С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 340
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Diva, мерси! Ще си ги взема като приключа с моите. Хареса ми, че имат метилирана фолиева, а това до сега не ъм го виждала в други комбинирани витамини.  bouquet
Милейди, в моите ДХА е 450мг.  Laughing

# 601
  • Пловдив
Четох на бързо за това как майките, учещи редовно, получават еднократна помощи после ежемесечна стипендия, но за мен няма как това да стане. Аз редовното учене съм си го изучила в тази страна. Завършила съм една магистратура редовно (специалността изобщо няма бакалаварска степен) и от там нататък нямам шанс за повече редовно (меже би само докторантури, но с тях не съм на ясно, а и никога не съм се занимавала с научна работа). Втората магистратура ми беше платено, че не съм направила и дипломна работа, иначе взех всички изпити, но се водя прекъснала. От време на време баща ми се опитва да ми мрънка за тези 2600 лв., но в случая не ги е плащал той, сама съм ги спестила и дала за тази магистратура.
Може и да е контракция, това свиване и болка ниско в дясно, но понеже е единичен случай за деня не обръщам много внимание.
Сутрин, когато се протегна, докато се събуждам имам малко схващане (крампи) на крака, но не е толкова болезнено. Много болезнени крампи съм имала при резки промени на теглото. Аз съм разказвала, че няколкократно съм сваляла по 30-15-10 кг. с диети и т.н. и съм си ги възвръщала после. Особено, когато свалям крампите са били жестоки, но винаги съм карала без медикаменти (магнезиеви добавки).

# 602
Ellle видях статийката,ама повечето храни от списъка сега нали ги избягваме,заради бременността  Thinking А сега погледнах,че в моите витамини(Витамам) имало DHA 1mg  Wink Май не е напълно достатъчно количеството,но все е нещо  Wink
Мда, само някой от рибите са забранени мисля  Thinking. Но може да се набляга на броколи, орехи спанак, яйца. Добре де, сега си мисля, не може ли да си взема едно обикновено рибено масло и да пия от него, нищо, че няма да е специално за бременни  newsm78.
Крампи имах с първата бременност в прасците. Будила съм се от болка, ужасно е. Сега на няколко пъти усещам леки наченки точно като се протягам и стъпалото е в шпиц, но бързата реакция /контра шпиц/ веднага прекратява опита за схващане Simple Smile.

# 603
Пухито, няма пречка да запишеш редовно платено колкото искаш магистратури. Ще платиш таксата за първия семесетър, но пак ще остан от 2900 достатъчно пари. 

# 604
Аз също като Пухи килограмите ги свалям и качвам много. И то такива от по 10 кг. Това лято имах страшни крампи, но магнезий приемах и ми помагаше доста.

# 605
  • Пловдив
Мхм... Объркала съм понятията редовно, задочно и платено, държавна поръчка.
От там и глешката да мисля, че не мога да запиша пак редовно. Мога да запиша редовно, но не и държавна поръчка ... да.
Едва ли ще го направя?
Спестяванията ми са си ОК (не малка сума за едно бебе), а и не си заслужава. Врътката от записването и плащането на таксата, ще доведе, до не много голяма реална полза, а същата полза бих имала с 1 или 2 консултации на частно, с които ме ангажират. Дори имам предложение за една консултация за февруари март, но се колебая дали да се товаря. Активната работа е 4 дни, които са свързани с командировка, а останалото е надомна работа по 1-2 часа на ден. Колебая се, защото не искам да се преуморявам, а и за 4-те дни трябва да взема отпуск от основната ми работа. Отпуск ползвам и за прегледите на АГ и не знам, безспокоя се да не вземам твърде много и в един момент да се наложи да прибягна към неплатен.
Слабите крампички (сега са такива), които с едно контра-движение ги отмахвам не ме стресират, като знам какъв ад е било. Очаква ли се да стават по-гадни или не е сигурно?

# 606
Слабите крампички (сега са такива), които с едно контра-движение ги отмахвам не ме стресират, като знам какъв ад е било. Очаква ли се да стават по-гадни или не е сигурно?
Ами при мен си бяха доста силни, макар че пиех магнезий. Тази бременност за сега не съм имала такива, но съм в очакване  Rolling Eyes.

# 607
Ето едно тестче да видим дали сте готови да станете родители  Laughing. Паднах от смях  Joy.

# 608
  • Helsinki / Sofia
Ето едно тестче да видим дали сте готови да станете родители  Laughing. Паднах от смях  Joy.
#Crazy Joy hahaha Ellle, май сме закъсняли с този тест  Joy hahaha Joy

# 609
  • athina
Нямам думи!!!
Ако всички правят този тест предварително-нямаше да има деца по света.
Смях се мнооого и все пак маааалко са преувелечили-нещата не са чак толкова лоши.

# 610
Ellle, оправи ми настроението с теста  Joy

По въпроса за парите да ви споделя какво казва ММ: "Жена с пари било като луд с картечница- докато не свършат патроните на спира", а за мъже такива  мисли нямало...
Иначе по- сериозно, аз смятам че при всяко семейство е различно. Зависи много от характера на хората и от доходите, разбира се. При нас каквото има се плаща се плаща от този който има пари в момента. Интересното става когато и двамата нямаме  newsm78.

Искам да попитам мамите, които усещат вече мъниците. В срока, в който всички горе-долу сме, матката трябва да е минала нивото на пъпа. Следователно нашият човек, плувайки си нагоре надолу, трябва да се усеща навсякъде. При мен, обаче ритниците са само под пъпа. Как е при вас?

# 611
беба28, ти на какъв режим си у вас? Сигурно си писала, но съм пропуснала Embarassed Аз след серклажа няколко дни само лежах и ставах, за да хапна. Вече почвам да си позволявам повече, готвя по малко, подреждам по малко, но като цяло всичко върши мъжа ми и се притеснявам за него. Той не се оплаква грам, но до сега винаги сме действали на принципа като видиш, че другия е много изморен поемаш детето, сервираш вечеря, прибираш и т.н. Дори не си говорим по въпроса, просто така се случва. Сега той бърза да се върне от работа, защото детегледачката си тръгва рано, пазарува, приготвя вечеря, тича с дребосъчката.. Криво ми е малко и постепенно увеличавам активността си, но ме е страх наведнъж. От февруари имам разрешение за кратки разходки (ако не усещам проблеми).
Майка ми пък работи до късно вечер в офиса и ни готви... аз работя с нея и сега като изчезнах изведнъж и се струпа много...
Не исках да се оплаквам толкова колкото излезе, извините Laughing Интересно ми е как се организират другите в подобна ситуация.

poohito, крампите се водят нещо типично за бременността и, че се увеличават с напредването. До колкото знам се изписва магнезий, ако е много зле положението. Аз и преди и сега  пия магнезий по други причини и не усещам проблем с крампи. За работата -ти си прецени. Не е добре да се преуморяваш, но аз съм на принципа да работя колкото мога сега, пък после да си гледам бебето. В моята професия дългото отсъствие от работа си е проблем.

И последно да кажа, че никакъв тест не ме плаши мен. Може да съм луда, но обичам да съм бременна и да имам малко дете.

# 612
Милейди, в моите ДХА е 450мг.  Laughing
Shocked Какво пиеш ти? Да не е 450 микрограма,че има разлика? Или ти само това пиеш?
Ellle така като го прочетох мисля,че не съм готова  #Crazy Ама ще се напасваме  Laughing

# 613
Привет момичета!!!!
Много сте писали днес.....
Аз пия Огестан-омега 3 dha,фолиева киселина,йод,витамин д3,витамин Е,но последните ми резултати явно имаха нещо не както трябва и АГ каза да започна,някои по силни витамини Витарал или пренатал,а и неоренал.
Бюджет,всичко е общо,плащаме на който картата му е под ръка,като свърши едната заплата подхващаме другата.
Днес си съсипах нервите със социалните,всеки път искат нещо различно,та пак обикалях за още документи,все едно не ни дават 35лв,а по 350лв
Бяхме на втори алерголог и разбира се втора диагноза....... Отново кръвни изследвания,жал ми е вече ръчичката така му е надупчена на детето  Sad
А така ми се спи и тялото ме сърби,някоя мама мисля ползваше масло на икаров  newsm78,ако не греша,какво беше то

# 614
bubentseto, аз ползвам от скоро маслото против стрии на Икаров. Доволна съм за сега, мека става кожата, но не е като крем да попие веднага. Трябва да се масажира малко повече и аз си ходя гола поне 10 мин след като се намажа, за да попие.

Общи условия

Активация на акаунт