Интериорен стил по аматьорски - 29

• 68 776
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако можех да върна времето назад и да избирам, бих си сложила външни ролетни щори с дистанционно (така да си спестя дупченето на стени/дограми), отвътре може и със и без органза перде. Аз нали си имам астматик вкъщи, та се оказа, че в такива случаи се препоръчва само външни щори и  никакви завеси вътре...

# 226
От опит с апартамент под наем да кажа,че за нас най-удачно се оказа да сложим вътрешни вертикални щори.От почти 10г. са и не са мръднали.Стария ни наемател имаше котка и тя беше драла по някои от ламелите,но ги сменихме безпроблемно.Пердета в онзи момент ми излизаха ужасно скъпо,защото жилището е с много прозорци.

Вратите се поставят задължително след поставени настилки.Даже е добре и размери да се вземат тогава.

# 227
Честит рожден ден на съпружка.

Аз имам въпрос. Ще си ремонтирам банята, сега е неин ред. Искам да сложа бели плочки на стените, с бели фуги, ноооо трудно ли се поддържат?

# 228
Моите външни щори са от тези дебелите алуминиевите с полиуретанова пяна в тях( подобни на врати за гараж).Проблема при тях е че имат две положения отворено и затворено.Има и едно с дупки,но нито влиза достатъчно светлина нито се проветрява .Абе за нищо не става и не го броя.И те са с дупка в дограмата за механизма обаче.
Тези щори стават за зимата и нощем евентуално като изолиране на студ или шум но са неудачни за регулиране на светлинния поток.Него го регулирам лятото с тенти зимата с ламелните щори.
Значи без перде няма да е голо ?А вътршните щори какъв тип?От вън не мисля че е редно да слагам нищо по фасадата ,за да не вляза в някакви закононарушения.

Честит рожден ден на съпружка.

Аз имам въпрос. Ще си ремонтирам банята, сега е неин ред. Искам да сложа бели плочки на стените, с бели фуги, ноооо трудно ли се поддържат?
У дома са така и даже са бели седефени.Личи всяка капка.Белите фуги ги минавам веднъж седмично с неразредена белина и са си бели с години,но си е играчка ако искаш да е хубаво като че ли е ново с години.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 10:33 от mamamari

# 229
  • София
То че ще е голо отвътре, голо ще е, по нашите стандарти...обаче ако не си знаеш отсега потенциалните наематели, как да знаеш, че няма да имат: 1) котка или 2) дете с алергия...аз нали дадох за пример нашите наематели немци: подредбата на мебелите и разпределението на спалните коренно не съвпаднаха с нашата логика.

# 230
Добре ,права си!Не го бях погледнала от този ъгъл.
Значи само вътрешни щори ,но какви? ooooh!
А а мебелите аз да им ги купя новички практични и съвременни ,пък те ако искат да ги разместват .НЕ съм безсъвестна и за това си давам толкова зор и досаждам и тук  та да е прилично и НЕ САМО според мен.
ММ отдавна да е решил проблема ръководен кое му е най-лесното кое го има веднага и няма да ходи пак да търси и да чака...така мъже
Аз вярвам ,че когато си човек и постъпваш човешки и съдбата ти се усмихва.

# 231

Вертикални щори.

# 232
Гледам ги но те не са ли от плат?Лесно ли ще е за поддръжка?Как се чисти?
Нямам опит с такива изобщо.

# 233
Гледам ги но те не а ли от плат?Лесно ли ще е за поддръжка?
Нямам опит с такива изобщо.
Минавам ги само с прахосмукачка,нашите са по-тъмни.Могат да се перат,но е играчка,може да се минават и с парочистачка.

# 234
  • София
Според големия ми син, ако наемателите са чужденци, повечето от тях си идват направо с мебелите и даже по-разумно било да не е обзаведено. В моя случай наемателите имаха лимит на размера на наема и предпочитаха да е обзаведено, но това не  е  норма, а по-скоро изключение (което ни облегчи). Вие имате ли си вече фирма, която да ви търси наематели? Мога да дам координати на л.с. на тази, която ни доведе на нас.

# 235
Само да не са французи. Twisted Evil

Колкото до окачените тавани ; ползват се за вграждане на осветление,като не е нужно да са кич на форми и нива.Аз предпочитам изчистени тавани,окачени имаме само в банята,защото  стените бяха много високи ,и за да вградим лунички .

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 11:05 от ДХ3

# 236
  • Майничка
... От край време хич не ги долюбвам тази  модерни окачени тавани .У дома нямам и няма да имам .Понеже не е за мен бих се прежалила за един такъв в банята в случай че има някаква основателни причина от практича гледна точка.
   Та въпросът ми е имат ли някакво друго предназначение освен естетическото или  да го зачерквам? ...

Имат, ако евентуално се монтира някакво осветление от типа лунички или "звездно небе" или ако просто се цели намаляване на височината на помещението. В родната ми къща, например, банята е 1,20м на 2м, обаче с 4,20 височина на стените, 2 външни стени и тесен и висок прозорец. Без окачен таван просто нямаше отопляне през зимата.

Аз бих сложила външни ролетни щори (ако фасадата позволява) + светли завеси със средна плътност, но с двоен корниз - ако искат, да си правят комбинации, да слагат вътрешни щори, органза, плътни завеси, каквото решат.

# 237
Окачени тавани всъщност се слагат само с някаква цел, си мисля аз. Нашите са такива, защото над нас няма плоча, а греди само. Чист гипсокартон, без форми, луни и др. небесни тела- освен ако не пипнеш и не почукаш, никак не се разбира, че не е "истински" таван. Вече е боядисан бяло и изглежда чудесно. Ако няма да правите форми или да вграждате осв. тела в него, не ти трябва  Peace

Съпружка, честит празник   bouquet Бъди здрава и щастлива  Hug

# 238
Престъпление би било да се пипа фасадата, но това с двойния корниз и да речем АКО намеря от щорите които показа ДХ3  но не от плат а нещо което позволява забърсване или само прахосмукачка.
Пак да питам за цвета може ли на всичкото бяло за което се разбрахме вече да е нещо не чак тъмно,но носещо на прах и замърсяване( сиво,кремаво....знам ли)?Ще стои ли добре?
Пък ако искат пердета да има къде да се окачват .Много ми допадна тази идея открадвам си я.
 Няма да си давам зор с ремонта, когато стане.Сама ще наемам майстори и ще поръчвам мебелите.
  Четох много за ''номерата'' в този сектор как понеже комисионните от отдаване под наем били смешни в сравнение с тези от покупкопродажби  и на практика няма никква заинтересованост и отговорност  и най-вече почтеност. Сериозно обмислям да публикувам частни обяви ,за да имам думата при избор на наемател ,защото според мен това си е доста лично и  да ползваме услугите на юрист за договора.
Не ме притеснява времето,не ми е решаваща и финансовата част.Ще търся спокойствие ,коректност,почтеност та ако ще и да седи празен не ме притеснява.Не исакм да си причинявам никакъв тормоз в последствие.
 Благодаря за съветите относно окачения таван .Отпада.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 11:49 от mamamari

# 239
Съпружка, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива в новия си дом, весело посрещане на новата маса   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт