За мамите, които работят 24/7

• 14 838
  • 251
  •   1
Отговори
  • където ми харесва
Дам, темата е вечна и стара, колкото Лили Иванова.
Но, след прочит на това писмо, отново се замислих, колко недооценени са силите, които една жена хвърля, докато отглежда детето си. Как много често чува репликата "кво толко, ти нали не ходиш на работа".
Самото писмо е написано с доста чувство за хумор, но истината, която извира от него е достатъчен повод всеки мъж да го прочете и следващия път, когато се оплаче на жена си, че е изморен, да се замисли дали пък жена му не е по-изморена от него и дали и тя не заслужава уважение за грижите, които полага-за децата, за къщата, за храната.

http://iwoman.bg/grijovna/semejstvo/Gn%D0%B5vno-pismo-do-myzh%D0 … %B5to-450129.html

Скрит текст:
Когато ми завиждаш, моля те, имай предвид следното:

1. Докато си на работа, не трябва да следиш непрекъснато колегата си, за да не напъха в устата си кламер, да не пълзи по масата и да не рисува по тапетите.

2. Спокоен си, че колегата ти ще обядва, без да се налага да бършеш след него разлятата супа по пода. И не вярвам, че ще се опита да ти направи ПФФФ в лицето с пълната уста.

3. Ако решите заедно да излезете в обедната си почивка, то колегата ти ще се облече сам и няма да се налага да напъхваш неспирно мърдащите му пръсти в ръкавиците, непослушните му крака в ботушите, а въртящата се наляво-надясно глава – в шапката.

4. Ако излезете на улицата, едва ли колегата ти ще се пльосне в първата локва, защото нещо си го засегнал. Не вярвам и да се наложи да му переш дрехите след това.

5. Ако по стечение на обстоятелствата си отишъл до магазина с колегата си, той със сигурност няма да те врънка да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му, обещавайки, че ще си яде кашата и ще слуша. И няма да ти се наложи да измисляш 1 милион довода, за да избегнеш поредното купуване на безполезна играчка.

6. Ако колегата ти се умори, няма да е нужно да го носиш на ръце обратно до офиса, докато той хленчи и размахва ръце и крака във всички посоки.

7. На работа не ти се налага непрекъснато да правиш на колегата си забележки: '' Не си бъркай в носа!“, '' Не си трий ръцете в сакото!“, '' Не си смучи палеца!“. А дори и да прави всички тези неща, той си има майка, нека тя да се черви заради него!

Едва ли колегите ти плачат често и без видима причина. Дори да е така, не си длъжен да ги успокояваш.

9. В офиса не съществува явлението '' следобеден сън“. А ако го имаше, то ти сам би подремвал, вместо да приспиваш колегата си, люлеейки го на ръце, докато не се унесе в сладък сън.

10. Не трябва да разтребваш разхвърляните от колегата ти из целия офис химикалки и листове.

11. Твоят колега едва ли отговаря с НЕ на всяко твое предложение.

12. Не трябва да му напомняш да се изпишка. Но дори да се заплесне и изпусне, не се налага ти да му чистиш.

13. Никой не те кара, като си свършиш работата, да почистиш целия офис и да сготвиш обед и вечеря за всички.

14. И още: работата, това е мястото, от което можеш да си тръгнеш и да си отидеш ВКЪЩИ.

Излиза, че офисът много прилича на рай! Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи? Ако вземем предвид всичко, то жената с дете от 0 до 5 години работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, и то без право на отпуск! ПОНЯКОГА И БЕЗ ПАРИ !!!

Единственият, но много важен минус на работата е, че едва ли на колегата ти ще му хрумне да те прегърне през коленете, проникновено да те погледне в очите и нежно да ти каже: '' Ти си моята най-любима мама на света! “

Цвета В.

# 1
Не мисля, че ще го разберат, както и доста от жените, които са възпитани в това, че мъжът и жената трябва да си знаят мястото и че това е абсолютно нищо работа, равна на клатене на краката.

Скрит текст:
А аз искам да благодаря на човека до мен, че никога не допусна да бъда на работа 24/7.

# 2
Аз съм от тези, които не го разбират и го намират за инфантилно и абсолютно едностранчиво.
То, защото ходиш на работа, за да си клатиш краката и да ходиш на обяд и разходки с колегите  Crazy

# 3
  • където ми харесва
По принцип, за мен беше удоволствие, докато две години си гледах децата вкъщи.
Никога не съм мрънкала, защото обичам и да готвя, и да чистя, и да прекарвам времето си с децата си.
Благодарна съм и аз на моя мъж, че винаги, когато можеше ме е отменял с някое от задълженията по дома, без да натяква, че той е човекът, който ходи на работа и изкарва парите.
Но, много жени нямат този късмет, да имат разбиращи съпрузи, които се чувстват добре, помагайки на жените си.
За това и пуснах темата.

# 4
  • Tам през Атлантическия океан
Дам  Whistling някъде работата е точно 'убиване' на време , клатене на крака  Sunglasses От 8 работни часа примерно пълноценни са 5-6  Whistling

Дори да си е баш работа , здраво бачкане ( не по български) , грижата за деца и дом е по-натоварващо и отговорно  Wink

п.п. брЯх намерих време за форума  Laughing ти да видиш  Laughing
За много години момичета  Grinning живи , здрави  Grinning

# 5
Аз съм от тези, които не го разбират и го намират за инфантилно и абсолютно едностранчиво.
То, защото ходиш на работа, за да си клатиш краката и да ходиш на обяд и разходки с колегите  Crazy

Когато гледаш бебе за някоко години, ще го разбереш. Ти на работа можеш ли да идеш спокойно до тоалетната? Имаш ли почивки? Оптуск ползваш ли? 365/24/7 ли си на повикване?
Както казваше моя мъж - отивам да си почина на работа...

Да гледаш дете е приятна работа, но натрупването на липса на сън и др. подобни фактори, ако нямаш почивка те прави неадекватен, спиш и ходиш, просто изпушваш.
Има и леки за гледане деца, която спят непробудно, не боледуват и нямат никакви проблеми, но те са рядкост.
Не е случайно, че детегледачките имат сравнително високи заплати, въпреки че обикновено става дума за няколко часа на ден, не за 24/7. Сигурно, щото си клатят краката  Simple Smile

# 6
  • където ми харесва
Ей, Дессс, здравей   bouquet
Честит бебок Hug

# 7
Десс, сигурна съм, че има места, на които има клатене на крака, но едва ли през цялото време.
Както и да е.
Никой не може да ме убеди, че гледането на дете е буквално 24/7 - как тогава да обясним постоянното присъствие на майки, отглеждащи децата си вкъщи по форумите и 5 цифрени натрупани мнения?

# 8
  • където ми харесва
Десс, сигурна съм, че има места, на които има клатене на крака, но едва ли през цялото време.
Както и да е.
Никой не може да ме убеди, че гледането на дете е буквално 24/7 - как тогава да обясним постоянното присъствие на майки, отглеждащи децата си вкъщи по форумите и 5 цифрени натрупани мнения?
Да, децата ни понякога спят, и ние имаме нужда от малко разпускане.
Това, че четеш тук мнения на майки с малки деца, не означава, че между две мнения, не са успели да пуснат прахосмукачка, да приберат играчките, да направят супа и прочее.
Малкото бебе (новороденото) не е трудно за гледане. Но, проходило дете, което е хала си е точно 24/7.
Не казвам нищо лошо, Like_Smoke, но докато не ти дойде на главата, не знаеш какво е в действителност.

# 9
  • Tам през Атлантическия океан
Но, много жени нямат този късмет, да имат разбиращи съпрузи, които се чувстват добре, помагайки на жените си.

Моя разбира  Wink уви работата не му е от 8-17  Wink

Е , сега ще видим  Crazy
Преди се чудех на активността на МБ  Mr. Green
Без баби съм и с мъж работохолик  Grinning
Те ме те пиша , не знам дали ще съм много активна то ще се види  Laughing

# 10

Може и да не си зает 24/7, но не си и свободен, на повикване си. Не можеш да влезеш в банята, да легнеш във ваната и поне за 30 мин. да изключиш. Не можеш да кажеш - ще спя от 22 до 6 ч., не можеш даже да разчиташ, че няма да си счупи главата, докато за 1 мин. си в тоалетната. Всичко става буквално за секунди.

Работното време на мъжа няма абсолютно никакво значение. Може да се включва, когато не е на работа. И да се бори за такава, в която има време за децата си. Не става дума само за майката, за децата също е добре да растат с двама родители.

П.П. Писането на постове е за секунди, особено ако ползваш "нови отговори" и следиш няколко теми  Laughing пък и както казах, има кротки деца, има семейства с баби, както и такива с бащи, които участват активно, въпреки че работят. По света милиони майки работят, но вечер си гледат децата, не реват, че ще се скършат  Wink

# 11
Какво има да се разбира и оценява. Народът го е казал: " Не питай старило, питай патило". Никоя жена, която няма дете, не може да си представи за какво иде реч. И аз самата сега осъзнавам колко наивни и погрешни са били представите ми за отглеждане на бебе. Не очаквам браво или оценка. Ако отгледам и възпитам един стойностен човек, това ще ми е браво-то.

# 12
Като бебе буквално не можех да отида до тоалетната, почти не спеше, а като спеше, беше на гърда и сънят му беше много лек. Та това-когато детето спи, да пускам прахосмукачка или да спя и аз-беше невъзможно при мен.
Също-къпане на отворена врата, и то когато детето беше по-голямо , го слагах в столчето за хранене пред вратата на банята...И то не е къпане, а набързо обливане с вода..

И още много, много...

ММ по половин година е в чужбина, няма баби наоколо...та така..

Наистина, който не е гледал дете, няма реален поглед върху нещата Peace

# 13
Както и да е.

Like Smoke, за теб имам само един коментар по тази тема - "Почакай, почакай..." (а, и "Ситият на гладния не вярва"  Mr. Green)

# 14
Както и да е.

Like Smoke, за теб имам само един коментар по тази тема - "Почакай, почакай..." (а, и "Ситият на гладния не вярва"  Mr. Green)

Мдаа...точно.

Общи условия

Активация на акаунт