върти. Явно ще върви по-лекичка. Големите по-малки се родиха, пък бяха по 6.500 някъде на 3м.
Много хубаво си хваща играчките, но най-много си харесва пелените за лапане.

# 294
  • тук и там
Трудно ги правя тези инхалации,ама поне сме на приключване-то за да стои мирно и да не се върти,трябват хиляда фактора-да е нахранен,да е наспан,да е в настроение и т.н.Повечето бебета заспиват и приемат добре инхалациите,но Емо нещо не ги харесва.Екстра си е детето,v_spasova...дамите трябва да са по-фини,а и по-леките деца са май с по-голяма двигателна активност.Моята кака беше много подвижна като бебе,и доста по-лека от Емил..на него дупето му е голямо и му тежи май. Simple Smile

# 295
И аз да се отчета от последната консултация: на 3 мес 1 седм Габриела тежеше 6.300 кг (само на кърма) и ръст 61 см.  Не иска по никакъв повод да пие вода, чай или други течности, освен кърма. Мъча я с лъжичка, а тя се прави, че пие, а после оставя течността да й изтече от устата  Laughing
Иначе хваща играчки и ги разглежда. Най са й любими една топка и едно шумкащо листо, а играчките с крака (слонче, лъвче) ги дърпа яко и се опитва да се набира на тях  hahaha
Много мрази да седи по корем и затова го правим кратко. Не обича и да се търкаля, та не се и обръщала досега... Надявам се и това ще стане скоро.  Peace

# 296
  • София
Имам опит с големите - стискам и не давам да се мърда при инхалация. Не го правя, за да им е гадно, а за да им помогна.

На моя батко определено му тежеше дупето, той качваше по-бързо в началото. после като се размърда, след 6-тия месец, спря. Даже имаше месеци без промяна.
То аз не се сърдя на Ева - нека да върви по-слабичка, като кака и тате Simple Smile
Само от време на време се замислям дали суче добре щото през деня е дръпне, сукне, разреве се.  и от време на време леко  ми опва нервите. Нощем само суче спокойно.

# 297
Да се отчета и аз... Микаел на 4 месеца е 6,700 кг и 65 см. От 10 дни се обръща сам по коремче и му е много интересно, но като се измори се започва едно мрънкане. Надявам се скоро да се научи и наобратно. Играчки хваща, но не са му интересни колкото ръчичките. Simple Smile давам изцедена кърма, понеже е мързеливко и го мързи да цока... Една седмица стоя гладен от мързел и беше много кисел, докато разбера какъв е проблема.

# 298
през деня е дръпне, сукне, разреве се.  и от време на време леко  ми опва нервите. Нощем само суче спокойно.

Същият е и моят хубостник. На тази възраст откриват света и много лесно се разсейват и са раздразнителни.

Макс е над 7кила, ще видим в четвъртък точно колко, само на кърма.

Върти се вече във всички посоки, като светкавица, и се привлачва по пода като червей Simple Smile. Играчки дърпа и държи, маха си биберона, разглежда си го и даже се е случвало да си го сложи пак в устата. И на фона на всичката тази активност спря да заспива сам. Вечер го дебна кога е уморен и го люшкам и пак често реве от преумора докато заспи.

# 299
Привет и от нас с Боян Simple Smile
Ходихме на ортопед тази седмица, нещо бяхме забравили за този преглед и аз и педиатърката, та чак сега го посетихме. Но ми дойде тъкмо навреме, защото Боян от десетина дни се набира яко на коремни преси и иска да сяда. Питах дали не му е рано, но лекарят каза, че не е, щом той сам си иска. И от вчера вече го слагам по няколко пъти на ден за по 10тина минутки седнал, голям му е кеф.
И искам да ви похваля баткото днес какво направи, направо щях да се разплача от умиление   love001
Бях се хванала да правя питки за закуска, а на Боян му се спеше вече и мрънкаше в кошницата до мен. Помолих батко му просто да си играе пред него, за да го гледа и да се залисва. След 5 мин той вече му разиграваше сценка с бебешките играчки, след това го зави с пелена, изпя му "Аз съм Сънчо" и като погледнах - Боян заспал! Shocked Много мило ми стана.

Пожелавам ви приятна седмица!

Толкова сладко:) И моите големите се грижат за принцеската, това е най-голямата ми радост да ги видя как се смеят тримата заедно Hug

За съжаление моето мързелче още не се обръща, тя е мноооого голяма според мен към 8кг, даже се опитвам да й давам по-малко кърма на едното хранене защото е станала като тулумбичка Crazy Дали килцата й пречат не знам, но никога не е обичала да стои по корем, дори и когато беше в норма Laughing

Кайсийка стискам палци бързо да се оправите, много страшно ми звучи този Вентолин на това малко създанийце Sad

С пожелания да сте здрави всичкии да се радвате на пролетта!

Хубав ден и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт