Деца с ТЕЛК 2

• 125 781
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние също имаме  ТЕЛК, за първи път и даже не са и споменали, че ще идват вкъщи да гледат. Викнаха ме и ме разпитваха от какво има нужда детето.

# 121
Ние също имаме  ТЕЛК, за първи път и даже не са и споменали, че ще идват вкъщи да гледат. Викнаха ме и ме разпитваха от какво има нужда детето.
В какъв смисъл от какво има нужда?

# 122
Прави се доклад във връзка с изготвянето на социалната оценка по ЗИХУ. Описва се дали детето може да се самообслужва, кой поддържа домакинството, с какъв транспорт се придвижва, пие ли редовно лекарства, ползва ли помощни средства, иска ли да ползва балнеолечение и др. подобни. Този доклад се предава в ОХУСУ, свиква се комисия и се отпускат интеграционните добавки. Абе, за 20 лв. големи разправии и бумаги. Whistling

# 123
  • София
В какъв смисъл от какво има нужда?

Dara88 - e описала за какво става въпрос. Само, че паричките са близо 30лв. И според мене щом се полагат трябва да си ги вземем. Въобще не е трудно ходиш един път в социалните и толкова.

# 124
Така е, почти 30 лв. са. Имах предвид, че и за нуждаещите се и за социалните пада едно размотаване, писане и пр., като че ли хиляда лева ще дадат. Има ЕР, отпуска му се, ама не, все трудно да е.

# 125
  • русе
Здравейте! Синът ми е на 10 и е с диагностициран рабдомиосарком от декември миналата година. Подадох документи в ТЕЛК Русе, и понеже е много трудно за прогнозиране кога ще сме си в града, се разбрахме да минем пред комисията в първия петък, в който сме в града. Лекуваме се в Пловдив, така че нямаше как да изчакам решението и купих винетка. Касовата бележка е на мое име, номера на колата също присъства, надявах се да мога да си взема парите. Но като прочетох в темата, че направо винетки дават, а не пари за закупуването им, се  замислих...  Как мислите виие за този случай?

# 126
Аз мисля да си подадеш молба за винетка, когато ви излезе решението и после да я продадеш с 5-10лв. по-евтино. Пак ще си възстановиш част от парите. Peace

# 127
Благодаря на всички за отговорите! Hug

# 128
Дами, да ви питам относно месечната помощ от 340 лв за деца с ТЕЛК - решение - сега, след като от 1.01.2015 МРЗ става 360лв, това обвързано ли е с тази помощ, или не (подобно на майчинството  Confused) ?

# 129
  • София, Люлин-8
Ами доколкото разбрах вчера на кръглата маса ще има някакво увеличение на помощите, ама точно в тоя момент нещо се бях разсяла и само разбрах, че ще има увеличение, ама от кога и колко неразбрах  Crazy

# 130
Дами, да ви питам относно месечната помощ от 340 лв за деца с ТЕЛК - решение - сега, след като от 1.01.2015 МРЗ става 360лв, това обвързано ли е с тази помощ, или не (подобно на майчинството  Confused) ?
Не е обвързано с МРЗ. Правителството решава колко да бъде помощта на децата с ТЕЛК.

# 131
Ами доколкото разбрах вчера на кръглата маса ще има някакво увеличение на помощите, ама точно в тоя момент нещо се бях разсяла и само разбрах, че ще има увеличение, ама от кога и колко неразбрах  Crazy
В се още е предложение, което не е разгледано и гласувано от парламента, а дали ще стане ще видим.

# 132
Благодаря ви  Hug Имам предположение какво ще решат умниците в парламента, щом зависи от тях, ама дано не се окажа права  Confused

# 133
При подаване на документите за ТЕЛК се носи какво?

# 134
Slance nosi se napravlenie ot li4niq lekar epikriza I akta na rajdane na deteto.Mislq 4e samo tova. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт