С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 616
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Милейдито още не се е отчела,мисля че днес и беше прегледа  Thinking

Самуил ми е фаворита за момченце,инъче и ние най напред ще мислим с М ако се окаже девойка.Ако нищо не ми допадне ще сменям буквата а мама ще ме прощава  Grinning

Честита девойка на Теди Simple Smile прекрасна новина!

# 76
Здравейте мами  Simple Smile

Ivanova_Iv за фетална морфология в София аз ходя при д-р Миланова в клиника Verde. Много съм доволна от вниманието, с което работи. Обяснява непрекъснато какво измерва, какво гледа и т.н. Може да си запишеш час в сайта им директно. Имат и специялист по фетална кардиогрфия,нещо което ни очаква в 21 г.с.

# 77
Моята я мерят на всеки преглед, но аз съм си с едно на ум от предната бременност. Сега стартирах от 6 см, но от контракциите сега вече е 3,4, което всъщност не е мн зле за седмиците, в които съм. ПО принцип е добре да се замерва с ехограф, и от време на време да се проверява мануално, защото тя може и да не е скъсена, и пак да пропуска Confused  За сега не са ме пребърквали де, може би в по-късен месец ще ме проверят.

Не съм запозната с измерването скъсяването на шийката с ехограф, но мен ме учат вагинално да я измервам и не се измерва никакво пропускане в случая. Скъсяването и разширението са 2 различни неща. Шийката представлява едно чорапче, което, ако има разширение, се измерва отвътре, но ако няма, се измерва външно, около нея  ... т.е. мануалното измерване изобщо не е за подценяване ... Simple Smile Надявам се, че успях да го пообясня.
Друг е въпросът, че при първораждащи, първо се скъсява, след това започва разширение, а при многораждали - 2те неща се случват едновременно.  Simple Smile

# 78
здравейте мамчета!много се радвам честито  на всички,които са разбрали пола на своето бебче stork-boy и  stork-girl 
за животните-искам да кажа че аз винаги съм обичала животните и за съжаление ,когато бях малка не са ми давали животни да имаме.просто бабата не обичаше да отглежда животни.сега вече мога да си позволя да имам всичко без котка(които много обичам),заради алергията на ММ кученцето,което гледахме няколко месеца не беше наше и собственика си го взе. имам Аквариум 20л. с Хелери,които нямам намерение нито да местя от стаята,където ще е бебето-нито пък смятам да подарявам аквариума  с рибките.не са кой знае колко ангажиращи с отглеждането .грижа се за тях единствено ММ ми помага с почистването.даже замислям да си взема и още 2 Сомчета в бъдеще за могат да "чистят"дъното,а ММ иска и той един Жако  Mr. Green понеже сестра ми има Женска Жако и много му хареса папагала сега иска и той.за в бъдеще нищо чудно да се снабдим с някое друго животинче,понеже децата като пораснат започват да се пазарят ще има мамо купи зайче,куче,папагал,свинче  Grinning

# 79
Заспах рано и от 4ч съм будна и няма заспиване. Снощи си погледнах документите маточната шийка ми я пише 3,3см  не знам колко е нормално,но не са ми казали,че не е.
Ох с тази монета където трябва да я нося на пъпа направо откачам. А бебка вече е доста активна,хубаво е да си усещаш бебчето,по ми е спокойно.
Забравих че днес сутринта съм на изследвания и преди малко хапнах  Embarassed Сега трябва да чакам утре Simple Smile Вчера ходихме до Лидл да пазаруваме и в един момент се усещам ,как в количката има само шоколади,вафли,бонбони и бисквити и кремчета  Laughing . Кантара на АГ ме показа 2кг + само за месец  дано не е верен  Joy

# 80
  • На брега на морето
Добро утро момичета, хубав и спорен ден на всички  Hug
bubentseto, и аз съм така в Лидл, та да видим утре на кантара какво ще покаже  Embarassed реалността.
За шийката на матката си спомням, че с предната бременност ми я мериха само мануално, на ехограф не са ми казвали никога стойности.
Айде аз отивам да се трудя, ще Ви чета обстойно довечера.

# 81
  • София
Добро утро и от мен момичета, аз от 14 часа днес съм на ЖК и снощи за първи път не спах изобщо. В 02,30 станах до тоалетна и край... повече не можах да заспя. Толкова отдавна не съм била на преглед (за последно 13 декември), че вече ме държи здраво бременната лудост. Стискайте ми палци, ще пиша непременно след прегледа. Успех на всички с прегледи днес и само хубави новини.
Иначе се опитвам да се залисвам с проекта за обзавеждане и в голяма степен съм много щастлива, защото измислих как да се разположи кухнята, което ми е важно, за да може да викаме майстори, днес съм на тема баня. Измислих детската и спалнята, хола отчасти... но като гледам ще изкараме известно неопределено време с оправени бани и кухна, отчасти детска и другото от движение... Да живеят надуваемите легла.

# 82
Добро утро!
Милейдито бързо на отчет с хубави новини, че ме заболяха палците да ги стискам  Mr. Green.
Слънчев ден на всички!

# 83
  • София
Здравейте, момичета!
Аз съм на консултация чак в понеделник и вече нямам търпение, защото последно ходих на 15.09. На ФМ през 2-ри триместър още не съм ходила, но още на първата ( в 13 г.с) ни казаха пола-момче. А пък аз много исках момиченце, защото  вече имам момче, но каквото е такова. Сега трябва да му мислим име с Б. Колебаем се между Борис и Борислав.
Не знам при Вас как е, но мен страшно много ме боли срамната кост и ставата на единия крак, чак куцам от болка. Като седя по-дълго време и после въобще не мога да стъпя. Първия път болката беше чак в 8-мия месец, пък сега много от рано ме почна. Дано да отшуми по някое време.

# 84
  • София
 LubaK, за име с Б - с две ръце за БОРИС, все пак ММ се казва така, а и когато има възможност името да е без украсителни добавки - слав, мир и тн повече ми харесва, но всеки сам решава естествено. Всъщност всички имена са хубави като се замисля.
При мен още няма болки в ставите, но след две раждания може и да не са се прибрали толкова много, че отрано да боли.

# 85
Задача номер 1 за работния ден - да изчета темата - отметната, еййй много съм трудоспособна днес  Laughing
Ellle, темата е супер, а новините след ФМ още повече. Няма нищо по-хубаво от това да ти кажат, че бебчето ти е здраво.
Радвам се, че и при другите бъдещи мами нещата се развиват добре. Чакаме само Milady да се отчете. Аз се чувствам супер, тази година не съм виждала бебчо, но другата седмица съм на преглед  Heart Eyes Хубав ден ви пожелавам  Hug

# 86
Добро Утро прекрасни Юнки  Wink
Ellle страхотна темичка си направила,такава весела и позитивна  Hug Тази най-много ми харесва  Wink Дано само прекрасни новини има в нея  Praynig
Честито на всички мами които вчера са били на преглед за хубавите резултати и за цветните им вързопчета  Hug Доколкото си спомням се показаха 2 момъка и 1девойка  Laughing
Благодаря на всички мами които ми стискаха палци  Hug Явно са оказали положителна енергия върху резултатите  Wink  desita_89 благодаря ти,че се сети,че аз не съм се отчела от прегледа вчера,но просто вчера наред с положителните емоции имаше и доста тежък ден(първо чаках повече от 1.30ч.пред кабинета,беше голяма лудница от бременни мами,през което време измръзнах в коридора(аз съм доста зиморничева),после имах работа за вършене и навсякъде имаше от по сто човека да чакам и се пибрах като парцал - замръзнала,изнервена и с главоболие - и си легнах  Sad Едва към 22.00ч. имах сили да прочета какво сте писали,но реших днес сутринта да ви информирам с резултатите  Wink
Та така:
Когато най-накрая ми дойде реда да вляза за преглед вече бях толкова притеснена и замръзнала,че бях като препарирана  Confused Опитвах се да слушам докторката уж,ама почти нищо не запомних (толкова силна ми е била паниката,че не можах да се зарадвам,чаках с притаен дъх всяка нейна дума,да не се окаже изведнъж нещо неприятно  Embarassed - луда работа  Embarassed). Бебето изобщо не беше така активно като предния път,което още повече ме притесни,но не посмях да я попитам,за да не и преча на прегледа  Confused Едва когато свърши и казах какво ме притесни и тя каза - ами просто бебо сега спеше  Joy (голяма съм параноичка  Embarassed ),но ми каза,че ако не се чувствам спокойна по добре да си направим срещите по начесто,щом съм толкова притеснена,защото най-важното сега е да съм спокойна  Rolling Eyes (и така и ще направя).Огледа си спокойно бебето,замери доста неща(от които аз почти нищо не запомних  Embarassed),само запомних,че сме 177гр.  Rolling Eyes Тя каза успокой се всичко е наред  Rolling Eyes Попитах я за Фетална Морфология и тя каза,че няма смисъл да ходя,тя си я прави всеки път,но ми каза задължително в 20-21с. да отида на фетална ехокардиография(само за това не се наемала,защото най-честите малформации на бебетата са там и за сърчицето е важно да се огледа от човек,който само с това се занимава),та ми даде номер на единствения доктор във Варна,които правил такава(когато преди няколко години тя е била бременна и се наложило да ходи до София,защото във Варна нямало още такъв специалист) - каза да си запиша час от 2-ри до 9-ти(само да не е точно тогава в отпуск,че щял да излиза) и после на 13.02. - при нея и така ще имам два прегледа и ще бъда по спокойна  Rolling Eyes Вчера си разгледах и резултатите от изследванията предния път - всичко е отрицателно или в норма с изключение на хемоглобина,които ми е 114(затова пия витамини и понеже и казах,че съм спряла фолиевата,защото съм видяла,че във витамините има,ми каза че е добре да си я продължа въпреки това) и цитонамазката ми е PAP2  Sad ,иначе микробиологията е чиста  Thinking На техния кантар се оказах напълняла с 3,5кг. от предния път  Whistling Ама нещо май не им е верен  Whistling Питах я за това,че си хапвам доста салати и дали няма нужда да си пусна листерия,а тя ми каза да спра да се притеснявам и че от купешки салати няма как да се заразя,а аз продължавам,ама аз ям и сушени мезета,като за тях само каза,че не са препоръчителни не по тази причина,ами заради това,че са доста солени и мога да започна да задържам вода от тях,а от там да вдигна кръвно,което не е хубаво и каза по добре да наблягам на чисто месце  Rolling Eyes Питах я и за това,че не усещам бебето и тя каза,че ми е рано,бебето трябвало да стане около 300гр. за да може да го усещам  Rolling Eyes И другото,което успях да я попитам беше това,че спя по корем и тя ми каза,че няма проблем,щом така ми е удобно,аз съм щяла сама да разбера кога да спра да спя така  Rolling Eyes
Ами това е май което успях да запомня от прегледа  Rolling Eyes Надявам се,че не съм ви отегчила и съм била полезна на някои мами с разказа ми  Rolling Eyes И сега най-важното го оставих за десерт  Laughing
Ellle  newsm68 newsm44 newsm68 слагай ми  stork-girl Безкрайно съм щастлива  smile3521 Ама и там какъв майтап бях  Rolling Eyes Тя ми вика предния път(12с. и 2д.) казах ли какво е бебчето,а аз ами споменахте,ама не бяхте на 100% сигурна и ми казахте,че сега(17с.) ще ми кажете и тя ами момиченце(и предни път за това мислеше,значи още тогава е познала)  Party А аз продължавам да настоявам,ама напълно ли сте сигурна и тя да ето виж и срамните уснички (е аз не можах много да разбера какво ми показва,ама наистина имаше някакви чертички,като дудка  Rolling Eyes ),ама аз продължавам ама сигурно ли е че повече няма как да порасне нищо и тя вика е няма как вече в този етап,ако порасне от сега нататък няма да е добре  Laughing
И така премина вчера деня ми и емоциите около прегледа  Rolling Eyes Безкрайно съм щастлива  newsm44 Сега ми отпадна и мисленето за имена,защото ние само за момче щяхме да мислим,за момиченце си имахме име много преди изобщо да си помисля,че ще съм бременна  Rolling Eyes Даже виждам,че на една мама девойката и се казва така и ще си има адашка  Wink
poohito разконспирирана си  Laughing Е,недей така,към Варна трябва да имаш най-хубавите чувстава,защото именно тя ти е дала едно от най-прекрасните неща в живота ти - твоята половинка  Wink
Ами това е засега от мен - спирам,че вече ще ме биете  Rolling Eyes Ще взема да надмина и най-дългия пост,ако вече не съм Joy
П.С. Стискам палци на magi_sveta и всички други които имат днес и следващите няколко дни прегледи  Hug И чакам всяка една от вас да се отчете с хубави новини  Wink

# 87
Добро утро   Wink
От скоро ми предписаха Биозин мама/ след като се разболях/ и магнерод / без конкретна причина явно заради това, че имам задържан аборт/. Почнах да ги пия по едно и също време.
Скоро след това започна след събуждане да ми се гади / това ми се случваше през първите 3 месеца, но после изчезна/.
Днес освен гаденето адски ми се вие свят. Търсих информация и пише, че може и да е анемия.
Хемоглобина от преди месец ми е бил 126. Колко е нормален да е?

Може ли да е страничен ефект от хапчетата? Някой имам ли подобен проблем сутрин?

# 88
  • София
Идеален ти е хемоглобинът. Граничните стойности са 120-150 като при бременни може да падне под 100 Peace

# 89
  • София
Edna_Me4ta, напълно е възможно от хапчетата да ти се гади, особено от магнезия. Някой друг също беше споменавал за гадене от него. Ако продължава да ти е зле на стомаха, може да пробваш магнезиев гел или магнезиево олио. То се маже по кожата и даже казват, че се усвоява по-добре, без да предизвиква стомашен дискомфорт.
Много е приятно деня ти да започне с четене на добри резултати от прегледите ви, добре ми действате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт