С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 357
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Момичета понеже си нямам работа,а една мама каза,че гледа комплекти за изписване и аз реших също да си погледам  Rolling Eyes В първия сайт ми хареса това  Rolling Eyes
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpisvane-tigarche
http://moebebe.com/drehi/komplekti-za-izpisvane/komplekt-za-izpi … -13-chasti-pandoo
В любимия ви розов цвят  Laughing Аз харесвам всички цветове така,че нямам проблем с него  Wink

На мен изобщо не ми харесват. Толкова еднотипни, правени без никаква умисъл и вкус ooooh!.
Тоалетът на дъщеря ми от изписването беше бяло боди с д. ръкав, бяла блузка на различни нюанси на червеното сърца с д. ръкав, червен сукман и бял чорапогащник с червени пръстчета и петички Heart Eyes, бяла шапка. Всичко без шапката и одеалото беше на TU и акушерката беше впечатлена от избора на тоалет на нашата малка дама Heart Eyes. С това ще процедирам по същия начин, но категорично няма да е с ританки Sick.

# 631
  • София
Аз също си мисля за вариант с рокличка за изписването, но не знам дали изобщо има толкова малки размери  newsm78

# 632
  • на пясъка при черупките от миди
Вие предварително смятате ти ли да купувате нещо? Аз мисля да чакам последния момент  Blush, засега само снимки гледам и си правя списък, ама не смея да пазарувам, каквото и да е било.

# 633
здравейте мамчета!днес се надявам вече да мога да си публикувам поста,понеже вчера сайта не ми отваряше  ooooh!
Пухито  и според мен трябва наистина да си поговорите сериозно.всеки от вас двамата има разходи един кафета и цигари друг прегледи и лекарства ,седнете и си поговорете нормално.мисля че много се стресираш по-край проблемите си.малко трябва да се стегнеш и да го караш по спокойно.разбирам те че всичко е на твой гръб,но спокойствието е най-важното.в нас по-принцип аз съм най-пестеливата и при мен седят парите.ММ ми е казал да ги крия "че не си вярвал че няма да ги изхарчи",не че не знае къде мога да скрия  Whistling всички аз,ММ и свекъра правим усилия да пестим.примерно свекъра ми пушеше кутия цигари на ден от 5 лв.,но си намери машинка,купи филтри и тютюн и сега си прави всяка вечер.наистина много пари се спестиха,откакто започна да си ги прави.всеки е направил някакъв компромис спрямо себе си,за да имаме.не че пак не излизат"дупки" от време на време,ама се стремим да се справяме с бюджета Simple Smile
Милейди за усещането на бебето може и да не ги разбираш че са точно движенията му.аз първо начално си мислех,че са газове,но когато се започна с галенията "отвътре "тогава се усетих.
за креватчето дето си дала линк-аз не бих си взела такова,колкото и удобно да изглежда.понеже е отворено креватчето от тази страна където майката спи,все някои ден майка ще получи я среднощен ритник-я някое лакътче.според мен това му е отрицателното.аз предпочитам креватчето да е в стаята,която спим до стената близо до мен.е разбира се пак ще се става да се види бебето.
за оттичането на краката-не е ли още рано  newsm78 вдигайте краката когато седите някъде и не се къпете  с много гореща вода.и въпреки че ви оттичат краката не спирайте да пиете вода,колкото пиете по -принцип.също яжте плодове и зеленчуци.не яжте много солени храни.правете си масажи на ходилата всеки ден и ги мажете с крем .това съм чела за оттоците по краката.
за комплектите за изписване-мисля и аз като Беба28 да си направя по-мой си вкус  Wink

# 634
milady M голяма закусчица си му спретнала  Joy Ама на бебо явно му се е ядяло . Ще го усетиш бебо няма къде да се измъкнеш , ти да не си с предна плацента ?  Иначе и у нас ММ носи парите откакто съм си в БГ решихме да не работя той си има бизнес , аз се занимавам с покупки и къщата и кафетата да не запустеят  Joy Аз си имам и пари от преди , но всичко си ни е общо както казах без значение е от къде се взимат .
poohito за усещането на бебето и аз се чудих доста време усещам ли го или не но сега вече силно го усещам , щом си започнала да се чудиш още малко и наистина ще дойде момента в който няма как да го сбъркаш , че е то Simple Smile Иначе чувството не мога да го опиша нито като пеперуди , нито като нищо описано в интернет . В началото може би по-скоро като газове , после вече си знаеш , че е то когато по-силно започне да се усеща.
Eudaimonia мойто кръвно пък е започнало да се качва от 90/60 мин. седмица ми беше 110/60 а днес 105/60 , но док каза , че било нормално малко да се вдигне , дано се задържи така и да не се вдига повече .А и някъде четох , че е опасно ако долната граница започне да се покачва . Ниското кръвно не е толкова опасно в горещините е доста неприятно да си с ниско кръвно и трябва пак да се пие доста вода .
За крампите май при всеки е различно , но съм имала приятелка със зверски болки не знам от какво се получават може би от кг-мите .За сега нямам такива оплаквания , случвало ми се е преди 1-2 пъти , но го отдавах на фитнеса не знам защо иначе ми се е случвало да се събудя и да ми се иска да пищя, но само 2 пъти доколкото си спомням и то преди 2 години някъде .
elle  Joy паднах от смях с този тест
elen4eto5 ритниците ги усещам различно , от няколко дена усещам по скоро ръчичките ниско долу , знам че са те защото предния път видях как е бебето . Крачетата почти не ме ритата сега , а мин. седмица беше обратното усещах ритничета около пъпа .Но рядко усещам за 1 ден на различни места .
Арлина най-добре почивай максимално ММ не го мисли той ще се справи , така усеща приноса за новия човек вече се грижи за него като се грижи за теб Simple Smile Нищо няма да му стане на ММ 2-3 седмици ако вземе нещо за вечеря , а за чистенето аз бих го оставила за когато съм сигурна , че всичко е наред . Ще ми е по-добре с мръсна къща и здраво бебче , отколкото чиста къща и не дай си боже нещо да се случи заради едното чистене .
Jana Ina моя док ми каза ако имам 4 на ден да му звънна за магнезий , а ако има 3 контракций на половин час сигурно и аз ще изперкам и той в болница ще ме вкара струват ми се твърде много 3 на половин час  newsm78 За  сърцебиенето съм съгласна , че от много неща може да е както казах и по-назад имала съм и преди от стрес и не доспиване на нервна почва.
Сините дрешки и при мен преобладават за сега съм купила само една която няма син цвят .
За отвореното креватче мисля , че си имаше опция да си е и затворено , но не съм сигурна , но на мен лично не ми допада .
http://www.ebay.co.uk/itm/Cot-wih-drawer-dark-brown-cream-coconu … sh=item27d18952b9
това креватче ми харесва заедно със шкафа за повиване :
http://www.ebay.co.uk/itm/Chest-of-drawers-baby-changing-table-u … sh=item27de06e57e
За комплектите за изписване не съм решила , но сигурно ще взема , ние ще си имаме момченце и не знам дали ще бъде подходящо новородено да го облека с дънки иначе с кеф бих го направила , но тук само някоя по-опитна мама може да каже , иначе ако чакахме момиченце със сигурност бих заложила на рокличка не на ританки и тем подобни , нещо подобно например  :
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%937773217/% … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 635
Теди88 не е нужно дънки да слагаш можеш да вземеш гащеризонче например към нещата за изписване.иначе ми харесват креватчето и шкафчето за повиване  newsm10

# 636
Пхххх, нямате изчитане, бе ей!!
Бебчето и аз го усещам под пъпа и повече вдясно - както някоя друга мама каза-вероятно ръчичките
Комплект за изписването - считам, че няма да ми е нужен. И аз бих предпочела за тази сума да си накупя други и по-разнообразни нещица.
poohito Не се тревожи, нали затова сме тук - да се радваме и утешаваме взаимно.
При нас пък бюджетът се  върти в ръцете на ММ. Той е по-пестелив, аз съм прохосницата. А и това, че нямам собствени доходи  Embarassed Embarassedсъщо налага подобно развитие на ситуацията. Когато нещо ми хареса или имаме нужда от нещо - водя преговори с него. Обикновено се съгласява, но понякога недоволства, докато не се окажа права, че сме имали нужда точно от това. Laughing Laughing Заедно сме от 10-тина години, но чак сега ще правим крачката да живеем заедно. Мисля си, че ще се справим.  Praynig Praynig Peace
    Искам да ви се похваля, че днес ни смениха дограмата в няколко стаи, което си е първата и основна стъпка към приключването на ремонта ни. Много съм щастлива, защото ММ ще ми смени и 1 прозорец, за който драпах 2 седмици. Laughing Laughing Laughing Всичко беше с главата надолу 2 седмици, та сега поне потръгнаха нещата Wink Wink И цялата мръсотия и прахоляк, който се носи по етажа не ме натъжава въобще! Хормоните ще ни съсипят  Crazy Crazy Crazy Учудващо спокойствие и радост кипи в мен! АА също си бях "изгубила" ключовете 3 дни, но снощи ги открих в чантата Laughing Laughing Днес няколко малки радости, но повдигат настроението!
В този ред на мисли - да сте се забелязали да сте по-разсеяни от обикновено? newsm78
 Да споделя и  негодувание, заради едното предложение за име на новата тема "Вече знае всяка мама дали през ЮНИ ще се радва на юнак или мадама!".  Просто не всички мами си знаем цвета на щъркелчетата.  Wink Wink Толкова сме нетърпеливи! Когато всеки ден някоя от вас каже, че вече си знае цвета на вързопчето, и ме облива неистово желание следващата ми ЖК да идва по-бързо. Но аз пак си имам съмнение, че ще се е скрило, надупило и няма да ни се покаже! Какъвто ми бил късметът! Това си беше шеговито вмятане - и все пак предложенията на Eudaimonia са много добри и оригинални!Ще помисля - може и аз де се включа с предложение   Wink

# 637
Mimko и аз чакам с нетърпение прахоляка да се вдигне в къщи и да почваме с ремонтите ,колкото по-рано по-добре. Разсеяна съм много, забравям много и започнах да се лепя бележки по хладилника, защото него го виждам най-често  Joy . Мин седмица правих яйца по панагюрси  и като ри разбърках млякото го изсипах в/у гранулите в кучешката купичка които чакаха на плота да ги занеса  Joy ММ много се смя . После си пях оставила телефона в хладилника  Grinning , но за малко , бързо се усет Grinningих , че не му е там мястото .
Заглавията са много хубави . Мен хич ме няма с римите , вярно е , че не всички си знаят пола , но ако питаш мен то и тези които си го знаем не е 100% гаранция , моя док каза -Абе момче е ама като се роди ще съм 100%  сигурен  Grinning
И да се похваля , че вече съм в 6ти месец Simple Smile

# 638
  • Пловдив
Разговори почти не сме водили, защото както казах, аз каквото имах го казах. Сърдита съм - да. Той ми се мазни, за да не се сърдя. Едва ли ще се сърдя още много, защото нямам нервите за това, а и лошото ми качество (може би, заради зодията - Овен) е, че не съм злопаметна. Минава ми за 3-4 дни. Другата седмица пак съм сама с любимците. На мъжа ми в яда си не му казах само последната истина (решение) - до юни съм принудена да съм в Пловдив, заради работата, лекарката и раждането (не смятам да сменям плана и ще родя тук), но след това вече нищо няма реално да ме задържа тук в следващата година и половина и при пореден номер просто ще се преместя, за да щадя себе си и детето си. Имам къде да отида, защото съм собственик на 1/2 наследствен апартамент в по-малък град, който сега е празен.
Ставам доста уверена, че усещам бебето - особено снощи. Наистина серия от дижения, два типа: едното като бълбукане и ударчета, а другото, като обръщане на едно и също място под пъпа и леко в дясно, когато имам болка и тя е горе долу в същата област. Тези движения се редуват за около минута-две.
Не харесах комплектите за изписване, които видях на снимките, а и цената им според мен е завишена.
Не разбирам много от бебета, но бебето едва ли държи да има специални "бални" дрехи за изписването. Аз планирам (не знам дали правилно) разделно купени и съчетани шапка, гащеризон (боди) от тънък памучен плат и одеалце в тон, ако бодито не е с крачол, като ританки навярно ще има и чорапи или нещо, като памучни терлички. Очаквам, че през юни бебето няма да се нуждае от втори и трети слой дрехи, предвид, че може да бъде завито в одеалото. Може би ще се нуждае и от лигавник, ако повърне някакво мляко или лиги..., но и да се изцапат дрехите, все пак това е новородено бебе.

# 639
Добро утро! Mimko,и аз съм изключително разсеяна и забравям доста. Дори си купих тефтер,в който си записвам какво трябва да купя от супермаркета,както и какви задачки имам за деня, защото е нещо страшно  Grinning   А относно покупките-още нищо не сме пазарували. Сигурно ще е чак когато изляза болничен. А и предвид това, че ще ни е първо детенце не сме много ориентирани какво точно да вземем и чета разни списъци и препоръки в нета...  Ще разчитам и на вас разбира се  Wink  Хубав ден!  Hug

# 640
Здравейте,

Не мога да смогна с четенето от вчера, за да стигна до писане…;) даже се налага за втори път да пиша, защото първота не ми го запомни и блокипра компютъра Cry
Magi_sveta, аз съм жената с мъжа и детето от кабинета на Марков Бяхме решили да заведем каката за среща с бебчо на екран.
Във връзка с феталната морфология да попитам някой (особено тези, които чакат момчета) препоръчаха ли ми да идете и на късна морфология. С дъщеря ми д-р Атанасова ми беше казала, че няма нужда, а сега понеже е момче и спомена нещо за смъкване на тестисите.
Този път за разлика от първата бременност  - още сага – в края на 5ти месец краката и ръцете започнаха да ми оттичат – може би е свързано, че работя на бюро, но първия път бяп също на бюро и дори изкарах до 45 дневния болничен без проблем. И крампи ми се появиха.
За семейния бюджет – ние до сега нямаме такъв, но може би с наближаването на появата на втория наследник е време да направим. ММ дори много се забавлява как не съм му искала никога пари – с едно-две изключения и дори като ми слага в портфейла „му се карам защо и кога“.
Относно комплектите за изписване . за дъщеря ми бях взела, но сега смятам да взема отделни неща.
И за легло все още съм в дилема…показвах на каката легла и тя много иска двуетажно легло, но тъй като нейната кошара е трансформираща се в легло и бюро – обмислям да й оставя нейното си обзавеждане, а на бебо да му вземем кошара… Матракът ни е 70/140, а преносимата кошара – 60/130 – в тази връзка някой попадал ли е на преносима кошара с размери 70/140?
От два дни насам имам чувството, че имам вечер контракции, а снощи дори и болки. С първата бременност – контракции усетих чак при раждането… Може би е продиктувано от притеснения покрай поредното четвърто боледуване на дъщеря ми в рамките на два месеца и малко напрежение в работа, където още няма яснота кой ще поеме нещата ми, ами предстоят и годишни отчети… Имам час при наблюдаващия за следващия четвъртък, но май ще се пробвам да го преместя за понеделник, за да по-скоро разбера дали наистина са контракции и какво да правя.
Като цяло аз винаги гледам да си записвам – дори и да не съм бременна, но за разни дреболии забелязах, че мога със седмици да и забравям – отлагам;)
Да питам някой ходи ли на йога за бременни или гимнастика? Мисля, че е добър вариант за раздвижване;)
Хубав макар и дъждовен ден на всички и по-възможност по-кратък за работещите…за мен ще е половин ден, защото на обяд имаме час при педиатъра с дъщеря ми, след което се надявам да се успокоя и за нея – дай Боже…

# 641
С предишната бременност не бях купила нито една дреха за бебето, освен една шапчица заради поверието, че първо се купува шапка, за да излезе с главата на пред. Получих дрешки от 2 бебета и като цяло ми беше много трудно да се ориентирам какво ще ми трябва. Комплект за изписване приех да получим като подарък. Дрешките бяха хубави, на Майорал, но размера им беше за тримесечно бебе, което аз не знаех... милото му бяха навили по три пъти крачолите. Този път мисля сама да избера, но няма да е от комплектите. Аз пък установих, че обичам бебешки дрешки. Това бебе максимално дълго ще го обличам така, има време за мадамски тоалети.

С предишната бременност имах сериозни проблеми с концентрацията от към осмия месец. Много ми беше трудно да работя.

# 642
Здравейте мами Simple Smile нямах възможност да чета тези дни и до като изчета всичко изписано до сега  Rolling Eyes

относно разходите ние сме от 8г заедно,живеем заедно от 4г,а сме официално семейство от 09.2014г. С неговата заплата плащаме кредита за апартамента,всички сметки за ток,парно, вода и кабелни (ако останат ги спестяваме), а с моята всички ежедневни разходи.

имам нужда от съвет...може би вече опитните мами ще могат да ми помогнат. Разглеждах различни легълца за бебчета,кошарки и т.н. Харесват ми тези, които са с шкафченца и дъръ дъръ http://www.bambino.bg/bambino-detsko-leglo-leydi-kafyavo-65165sm-p-4446.html , струва ми се много функционално-имаш място за дрешки и всички други необходими "джаджи". Но пък ММ повече му допадат кошарките от този тип http://www.pakostnik.com/bg/koshara-babycenter-fruit-hauck дървените му се стрували "старомодни"  Shocked  Laughing

# 643
  • Пловдив
Аз май също съм по-навита за сгъваемите кошари и най-вероятно дори няма да е чисто нова.
Дървените ми се струват тежки и ангажиращи след време да се чудя да я предам на някой или продам. Има и трансформиращи се, но не съм убедена, че когато мине бебешка възраст няма да искам да направя нова детска стая, която да не е с части от кошарата.
Все още обаче е рано за крайно решение.

# 644
Аз обмислям да взема и двете . Дървена кошарка за спалнята и сгъваема за хола , но сгъваемата ще я купувам когато бебо стане на 3 месеца някъде , защото знам , че бебетата са спокойни когато ни виждат , а при нас спалнята е на втория етаж и през повечето време седя в хола и кухнята .
За ФМ и ние сме с момче , но Марков каза че няма нужда да ходим на 3та .и не мисля да ходя . В крайна сметка тестисите може да ги види и следящият ме доктор но ноговият ехограф който също е добър  и има 4 Д доплер и всичко .

Общи условия

Активация на акаунт