Отговори
# 105
Desita, сухарите са на холе със спелта, оптах с чай шипка, но не й хареса, от тогава с вода, намачквам с вилица. След това въведах пюретата 8+, първото беше хип пиле с домат и картоф - всички съставки финно смляни, освен картофа - на малки кубчета. Другото пюре беше свинско с макарони май се водеше...пак на хип, всичко смляно, освен кус кус на топчета Peace
Опа, забравих ризото със заешко и броколи-оризът е на зрънца и броколи то е като намачкано Simple Smile

Само да споделя една приятелка мама дала на бебчето (10м) пюре на бебевита с маркер 8+ и то се забавило, защото всички съставки били на кубчета... Така че подхождайте с внимание...

# 106
Desita, ние сме с летен кош от 6-ия месец. И към мен да гледа и на обратно, все си реве Simple Smile Той не обича количка. Попара правя с хляб, защото сухарите не ги обича. Масло и сирене ползвам от една мандра в моя роден град. Няма ги по веригите. Захар слагах по малко като се опитвах да му пробутам сухарите. Мислех че от там е проблема, но не. С хляб си хапва без захар и няма проблем. Пюретата не ги пасирам мн гладко вече, особено ориза. И да искам винаги остават частици. Сок още не съм давала, но имам сокоизстисквачка на филипс(извинявам се, ако не трябва да се споменават марки). Доволна съм. Ще правя и за малчо след известно време. За водата - давам от детска чашка. Вече почти се научи да пое нормално от нея.

# 107
Десита, много си смела. Аз сложих летния кош в момента, в който навърши 6 м. Откакто се научи да се обръща треперех в зимния. Сега пък като пълзи и сяда изобщо не бих посмяла. Първо беше напред, уж да не ме гледа и да се присеща, че иска да я гушна. Уж! после баща ми случайно беше обърнал коша назад и да ти кажа,не долавям разлика засега. 30 мин.и започва мрънкането. В неделя я изведохме в парка с баща и и се прибрахме без време. Пре целия път наобратно имаше рецитал песни и стихотворения, за да мирува в количката.
Това дете е абсолютен домосед. Откакто направи 1 м докато стана на 3-3,5 м изобщо не желаеше да стои в количката и съответно не я разхождах. А пък слинг и кенгуру като види - рев, рев. Целият квартал разбира.

Диляна, честит таблет. Аз се включих във форума след като си го купих. Нали дребното човече спи в мен. Иначе няма да ме остави да напиша и ред.

Срещу мърдащо и мятащо се бебе при преобуване използвам даване на някаква играчка, която да си гледа  и гризка (имамме си няколко в банята при повивалника и си стоят там, за да не и омръзват). Засега върши работа

Масло  сирене не съм въвела, но смятам да ползвам на Елби. Имам фирмен магазин на 15тина мин от къщи и ги харесвам. Имам шипки за чай и ще я пробвам. Зна, че запича и трябвада севнимава. Аконе,остана ми половин кутийка от успокояващия чай на Хип и мисля да пробвам попарата с него. Вече от месец не и го давам, но да се надяваме, че още ще му полни вкуса, докто докараме до истинска попара.
Сухар ползвам този, който е посочила Моникат, но за по-нататък ще търся други варианти, че този ми идва скъпичък.последния път не пасирах гладко пюре. Виждат се малки парченца морков. Картофът го мачкам с вилица и не се престарах.
Чисто пюре никога не съм давала. Винаги има, дори и малко каша. Но при Д.първата храна веше оризова каша, така, че сме си с каши отначало.
Не давам пресни сокове. Една приятелка беше донесла онзи ден фреш ябълка, но на Д не и хареса особено и засега няма да давам. И без това не са много полезни за зъбите. Ей сега се пробвах да и дам накълцана ябълка, но не пожела и троха.

# 108
Момичета, мерси за стиснатите палци   bouquet.Така, връщаме се от детския гинеколог- имахме малко слепване, но тя с едно рязко отваряне го отлепи. И сега е друго - доста по-добре ми изглежда  Peace. Ще мажем с едно кремче ии така. Каза, че съм дошла на време. А и за спиране на кърмата, каза, че по-добре с хапчета, че оставало по каналите малки бучици и така. Сега ще видя кога ще ида да си взема направление, да ида до АГ да ми ги предпише...
И аче ние сме с летен кош от 6ти месец, само положение да гледа пред мен, т.е. Аз не я виждам - не ме питайте къде сме били като купувахме количката  Joy. Ама аз свикнах, тя не плаче, радва се , че си гледа и така.
Днес доволно си хапна пиле с тиква на Бебевита.
Диляна, честит таблет  bouquet.
Зелделина, хайде чакаме те  Hug

# 109
моникат, как е малката? минава ли обривчето, то нали, когато е от претопляне не се маже с нищо

наистина ще пробвам да добавям малко каша и ще кажа какво е станало,  Hug

# 110
  • София
Здравейте,
Днес съм като пребита. Просто не можах да спя тази нощ и не знам защо. И детето днес е криво по неясни за мен причини, та гледам да избутам деня  Embarassed

Палачинке, реално за последните 2.5 месеца е качил 800гр, което е нищо. Не се впечатлявай толкова.  Hug

Мишка, 2 бяха кошмарните дни, в които не даваше изобщо да сменя памперс. Вече е ок, успява да се залъже с нещо. Стискам палци и при вас бързо да премине.

Аз возя в лятната количка сигурно от 3тия месец, защото беше невъзможно. Той изпадаше в разни истерии. Возя го с гръб да не ме вижда, а аз имам прозорче, от което го наблюдавам. Така му е интересно и не реве.

# 111
Много съм ви благодарна. Бяхте ми мнооого полезни. Водя си и бележки! smile3529 smile3523

# 112
 ooooh! сега виждам, че съм отговорила на половина
Desita сок точно не може да се нарече, защото ползвам домашни ябълки, а те не са мн сочен сорт. Беля една ябълка и я минавам през сокоизтисквачката (мулинекс фрутелия), после отварям и изваждам от вътре, то е като кашичка( защото реално не успява да потече заради малкото количество и не така сочен плод) и й го давам с лъжичката, яде с апетит, понякога мятам и 1 м АМ

Пие вода от преходна чаша мам стартър, но като марково уиски -10-20 мл, но за деня е към 70 мл. Понякога й давам водичка и с лъжичка (хем да си изплакне устата след храна)
, пие и от капачката на преходната чаша Simple Smile голям чешит Joy
Летния кош го ползвам от навършени 5м, гледа напред. То винаги като излезем, тя заспива. Така че нямам много протест от нейна страна.

Elsi, ей...на време  Peace бързо да минава Hug иначе и ние днес сме на същата манджа на обяд

Pancake какви каши даваш? Бях споменала,че тук едно бебче го бяха сложили на диета заради слънчо кашите  Thinking макар че, всяко дете се развива индивидуално и не трябва чак толкова да се водим по таблиците  Peace Hug

А да. Elsi пусни тема за хапчето за спиране на кърма, да видим какви отзиви ще събереш  newsm78 поне до сега това, което съм чувала, е че доста мами са си патили ...ако създадеш такава, метни един линк да я следим Wink

Уф..и за претопляне то..да минава обривът, днес е едва забележим, главно защото аз зная , че го има... Претопила съм я на следобедния сън :/ не посмях да я къпя, мия я в леген, но утре ще си вземе вана Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 16:40 от monicat

# 113
Здравейте момичета, днес голяма каръщина. Отидох при личния и разбира се него го нямаше имаше някакви специалицанти там , ама те си трагнаха и сестрана направо побесня. Та накрая педито на малката ми видя гърлото и ми изписа само за смучене. Та взех нещата в свои ръце и си самопредписах антибиотик с консултация от личната ми аптекарка  Grinning Чакам ММ да се прибере и да ми го донесе  Sick
Кажете с какво да си махна налепите по гърлото, защото усещам, че имам?
Влача си се аз от преди празниците и не се вземам в ръце

Аз още не съм започнала с по големите частици, ама тя няма зъби, как да и дам а пък камо ли попара.
От другата седмица ще почвам глутена с овесено-ябълкова каша на Слънчо. А утре ще дам зайче.
А да попитам как вличате през таблета тук, от браузара или си има специално приложение. Съжалявам ама съм малко зле с техниката  Laughing

# 114
  • София
Диляна, не знам дали е дочра идея да се самолекуваш и то с антибиотик. Едно време налепите или с гранофурин или с нишадър ми ги мажеха....това спомени от дете като съм била.
Знам, че за дъвкането зъбите не са важни, реално ти и с резците не дъвчеш. Дъвче се с кътниците, окито никое бебе аще няма, затова с венците  Peace

Сокчета не давам и няма да давам скоро, защота искам да пропие вода. Засега сме като мони - дегустираме я  Laughing. А и соковете не са особено полезни за зъбите и нямат хранителна стойност. Иначе имам сокоизтисквачка на бош лилава и си правим с татето фреш за закуска. За малчо все още цял плод

# 115
Диляна няма приложение, ако имаше , щеше да предложи Simple Smile

Ако нямаш видими налепи, и не си алергична към нещо, мен за гърлото най ми помага биопарокс. Има накрайник за гърло и нос, атакувам и от двата фронта Simple Smile а между впръсквания та -гаргара с клеева тинктура  Peace

А да Simple Smile и аз съм съгласна с Tartaleta сокът да не измества по-важните неща. Тази цедене ябълка я давам 1-2 в седмицата (вместо следобедно плодово пюре), не по-често, защото поне този сорт й действа малко запичащо..

Въпрос: някой дава ли осцилококцинум профилактично? (Пак бях питала преди, ама ей така за спорта Simple Smile да сверя часовника)

Зелделина да се яви в изповедалнята Simple Smile

Всички малки и големи бързо да оздравяват Hug

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 16:55 от monicat

# 116
  • София
Аз сок давам от герберските от време на време, разреден наполовина с вода. Честно казано и аз не знам що го давам, за разнообразие май. Crazy Тя пие не повече от 50-60 мл.

Педиатърката каза да капем капки Тобрекс 7 дни, за да борим бактерията. Бактробан по аптеките все още няма...

Летният кош го сложих преди около месец, защото другият й отесня. Не го харесваше в началото, но вече е ок. Возя я обърната към мен засега, по-натам ще я обърна напред.

# 117
Аз си мислех, че само Елена не понася бебешката количка. Цяло лято си отвисях вкъщи, тръгнем ли на разходка и до 30 мин е започнал рев, който спира единствено и само като я извадиш от количката. Мислех си, че сега като е поотраснала и сме с летния кош и гледа навън ще е по-добре, но си е същата работа. Добре, че имаме двор, в който да стоим, та не се налага да сме само вътре, но това не компенсира липсата на социални контакти.

Диляна Лютова, пробвай за гърлото мед със сода, много помага, докато бях бременна само да усетя и лек дискомфорт в гърлото и съм забъркала сместа, въпреки че ненавиждам мед и не го ям по никакъв повод, но на по-сериозно състояние не знам дали ще помогне, но няма да навреди да опиташ. Биопарокса наистина помага, ако можеш да го изтърпиш, че аз повръщам от него

desita_be, сухар бях взела някакъв от бебешкия магазин, уж без сол, но съм изхвърлила опаковката. Чай не съм давала, пробвах с вода и АМ. Захар слагам на върха на лъжичката. Сирена давам "Елена", но не това което рекламират по ТВ, масло давам на Пилос от Лидл, него ползвам и за нашите манджи и съм доволна. Ние категорично отказваме да я ядем тази попара, в какъвто и вариант да я дам. Тези дни ще пробвам с обикновен хляб, както някоя от вас каза, да видим дали ще се излъже. Бисквитки не съм давала. Взела съм на Гербер от менютата, които не са идеално пасирани, но още не съм дала. Сок не съм давала и не мисля да давам, искам да я науча да яде плодове и да пие вода, сок съм решила да давам само от плодове, които отказва да яде в натуралния им вид.

Elsi86, браво, че сте хванали нещата навреме!

# 118
Elsi кажи каво кремче ви изписаха само да сверим и каза ли ви нещо по специално да правите и как да поддържаш хигиенат отдолу.
А за налепите като по малка след като ме мажеха с нещо зелени ме караха 3 пъти дневно на резънче лимон да сложа сода и да го изям.

# 119
Mishka, да ги съберем нашите двамката. Поне те да имат контакт с др освен с мама Grinning. Количка само дето си купихме. ММ вика, за второто ще си е новичка. Както и повечето неща, които имаме Simple Smile
За гърло на мен ми помага клеева тинктура. Напоено тампонче, мацеаш няколко пъти по езика, малко по навътре към гърлото. Също и мед с няколко капки ментова тинктура. Малко е лютичко, но помага. Няколко пъти дневно по една ч. лъжичка с 2-3 капки.
Аз си мислех, че проблеми от такъв характер има само при момченцата. Дано не стига до друг вид намеса. Нашето пишле беше забелено напълно. И въпреки че всяка вечер го забелвам, за да го изчистя хубаво пак се е позалепила кожичката. Док каза на следващата консултация пак ще го дръпне. То не е много и аз се опитвам, но Иван не ми дава. Пък и ме е мн страх да не го цепна много.

Общи условия

Активация на акаунт