Домакини 47/ В годината китайска на овцата, късмет ще има много на Земята

  • 39 813
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 657
Mako, каква ще е? Не ни дръж в напрежение. Ние с ММ този празник не го отбелязваме. Едно време на Трифон Зарезан наблягахме, ама сега май и с него се разминаваме.
Калинче, имахме междусрочна ваканция 4 дни, но от утре съм на работа, че и повечето ми часове са втора смяна, до 18,30.

# 631
  • София
  • Мнения: 10 250
Калинка, съжалявам за вуйчо ти!

Ма ко, интересно каква ще е изненадата, сподели ако искаш?

Ние не отбелязваме специално този празник и не си правим подаръци. Обикновено правя нещо сладко във форма на сърце и толкоз.

Моите системи за днес свършиха.

# 632
  • Мнения: 2 169
Ма ко, я сподели, и на мен ми е любопитно  Wink Аз се чудя какво да му взема на мм, и май ще заложа на традиционната книга  Thinking Че и годишнина имаме тогава - живот и здраве стават 8 години, откакто сме заедно....То всъщност ние това си отбелязваме де, иначе 14 февруари като Ден на влюбените не го тачим много много.
Дамчо, успешен втори срок на теб и учениците ти  Hug
Лейдибърд, Flowers Rose Flowers Rose за вуйчо ти.
Тук е един сух студ и силен студен вятър, бррррр. Малък Сечко ще си покаже рогата май май  ooooh!

# 633
  • при късмета
  • Мнения: 25 592
Тя изненадата малко ще се отложи. Уикенд ми беше подготвил, който ще се състои, но не на св. Валентин. Станало някакво объркване с резервацията. Но ще ходим де
И ние не го празнуваме традиционно, а от дъжд на вятър.
То моя мъж собствения си рожден ден забравя, какво остава за друго.

Поразходих се, но навън времето много лъже. Грее слънце а си е доста студено.

# 634
  • Мнения: 644
Здравейте и от мен!
За СВ. Валентин тая година мисля да направя една торта сърце и това ще е.
За тийновете не ми се говори. Мойте сестри са на 14 . Трошат ми нервите. С тея дивотии Омг и НЕзнам кво си.
А като взема да чета лекции и се казва -
А ти като си излизала едно време?
Марче какви са тея торти? Какво стана с диетите? Flutter
Аз се прибрах вчера метнах да оправя цялата къща. В резултат пих нош па и се метнах да лежа.
Днес имаше сняг. Емо се надява за снежен човек. Ама уви стопи се .

# 635
  • София
  • Мнения: 12 251
Прибрах се. Много е хубаво вече в 17 ч да е светло.  Simple Smile
Веднага се метнах в хладилника и заръфах нещо си. Глад ме мори.  Mr. Green

...............
Марче какви са тея торти? Какво стана с диетите?
Ааааа, сладкиши трябва да се правят, да се допълват уменията.  Simple Smile Тите, аз хапнах само едно парче, ама по големичко,  Mr. Green а другите ги хапнаха разни други хора. Не успях да устоя на такава вкуснотия, това направо не беше истина. Ако някоя от вас види по магазините някъде бурканчета Долсе де Луче нека да ми каже и веднага ще скоча да купя.  За сега си пазя само едно в шкафа за специални случки, но не за Св. Валентин. Не го одобрявам този празник, не го усещам.  Не искам от руските магазини, защото там кутийките се варят около 3 ч на котлон за да стане карамелено мляко. Нямам толкова време и търпение. Ако видите ми кажете.
Отивам да си доям и ще се върна да ви прегледам.  Simple Smile

# 636
  • Мнения: 4 132
Марче, ще ти донеса лятото. Тук е много популярно, само че под друго име. Продават го навсякъде и е супер евтино. Я дай рецепта (ама да е лесно) за десерт с него.

Днес тук е слънчево, но духа супер силен вятър. След малко излизам да пазарувам.

# 637
  • Мнения: 6 792
Ladybird_ за вуйчо ти  Flowers Rose Flowers Rose
Привет, ние спонтанно си направихме едночасова разходка до мамини, не сме ги виждали от нова година , дребния не кашли толкова много( отлагахме уж да не заразим племенника) , видяхме се пихме по едно кафе и си дойдохме.
ма ко е добре е решил мъжа ти Simple Smile
Ние принципно този празник не го празнуваме , нито очаквам нито ще купя подарък, ще пийнем по чаша вино.
Валенце как се чувстваш сега ?
 marchеva14 това е вид кондензирано мляко нали ?
 titi888 почивай момиче работата няма да избяга , пази се .
dam4o изобщо не ми се стоеше в къщи ама се наложи, то изобщо от какво да почиваме като предната седмица бяхме грипна ваканция .Чантите готови утре пак на работа и училище най- големия и най -малкия мъж ще се гледат, до петък.Аз съм втора смяна тази седмица.
Губят се много девойки - Лус , Стади ,Креми , Мушкатова  къде сте  newsm78, и други ги няма марче вади домовата книга проверка скоро не си правила .

# 638
  • Мнения: 4 132
Марче, виж тази рецепта за домашно дулсе де лече - http://www.kulinarno-joana.com/2014/05/dulce-de-lece-i-kaheta/

# 639
  • София
  • Мнения: 12 251
Марче, виж тази рецепта за домашно дулсе де лече - http://www.kulinarno-joana.com/2014/05/dulce-de-lece-i-kaheta/
Благодаря , Смърфи. Гледах я, четох я, но ми идва прекалено сложно. Време си трябва, а и на всеки 5 мин му трябва да си го наглеждаш. По големите вериги пускат и този път,  ако намеря  ще си купя цял кашон, пък на... Simple Smile То става и за намазване в/у филийка... Simple Smile То не е и скъпо, 450 мл са около 4-5 лв.   Върши прекрасна работа за много сладкиши.
Ще ти пусна рецептата на Йоли. Превъзходна е, няма грешка. Работих я точно,  както е показано в грамове и повече не съм увеличавала или намалявала нещо от продуктите. Лесна е , въпреки че на пръв поглед е много описанието, но е даже елементарна, къде, къде сме работили много по сложни рецепти.
Торта с Дулсе де Лече на Йоли
Скрит текст:
Работи се с миксер. Орехите съм ги заместила с бадемово брашно.
1. Блат: 3 яйца 150 захар , 180 смлени на прах орехи /бадеми/ , 20 г галета, ванилия
Жълтъците и половината от захарта се разбиват до побеляване на висока скорост на миксера.
Белтъците с останалата захар се разбиват на сняг на висока скорост на миксера. Смесват се орехите + ванилията+ галетата и започват да се прибавят към жълтъците, като се редуват с белтъците. Работи се с шпатула и внимателно се обръща тестото за да не спада много. Изсипва се в тортена форма с подвижно дъно в/у хартия за печене.
Пече се на 170 градуса за около 30 мин. до хубав захар и "суха клечка". Повечето време тестото трябва да се суши, защото то няма много влажност и е без брашно!
Оставя се да се охлади.
Крем:
394 г Дулсе де Лече
1ч.ч. тя е 240 мл сладкарска сметана, + ванилия
Работи се с миксер на висока скорост. Разбива се студената сметана до сняг Прибавя се с шпатула Дулсе де Лече. Обърква се на еднороден крем.
В/у охладената торта се изсипва този крем и се заглажда с шпатула. Оставя се в хладилник за 2 ч за да се стегне максимално.
Глазура:
100 г сладк. сметана
100 черен шоколад
20 г масло
Загрява се сметаната до кипване, изсипва се шоколада на парчета + маслото. Сваля се от огъня веднага и се бърка до хомогенност. Охладен, но не и съвсем стегнал се излива в/у тортата . Изливаш в средата и то си се стича на всички страни.
Украса: по желание от захаросани плодове + стафиди или филиран бадем, или както аз направих, това което беше изтекло от шоколада точно преди да се втвърди напълно го нанесох с един нож в/у тортата във форма уж на розички. Посипах с цветни перлички. Имам и филиран бадем, но той първо трябва да се мине през котлон на тиган ,  за да се запече и тогава се слага. Домързя ме.
Това е. Всичко е готово за около час и 15-20 мин.
Източник: Йоли

# 640
  • Мнения: 4 132
Марче, много мерси за рецептата!  bouquet Аз много уважавам на Йоли рецептите, дори си купих една нейна книга и си я докарах тук, но не е за сладки неща.
В събота ще се събираме българите, не в нас, ама си мисля какво да занеса, та нищо чудно да е тази торта. Аз досега торти не съм правила, но тази изглежда не сложна. Тук няма шанс да намеря бадемово брашно, виж бадемово мляко има колкото искаш, но пък си взехме повечко орехи от БГ, така че ще се придържам към оригинала.  Peace
Само, че местното дулсе де лече е доста гъсто, май ще трябва да го поразтопя предварително.  newsm78
Скрит текст:

Мда, сметаната ще ме узори. Тук досега не съм намирала сметана за разбиване, продават само течна готварска и такава във флакон. Има нещо нещо, наречено крем Шантийи на прах, разбива се и става като сметаната, ама е сладка.  Confused

# 641
  • София
  • Мнения: 12 251
Смърфи, на консистенция е точно както си трябва. Със сметана ще се разреди точно и достатъчно. Това  го показва Йоли и  го пише в оригн. рецепта. Само си намери подходяща сметана, не може да няма сладкарска, може също и на прах да потърсиш и ще я разбиеш с показаното указание със  студено мляко. Става прекрасна.

# 642
  • Мнения: 4 132
В обикновените супери има сметана само за готвене. Ще отида до един магазин само за сладкарство, там може би ще имат. Praynig

# 643
  • Мнения: 657
Ох, много ми забива форума нещо...Само да ви споделя една красота от улици, които ММ ми изпрати - пожелавам си, а и на вас да ги обиколим всичките!
http://www.boredpanda.com/tree-flower-shaded-streets/
Много хора липсват, да драснат някой ред как са, моля!

# 644
  • София
  • Мнения: 10 250

Валенце как се чувстваш сега ?

Hug
Казват, че малките крачки са най-важни....вярвам, че е така!

Общи условия

Активация на акаунт