Деца с ТЕЛК 2

• 125 784
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ами според мен е от психолог, който е на щат в психиатрия  Rolling Eyes

А ако психиатър ви изготви епикриза, то той трябва да направи консулт и с психолог и съответно това да се отрази в епикризата.

# 646
Благодаря

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 15:38 от hrisuvalant

# 647
Получих неочаквано бързо писмо от ТЕЛК, пуснах го преди малко над седмица....Обаче ме озадачава следното нещо - искат ми етапна епикриза от психиатър - такава дадох за да входирам молбата, в нея е описан и интелекта на детето, и в същото време ми искат IQ тест от психолог Rolling Eyes Тоест, при различен специалист трябва да ходя да го направи ли, като на епикризата си пише, нещо не ми е ясно Rolling Eyes И друго, датата ни е 15.12 - след колко време излиза решението? Сигурно въпросът е задаван за милионен път, за което се извинявам.

# 648
И аз с въпрос.
Днес се явихме на Телк.Дъщеря ми е с Миоклонична астатична епилепсия и огнищен по вертекса .
Дадоха на дъщеря ми 75 % без ЧП .Дъщеря ми е на 2 год и 7 месеца .Няма да обжалвам .Дори не очаквах някакъв процент а и да не бяха дали пак нямаше да обжалвам .
Телк решението е със срок от 2 години.Като датата за двете години тече от 01.10.2015 .
А дата на инвалидизация е от 06.08.2015  Rolling Eyes какво означава това? Защо е с такава дата а не днешна дата? Едната епикриза ни е от юни а другата епикриза ни е от сепмтеври ?
Не съм запозната моля някой да ми обясни .

# 649
Това означава, че ще ти изплатат помощите от 240 лв. от август месец.
Защо е точно тази ДИ не мога да ти кажа.

# 650
Дявалски чаровна - нашата дата на инвалидизация беше датата на входиране на документите в ТЕЛК - предполагам и при вас ще е същата

Джулия-21 - решението ще ви го дадат веднага на 15,12, а на другите въпроси не мога да отговоря

# 651
Дявалски чаровна - нашата дата на инвалидизация беше датата на входиране на документите в ТЕЛК - предполагам и при вас ще е същата

Джулия-21 - решението ще ви го дадат веднага на 15,12, а на другите въпроси не мога да отговоря
Не подадох документите края на август месец...На 30 август .
И на мен  ми дадоха решението веднага.В което е описано всичко.
Направи ми впечатление просто различните дати .
И след две години телка ще изтече на дата 01.10 или на датата от която детето е инвалидизирано.Аз мисля ,че ще е на датата от която е валиден т.е 01.10.2017 и тогава съответно се подават нови .

# 652
Подавате документи за подновяване на ТЕЛК поне месец по-рано  Peace ТЕЛК-ът изтича от крайната дата. Нали имате изписан срок от - до.

# 653
Пише от 1.10 със срок 2 години.Т.е до 2017 октомври .

# 654
Здравейте,
Имам момченце с на 4м и 23 дни с еквинуварусна деформация на едното краче. Подадохме документи за ТЕЛК Юни,писмото ни дойде чак Октомври и на 16.10 се явихме на телк. Все още нямаме решение,но ни увериха,че поне 50%ще получи. От прочетеното до тук разбрах,че имаме право на следните привилегии ( моля поправете ме ако имам грешка):

1.независимо от дохода на семейството двойния размер на месечните помощи за отглеждане на дете (чл. 7, ал. 4 ЗСПД).  -70лв.

2. 240 лв. на месец за дете с Телк над 50% чл. 8 д - пак в социалните . Тези пари се изплащат от датата на инвалидизация

3.годишна винетка-молба се подава в социалните,колата трябва да е на името на един от родителите

4.след направена социална оценка и интеграционни добавки - макс до 50 лв.

5.данъчни облекчения от заплатата на един от родителите

Аз също съм с ТЕЛК 50% и в края на годината (може и ежемесечно) ми връщат част от данъчни удръжки.

Много се радвам,че я има тази темичка. Толкова сте информирани Simple Smile това е от неволя де,но много се радвам,че ви има... За съжаление в нашата държава за да получиш това,което ти се полага трябва едва ли не да имаш юридическо образование.

# 655
Скрит текст:
Здравейте,
Имам момченце с на 4м и 23 дни с еквинуварусна деформация на едното краче. Подадохме документи за ТЕЛК Юни,писмото ни дойде чак Октомври и на 16.10 се явихме на телк. Все още нямаме решение,но ни увериха,че поне 50%ще получи. От прочетеното до тук разбрах,че имаме право на следните привилегии ( моля поправете ме ако имам грешка):

1.независимо от дохода на семейството двойния размер на месечните помощи за отглеждане на дете (чл. 7, ал. 4 ЗСПД).  -70лв.

2. 240 лв. на месец за дете с Телк над 50% чл. 8 д - пак в социалните . Тези пари се изплащат от датата на инвалидизация

3.годишна винетка-молба се подава в социалните,колата трябва да е на името на един от родителите

Аз също съм с ТЕЛК 50% и в края на годината (може и ежемесечно) ми връщат част от данъчни удръжки.

Много се радвам,че я има тази темичка. Толкова сте информирани Simple Smile това е от неволя де,но много се радвам,че ви има... За съжаление в нашата държава за да получиш това,което ти се полага трябва едва ли не да имаш юридическо образование.

Нямам на идея и ние сме с телк и ще ми е интересно да разбера дали това се полага понеже не съм запозната .Не съм се интересувала и не съм информирала .
Каква е тази социална оценка? Какво представлява? Не ,че няма да попитам приятелка която работи в социалното но поне малко от малко да съм информирана .

# 656
здр на всички имам един въпрос 2011 г 01.06 2011 г. явихме се на ТЕЛК и ни дадоха 80% и трябваше да се явим 2013 обаче поради семеини пречини не можахме. сега решихме да да се явим и вапроса ми е тези 2 години ако вземем над 50% дали ще ми варнат паричките ? значи 1- ми епикриза е от 01.06. 2011г. а 2- ми е от 07. 07. 2015г ако знае някои моля да ми отговори благодаря предварително

# 657
Здравейте предстой ни телк за дете с асма въпроса ми е ако някои се е явявал наскоро във втора градска да пи пише  как преминава телка

# 658
Здравей маме има и оште няколко помощи за родените от майката деца под 2 г еднократи по 200 и по 100 лв питай в социалните те не винаги казват успех

# 659
Здравейте,

Да, всичко е така, както си писала, само двойните детски не са 70, а 100 лв - т.е. двойно на по-големият размер детски - тези, които получаван второто дете в семейството.
Поне сега е така, след НГ щяло да има промени но не разбрах дали само в начина на подаване на документите за тази добавка, или в размерът й. Ще разберем.
Успех и дано поне 50% ви дадат  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт