Интериорен стил по аматьорски - 29

• 69 762
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
По точка 4. - и в нашия хол е така. Лежанката откъм френския прозорец я поръчах с подлакътник с полягващ механизъм (на практика изобщо не го вдигаме), и по този начин гледката от френския прозорец не се крие. На мен това ми е любимото местенце вкъщи: отдясно тревичката от моравата с двора, пред мен в далечината телевизора...

по т. 1 - и у нас е така входната врата, останалите, вътрешни врати, са бели.

По т. 3 - тоалетната за гости на партерния етаж и коридорът пред нея са ми с гранитогрес, имитиращ дюшеме, а стените на тоалетната ми са с вертикални треви (пак гранитогрес, 2.70м х 1.00м плочи). На мен лично много ми харесва.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 13:09 от Sharky*

# 166
  • София
Мили дами нуждая се от няколко съвета и ще съм ви безкрайно благодарна,ако ми отделите малко от времето си и ме консултирате че съвсем се забатачих.
Та касае се за нещо,което е на шпакловка и замзка и бих искала да превърна в практичен и уютен дом без излишно разточителство .
1.Най-напред мисля да поръчам врати ,но понеже входна има в цвят златен дъб ,би ли следвало и другите да са в същия цвят или мога да си позволя нещо по-светло.
2.Спряла съм се на ламинат и в стаите и в коридорите и много ми е допаднал един модел с фаска
http://parketilazur.com/laminat-faska-2949-patya-vinoto-svetal-p-4670.html
,но се чудя дали би де съчетал и с какъв цвят на врати.
3.Много ми допаднаха плочки за в банята които представляваха имитация на дърво в два нюанса светъл и тъмен и имаше и подходящо пано и фризове. Отдавна не съм ''в час'' с модните тенденции и искам да се допитам дали не съм харесала някаква отживелица и да съм на път да допусна грешка с тези ''дървени ''плочки.
4. Изхождайки от факта колко удобно е да се пльоснеш вечер на дивана пред телевизора съм се спряла на наистина огромен ъгъл ,на който на широко и без притеснения могат да легнат едновременно двама възрастни(2.50/3 и малкометра)Проблемът е ,че едната му страна би се паднала пред прекрасен френски прозорец макар и на поне 50-60 см разстояние и донякъде би съсипала ефекта на френски прозорец.Та заслужава ли си да попрецакам гледката в името на удобството или да се насоча към не толкова пищен диван( може би обикновена тройка ,което определено ще е компромис с удобството )в името на красотата.
5.Най-лесно ще ми бъде да се спра на едноцветен бял латекс за на всякъде,но дали това би нарушило някакви правила и как ще стане идея си нямам  Embarassed.Стаите са много светли имного слънчеви с огромни френски прозорци.Та ако може посме да дам цвят с мебели без да създам някаква болница или нещо неприемливо.Не знам .Вие какво бихте ме посъветвали.
Предварително благодаря за отделеното време и за съветите!  bouquet

Бялото за стените си е класика. Златният дъб е топъл като цвят, а ламинатът, който си избрала е студен. Някои смесват топли със студени цветове, но далеч не винаги резултатът е добър, е , има и изключения, но зависи колко си смела. Относно ламинат в коридора, аз лично съм против. Ако е истинско дърво със специална обработка - прекрасно, но като се сетя за ламинатите по магазините и как след една зима са се раздули и са за изхвърляне  #Crazy #Crazy #Crazy
За френските прозорци си е престъпление да ги скриете с диван. Има достатъчно много модели, за да се намери някой, който хем да е удобен и за двама ви, хем да не скрива гледката.

# 167
Дами връщам се от посещение при един познат . Целият му под бе направен с шлайфан(полиран) бетон и седеше брутааааално добре с белите му стени ! какво мислите по този повод вие ?Аз съм малко на настроения и от ден до пладне ми хрумват поне по 5 идеи . ясно е че може би ще е "студен" пода , но не мисля че това ще е проблем за мен . По скоро ме притеснява чистенето му , понеже събира много прах - дали може да се мие с подочистачка ?
Archo, ето тук живиях една година и пода беше с шлайфан бетон. От тогава го харесвам и искам също хола ми да е такъв. Да студено е, но аз винаги ходя с чехли. Относно чистеното не е имало проблем, заради цвета не се вижда всеки боклук и косъм. Доста хора слагат гранитогрес - същата работа. Пускам линк да разгледаш и останалите стаи. Може ли инфо как е направил приятеля ти целия хол и колко излиза на квадрат?

http://bluewater.snimka.bg/architecture/apartament.771113.31307667

Nadya79, 60-70 cm са достатъчни все пак ще минаваш от там 2 пъти на ден. В момента между спалнята и скрина ми има 45 см и минавам нормално и чекемджетата си отварям нормално.
За следващата спалня също предвиждам 60-70 см.

# 168
Ето още един под с шлайфан бетон и бели стени

# 169
Значи някакъв гранитогрес в антрето  Thinking.Ок тогава обаче цветовете ще станат с един повече,а това изобщо не ми помага.Даже прави нещата още по-сложни за мен,защото определено разбирам от какво не разбирам и съчетаването на различни цветове е едно от тези неща.
Май имам нужда от жокер от типа  този, този +този цвят Praynig една две комбинации и по тях да натъкмявам нещата врати,ламинат, гранитогрес и лайсна за преход.
Според мен би било добре да е светъл пода(ламината) защото както казах е твърде слънчево,а прозорците са от стена до стена от под до таван.При това положение какъвто и ъгъл да вземем все ще е поне част пред прозорец.Та аз си мисля че ако ще е гарга да е рошава та или големия  ъгъл или обикновен не ъглов диван  newsm78 средно положение няма.Та кое според  вас е по-малкото зло?

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 13:20 от mamamari

# 170
gadamer, правилно си запомнила разпределението, просто засега нямаме диван и държим масата разпъната в средата на стаята, защото идват гости, а и ни е по-удобно. Скоро ще разместим по първоначалния план.  Wink

# 171
Ето още един под с шлайфан бетон и бели стени
Скрит текст:
Добреее, но вижте таванът какъв е! И на каква височина е! При нашите квадратури и височина на помещенията, подобен индустриален вид ще е, хм, като на свинче звънче Mr. Green
Преди години излезе теракота на мода, народът пощуря да си слага плочи на пода из цялата къща, затова сега някои тропат като коне на съседите си отдолу... Сега пък бетон Rolling Eyes
Аз съм си за старото дюшеме и паркет, особено за нашия климат, пък нека съм старомодна Crossing Arms

# 172

Archo, ето тук живиях една година и пода беше с шлайфан бетон. От тогава го харесвам и искам също хола ми да е такъв. Да студено е, но аз винаги ходя с чехли. Относно чистеното не е имало проблем, заради цвета не се вижда всеки боклук и косъм. Доста хора слагат гранитогрес - същата работа. Пускам линк да разгледаш и останалите стаи. Може ли инфо как е направил приятеля ти целия хол и колко излиза на квадрат?

http://bluewater.snimka.bg/architecture/apartament.771113.31307667

подовете му са епоксидно полирани но с матов лак тъй като не е успял да постигне идеално равна повърхност , а матовият лак позволява скриване на този недостатък . Най-странното е че пода му е антистатичен и не събира прах както си мислех по начало . епоксидната смола която е добавил по принцип се слага на настилки в аптеки и болници където се търси "чиста" настилка . Възможно е оцветяване в различни цветове (неговият е много светло сив) . Цената която сподели за м2 беше около 45 лв/м2 . Стените му са пак с полимерни панели които са закачени на конструкция на принципа на гипсокартона . Там обаче не помни колко му е излязла цената . Ще го помоля да снима тия дни докато не са пристигнали всички мебели , за да добиете представа . височината му е 3м светло и ефекта е доста добър - прилича си на industrial баш . При мен таваните са на 2.95 така че смятам че ще имам подобен ефект . както казва птица много е важно каква светла височина имаме . По принцип и аз съм за естествените настилки , но си падам малко мързел от към поддръжка на подовите настилки и не ми се занимава . за това търся и такива подове в които поддръжката е почти никаква

# 173
  • София
mamamari , най-малкото зло е ако има възможност какъвто искаш диван да е на друга стена, не на тази с френския прозорец. Ако сърце ти даде да го закриеш, то си могла да си купиш апартамент с обикновени прозорци.

# 174
blue water, в много впечатляващо жилище си живяла. Това кой град е?

# 175
  • София
mamamari , най-малкото зло е ако има възможност какъвто искаш диван да е на друга стена, не на тази с френския прозорец. Ако сърце ти даде да го закриеш, то си могла да си купиш апартамент с обикновени прозорци.
Зависи  колко на брой са френските прозорци. У нас са два в хола (до средата на единия се пада канапето), един в трапезарията и по един във всяка от 5те спални.

# 176
  • Русе, България
Вместо запис в новата тема, която вече е навъртяла толкова страници - поздравления! за всички хубави снимки, които сте показали!
Честит дом, съпружка, чудесно изглежда всичко при вас, наистина с нетърпение очаквах снимките ти и съм очарована!
Честити маси, Lady April, много успешна покупка и, независимо от историята с подлакътниците, резултатът е фантастичен!

Хареса ми брейнсторминга по повод сиво-жълтата спалня, с радост чета и всички други полезни коментари за МДФ врати, плотове и прочие.

Ето една находка от днес:

http://www.fantasticfrank.se/visa-bilder-hemnet.php?objekt=OBJ17365_1385343425

# 177
И аз съм ЗА запазване на гледката и френските прозорци.  Peace

# 178
Във всекидневната едната стена е прозорец.Големичък  и ако се сложи ъгъла,който харесвам ще закрие 2.50 от него на 40-50 см височина.Незакрити ще останат 3.70.
ММ е на мнение тройка диван,но му е все тая.Трудно ще е да се завърти на друга стена  този,който аз си мисля че съм харесала,защото има само една права стена ,тази пенпердикулярно на прозореца,а другата е някаква огромна дъга  ooooh!.Идеята е да пуснем имота под наем,но все пак ми се иска да се постараем да  им е удобно и уютно на хората.За това питам и за други гледни точки.Аз съм пристрастена към естествено дърво и етно мотиви и знам какво искам да ми е у дома ,но си давам сметка ,че съм чишит и това което харесва на мен от други хора се намира за меко казано неприемливо.По тази причина си давам сметка че имам крещяща нужда от консултация за нещо модерно но и уютно без да е прекалено разточително.
Много се притеснявам да не оплескам проблема със съчетанието на цветовете.Той ми е най труден за разрешаване.

# 179
1. Може останалите да са бели, особено ако дограмата е бяла ще стане чудесно.
2. С бели врати Simple Smile
3. Помоли Гадамер да ти даде линк към коридора и баняте си, за да погледнеш как стои въпросният гранитогрес.
4. Веднага взимам тройка диван и удобни кресла.
5. Бялото винаги стои добре.
П.П. Нищо му няма на ламината за коридор.

Общи условия

Активация на акаунт