С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 329
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Не мога да цитирам точно но съм чувала и чела, че тестисите могат да се спуснат и в определен кратък период след раждането, което също не се счита за патология. Ако до тази граница не се случи е задължително да бъде извършено оперативно, за което пак си има срок, след което пак може да се направи оперативно, но ако е късно, може да бъде нарушена тяхната сперматогенна функция, което да доведе до безплодие по-късно.
Всичко това, значи, че дори и спускането да не е осъществено при вътреутробното развитие не е фатално.

# 646
  • Варна
rallyto повечето сгъваеми, които аз гледах са 60/120, а аз съм си харесала, тази като мъжа на gergamelka, а и доста други неща съм харесала на Hauck, мисля, че е много добра немска марка.

# 647
Привет мамита, в дъждовната събота.Много мразя такова време.Действа ми някак си депресантско.Още повече като и не може да се излезне да си направя кефа с една разходка и вече съм на границата на лудостта.ММ е по цял ден на работа(има си собствен бизнес и за него няма делник, няма празник.Винаги е онлайн) и аз съвсем полудявам smile3515
За семейния бюджет в нашата връзка парите винаги са били общи, който има плаща.Аз по принцип с по-широки пръсти ММ е спестовника.Сега от както съм в болнични почти основно той поема всички разходи, както и ще поеме по крупните разходи и за бебето живот и здраве.Никога не сме имали пререкания за пари.Е, ако аз искам да си купя нещо, което за него е пълна глупост прави някоя и друга муцунка, но винаги се съгласява след преговори от моя страна Rolling Eyes
Относно комплектите за изписване съм твърдо против-1 защото са на безумно виски цени, а половината от нещата са излишни и 2 защото всички са ми много еднотипни.Смятам сама да си направа екипче с памучно боди и някакво гащеризонче, една щапчица и чорапки, тънка памучна пеленка и това е, няма да го навличам детето я(ние кога родихме, кога се изписахме  Laughing )
Една приятелка ми каза за един магазин в Пловдив, те са си производители хората и всичко за бебо е памучно и на много евтини цени.Най-вероятно 1те бодита, и блузки и тем подобни дрешки, които ще израстне бързо, ще купим от там.Имат и спално бельо и хавлийки за банята, халати и т.н. Все още не съм ходила да ги разгледам дали има разнообразие, но и до там ще стигнем.
За кошарките като, че ли и аз предпочитам повече сгъваемите, по простата причина, че като се наложи и пътуване насам натам, ще избегнем стреса от смяна на легълцето, а да се купуват и дървена и сгъваема е излишен разход за мен.
За сега само разглеждам какво има по магазините онлайн и си правя списъци какво и от къде можем да вземем.Към пазаруване ще прибегнем към началото на май месец.
Пухи, ти пак много можеш да изкараш да се сърдиш, цели 3-4 дни.Аз и 3-4 минути не мога.Отдавам си го като минус в характера.Аз съм зодия дева, свръх емоционална съм, избухвам от раз, но и ми минава за минута.
Аз бебо го усещам предимно около пъпа и понякога като съвсем леки побутвание 2-3 пръста под пъпа

# 648
Dessy,  кажи кое е магазинчето, стана ми интересно.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 13:40 от беба28

# 649
За тестисите е вярно това, което е писала Пухито. На малкия ми син единият тестис не беше слязъл при раждането и слезе първия или втория месец, не помня точно.

# 650

И аз бих искала да разбера.

# 651
Ние имаме дървена кошара на Дибо, с четири чекмеджета отдолу и люлеещ се механизъм. Сега бих взела без механизма. Освен това, ако имам място бих взела 140/70, не 120/60.

Преносима кошара за Ели не ползвахме, но сега се чудя дали да купя. По всички хотели където сме ходили има. Аз се чудя, защото ми се струва излишно при бабите да се купува по още едно детско легло, а и в къщи голямата засега спи в нейното...

# 652
  • София
Ние все още нищо не сме гледали или избирали, но имаме доста неща от баткото. За кошара - имаме сгъваема, но на мен определено не ми беше удобна. На баткото бяхме взели дървена, която става на юношеско легло - много добре ни беше. Събираш си всички бебешки дрехи и джунджурийки, по-удобно се закрепя повивалник отгоре в/у решетките на дървената кошара в сравнение със сгъваемата. Въпросът е, че сега нямаме място за толкова голямо нещо в спалнята и ще търсим вероятно само дървена кошара с шкафчета отдолу. Ще трябва да правим и някакво разместване, което нямам никаква идея как точно ще изглежда. Никак не ми се струва, че ще е подходящо.
За комплектите за изписване - аз пък си ползвах всичко от него и то сравнително дълго. Само камизолките бяха за кратко. Много си го харесвах - бяло с мънички зелени меченца Simple Smile
И препоръка към момичетата с първо бебе - не им се шашкайте на дългите списъци - много от нещата са излишни. На първо време ви трябват малко дрешки, чаршафи, хавлийка, кошара, корито. Всичко друго се набавя в движение и само при нужда. Например помпата за кърма, шишета и стерилизатори - ако сте решили да кърмите до голяма степен ще са ви излишни. Помпа аз лично използвах най-вече при кърмаческите стачки на дребното, замразявах кърма (която така и почти не използвах), шише имахме 1 и него дори не ползвахме, стерилизатор - почти само помпата съм слагала вътре, тъй като и залъгалки не сме ползвали.
Извинявам се за дългия пост. И още нещо мислих да пиша, но забравих.

# 653
Момичета вижте какво креватче видях  newsm78 Не бях виждала такова до сега  Thinking
http://www.pakostnik.com/bg/bebeshko-leglo-kosharka-babybay
Струва ми се интересно,ама няма как да го допра до леглото от моята страна,че там имам гардероб  newsm78
Интересно е, но според мен не е много функционално. Харесва ми единствено това, че е допряно и хванато за леглото на майката - ей това е супер удобно. Вечер няма нужда да ставаш по 100 пъти да надничаш, да слушаш дали диша / не е смешно, всички го правим в началото  Mr. Green/, да подаваш шишета, биберони, кърменето е по-лесно и т.н. Обаче до там му свършват предимствата. Обърни внимание на размера - много е малко, ще можеш да го ползваш мах до 6-я месец. После детето няма да се събира, а и като вземе да сяда има вероятност да се катурне от горе. Другото е, че отдолу е отворено и не можеш да ползваш за нищо това пространство, само ще събира прах. Пък и 350 лв за 6 месеца, множко ми се виждат. Виждам, че после може да се трансформира на други мебели, но все пак трябва да ти пасват на обстановката.
И преди съм споменавала - нашата кошара е сгъваема. Не ми харесва това, че не мога да я допра и "слея" с леглото, което за мен е голямо удобство, както писах по-горе.
Аз по принцип съм много разсеяна, а сега е още по-зле положението  Crazy.
За третата ФМ док нищо не ми каза когато бяхме на втората, но аз го попитах и отговорът беше "Ако искате можете да дойдете в 32 седм". Още не съм решила, има доста време до тогава, ще му мислим.

# 654
За трета фм на мен ми казаха в 28с.Когато бях бременна с малкия,ме викнаха само на една ФМ.
Комплект за изписване- не съм фен. За малкия бях направила комплект от дрешките,които имах ,в бяло и зелено беше,стана си супер.
Нашата кошара е дървена,също с люлеещ механизъм,но хич не съм го ползвала. Сега се спираме на двуетажно легло. Не обичам сгъваемите кошари,струват ми се нестабилни,може би ще купим една,да имаме при пътуване,понеже родата е из цяла България,а не мисля при всеки дядо и всяка баба,да купуваме легло,но за постоянно нанкане предпочитам дървена.
А пък аз съвсем забравих,че първо се купува шапка и купих боди и ританки,и както беба е седалищно няма да се изненадам,така да си остане,аз с моя късмет,нали се надявам на нормално раждане.....
Днес от лакомия хапнах една кутия шоколадови бонбони и така ми е тежко сега   Blush  . ММ все ми казва "Спри се малко,много ядеш" ,а аз му отговарям " Не съм аз,дъщеря ти е ". Joy

# 655
И аз да се включа в темата за легълцата: сгъваемата е удобна и прекрасна за път, но не и за вкъщи. Дървената е най-добре, особено ако се премахва едната решетка (в Икея) и се "слива" с леглото на Мама  Mr. Green Люлеещия се механизъм не е много функционален и когато започне да се движи, скача и изравя повече бебето, трябва да се стопира  Laughing тогава ви писва от звуците на блъскащо се легло. Важно е матрачето и е удобно ако има нива, за да не се изгърбвате над леглото. Онези сладки люлки са прекрасни, но наистина нестабилни и само до 6ти месец  - излишно разходи.
Комплектите за изписване никак не ми харесват, най е хубаво да си сглобиш.

