Деца с ТЕЛК 2

• 125 758
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Privet na vsi4ki imam vaptos4e koga se prevejdat integracioonite 4e 2 meseca ne sam gi polu4avala?

# 76
I az da kaja 4e dadoh samo kopiq bez da davam originalite. Peace

# 77
Ние трябва другия месец на ТЕЛК да се явим за първи път. Да попитам за рентгеновата снимка трябва ли нова да правя или мога да представя такава от декември месец 2014. Еми не ми се иска пак да си облъчвам детето.

# 78

ane_lina интеграционните ги превеждат всеки месец към края.Ако 2 месеца си нямала превод значи трябва да има някакъв проблем и трябва да провериш .

# 79
Privet na vsi4ki imam vaptos4e koga se prevejdat integracioonite 4e 2 meseca ne sam gi polu4avala?

Интеграционните за месец ноември ги преведаха на 22.12.2014г. Сега до края на януари трябва да преведат за декември Peace

Ние трябва другия месец на ТЕЛК да се явим за първи път. Да попитам за рентгеновата снимка трябва ли нова да правя или мога да представя такава от декември месец 2014. Еми не ми се иска пак да си облъчвам детето.

Щом сте за пръв път би трябвало да си представиш документите които имаш до сега т.е. ренгеновата снимка от декември трябва да ти свърши работа. Peace

п.п.В писмото от ТЕЛК упоменато ли е да правиш нова снимка?

# 80
  :bouquet:blagodarqvi za otgovorite.

# 81

Щом сте за пръв път би трябвало да си представиш документите които имаш до сега т.е. ренгеновата снимка от декември трябва да ти свърши работа. Peace

п.п.В писмото от ТЕЛК упоменато ли е да правиш нова снимка?
[/quote]

Сега си го чета писмото искат ми - ПКК+СУЕ, епикризи от болнични заведения /ако е лежал/, рьо скопия и графия на бели дробове, функционално изследване на дишането / спирометрия/ и протокол от олек / каквото и а значи това/. Обаче не видях да има срок.

# 82

Сега си го чета писмото искат ми - ПКК+СУЕ, епикризи от болнични заведения /ако е лежал/, рьо скопия и графия на бели дробове, функционално изследване на дишането / спирометрия/ и протокол от олек / каквото и а значи това/. Обаче не видях да има срок.

Според това което си написала ти трябват всички документи който си събрала до сега- от болница ако сте лежали и непременно изследвания на кръв- но да са направени преди да отидете на ТЕЛК.
Занеси си писмото при личния лекар и той ще ти каже какъв е този протокол от олек. newsm78

# 83
  • София

dyndla изкарване на нов телк ще означава наново всичко да правиш .Не е ли по-добре да помислиш за тази възможност?

"Удостоверение за идентичност на имена се вади от съответната община или кметство. Всъщност, неговата цел е  чрез дадено от общината официален документ да се удостовери навсякъде, където е необходимо, че две различни имена на дадено лице са идентични за него в даден момент.
Задължително заявлението трябва да се подаде в общината, в която е постоянния адрес на съответния човек. Просто в нея се намират неговите данни от регистъра на населението. Там е личният регистрационен картон, който съдържа всички данни за име, в него се отразяват и всички настъпили изменение при настъпили промени в гражданското му състояние - следствие на брак, развод, смяна на име, припознаване и т.н.."

Благодаря за отговора малко със закъснение. Днес ходих на Макриополска и трябва др. седмица да ходя да си взема новото раешение на ТЕЛК с новите имена.  Въобще не е така, че на ново се изкарва всичко. Аз сменям само име на детенце нищо друго.

# 84
Здравейте момичета от доста време чета вашите коментари и мнения и съм склона да кажа , че някой от вас са по запознати със законите от тези който трябва да ги прилагат.Затова бих искала да ви попитам няколко въпроса относно ТЛК-а.Имам син на 6 години на който преди година откриха надбъбречна хиперплазия , което е вродено заболяване .Подадох документи за ТЛК , но не разбрах какво се полага на деца с вродени заболявания .Сигурна съм , че вие знаете и бихте ми пояснили .Благодаря ви предварително .

# 85
Сега и аз имам нужда от помощ. Днес децата минаха ТЕЛК. Дъщеря ми е на 14г. ( род. 2000г. ), а синът е на 11г. (род. 2003г. ). И двете деца са с вродено заболяване и до сега се движеха с едни и същи проценти и един и същи срок на ТЕЛК решението. Но днес дъщеря ми получи две години срок на ТЕЛК решението, а сина - три години. Попитах госпожата каква е причината да има такава промяна , но каза, че тъй решила комисията и не зависи от нея. Сега се чудя какво да правя, да обжалвам ли, или имаше нещо май за децата , когато навършат 16год.- възможно ли е това да е причината? Моля ви за помощ  Praynig

# 86
И аз с интерес ще следя за отговор .

# 87
Polia72, ако не греша, след 16годишна възраст, може да се подават документи за пенсия към пенсионното, стига % инвалидност да е над 72%.

# 88
Здравейте,дъщеря ми навърши 18г.,а ТЕЛК 50% ИМА ДО 2016Г.Знаете ли какъв е реда от тук нататък.От социалните ми казаха ,че за да не се прекрати плащането трябва да има минимум 1г. трудов стаж!?!?!?За данъчните облекчения за деца с увреждане има ли някаква информация и какъв е реда?Благодаря ви!

# 89
Ако посещава училище, може да ползва помощите до сега, по чл. 8, като представя за всеки срок или учебна година бележка от училището, до навършване на 20г. в социалните.
А получава ли стипендия от училище, по инвалидност.

Общи условия

Активация на акаунт