С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 341
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Пухито, има специалности с такси по около 500 лв., така че остават около 2400. Ако това са нищо пари за теб, то тогава не виждам за какви разходи по бебето се притесняваш Wink

# 616
В аптеката видях на Икаров едно масло за бременни,пише след 4 месец,но забелязах ,че е с етерични масла,а знам че те са противопоказни за бременни ,та затова малко се обърках  Thinking
Elle ти такова ли ползваш?

# 617
  • Пловдив
Цитат
Пухито, има специалности с такси по около 500 лв., така че остават около 2400. Ако това са нищо пари за теб, то тогава не виждам за какви разходи по бебето се притесняваш Wink
Не са нищо пари  Laughing Laughing Laughing
Просто администрацията във ВУЗ, а и на други места ми е много отвратителна и за това казах, че предпочитам за тези пари да направя 2 консултации, а не да се занимавам с ВУЗ.
Притесненията ми не са за невъзможността да поема разходите за бебето, както казах аз мога да ги поема, но то няма ли да си има баща? Виж вече може да стигна до невъзможност, ако баща му ме саботира и пилее, това което аз събирам.
Тези дни сигурно ще водим тежки разговори, въпреки че след вчерашния телефонен разговор аз нямам какво да кажа повече.
Усещам разни неща в корема си, но пак не знам бебе ли е, газове ли са, присвиване ли е?

# 618
Elen4eto5, и аз усещам бебка  под пъпа, дори обичайно доста ниско долу  Simple Smile

# 619
Момичета понеже си нямам работа,а една мама каза,че гледа комплекти за изписване и аз реших също да си погледам  Rolling Eyes В първия сайт ми хареса това  Rolling Eyes
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpisvane-tigarche
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpi … -13-chasti-pandoo
В любимия ви розов цвят  Laughing Аз харесвам всички цветове така,че нямам проблем с него  Wink

# 620
Милейди, този вторият ми се вижда, че е зимен - говори се за някакъв плюш със силиконова вата, не мисля, че е подходящ за юни. Първият мисля, че е ок, но има излишни според мен неща - лигавника, разни чорапи ли бяха, търлъчки ли, лентата за главата върху шапката ли да се слага, а и на новородено едва ли е удачно, възглавницата също е абсолютно излишна. Аз затова не съм фен на такива комплекти, а си избирам отделни неща и си ги съчетавам както ми харесва.

Днес съм особено активна, нетипично за мен Laughing

# 621
  • София
Момичета понеже си нямам работа,а една мама каза,че гледа комплекти за изписване и аз реших също да си погледам  Rolling Eyes В първия сайт ми хареса това  Rolling Eyes
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpisvane-tigarche
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpi … -13-chasti-pandoo
В любимия ви розов цвят  Laughing Аз харесвам всички цветове така,че нямам проблем с него  Wink

Много скъпи бре  Shocked
Иначе пия това http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Prenatal-DHA-500-mg-90-Soft … ;sr=null&ic=5 , показах го преди няколко страници  Peace

# 622
Привет и от мен по новите теми! Hug Ще коментирам в скрит текс, че стана мнооого дълго!  Mr. Green
Скрит текст:
Пак ще подчертая темите, които коментирам, за да не се налага всеки да чете дългия ми пост, ако не го интересува едно или друго.  Wink
Първо да ви се похваля, че и моето бебе започна да рита повечко.  Heart Eyes Второ да споделя учудвенето си - вчера говорих с една приятелка за контракциите и тя каза, че според нейната лекарка от 20та седмица е нормално да има контракции, защото иначе матката нямало как да се разтегне, все пак била мускул. Важното било да се изразяват само във втвърдяване на корема без болки. Когато имало и болки, тогава трябва консултация с лекар. Това в по-ранните месеци, в които сме ние. От 6ти-7ми матката пък започвала да тренира за раждането и тогава може да има Бракстън Хикс, които само подготвят матката за работата й по време на раждането, но не влияят върху състоянието на шийката. Честно казано тези неща леко ме успокоиха, защото аз си имам корем, който се втвърдява. А, забравих и още нещо - до 3 контракции на половин час било ок, ако са повече - бързо при лекаря.  Peace
За тсх ми се иска също да се намеся в разговора. Общоприето е мнението, че трябва да се подържа ниско тсх по време на бременност и гледам лекарите масово изписват л-тироксин. Дори вилнеят теориите, че с тсх над 2 не може да се забременее, което си е абсолютен мит. Първо искам да кажа, че в повечето западни страни изследването на тсх спада към изследванията, които се препоръчват да бъдат направени при установяване на бременност. Но това не е с цел то да се смъква на 1, а за да бъде установен евентуален проблем. От там нататък вече се преценява какво да се прави. Принципно при жени, забременели инвитро или с автоимунни заболявания (Хашимото) тсх е добре да се напасне още преди бременността, но дори това да не се е случило, при тях гледат да държат тсх под 2 по време на бременност, за да не изиграе лоша шега. Обаче при жени с напълно здрава щитовидна жлеза - ехографски здрава, без наличие на антитела (тат и мат) и с нормални нива на фт4 най-вече и фт3 в норма, дори тсх да е по-високо в началото (но в референтни стойности до 4) на бременността, то се проследява развитието му. Повишаването му се дължи обикновенно на покачването на стойностите на HCG и поради това жлезата в началото е стресирана и трябва да се напасне на новата ситуация. В този случай тсх се контролира в 11-12та седмица и обикновенно е влезло в норма. Най-често спада под 2, но при една здрава жлеза се допускат и гранични стойности от тсх до 3. Пак повтарям - това е в случай, че жлезата е здрава и всички други показатели са добри. Най-важен е фт4, защото той показва директните нива на хормона и ако е над средата, то тсх ще спадне само, когато жлезата се напасне към новата ситуация. Иначе подкрепям мнението, че ако има щитовидни проблеми в семейството, вероятността да се появят и при нас е голяма, но не е задължително. Ето, майка ми е с Хашимото, а аз съм с напълно здрава жлеза. Така че всяко правило си има изключения и няма смисъл да се шашкаме от всяка вероятност, че може да имаме нещо. Иначе сърцебиенето може и да е симптом от щз, но може и да се дължи на съвсем други неща.  Wink
За покупките и аз не се притеснявам. Също така мисля, че не всичко от нещата, които пише из нета са необходими! На бебето му трябват храна, дрешки, памперси, козметика легло, количка и ваничка. Всичко друго са изобретения, които струват много пари и аз лично мисля да ги купувам в крак, когато бебето се роди, защото едва ли ще ми трябва всичко, което намирам в разни километрични списъци.  Peace Иначе вече се отпускам да купувам по някоя дрешка, която харесам.  Blush
Високото желязо не бих го подминавала с лека ръка, защото ако има таласемия, тя може да се предаде на бебето. Обаче изследванията се правят, когато поне 20-30 дни не е пито желязо, иначе може да има фалшив резултат. Също така бих направила консултация с хематолог. Желязонедоимъчната анемия няма нищо общо с таласемията. При желязонедоимъчна анемия се провежда лечение със желязо, а най-добре в комбинация с витамин Ц, фолиева киселина и витамини от групата Б за по-добро усвояване и по-бързо подобряване на показателите. Също така се избягват кофеин и млечни, които пречат на усвояването му. При таласемията желязото обикновенно е противопоказно, в някои случаи може дори да се отлага в органите, което би било опасно. За това при анемия - винаги изследвания и консултация с хематолог, а не лечение на своя глава! Peace Казвам го като човек с опит, който цял живот се бори с анемия. В комбинираните витамини има толкова малко желязо, че е абсурдно само с тях да се вдигне желязото, освен това теорията да се пият комбинирани витамини, съдържащи желязо, се отхвърля в последно време и е най-добре да са без него.  Wink
Относно генетичните изследвания - невъзможно е при тях да се сбърка пола. Или лекарят на фм е объркал пола, или изследванията може да са разменени. Аз лично бих направила още една консултация с лекар-специалист по ФМ за мое спокойствие. Но това си е мое мнение! Peace
За венците - не е нормално да кървят и да се подуват, зъболекарите го разправят, ама това също е мит. На мен ми прокървиха в началото и зъболекарят ми веднага ми каза да взема интрадентална четка, паста лакулут червена и една паста от ДМ със смрадлика - българско производство. За 2 дни всичко се оправи и от тога нямам проблеми. Лошото е, че ако се задълбочат проблемите, положението с венците може да стане много зле, да не говорим, че това се дължи на бактерии, които в най-лошия случай могат да предизвикат и по-лоши контракции. А освен това бактериите променят слюнката и съответно зъбите стават по-лабилни за кариес. Така че, мацки, гледайте си устната хигиена, за да не страдате! Laughing
Флуорид не бих пила, освен ако лекар не настоява. Витамин Д, калций и магнезий са много по-ефективни за костите на бебето и майката.  Peace
Комплект за изписване не мисля да купувам. При положение, че ще имам предостатъчно дрешки не виждам защо да не си ползвам тях, ами да давам излишни пари за същите дрехи, само защото било комплект за изписване.  Crazy
И аз гледам да не купувам само сини дрешки, въпреки че за най-малките бебета това е основния момчешки цвят. Все пак се намират и сиви, и оранжеви, и червени, и зелени, така че гледам да разнообразявам гамата, макар че от купеното до тук синьото във всичките му тоналности преобладава. Добре, че харесвам този цвят, иначе не знам, ако човек не харесва синьо какъв избор би имал... Laughing
Витамини не пия и не виждам необходимост, тъй като се храня сравнително здравословно. Peace Има някои суплементи, които могат да се пият по отделно и според нуждите - те ми се струват по-смислени, защото са много по0силно дозирани и биха имали ефект при нужда. Иначе комбинираните са в толкова малки дози, че едва ли допринасят особено за здравето на майката и бебето. Е, ако жената повръща много или не се храни балансирано, това вече е друга работа.
И аз съм с по-дълъг цикъл. За сега ме водят по термин според последната мц. Казаха ми, че има вероятност да пренося и тогава може да се поизчака и да се следи, щом съм с дълъг цикъл и по-късна овулация. Мен това не ме притеснява изобщо като се има предвид, че имам контракции и твърд корем още от сега, по-скоро се притеснявам дали ще устискам до края.  Peace
Отеклите крака не са хубаво нещо, трябва да се проследи дали има белтък в урината и кръвното дали е в норми. Ако има отклонения - доки е на среща.  Wink
Пухи, ситуацията определено е изнервяща, обаче до сега е било така и за напред ще е така. Но ти това си го знаеш, иначе нямаше нямаше да коментираш проблема. Хубаво да е има обща каса, но когато не се получава не е наложително и едва ли това е ключа към силната любов!  Peace Все пак не сте се събрали, за да пестите заедно. Приеми, че е такъв и спри да се натоварваш. Концентрирай се върху това, че ти и бебето сте добре и се успокой, защото аз от нерви, свързани с хора извън семейството, си докарах контракциите и сега се самообвинявам всеки път защо обръщам внимание на хората, които ме дразнят, а не мисля за мен и бебето и не заобикалям такива хора. Обичате се с мъжа ти, взели сте решение, че искате дете, ти си обмислила, че това е човека, така че сега не оставяй на хормоните да ти причиняват мъка! Hug Ще го усетиш бебето, спокойно! И аз в началото не знаех дали е то или черва примерно, но после разбираш, че е то, защото започва да рита по няколко пъти един след друг и става ясно, че червото ти не къркори по 3 пъти на едно място.  Laughing В областта на яйчниците - ниско в ляво и дясно се разпъват връзките на матката и боли по някога. Матката по време на бременност обикновенно леко се накланя на дясно и за това има по-силна болка в дясно. А за крампите се пие магнезии.
milady M, не се притеснявай, ще го усетиш. Моето бебе не риташе и сега като съм в движение си кротува. Но вечер като легна да спя ритка, както и мъжът ми като се прибере от работа и то го чуе. Всичко е много относително, а и до 24та седмица може да не се усети. Зависи къде е плацентата, колко дебела е коремната стена, колко активно е бебето, как е разположено. Ще го усетиш скоро, сигурна съм! Wink
Еленчето, около 20та седмица матката трябва да е около пъпа, моята е доста над него и гиньо каза, че не е типично това, ама пък от друга страна тя нали се разтяга, разтяга и после спира, а само бебо расте, така че щом всичко е наред не съм се задълбавала да питам защо е така.  Laughing
Ел, забравих да ти отговоря май. Всякакви сурови меса и риби, колбаси и тем подобни животиски храни, както и меко, и мухнлясало сирене са забранени по време на временност. Така че ако не ти е трудно, опитай домашните колбаси да ги спреш до юни. А за токсоплазмозата - иди и пусни вместо да се терзаеш, защото може да се окаже, че си имаш имунитет и само ще си притеснявала напразно.  Wink

Извинявам се, че не пиша поименно, но имам време да влизам 1-2 пъти дневно и не мога да запомня кой какво е написал на последните 10 страници, да не говорим, че този пост го пиша 3 часа.  Rolling Eyes Надявам се да не се сърдят останалите! Hug

hahaha Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.

# 623
В аптеката видях на Икаров едно масло за бременни,пише след 4 месец,но забелязах ,че е с етерични масла,а знам че те са противопоказни за бременни ,та затова малко се обърках  Thinking
Elle ти такова ли ползваш?
Да, същото е, те имат само 1 масло за стрии. Със сигурност става за бременни /след 4-я месец/ - пише си го на упътването. Съдържа масла от гроздови семена , пшеничен зародиш и кокос; етерични масла:розово, пачули, бергамотово и петигрен. Ако искаш ги провери, аз не съм го правила. Виж на стимуланта за коса, който е на същата фирма пише, че не е подходящ за бременни, явно си зависи от маслата.

# 624
  • София
Някой попита къде усещам бебо - аз го усещам под пъпа. Не знам дали матката е над пъпа вече. Peace

# 625
И моето го усещам под пъпа.
Комплектите за изписване за мен са излишни. Да не говорим, че не харесвам много бебешки дрехи. Разтапям се при вида на малък бебок облечен като пич/мадама. Обмислям бебка /ако е бебка/ да я изшишем с пола туту, ама има време  Mr. Green.
Jana Ina, прочетох с интерес поста ти, както винаги беше много полезен и успокояващ, особено частта за контракциите Simple Smile.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 17:40 от Ellle

# 626
hahaha Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.
Joy Joy Joy Определено и на мен поста ти ми хареса  Wink Аз обичам дълги постове,защото има какво да чета и така ми минава по-бързо времето на работа  Grinning
За комплектите не съм много наясно,защото ми е първо бебче и затова ще е малко така в началото  Rolling Eyes
Момичета вижте какво креватче видях  newsm78 Не бях виждала такова до сега  Thinking
http://www.pakostnik.com/bg/bebeshko-leglo-kosharka-babybay
Струва ми се интересно,ама няма как да го допра до леглото от моята страна,че там имам гардероб  newsm78

# 627
Jana Ina и мен поста ти ми хареса и впечатли.
А бебо го усещам около и малко под пъпа. Със сигурност е бебето, защото го чувствам като пърхане и определено различно от газовете.

# 628
Ел, радвам се, че не е било отегчаващо за човек, който се е престрашил да ме прочете.  Laughing
Мила, аз такова легло обмислям да купим, защото ми се иска бебето да е до мен, а не да ставам и да се разхождам из апартамента.  Peace Пък и се надявам като е до мен да мрънка по-малко.  Mr. Green

Аз бебето го усещам до пъпа от двете страни, но едната му е по-любима. И под него го усещам - точно под пъпа. Но моето бебе се върти явно като пумпал. Странно как нищо не усещах и изведнъж започна да рита така активно.  Wink

# 629
Аз понеже повдигнах темата да си кажа. Комплект за изписване и се ще по скоро да си направя по мой вкус, а не тези готовите. Мн бързо израстват мъничетата първия месец и бързо им умаляват нещата. Аз долни дрешки имам от баткото ще ползвам. Обмислям да закупя някакво гащеризонче към което да взема комплект шапка и ръкавичаки и най-вече това което ми трябва е лятна пеленка. Всичко мисля да е отделно но да си го съчетая така че да ми върши работа. Гащеризона няма да е от най-малките и определено ще му е голям първите дни, но пък после ще си го поноси поне месец.

Моя ден някой попита как е организиран ами....предимно хоризонтално Simple Smile Ставам до тоалетна, душ или да си взема нещо за хапване и пак на дивана.  Домакинската ми работа се състои в това да слагам чиниите в миялната. Понякога подготвям дрехите, които са за пране, в смисъл сортирам ги и после ММ ги пуска.  Веднъж в седмицата гледам и да излизам за кратко. Утре например трябва да ида до офиса, за да си получа заплатата за декември, това ще ми е седмичната разходка, около час предвиждам за това и после пак ще полегна. Събота и неделя също помагам на ММ да подготвяме за ремонта, предимно сортирам разни неща /седнала/ и казвам кое къде да се слага. Няколко пъти ходих и на концерти, представления и т.н но това е рядко 2 пъти в месеца. Иначе аз си работя и от вкъщи, надявам се и след като родя да имам възможност, понеже не съм осигурявана на реална заплата и ще ми е ниско майчинството, а така поне няма да ми падне драстично дохода. Та така повечето време почивам, и се моля да не стигам до етапа на миналата ми бременност когато изобщо не ставах, само до 00.

Общи условия

Активация на акаунт