Нямам идея какво ще правим и как ще пренареждаме детската  #Crazy
Ще следя с четири очи тук за идеи. И на мен ми се иска двуетажно - може и с пързалка  Laughing, но мъжа ми няма да го възприеме, а той не знае колко е яко, аз 12 години спях на горния етаж ЯКООО

Бебчо тъкмо беше започнал да ритка усилено и сега два дена застой  Sad  Cry

А пък аз съвсем забравих,че първо се купува шапка и купих боди и ританки,и както беба е седалищно няма да се изненадам,така да си остане,аз с моя късмет,нали се надявам на нормално раждане.....
Днес от лакомия хапнах една кутия шоколадови бонбони и така ми е тежко сега   Blush  . ММ все ми казва "Спри се малко,много ядеш" ,а аз му отговарям " Не съм аз,дъщеря ти е ". Joy

Joy  Joy  Joy  Joy

# 656
Здравейте и от мен  Simple Smile
Само да споделя и моя опит с легълцата. Рая си спа в сгъваема кошарка от изписването до 4 години и половина (дори и в момента спи в нея - на 6 годинки - но това е само за няколко дни, защото имаме гост, а и мъжът ми е болен и сме се пръснали из целия апартамент). Та за кошарката - много сме доволни от нея. Навсякъде си е била с нас тези години - вкъщи, за ваканции и т. н. От единия край е с цип и Рая като поотрасна започна да си го отваря и затваря сама. Иначе за първите няколко месеца ползвахме горното ниво - по-удобно е, за да се избегне навеждане. Кошарката е 60 на 120 см. Сгъва се много лесно и безотказно. Сега, като се прибираме към България, мисля да я изхвърля, защото вече е доста експлоатирана поизвехтяла. А за бебчо ще купим друга от същия тип - пак сгъваема  Wink Мисля, че бях писала вече по-рано, но ето и тук - за включилите се по-късно. Ако купувате сгъваема кошарка, вземете си и сгъваемо матраче. В противен случай евентуално транспортиране при пътувания, екскурзии и т. н. ще бъде усложнено.

# 657
  • Helsinki / Sofia
Добро утро на всички Simple Smile   food002

Вече съм спокойна, Jana Ina води листата с най-дълъг пост Simple Smile   202uu
milady M, креватчето, което ми харесва, че може да се добре до спалнята. Чудя се дали имат и други варианти, защото явно са се светнали да изкопират малко или много технологията и моделите на Stokke, но цените ми се виждат значително по-добри. Та в тази връзка мисля да ги проверя какво още предлагат.
Шушулче, много хубаво си изписала първородната Simple Smile Мисля по същия начин да процедирам. През 2009г. бях кръстница на една много малка кукла (беше едва на 4 месеца) и й направих страхотен комплект в Премаман като сама си подбрах нещата. Та и сега мисля там да се огледам едно хубаво. Да не говорим, че цените на комплектите за изписване наистина ми се виждат неоправдано високи...
poohito, и аз така съм чела, че може и в първите месеци да се спуснат. В тази връзка не съм се сетила да питам нашите къде са?  newsm78

И аз бих искала да разбера.
И аз, иаз искам да разбера... Mr. Green

Днес от лакомия хапнах една кутия шоколадови бонбони и така ми е тежко сега   Blush  . ММ все ми казва "Спри се малко,много ядеш" ,а аз му отговарям " Не съм аз,дъщеря ти е ". Joy
Joy hahaha Joy hahaha Joy

Бебчо вече го усещам редовно, но определено няма нищо общо като усещане с това, което бях чела - пеперуди, рибки, т.н. По-скоро е като много леко и деликатно побутване отвътре и основно е в средата на корема под пъпа, т.е. ако се разграфи коремът под пъпа, трябва да е централната точка  Mr. Green

Пак ще спомена за проблемите със щитовидната жлеза, на времето получавах страшно много крампи и ужасно болезнени, които също може да са симптом. Крампите нямат общо с кг-мите! Jana Ina, радвам се, че нямаш проблем със жлезата, но винаги имай едно наум, защото стресът може да ти отключи този проблем. Иначе, относно коментарът ти за нивата на ТСХ, категорично не съм съгласна, но е въпрос на гледна точка и опит предполагам  Peace

Пожелавам прекрасна неделя на всички, надявам се да имате много слънце в душата и да сте много позитивни и заредени с хубави емоции   bouquet

# 658
Добро утро садки мами  Hug
Вчера не можах да ви чета,че имах работа,но днес наваксах  Wink (Този път без да прекаля с храната  Joy )
Какво запомних долу горе  Rolling Eyes
tedi8811 доколкото разбрах май плацентата ми е задна  newsm78 Ама все още нищо не усещам  Sad Иначе за легълцата и аз мисля да си взема едно дървено за спане и едно от плат за игра в хола  Wink Просто дървените са ми по-хубави и ми изглеждат по стабилни  Thinking
За комплектите аз още не съм решила,просто разглеждам и понеже съм неорентирана и затова ви пускам различни неща за да чуя и вашето мнение  Wink
Но определено вече си избрах количка  newsm68 Вчера вече я видях и на живо  Rolling Eyes Сугурно от 100  вида,само тази ми хареса  Rolling Eyes Ето я :
http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-glamour-dots-dada-paradiso
Какво ще кажете?
За забравянето и аз нямам равна  Rolling Eyes Снощи ММ се прибира и вика ти съвсем се отнесе вече  newsm78 И аз ама защо  Thinking А той ми вика,ами колата ти долу си я спряла хубаво,ама защо си оставила вратата отворена и не си я заключила  Embarassed А аз изобщо нямам спомен какво съм направила  Whistling Не знам как ще я карам така  Rolling Eyes Това изобщо не е сприсъщо за мен  Rolling Eyes Иначе помня като слон  Laughing
Joy Joy Joy О,аз този номер го правя постоянно  Joy Joy Joy
А да ви кажа,че вчера видях в магазина Инка и ми се допи и си купих  Rolling Eyes Днес си направих и не е лоша,като в доброто старо време,като бях дете  Rolling Eyes Нали не е противопоказна при бременност  newsm78
И други неща щях да коментирам,ама този път не си водих бележки и съответно половината ми се изпариха от главата  Embarassed Извинявам се за което  Rolling Eyes
Пожалавам ви една прекрасна неделя,изпълнена с много положителни емоции  Wink

# 659
Jana Ina благодаря за разяснението за тези контракции, че бях се доста притеснила. Даже в петък ходих при моята док на частно, но ме успокои че всичко е ок, но ми каза да си взема болничен и да лежа и ако може по 2 часа поне наляво. Каза ми и да спра всички подуващи храни ( боб, зеле, ряпа ..) а толкова да си ги обичам, но от там допълнително ми се подува корема и усещам подуване и втвърдяване. каза ми че не е било изобщо нужно да си удвоявам дозата на магнерота и да си пия по 1 заедно с но-шпа. Говорих с нея и за раждането да ми води и каза че няма проблем.
milady M легълцето е много хубаво,НО ние с каката бяхме така. Кошарата беше залепена за спалнята и със свалена решетка по същия начин. Като за новородено е добре че ти е под ръка и не ставаш. Когато поотрасна започна да се върти и да ме рита. Имах чувството че нарочно се извърташе и започваше да се избутва с краката в моите ребра или корема, в последствие се присламчи и при нас да спи и това с ритането продължаваше. Бях се превърнала в кълбо от нерви заради недоспиването. В крайна сметка тя свикна вече да спи с нас и сега ми е много трудно да я отделя. Не знам с бебето как ще се случат нещата. Ще ползвам същата кошара, но ще е определено отделена от спалнята и ще се жетвам със ставането точно по тази причнина и дано да издържа.
gergamelka аз съм за дървените кошари също. Сгъваемите същи ги харесвам като някаква алтернатива ако пътувате по - често или ако се ползва за игра. Освен това дървените си имат и голямо чекмедже обикновено, което може да се ползва. Дървена имам от каката и ако някой има желание да ми подари сгъваема няма да откажа, защото  вече имам място и за сгъваема, която мога да сложа в хола или кухнята и да я ползваме по-скоро за игра и за пътувания, т.е. и тя си има своите предимства.
bubentseto на мен за 3-тата ФМ Троянчев ми каза че е хубаво 32 -ра г.с. да се направи. Аз все още не съм решила дали да я правя. По-скоро ще я пропусна май.
А пък и да питам вместо шапка не може ли за момиченце да се купи някаква панделка за главата?
За комплект за изписване аз мисля да поразгледам и ако не харесам нищо, че ми се струва че всички са много еднотипни, да си спретна и аз от отделни части.
А и да се похваля от 2.02 официално съм в отпуска, а от 2.03 идва ред на болничния Simple Smile Шефа ме насмота днес че не съм му дала молба и аз веднага бях с молбата. Той даже искаше от утре ама едната колежка ще я оперират утре, а новото момиче още не знае за какво става въпрос, пък и от 2-ри хващам целия февруари за отпуската  newsm44
Това от мен и продължавайте с дългите постове моля  hahaha Hug Запълвате ми времето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт